Chrysler Voyager 2,5 CRD - realna spotreba

Diskusia ohľadne vozidiel značky Chrysler

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

wside
Dátum registrácie: 30.10.2008 18:51
Zdieľať na Facebook

Chrysler Voyager 2,5 CRD - realna spotreba

Príspevok od používateľa wside »

Aka je realna spotreba pri Voyager 2,5 CRD?Rocnik 2003 a manual prevodovka.
mp3turbo
expert: TDI
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mp3turbo »

5.2 litra na 100km, tempomat, ustalena rychlost tesne nad 105km/h resp. tesne pod 110km/h [slovom päť cela dva litra, bez srandy]

6.2 litra na 100km, tempomat, ustalena rychlost tesne pod 120km/h

8.4 litra na 100km, tempomat, ustalena rychlost 160km/h [takto sa nejazdi na Voyageri !!! nech ta to ani nahodou nenapadne, to som len skusal par kilometrov na opustenej dialnici o tretej v noci v Rakusku]

toto vsetko BEZ klimy, ta zdvihne spotrebu o 0.4 az 0.6 litra na 100km

mesto Bratislava, bezna doprava teda ranne zapchy do roboty, poobedne zapchy z roboty, okolo osem litrov na 100km v lete, okolo 10 litrov na 100km v zime. Kamarat byva v Seredi, jazdi za sedem a osem. V MESTE cize "studene" jazdy. Moj brat jazdi medzi tymito cislami, teda sedem a pol v Bratislave a osem a pol v zime v Bratislave (jazdi Raca-Petrzalka a poobede naspat). Tentokrat uz ale s klimou.

Vsetko 2.5crd manualy ; 2.8crd automaty nemam odsledovane az do najmensieho detailu, ale moj velmi kvalifikovany odhad je o liter a pol viac v meste (10% vacsi objem plus liter aj stvrt kvoli automatu) a o par desatin teda zhruba pollitra len navrch mimo mesta (kvoli lepsiemu odprevodovaniu).
kalli
Dátum registrácie: 19.11.2008 10:46
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kalli »

mp3, ja len zo zvedavosti, ze preco nemoze vyskusat 160km rychlost? Moja skusenost je, ze hlavne teda v Nemecku jazdim tiez ako u nas v pohodicke 130-140km/h a vidim dost takychto Vojadzerov, SAGov, Espasov a vacsich krabic sa vedla mna prehnat podstatne rychlejsie, tipujem ze prave tou 150-160km/h. Nieje to auto konstrukcne stavane alebo ako to mam chapat, okrem veci, ze taketo auto vnimam ako pohodove, relaxacne pre odvoz rodiny a vychutnavanie si krajinky.
wside
Dátum registrácie: 30.10.2008 18:51
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa wside »

martin BA napísal:laci LK,vobec to nie je to ziadnom prehrievani,nikdy som ani jeden voyager neprehrial..je to presne o tej pohodovej jazde,to auto je na to stvorene,a nie na zavodenie.ale ked potrebujem a som sam v aute,tak nie je problem 180km/h....no ale u nas je to casto problem....a co sa tyka spotreby,tak mam mesto ustalene podla PC na 8,0 az 8,8 ltr.motor 2,8crd automat. inak wside ides menit 300C za voyager??? :3906:
Bohuzial budem musiet :..: :..: :..:
mp3turbo
Zdieľať na Facebook

co si zamiesil stvoricky alebo co? :)

keketi turecki nemecki sedlaci to nahanaju cez 160? super... konstrukcne na to autiak nie je usposobeny, toci vysoke otacky, pri 160km/h je to nejakych 3800 alebo tak nejak... proste nedaleko maxima.

vsetko dostava na papulu. Turbo, vstrekovace, hlava, spojka, prevodovka, proste uplne vsetko. Ja by som tym uponahlanym deb1ilom poodtrhal tie sproste paprce a napchal do riti.

voyager je auto na kludne plavanie a nie na pretekanie. Ked chce chodit rychlo, nech si sedlak nemecky sudruh kupi ferrari. Jaj na to nevydalo...
Hyundai1
Dátum registrácie: 27.04.2007 13:05
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Hyundai1 »

ale fuuuj Voyager je nespoľahliví črep ved podla TUV , autoblud a iných časopisov a organizácii neskorumpovaných :-) je to vidieť :-)

no a ma to taliansky motor a to čo je z talianska je šmejd viť moja Multipla každých 10 000-km je v servise na výmene oleja , filtrov a pod. :-) .

No a teraz vážne niekde som čítal tuším na tipcars.cz magazín alebo autoporada.sk že je to asi jedine terajšie auto ktoré sa da bez problémov prevrátiť - je to pravda ? ako je na tom čo sa týka stability ?
mp3turbo
Zdieľať na Facebook

neviem.

dones 10.000eur a pridi ku mne. Ked ho prevratis, necham si sustave papieriky. Nie je mi znamy pripad losieho testu atd kde by sa Vojajajager vykotil ako děfka po šichte, to ale neznamena ze sa to nemoze stat. Daj nejake linky, mne sa nechce hladat.

PS: na skole smyku som na vlastne oci nazorne videl, ze tahac s cisternou by sa prevratil uz pri rychlosti menej ako 30km/h na rovnej ceste pri obycajnom zatacacom manevri. KEBY nemal specialne zariadenie ktore tomu prevrateniu samozrejme zabranilo - ale bolo jasne ze bez neho by uz chlapec isiel srat puky.
cicmanec
Dátum registrácie: 15.10.2008 14:04
Zdieľať na Facebook

_

Príspevok od používateľa cicmanec »

A ja že prečo turbo na SuperDrive viac fotil ako jazdil... :d :D
mp3turbo
Zdieľať na Facebook

hej - inak ta cisterna bola pri inej prilezitosti ale to je uplne jedno.

odprevodovanie 2.5crd manual samozrejme na poslednom prevode:

http://77.247.224.52/chrysler/2450rpm.jpg
http://77.247.224.52/chrysler/2850rpm.jpg
http://77.247.224.52/chrysler/3100rpm.jpg

uplna tragedia. Siesty prevod chyba ako sol. Riesenie : vymena staleho prevodu teda diferaku, cenovka okolo 300-400eur, zakazkova vyroba v akejkolvek strojarskej firme co robi zubaté koliečka. Sily to ma dost.

Pre porovnanie, Sharan 85kW 1.9tdi jazdi 130km/h na siestom prevode pri 2250rpm. Pri 160km/h to teda ma 2800rpm. Strasny rozdiel.
kalli
Dátum registrácie: 19.11.2008 10:46
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kalli »

mp3 dik za vysvetlenie. No dobre , to je 2,5 liter a ako je to s tym novym Vojadzerom 2,8 litra v dieseli? Vyzera to ako super kara, predpokladam, ze konstrukcne vydrzi aj vacsie rychlosti. Jasne, ze ma to zaujima iba v hladine teorie, teda ak mas skusenosti. Neviem, aj keby mohlo ist 200km/h, najviac sa mi tam hodia rychlosti do 120-130km/h, taka plavajuca jazda krajinou....:-)
jankode
Dátum registrácie: 21.02.2008 16:58
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jankode »

mp3turbo - kamoško, ja zase verný automatu, ináč som už aj ja začal pokukovať po takomto aute, niečo o automatoch nevieme bližšie? kedže ja ten manuál nejak nemusím, už som moc rozhyčkaný ... :3035: A mohol by si hodiť do placu od ktorého roku je to auto už vychytané a pod. A z vlastnej skúsenosti by si mohol sem šupnúť + aj - auta, len ako užívateľov postreh...Danke schon :300f:
mp3turbo
Zdieľať na Facebook

mno, kde zacat... 4kvalt automat plus overdrive co je v 2.8ckach je absolutne archaicky = dlho vyrabany a hlavne miliardami kilometrov vyskusany stroj ktory nema ziadne designove chyby. Treba v tom menit olej, kazdych 40.000km idealne, a prevodovka je neznicitelna (znie to sialene ale toto su americke prevodovky od Magmy tusim, klamal by som, hladaj 41TE a tie su proste stavane inak ako "dozivotne oleje" v europe - jasne ze ta prevodovka bez vymeny oleja neklakne po 150.000km ale vies v akom bude stave... amici proste menia oleje kazdy druhy mesiac a velmi dobre robia). Ide do toho ATF4+ norma, stoji par korun takze nevidim dovod preco nemenit. Benzinove aj dieslove verzie maju absolutne ROVNAKU prevodovku. Toto vela ludi nevie.

Motory 2.5crd aj 2.8crd su absolutne spolahlive, europske a s amerikou nemaju nic spolocne. Vsetko je tam Bosch. Bosch riadiaca elektronika edc15c2, bosch commonrail cerpadlo cp3 (alebo cp1? teraz neviem, proste ale uberspolahlive cerpadlo), semtam trpi na regulator tlaku a to je asi tak cele pokial do toho nelejes naftu z JRD. Vstrekovace samozrejme Bosch. Vaha vzduchu tusim rovnaka ako v Audi ale to by som teraz mohol klamat. Turbo neviem, je ale obtokove takze sa mu nezadiera variabilita ako na 1.9tdi Folcgagenoch. Hlavne je ale OBROVSKE na rozdiel od VW slimacikov a tlaci o tretinu mensi tlak = s turbami na voyageroch nebyvaju problemy (v aprili2010 som sa na Tuhovskej pytal, NIKDY nevideli pokazene turbo na voyageri). Hlavy nepraskaju na rozdiel od nechvalne znamych 2.5td motorov (pozor, tento motor ma normalne jednu hlavu a nie styri ako povodna generacia!). Inak aj ta povodna generacia praskala len preto lebo to proste majitelia honili ako pretekarsku formulu - NETREBA SI MYLIT POUZITIE AUTA, TOTO JE KOMODNA POLODODAVKA/PEOPLE CARRIER A NIE PORSCHE 911.

Detske choroby : 2001-2004 nejake drobnosti ale nic svetoborne. Tazka spojka.
Po facelifte (GULATE HMLOVKY!) od 2004/2005 ... cistota a panenska luka.

Je to obrovske tazkopadne auto, vazi dve tony aj drobne, treba davat pozor na veci z toho vyplyvajuce hlavne vpredu - naprava... tlmice, capy, stabilizatory, gumy stabilizatorov. Nic drahe okrem tych tlmicov. Ceny suciastok vseobecne prijemne, nieco na sposob beznych osobnych aut. Pozor na vymenu rozvodov, tak ako na kazdom aute.

2.8cka ma odolnejsie, vysokokapacitnejsie vstrekovace. Nejdeme sa bavit o "konstrukcnej vhodnosti" na velke rychlosti, proste kazdemu autu urcite svedci ked dieslovy motor nevytacas nad 3000rpm. A sme znovu pri tej teme ze na 3000rpm Vojajajager ma necelych 140km/h co je pre bezneho uponahlaneho deb1lka strasne malo a honi to auto 170 na 4200rpm v jednom kuse... toto je cely najhlavnejsi problem Voyageru ako takeho.

ZA TAKYCHTO OKOLNOSTI ZIADNY MOTOR A TECHNIKA NEMOZE VYDRZAT. Zivym dokazom toho je aj:

http://77.247.224.52/chrysler/IMG_2408.JPG

takze chyba v hlave majitelov, nie v motore... co dodat.

uzivatelske postrehy : tych je sialene vela, kukaj na nej, aj na tomto fore som uz o Voyageroch povypisoval vela. V skratke : v zivote som mal asi 15 aut, vsetky dohromady sa nechytaju na Voyagera.

Co mi vadi:
a) sialene odprevodovanie (vidis vyssie), do mesta spicka, na dialnicu siesty prevod chyba. Riesenie : voyager nova verzia od 2008+, ten ma spickovy 6kvalt automat. Problem : nemam na to dukaty resp. mam ale nedam. Vsimni si ze nic nepisem o spotrebe, ta je podla mojho nazoru absolutne spickova na taketo auto. Bavime sa o 1/2tone naprazdno viac ako sharan, o 60cm + v dlzke. Pre mna je uz sharanik mestske priblizovadlo pre dvoch do roboty... Ked tie vozy stoja pri sebe a kuknes sa na ne, tak sharanik je taky schuleny utiahnuty zatlceny do zeme.

b) stredne sedacky fix, neposuvatelne - miesto v strednej rade sa nastavuje posuvanim prednych sedaciek :)

c) stredne okna fix, nestahovatelne. Dan za obrovske presklenie. Nevelmi mi to prekaza, klima funguje spickovo, zadne usi (tretie okna) su otvarane.

d) automat prevodovka... ked ti nevadi jej americkost teda vyzor zahnutej bakule z lokomotivy, tak budes na tom dobre. Mnohym to vadi, mne nie. Ani ju nemam ale jazdil som chvilu a nevadi mi to.

PS: vsetky dieslove vojajajagery maju namontovany bufik ktory sa velmi jednoducho da prerobit na plne dialkovo ovladane nezavisle kurenie. No a to je rozpravocka ktora sa tazko spieva, to treba zazit. Kontrolna otazka : ked si raz kupis auto s klimou, kupil by si si este niekedy auto bez klimy?

Tipujem ze nie.

No a teraz nezavisle kurenie... ked raz mas auto s nezavislym...

:)
mp3turbo
Zdieľať na Facebook

ale coby, jasne ze moze. Ale ked tomu stroju bude niekto v kuse pridrbavat 160+ na co proste nie je stavany tak ten autiak nebude tak zachovaly ako moj co jazdi 110km/h bezne a jeden jedinykrat isiel tri minuty 160 lebo som bol zvedavy na tu spotrebu.

dobre hovorim ci... ?

ja proste nemam to ucho, nohu a svedomie auta trapit. Ja vidim ako ten motor maka na 2900rpm a proste nepojdem, nepojdem a nepojdem ani tych 130 co je povolenych. Radsej uberem, fiknem mu 2400rpm, mam tam tych 110, pridem o 20 minut neskor do Kosic ako pretekar a hotovo. Nesere ma to.

je mi jasne ze ten autiak 130tku DLHODOBO, cely zivot, udrzi. Ja ju ale nepotrebujem. Ja mam dve male decka, velmi male, a proste sa neponahlam aj kvoli ich komfortu a mensej rizikovosti pri jazde.

o 160tke by som si uz megahusto dovolil pochybovat, vid linkovany clanok. Neznicitelne motory Mercedesu z osobakov odpalovali sprosti vodici v nakladiaku na beziacom pase. Riesenie? Obmedzit maximalnu rychlost = obmedzit otacky ktore mozes pouzivat. Vyriesene.

vy si jazdite ako chcete... ja svoje auta MEGAsetrim.

mimochodom, prezyvku Turbo som dostal prave preto lebo vsade pridem posledny. Isiel som Voyagerom trasu Trnavka-Cierna Voda, nalozeny 55kW 20rocny tranzit mi usiel o 10 minut. Chlapec mu pridrbaval ze sa skoro trikrat zabil cestou (to mi rozpravali spolusediaci - proste taka standartna slovenska jazda, sedlak), ja som isiel slusne ako sa ma.
vlado272
Dátum registrácie: 12.04.2008 19:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa vlado272 »

Spravne mp3turbo. Mi co mame Voyagerov a nieco v hlave si radsej vychutname jazdu. Nije nad to nasadnut do Voyagera a len tak si plavat pohodlne po ceste. Proste amerika.
mp3turbo
Zdieľať na Facebook

povodne to malo byt Fiat Grando Viagattore :)
.
.
tie pentastar motory budu jaka sranda.
.
.
Co chcem povedat : na 2.8cke sa nic nemeni, 120kW uz nejaky ten rok ma = je to osvedceny spolahlivy agregat. Prevodovka to iste, tento sestkvalt bol novy pocin ale absolutne sa osvedcil. Neviem ci to nahodou nie je ZF co sa montuje do audin, bmw a mercedesov s prenosom tociveho momentu az do 600Nm, este som to neskumal lebo som nemal potrebu kedze na neho nemam dukaty.

Návrat na "Chrysler fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní