Citroen C5 Aircross a C4 - Spoľahlivosť a elektronika

Diskusia ohľadne vozidiel značky Citroen

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

herculles
Dátum registrácie: 22.07.2015 18:36
Zdieľať na Facebook

Citroen C5 Aircross a C4 - Spoľahlivosť a elektronika

Príspevok od používateľa herculles »

Pozdravujem, autobazáristi. Tak nejak okrajovo zvažujem kúpu jazdeného auta v cenovke 15 - 20 tisíc eru, vek do 5 rokov. Dosť ma oslovili Citroeny, hoci som si povedal, že "francúza" nikdy v garáži nechcem. Aktuálne som majiteľom Hyundai i30 Combi (r.v. 2013, 1.6 CRDI). Rád by som však niečo podvozkovo vyššie. Zároveň, ale priestranné a s veľkým kufrom (nad 550 litrov). V tomto smere sa mi C5 Aircross veľmi páči, 580 litrov batožinový priestor v základe, 3 samostanté sedačky vzadu, vysoký podvozok (občasná cesta prašnou cestou k záhrade) výbava, dizajn + bývam v strmom kopci a hoci tu sneh nie je pravidlom, občas dokáže potrápiť. C5 má aspoň ten AllGrip a to aj s prednou nápravou mi bohato bude stačiť, pretože v tejto cene asi kvalitnú 4x4 s nízkym nájazdom a vekom nezoženiem a Octavie síce sú 4x4 ale ten podvozok je nízky aj na mestský obrubník. Duster by bol super, ale motorizácia mi nevyhovuje.
Nemám však s Citroenom žiadne skúsenosti, čo sa týka motorov a techniky. V minulosti viem, že pri Citroenoch bola problémom elektronika. Ako je to dnes so spoľahlivosťou? Aké motory sú spoľahlivé? Je lepšie pre toto auto 2.0 HDI alebo 1.6 PureTech benzín? Čo elektronika? A ako je to s tými nádržami na močovinu, je servisná náročnosť motorov s AD Blue náročnejšia? Budem rád za názor či odporúčanie.

Vďaka.
kirams
Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21
Zdieľať na Facebook

Re: Citroen C5 Aircross a C4 - Spoľahlivosť a elektronika

Príspevok od používateľa kirams »

V tomto smere mozem poradit iba 2,0HDi. Fajn motor, fajn spotreba. Problemi s elektronikou su uz skor na strane opacnej.
herculles
Zdieľať na Facebook

kirams napísal: 28.08.2024 13:51 V tomto smere mozem poradit iba 2,0HDi. Fajn motor, fajn spotreba. Problemi s elektronikou su uz skor na strane opacnej.
Vdaka. Tiez sa mi ten 2- liter viac pozdava. Hoci v recenziach a testoch chvalia aj tu 1.6. Do prace to mam zhruba 20 km tak by daval zmysel aj benzin, ale viac mi preto auto pasuje twn 2.0HDI, hoci je vraj doat hlucny. Na opacnej strane myslis v akom zmysle?
kirams
Zdieľať na Facebook

Nie na strane francuzov.
pacho17
Dátum registrácie: 12.06.2012 20:22
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa pacho17 »

môžem napísať svoje osobné skúsenosti s C4. Podľa zadania , zrejme ti nebude vyhovovať, lebo kufor je menej ako 400l. Na úvopd, veľmi pohodlné /tlmiče s hydraulickými dorazm/ , relatívne priestranne auto, mám hdi 1,5. + 8AT /hydromenič/ motor veľmi kultivovaný a dobre odhlučnený fajn spotreba. cez 5l sa len veľmi ťažko dostaneš, bežne okolo 4-4,5, čo si myslí, na automat nie je zlé.. . Táto kombinácia, je hádam najlepšia, čo v súčasnosti môžeš kúpiť v tejto triede. Teraz k poruchám. Čo sa týka AD blue, toho sa napísalo veľ. Tiež mi ju menili po cca 40tkm, vrámci záruky. Občas mi zblbol automat, a začal si robiť čo sa mu zachcelo, nakoniec sa zistila porucha v páčkach pod volantom, kde bol zblbnutý senzor natočenia volantu. Taktiež bol vymenený vrámci záruky. Odvtedy pokoj, mám cez 50tkm. Čo sa táka jazdy po teréne, tak je to vhodné na bežné poľné cesty, viac asi nie. Chválim zvýšený podvozok a krátky zadny a predný previs. A ako bonus máš prekryté prahy dverami, čiže žiadne špinenie nohavíc....
herculles
Zdieľať na Facebook

pacho17 napísal: 29.08.2024 19:03 môžem napísať svoje osobné skúsenosti s C4. Podľa zadania , zrejme ti nebude vyhovovať, lebo kufor je menej ako 400l. Na úvopd, veľmi pohodlné /tlmiče s hydraulickými dorazm/ , relatívne priestranne auto, mám hdi 1,5. + 8AT /hydromenič/ motor veľmi kultivovaný a dobre odhlučnený fajn spotreba. cez 5l sa len veľmi ťažko dostaneš, bežne okolo 4-4,5, čo si myslí, na automat nie je zlé.. . Táto kombinácia, je hádam najlepšia, čo v súčasnosti môžeš kúpiť v tejto triede. Teraz k poruchám. Čo sa týka AD blue, toho sa napísalo veľ. Tiež mi ju menili po cca 40tkm, vrámci záruky. Občas mi zblbol automat, a začal si robiť čo sa mu zachcelo, nakoniec sa zistila porucha v páčkach pod volantom, kde bol zblbnutý senzor natočenia volantu. Taktiež bol vymenený vrámci záruky. Odvtedy pokoj, mám cez 50tkm. Čo sa táka jazdy po teréne, tak je to vhodné na bežné poľné cesty, viac asi nie. Chválim zvýšený podvozok a krátky zadny a predný previs. A ako bonus máš prekryté prahy dverami, čiže žiadne špinenie nohavíc....
Ahoj. Vďaka za tvoju skúsenosť. Úprimne, to AD Blue a s tým spojené komplikácie čítam skoro všade. Priznám sa, že ma to dosť odrádza. Preto sa snažím informovať aj na tú 1.6 PureTech. C4...áno, tam ten kufor nie je dostačujúci, preto som aj medzi inzeráty v príspevku uviedol Spacetourer.
pacho17
Dátum registrácie: 12.06.2012 20:22
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa pacho17 »

neviem presne, nechcem robiť paniku, ale tá 1,6, mala zo začiatku pomerne veľké problémi. je to motor vyvinutý v spolupráci s BMW, a dávli ho do MINI/ Takže, treba byť tiež opatrný, a brať radšej novšie kusy. Tiež sa o tom hodne popísalo.
herculles
Zdieľať na Facebook

pacho17 napísal: 30.08.2024 09:04 neviem presne, nechcem robiť paniku, ale tá 1,6, mala zo začiatku pomerne veľké problémi. je to motor vyvinutý v spolupráci s BMW, a dávli ho do MINI/ Takže, treba byť tiež opatrný, a brať radšej novšie kusy. Tiež sa o tom hodne popísalo.
Aha. To som ani nevedel. Ako vravim, mne sa ten motor 2.0HDI pozdava najviac. Len sa bojim pri ty h Citroenoch tej mocoviny. Pride mi to ako servis navyse. Ked by ste porovnali 2 liter od Citroenu a 2liter od Renaultu, napriklad, co ma Koleos? Co by u vas zavazilo?
lubos zimovcak
Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lubos zimovcak »

Ci ma ad blue.
miroslav114
Dátum registrácie: 17.03.2015 21:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa miroslav114 »

Ja mám v Talismane 1.6Dci, momentálne nájazd 183tis , dnes po TK ,EK emisie vynikajuce, všetko OK prešlo s prstom v nose auto je bez AD B blbosti je to Euro 6 a koncovka výfuku je akoby vyšla z umývačky riadu , ani deka prachu a sadzi , jazdy 99% diaľnica a stále na otáčkach . Tak isto ako aj každé iné auto u mňa . Viem je to iné ako píšete ale je zaujímavé že v Renaulte dokázali urobiť normu E6 bez AD blue
vykopanafosilia
Dátum registrácie: 15.09.2022 16:18
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa vykopanafosilia »

Slová "Citroen" a "spoľahlivosť" by sa nemali používať v jednej vete. Zážitkov s tým spojených je toľko, že by to vydalo na knihu. Aj fanúšikovia frantíkov hovoria "francúzske autá si žijú svojim vlastným životom".
Samozrejme, kto chce, nech si to kúpi :d :D
tuninka
Dátum registrácie: 25.01.2009 20:17
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tuninka »

to je tak so všetkými značkami, autá sa za posledné roky zmenili, niektoré sú zatracované a už dávno nie sú také zlé aké bývali, iné sú preferované, žijú z dobrej reputácie v minulosti a už dávno nie sú také dobré a spoľahlivé ako bývali....francúzske a aj talianske autá síce žijú svojím životom, ale napriek tomu väčšinou aj tak idú....
kirams
Zdieľať na Facebook

vykopanafosilia napísal: 30.08.2024 16:06 Slová "Citroen" a "spoľahlivosť" by sa nemali používať v jednej vete.
A pri ktorej znacke sa to moze?
miroslav114
Dátum registrácie: 17.03.2015 21:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa miroslav114 »

Značka nieje , ale najlepšie auto je Firemné. A neviem kto má čo proti citrónu, poznám ľudí z blízkeho okolia čo majú C5,C4,C3 a sú bezproblémové možno česť výnimkám , ale netreba zbytočne tlačiť predražené plechovice lebo je to koncern
YxoYpsilono
Dátum registrácie: 14.08.2008 16:55
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa YxoYpsilono »

C5 aircross je veľmi dobre spracovaný model.

Výborné pohodlie a tlmenie, tichý podvozok a odhlučnenie ako také.

Fajn priestor aj na hlavu aj pre vyssich cestujucich. 3 samostatne sedacky vzadu su plu, ale pozor - nie je to pre troch chlapov. Pre deti a stihlejsich je to ok.

Motor 1,5 blueHDI je dostatočný na bežné rodinné jazdenie, na dialnici berie okolo 6,5 - 7 litrov, medzimesto okolo 5 - 5,5 litra.

Spolahlivost - Citroen ma zakladnu zaruku len 2 roky, teda spolahlivost nebude zazracna. je vsak mozne si doplatit predlzenie zaruky az na 8 rokov a moznos to urobit aj pocas trvania zaruky, t.j. po kupe auta.

Teda odporucam pri kupe hladat auta s predlzenou zarukou - potom si sam vyberies, ci chces si dalej sam predlzovat.

Návrat na "Citroen fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných