Citroen C4 1,6 benzin - nestartuje

Diskusia ohľadne vozidiel značky Citroen

Moderátori: mhlavaty, foter, niner, Atlas, LOCHNESS

mojavec
Dátum registrácie: 19.05.2025 14:47
Zdieľať na Facebook

Citroen C4 1,6 benzin - nestartuje

Príspevok od používateľa mojavec »

zdravim, mam c4 1,6 benzin, predvcerom som pobede zastal pred domom, a vecer ked som chcel ist tak uz nenastartoval motor, elektrika vsak ide normalne, a pri pokuse o start nestiahne prud ako v pripade chybneho startera.
poistky som zmeral vsetky, vystriekal aj kontakty, podotahoval kontakty, vymenil bateriu v klucoch. skusal som aj roztlacit kedze elektrika isla, no nic, pozeral som vsetky kable v motore, konektory. diagnostika ukazala kopec kodov bludnych, no jeden vypisalo " elektromagneticky snimac kluky hriadela=skrat".
ked otocim kluc do polohy 1, vsetko sa rozsiveti ako bezne, no pri pokuse o start, sa nic neudeje, ani tuk, cink, proste nic. display vsak zhasne iba kontrolky svietia, a napriklad nai okna sa nedaju dat dole, vnutorne osvetlenie bodove sa neda zapnut, no na display radia vypisuje "ECONOMY MODE ON", zrejme tie okna a osvetlenie ma nieco spolocne s tym modom. kazdopadne ak mate nejake rady, ci skusenosti, budem vam povdacny. zatial dakujem.
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Re: citroen c4 1,6 benzin- netoci nestartuje

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Snímač kľuky je klúčový signál,úplne základný.Vzhľadom na znenie chyby by som uvažoval reálnej chybe.Ale fundovanú odpoveď špičkového diagnostika si pýtaj tu na fóre v ss správe priamo od ... jaroslavelektro
kirams
Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21
Zdieľať na Facebook

Re: Citroen C4 1,6 benzin - nestartuje

Príspevok od používateľa kirams »

Pobuchaj po startery. Zrejme uhliky ko. Tie chyby tam mozu byt aj niekolko rokov.
lubos zimovcak
Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lubos zimovcak »

Baterka nie je slaba?
Skusil by som nastartovat cez kable od ineho auta.
Pre istotu.
Edit:
Ale, ked diagnostika pise , ze skrat, skusil by som jej verit.
Neskoro som si to vsimol. Pardon.
mhlavaty
opravy & diag
Zdieľať na Facebook

Logiku nedáva aby to zároveň prestalo točiť,to je proste tak.Ale...medzi menežmentami sú rozdiely,a čo nie je možné u jednej značky je u druhej možné.To je ako všade sa počíta prvý valec od rozvodou,Peugeot od zotrvačníka. Raz ma vytrestala Alfa za to že som odpojenej váhe vzduchu neprikladal význam a stačilo vedieť že to nemôže byť lebo... Je to ako prehlásiť že nočný strážnik nemôže umrieť cez deň.
Ja viem o motore ktorý naštartuje aj z odpojeným snímačom kľuky,jaroslavelektro by potvrdil lebo sme to preberali kedže neverím na zázraky a to bolo niečo obdobné.Rozpletená káblovačka pre sporadické dlhé štarty,zistí sa rozožraný vodič,potiahnete a drží len bužirka tak sa pretrhne.A skúška..naštartoval.Tak som konce zaplietol,naštartoval,dal konce od seba...naštartoval.Až oscilo prezradí všetko. No ale ten istý motor po rozopnutí čidla vačky (kluka ok) tiež naštartuje,akurát dlhšie treba točiť.
miroslav114
Dátum registrácie: 17.03.2015 21:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa miroslav114 »

Úplný základ kostrovy kábel medzi motorom a karosériou si pozeral ? To je väčšinou prepletany medený kábel bez izolácie , ďalšie premerat odporovo batériu , premerat prúd na startery , kontrola relatiek , veľké poistky si nespomínal , prípadne pozrieť či nema. Poistku na plusovom kábli od batérie , C4 som nepoznal ale laguna 2 ju mala priamo na plusovom káblov ,čiernu kocku čo bola poistka
bjbbobek
Dátum registrácie: 03.06.2012 13:07
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bjbbobek »

Zadávateľ nepíše o akú C4 sa jedná len sa môžeme domnievať že je benzínová. Čo sa týka napájania snímača kľuky tak táto vetva napaj toho viacej a je dosť možné že aj relé startera . Ak sa jedná o 1,6 Vti tak to veľa nervov pevnú vôľu . U tohoto auta je dôležitá aj BSI jednotka . Chce to komplexnú diagnostiku a človeka čo vie čo robí.
mhlavaty
opravy & diag
Zdieľať na Facebook

V názve témy- benzín.Ešte jedna vec mi prešla hlavou,aj keď som sa s ňou stretol u inej značky.Pokiaľ je na jednej vetve napájaných viacero vecí u ktorých je odber prakticky takmer nemenný,tak rj sleduje celkový odber (spoločný) a pokiaľ sa pre poruchu jedného člena ako skrat zmení celkový prúd,odpája celú túto vetvu. To chce človeka ktorý dobre ovláda konkrétny menežment.Iné môže platiť pre MPi a iné pre Magnet Mareli atd., každý jeden má svoje charakteristické reagovanie na odpojenie,na skrat atd. Vedieť vlastnosti systému je často klúčová znalosť či niečo byť môže alebo nie.
miroslav114
Dátum registrácie: 17.03.2015 21:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa miroslav114 »

Aj keď je to možno vesmírna technika , ja rozmýšľam.sesliackym.rozumom a začínam u najjednoduchších vecí , a to sa mi už mnoho krát osvedčilo . Už len spomeniem u Ducata 2016 , sa to správalo podobne a bol to len kostrovy kábel medzi motorom a karoseriou. Taktiež na autobuse blbli dvere , mechanici objednávali nový mechanizmus ktorý ani nestihli vymeníť a bol to len pin v konektory . Na Talismane sa trápili mechanici , aj Renault , a bola to jedna deravá hacica od intercooleru,
birlaevaraaaa
Dátum registrácie: 20.05.2025 04:28
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa birlaevaraaaa »

hello

good information.
Napísať odpoveď

Návrat na "Citroen fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných