Citroen Berlingo 1.9 d r.v. 2006 - chrápanie z pod kapoty

Diskusia ohľadne vozidiel značky Citroen

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

curillub
Príspevky: 35
Dátum registrácie: 10.05.2010 15:28
Zdieľať na Facebook

Citroen Berlingo 1.9 d r.v. 2006 - chrápanie z pod kapoty

Príspevok od používateľa curillub »

Ahojte. Auto vlastním od výroby a o auto som sa staral vždy keď bolo treba a niekedy aj keď možno nebolo. V poslednej dobe sa mi ale z pod kapoty ozývajú čudné zvuky.

Keď zošliapnem plynový pedál v kopci, tak sa mi z pod kapoty verte či neverte ozýva zvuk podobný chrápaniu, resp. niečo medzi chrápaním a fúkaním do PVC rúry. Ďalej pri zaťažení ľavej strany vozidla - len pri akcelerácii (pravotočivá zákruta) mám podľa buchotania pocit, že mi ide otrhnúť nápravu alebo, že mi odletí motor. Ďalej čo som si všimol, že rovnaký chrápací zvuk to vydáva keď vletím do mláky !

Keď auto začne vydávať ten zvuk, tak motor výkon nestráca a stále beží ako hodinky. Resp. nie je badať žiadnu zmenu v jazdných a motorických vlastnostiach.

Prejavuje sa to najmä ak je vozidlo v stúpaní a idem do pravotočivej zákruty. To buchotanie, keď mám pocit, že mi odpadne motor alebo že stratím nápravu sa niekedy ozve aj keď vozidlo tak trochu podskočí (napr. spomaľovací retardér alebo ak auto tak trochu podskočí na ceste) Akonáhle je rovina alebo idem dole kopcom tak je všetko v poriadku.

Tyčky stabilizátora, spodné čapy, výfuk (stredný a zadný diel) a všetky brzdy (2x kotúč a 2x bubon) sú nové - menené 5 dní do zadu. Tlmiče a pružiny ešte od výroby. Resp. všetko ostatné je na aute ešte pôvodné.

Čo to môže byť?
pajtyi
Príspevky: 411
Dátum registrácie: 17.04.2008 17:04
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa pajtyi »

Ja ako prve by som skontroloval poloosy a ulozenie motora s prevodovkou silentbloky.
Napísať odpoveď

Návrat na "Citroen fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných