Daewoo Nexia 1.5 16V LPG - Problém s teplotou motora

Diskusia ohľadne vozidiel značiek Chevrolet a Daewoo

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

tomas8810
Príspevky: 5
Dátum registrácie: 25.11.2008 22:59
Zdieľať na Facebook

Daewoo Nexia 1.5 16V LPG - Problém s teplotou motora

Príspevok od používateľa tomas8810 »

Dobrý deň prajem, prosím Vás viete mi niekto poradiť mám taký problém na svojej nexi, asi pred týždňom som si všimol že počas jazdy (prešiel som bez prestávky asi 50 km) a ukazovateľ teploty motora bol takmer dolu ako keby som po naštartovaní prešiel cca 3 kilometre, keď bolo všetko v poriadku tak ručička bola v normále cca po 10 km jazdy. Najprv som si myslel že sa tá ručička pokazila a keďže auto išlo úplne normálne nevenoval som tomu pozornosť. Ale asi pred 3 dňami som išiel ráno do školy (v rannej špičke cca 20 km po BA) a keď som zapol kúrenie na maximum tak asi po pol hodine keď som dorazil do školy stále fučal takmer studený vzduch, takže som si uvedomil že ukazovateľ teploty bude v poriadku a bude to nejaká iná chyba. Ináč auto ide úplne v poriadku motor má plynulí chod, nič nebúcha výkon má rovnaký a nesvieti ani kontrolka motora takže až na tú teplotu je všetko v poriadku. Viete mi prosím Vás povedať čo by to mohlo byť a či s tým treba ísť do servisu? Na aute jazdím aj s tým to problém od vtedy každý deň a stále je to rovnaké, len sa bojím či sa nejako nepoškodím motor keď budem na aute jazdiť aj naďalej tá teplota mi až tak nevadí jazdím v bunde a je to v pohode :3035:
cicmanec
Príspevky: 27640
Dátum registrácie: 15.10.2008 14:04
Zdieľať na Facebook

_

Príspevok od používateľa cicmanec »

Že by termostat? Len od začiatku tejto zimy je tu podobných tém minimálne 20!

A netuším ako tvoj problém súvisí s Autobazár.EU... [img]http://ford-team-st.com/forum/images/sm ... s_irre.gif[/img]
wilz
Príspevky: 3687
Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa wilz »

Ešte si skús pohľadať obdobné témy medzi LPG, nechce sa mi to tu rozpisovať, ale je možné, že v zimnom období, pri nie najvhodnejšom zapojení ohrevu splynovača a po určitom zanesení radiatora kúrenia nečistotami sa nie celkom správna funkcia termostatu, ktorá by inak vôbec nebola znateľná, takto prejaví. Prípadne trocha priškrť prietok vody cez splynovač a pred chladič daj kus kartónu, ale tak aby si nezakryl celý chladič.
222romco
Príspevky: 234
Dátum registrácie: 26.07.2008 16:16
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa 222romco »

Tak tak. Zacni riesit termostat, asi isiel do papa. Je to par eurova polozka. A hlavne k cicmancovi: Schvalne, kedy pochopis, ze toto forum nie je tvoje, nebude tvoje a ani tebe podobnym?? Nechces odpovedat, nepis! Nikto nie je na tvoje sarkasticke odpovede zvedavy! Nemas ani zdania, odkial vlastne slovo FORUM pochadza a co znamena...
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24918
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Nedoviera termostat,je stále na štrbinku otvorený
cicmanec
Príspevky: 27640
Dátum registrácie: 15.10.2008 14:04
Zdieľať na Facebook

_

Príspevok od používateľa cicmanec »

romco a ty už vôbec nemáš ani šajnu o tom ako má poriadne a zvlášť takto rozsiahle fórum fungovať! O zdravom rozume príp. dokonca pravidlách fóra ani nehovorím! Čo myslíš, prečo je tam ten bod č. 1? Nie, ani sa nenamáhaj, nečakám, že by si to mohol niekedy pochopiť...
jojko1001
Príspevky: 224
Dátum registrácie: 27.01.2008 16:05
Bydlisko: H.O.
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jojko1001 »

:28b7: ahoj :28b7:
máš tam dosť vody???
CrazyBlower
Príspevky: 4
Dátum registrácie: 25.06.2008 10:00
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa CrazyBlower »

Ja som mal s Nubirou taky isty problem,vymenil som aj termostat velmi to nepomohlo daval som aj ten karton do predu tiez nic moc.Tuto zimu auto kuri omnoho lepsie a vsimol som si ze mam vodu v chladici uplne na minime neviem ci to moze byt tym,Ahoj.
222romco
Príspevky: 234
Dátum registrácie: 26.07.2008 16:16
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa 222romco »

Cicmanec-tak schvalne, v bode 1 som za nic na svete nenasiel pisane o drzosti, urazania a hlavne TVOJHO vyjadrovania sa... Mal si pravdu, toto nemozem pochopit. Ale neda sa takto? Chalan, vies co? Skus pohladat niekde na tomto fore svoj problem, urcite sa to niekde riesilo... Ale nie, treba si spocitat, kolko tem tu bolo minimalne od zaciatku tejto zimy a ci jeho problem suvisi s autobazar.eu alebo nie... No-musis mat neskutocne komplexy v osobnom zivote, ked sa neustale do niekoho navazas. A-aj ty mna! :d :D
cicmanec
Príspevky: 27640
Dátum registrácie: 15.10.2008 14:04
Zdieľať na Facebook

_

Príspevok od používateľa cicmanec »

Romčo, keď tu budeš tráviť toľko času ako ja (a príp. aj napíšeš niečo k veci) a denne čítať 20 podobných p.... tákovín tak sa vráť a pobavíme sa...
jergusko
Príspevky: 2272
Dátum registrácie: 14.07.2009 00:22
Bydlisko: Bratislava
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jergusko »

lubisko28 napísal:Aha dalši ,čo zaklada tému pre p..ovinu. Čo tak použiť google, aj ked v tvojom prípade použi mozog a vymeň termostat , ved je to par eur a bude ti lepšie.
Nebudeš veriť, ale sú aj ľudia, ktorí sa v autách nevyznajú... Preto sa pýtajú na fórach - a sú samozrejme spucovaní ako malí chlapci.
Samozrejme, že je to termostat, LPG síce zníži výkon kúrenia (keďže sa zohrieva splynovač), ale určite nie natoľko ako popisuje.
Len sa ďalej ukájajte na každom, kto sem niečo napíše. Toto fórum upadá tak, ako kedysi Pokec. Ak sa Vašim Výsostiam tunajším nejaká téma nepáči, zmažte ju.
Donekonečna sa ale do niekoho obúvať, aké kto zakladá témy a prečo negooglil (!!), to je už fakt na lekára.

Presne pre toto som sa tu ešte nikdy radšej na nič nepýtal. Radšej som googlil - a úspešne. A zistil som, že na zahraničných fórach je to celkom iný level. Anglické fóra sú na úrovni o akej sa nám tu ani nesníva, nemecké tiež. Ešte aj na českých je tých jedovatých príspevkov 3x menej ako tu.
Bravooo Slovensko! :28b7:
01Eagle
Príspevky: 533
Dátum registrácie: 10.09.2006 17:34
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa 01Eagle »

no pozri si aj ten splynovac do ktoreho ide voda skus chytit hadice ci su teple ja som mal problem zo zanesenim toho splynovaca ked som ho vytiahol prefukol kompresorom a potom aj prudom vody a auto zacalo topit ale auto sa nezohrievalo na viac ako 70 stupnov aj po vymene termostatu a chladica v servise mi nevedeli s tym pomoct nakoniec som auto predal novy majitel to riesi ale nic neporiesil posledna vec co ho caka je vymena budikou..to len tak okrajom :)
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24918
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Jerguško...Sú ľudia ktorý sa nevyznajú v autách.Možno o to lepšie v iných veciach.Preto ešte majú právo sa pýtať,aj keď to môže byť naivná otázka,treba im skúsiť pomôcť.Toto fórum bude ozaj dobré,až sa budú mazať všetky príspevky ktoré sú mimo riešenia problému.V tomto zdielame určite jednaký názor,kto nepíše z úmyslom pomôcť,nech sa ide vykecať na Pokec.A právo na odpoveď má aj zle formulovaná,naivná,nepresná otázka,stačí ak je ludsky a slušne formulovaná.
Franc1644
Príspevky: 836
Dátum registrácie: 28.01.2010 17:24
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Franc1644 »

Cize po novom tu nebude zakladat temy nikto,okrem moderatorov a hotovo.
Pretoze ak tu niekto zalozi temu ze nieco nevie,kazdy ho zdrbe za to ze "ved riesenie je jedoduche" .
Ak tu chce niekto napisat nejaky postreh,zas bude zdrbany.
Nikdy nikto nevyhovie vsetkym a kazdy kazdeho tu bude len drbat.
Podla mna je toto forum verejne.Cize ak som namysleny a riesenie problemu je pre man prilis primitivne,tak neodpisujem.
Co mal nejaky student spravit ked jedine co vie,je nastartovat a ist?
Len sa pyta ci to moze poskodit motor a coto moze byt.
Alebo je povolene zalozit temu az ked som uplne na dne?Az ked obeham kazdy jeden servis na okoli,stratim tym kopu casu a € a pregooglim cely internet?A co ak nemam znameho mechanika?Potom mi udelite milost a mozem zalozit temu na vasom sukromnom fore?
Jasne je blbost zakladat 50 rovnakych tem.Ale niekedy su tie temy rovnake len zdanlivo a nie vzdy odpovedaju na konkretnu otazku a konkretny typ.Niekto si mysli ze termostat u citroenu ma inu napln prace ako termostat u peugeuota.
A ak niekto nevie co znamena zlty trojuholnik?ved nikto nechodi za Vami domov a neprilozi vam pistol ku hlave ze musite odpovedat.
Ved kliknem na forum,pozrem ktore otazky ma zaujimaju a tam kde moznop viem odpovedat,odpovedam.Co ma nezaujima a neviem odpovedat,do toho sa nepletiem.

tomas8810 nieje dobre chodit na podchladenom motore.Spotreba,zivotnost motora, ,omrznute usi atd....
Moze to byt ten termostat,treba druhy.Ci zvladnes vymenu aj sam,musis posudit ty sam.Zahrna to odsrobovanie par srobikov,hadiciek a podobne.
Mozes si prikryt cast chladica kartonom,hlavne pri kratsich jazdach.Rychlejsie sa ti zohreje,takze zacne skor kurit a trosku by mohla klesnut spotreba.
benky71
Príspevky: 243
Dátum registrácie: 06.01.2008 08:54
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa benky71 »

Mám sice daewoo espero,ale ten istý motor ako Ty.U týchto aut je problematický termostat a aj radiator kúrenia.Ja som menil termostat a ručička si aj tak robí čo chce,ale kúri perfektne.
Menil som aj čidlá teploty,sú tam dve zozadu na hlave motora(jedno pre RJ a druhé pre budíky),ale neukazuje stále dobre.
Treba naštartovať, skúsiť ručne chytiť hadicu od termostatu k chladiču-nesmie sa rovnako zohrievať ako motor musi byť studená.Motor sa zohreje na 87-92 stupnov a až potom otvorí termostat a hadica bude horúca,ak takto to budeš mať tak termostat je dobrý.
veľa ľudí malo upchaté radiatory kúrenia u tychto aut a preto nekúrilo,dalej je tam ešte aj klapka na studený a teplý vzduch,je ovládaná lankom(otvára a zatvára ventil),skontroluj aj to ovládanie či ide.(vpredu od spolujazdca vľavo hore).
Viac info Daewoo fórum

Návrat na "Chevrolet + Daewoo fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných