Citroen Xsara Picasso benzin

Diskusia ohľadne vozidiel značky Citroen

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

viktorstrbka
Príspevky: 17
Dátum registrácie: 24.08.2013 08:42
Zdieľať na Facebook

Citroen Xsara Picasso benzin

Príspevok od používateľa viktorstrbka »

Ahojte, velmi si vazim nazory tohto fora preto sa obraciam na vas s prosbou o pomoc. Uvazujem nad kupou Xsary Picasso pre manzelku na obcasne rozvazanie deti k lekarovi, do skolky...Momentalne jazdi na octavke 1.gen. 1.9 tdi 74kw PD ale problem je ze nenajazdi priemerne viac ako 200/300 km mesacne cize auto stale stoji na dvore a ide s nim iba obcas u nas po dedine navstivit kamaratku na opacnom konci popripade odviezt maleho do skolky. Tym padom auto dost casto nabijam a aj ked viem, ze treba asi kupit novy akumulator tak si myslim ze zimne starty tymto stylom neprezije. Motor asi dostava tiez zabrat.
Preto sa obzeram po benzinovom MPV a uvazujem nad xsarou Picasso 1,6 benzin za cca 1500/2000 eur aby som si nechal z predaja octavky este par korun na servis.

Myslite ze by to bola dobra volba? Nepotrebujem ziadny cukrik, iba ma zaujala ta variabilita interieru a to ze je to benzin.
laco1871
Príspevky: 4554
Dátum registrácie: 22.03.2012 19:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa laco1871 »

Vyborna volba tato Xsara :hero:

pohodlne sedačky,vyšší posed, vyhľad z auta , pojemnost bagažnika,komfortny podvozok, manualna prevodovka , :3035:
len treba najsť nejaký nepohnitý kus :)
pranko
Príspevky: 7
Dátum registrácie: 14.06.2017 14:14
Bydlisko: Bratislava
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa pranko »

Ak najdes dobry kus tak skvela volba :)
ivko1
Príspevky: 14963
Dátum registrácie: 02.08.2006 15:31
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ivko1 »

Neviem teda či je Picasso výhra, občas blbne display, na každom odlomené laktovky, častý problém so zadnou nápravou - torzné tyče, vzadu sedačky o KKTe, výhľad cez A stĺpik žiadna sláva

Písal som to tu milión krát, z trojice Picasso, Zafira A, Scénic I, je najlepší Scénic
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24918
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

V podstate má ivko pravdu.Mali sme Picasso 1,8i počas prvých 6 rokov detí (vnukov) a je nutné priznať že za tú dobu bola jediná nedokončená cesta keď sa roztrhlo spojkové lanko.Auto som v polceste otočil a bez spojky sa vrátil vcelku v pohode,ale sedieť tam syn je to inak.Inak odslúžilo z minimom nákladov.Nie je úsporné a jazdil priemer cca 8,5 lt čo vzhladom na počet mimomestských dlhších ciest neoslní.Spotreba oleja bola žiaľ dedičná po dementovi čo tam tresol 10W40 a už sme to riešiť nechceli,na jeden cyklus 10 tis výmeny sa dolialo cca 3 lt.Jedna malá oprava potenciometra škrtiacej klapky,výmena tečúcej servo nádobky,komplet nové tlmiče a brzdy.To bolo tak asi všetko za vyše 5 rokov.
Preba zvykať na nejasnú pozíciu predku auta a A stlpik karosérie pre ktorý sa žena vo výhlade a odhade rozmerov auta stratí.Neskutočne blbo riešený display v strede auta,za dňa nečiteľný,vďaka čomu som prišiel ona rok o vodičský za prekročenie rýchlosi v obci.Ani potuchy nemá vodič o rýchlosti ak ide proti slnku.Batéria pod vodičovou sedačkov je skvost konštruktérskych nápadov zrejme v spolupráci z ústavom mentálne postihnutých.
Ale...všetko sa dá tomu autu odpustiť pre nadobúdaciu cenu vo výške mizernejšieho bicykla.Ja osobne toto auto uznám za volbu jedine v diesel verzii,kedže tým príde o jeden z mínusov v nákladoch na prevádzku.
Kedže sme mali aj Scenic tak porovnanie benzinových verzií by dopadlo jedine v prospech Scenica.Variabilita je možno ešte lepšia,motory síce slabšie ale 66 kW verzia je abnormálne výdržová a nenáročná ...ale hlavne neporovnateľne úspornejšia.Na trhu jazdeniek je už Scenik vlastne zadarmo,jediné proti je v obrovskom riziku korózie,tie autá boli proste korozívne slabé.Scenic je pre ženu úplne iný svet,ja by som minutu neuvažoval.Iba bude silná úloha zohýnať sa pod každý pri výbere aby nebol odborne gitovaný na Pur penu.
PS U Picassa treba predlžovať bezpečnostné pásy ak tam pôjdu detské sedačky do druhej rady
vsevetko
Príspevky: 967
Dátum registrácie: 19.03.2017 18:24
Zdieľať na Facebook

Re: Citroen Xsara Picasso benzin KUPA

Príspevok od používateľa vsevetko »

viktorstrbka napísal:
Myslite ze by to bola dobra volba?
Na tvojom mieste by som kúpil novú baterku, najväčšiu aká tam vojde. Zháňať "nové" auto, ktoré nemusí prejsť ďalšou STK je nezmysel. Kúpiť narýchlo vrak je v dnešnej dobe maličkosť.
viktorstrbka
Príspevky: 17
Dátum registrácie: 24.08.2013 08:42
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa viktorstrbka »

dakujem za vase odpovede. Ide o to ze vacsinu tyzdna auto stoji a "hnije" na jednom mieste. Preto sa bojim ze v zime manzelka vybije aj tu novu baterku. pocul som ze PD motory maju dost velky odber a tak celkovo ci to tomu motoru nebude vadit. Preto som uvazoval nad co mozno najjednoduchsim benzinovym motorom v praktickom MPV z minuleho tisicrocia, ktoré nebude také náchylné na krátke trasy a zimné pojazdy.
napr. tento kus sa mi zda zaujimavy:
https://www.autobazar.eu/citroen-xsara- ... 32135.html

som vdacny za kazdy nazor vas skusenejsich majstrov. [/url]
wilz
Príspevky: 3687
Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa wilz »

Vyzierá to že napriek tomu čo ti hlavatý a vševetko poradili, tvoje srdce piští sa tým citroenom, takže zbytočne ti radiť.
Ako sa hovorí, keď ľúbiš, nie je čo riešiť.

A ešte jedna drobná alternatíva - keby si si teda kúpil novú väčšiu baterku a k nej aj jednu malú automatickú nabíjačku v lidli za 15 euro a v zime by si ju občas dobil a prípadne by si sa išiel raz za týždeň na ňom kúsok previezť, to by nebolo riešenie ?
viktorstrbka
Príspevky: 17
Dátum registrácie: 24.08.2013 08:42
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa viktorstrbka »

chlapi normalne ste ma presvedcili aby som radsej kupil novu silnejsiu baterku. teraz tam mam 70Ah od roku vyroby (2008). nabijacku mam tak to budem teda raz za cas nabijat cez noc aby sa neznicila. Neprisiel som si sem potvrdit svoj nazor ale hladat riesenie od skusenejsich. este raz vdaka.

P.S. asi som sa len tesil v xsare na to, ze ma tak nebude boliet v krizoch ked nakladam deti do sedaciek :d :D
cicmanec
Príspevky: 27640
Dátum registrácie: 15.10.2008 14:04
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cicmanec »

Veď si vravel, že to je pre ženu. :41c2:
Dep
Príspevky: 1207
Dátum registrácie: 15.06.2009 15:23
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Dep »

Podľa popisu mám pocit, že máš dom, tak navrhujem vykašľať sa na kúpu nejakého serbla a radšej zainvestovať do Oktavky. Dorobit elektrický ohrev motora za 150e, mať po ruke 230V zásuvku pri aute a ako bolo spomenuté, aj nabíjačka sa hodí pripravená v zime.
Subaru Outback Business NAVI 2.5i 129kw (2017)
mjz
Príspevky: 2178
Dátum registrácie: 06.09.2007 07:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mjz »

Picasso benzin je dobra volba-ze das nejaky olej navyse a co ?? do diesel serblov leju litre a pod autom tecu dalsie a dobre je.na benzine mas poruchy co sa opakuju na vsetkych autach do kola-spravis a mas pokoj,displej co kazdi mravci je skoro stale to iste - oprava 20-30e-kto pyta viac je nenazranec.baterka sa nabija pri motore-neviem co tu riesite sedadlo-ked ju menis??raz za 6 rokov sa to da vydrzat ked das starline.ale v aute sedis ako clovek,mas vela miesta,pohodlne za par e - to sa z Octaviou neda ani porovnat-ved to je peracnik oproti picassu.
nechcem prist o pokoj,peniaze,rozum - preto sa z daleka vyhnem ,, lizing GRENKE ,,
Napísať odpoveď

Návrat na "Citroen fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných