Dodge Journey 2,0CRD skapinanie motora
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
samuelfrano
- Dátum registrácie: 25.06.2025 08:29 Zdieľať na Facebook
Dodge Journey 2,0CRD skapinanie motora
Ahojte, máme Dodge Journey 2,0CRD ako 3 auto v rodine (áno, viem, čo je to za vrak, ale čo už s ním
). Pri 200 tis klasicky komplet repas prevodovky.
Občas sa pri studenom motore objaví problém, že pri zaradení D, alebo vytočení volantu, ho začne dusiť a niekedy aj skape. Pomôže vyradenie do N alebo P a pridanie plynu. Občas sa to stane aj keď je volič v P, naštartujem, pridám plyn a začne ho dusiť a opäť niekedy až do skapína. Pripadá mi to, ako keby sa nezvýšili otáčky pri zaradení stupňa alebo vytočení volantu.
Veľá krát pomôže vypnúť komplet klimatizáciu, vtedy sa to dusenie koná len sporadicky. Klíma kompresor skontrolovaný, nanovo napustená klíma aj s olejom.
Diagnostika neukazuje žiadne chyby.
Našťastie je to 3 auto do rodiny, takže nie je denne v prevádzke.
Má niekto nápad, čo by to mohlo spôsobovať? EGR? Ale auto vôbec nedymí.
Ďakujem
Občas sa pri studenom motore objaví problém, že pri zaradení D, alebo vytočení volantu, ho začne dusiť a niekedy aj skape. Pomôže vyradenie do N alebo P a pridanie plynu. Občas sa to stane aj keď je volič v P, naštartujem, pridám plyn a začne ho dusiť a opäť niekedy až do skapína. Pripadá mi to, ako keby sa nezvýšili otáčky pri zaradení stupňa alebo vytočení volantu.
Veľá krát pomôže vypnúť komplet klimatizáciu, vtedy sa to dusenie koná len sporadicky. Klíma kompresor skontrolovaný, nanovo napustená klíma aj s olejom.
Diagnostika neukazuje žiadne chyby.
Našťastie je to 3 auto do rodiny, takže nie je denne v prevádzke.
Má niekto nápad, čo by to mohlo spôsobovať? EGR? Ale auto vôbec nedymí.
Ďakujem
-
Diehardqo
- Dátum registrácie: 11.10.2009 13:46 Zdieľať na Facebook
Re: Dodge Journey 2,0CRD skapinanie motora
Nula odpovedi, tak odpoviem ja. Problem je jednoduchy, motor nema vykon. Zaradis D a ano, motor ma "pridat" aby vladal ten odpor. Lenze to pridanie je konstantne, takze ak zakladny vykon motora je naruseny, pridanie nestaci. Tvoje pozorovanie s klimou to len dokazuje. Klima uberie este viac z uz tak slabeho vykonu.
Riesenie je jednoduche. Zistit preco motor nema vykon:
- Dostatok vzduchu?
- Dostatok paliva?
- Spravne davkovane palivo?
- Dostatocne rozprasene palivo?
- Dostatocna kompresia?
Na spravny chod potrebujes tri veci. Vzduch, palivo a kompresiu. Ak je jedno z toho mimo pozadovaneho, tak bude problem. Staci aj jeden valec s nizsou kompresiou alebo zlym spalovanim.
Riesenie je jednoduche. Zistit preco motor nema vykon:
- Dostatok vzduchu?
- Dostatok paliva?
- Spravne davkovane palivo?
- Dostatocne rozprasene palivo?
- Dostatocna kompresia?
Na spravny chod potrebujes tri veci. Vzduch, palivo a kompresiu. Ak je jedno z toho mimo pozadovaneho, tak bude problem. Staci aj jeden valec s nizsou kompresiou alebo zlym spalovanim.
-
kirams
- Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21 Zdieľať na Facebook
Re: Dodge Journey 2,0CRD skapinanie motora
Je to VW motor!!!
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných