Chevrolet Orlando 1.8 LPG - kúrenie

Diskusia ohľadne vozidiel značiek Chevrolet a Daewoo

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

dano0209
Príspevky: 3
Dátum registrácie: 23.08.2016 16:29
Zdieľať na Facebook

Chevrolet Orlando 1.8 LPG - kúrenie

Príspevok od používateľa dano0209 »

Zdravím.Potreboval by som poradiť.Kúpil som Orlando 1.8 LPG.Môžte mi niekto prosím Vás poradiť ako mám správne zapnúť kúrenie resp. klimatizáciu v Orlande???Ráno sú mrazy a ja ani za boha neviem vykúriť auto stále mi fúka studený vzduch a teplotu mám nastavenú na max.Idemm autom do práce pol hodiny a v aute kosa.Ked ale auto naštartujem po pol hodine kúrenie ide v pohode.Môžte mi poradiť ako mam presne postupovať po naštartovaní??Alebo je chyba niekde inde??Ďakujem
patko1
Príspevky: 5737
Dátum registrácie: 03.12.2007 11:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa patko1 »

skor bude ta chyba inde. Nejaka klapka nefunkcna alebo servomotorcek kurenia a hlavne okostuj ked otvoris kapotu ci hadice ktore idu do kabiny do kurenia su teple. Ale sice kedze pises ze potom to uz zrzu kuri tak bude skor chyba v tom obehu vody alebo take nieco. Teplota motora po nejakych 10 minutach jazdy je aka?
wilz
Príspevky: 3687
Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa wilz »

No keď sa pri stojacom aute s bežiacim motorom javí všetko v poriadku, až pri jazde kúrenie nefunguje, tak je možné že termostat otvára skorej ako by správne mal a teda cirkulujúcu vodu cez chladič motor pri jazde nestíha ohrievať.
Okrem toho nepochybuj že aj splynovač LPG si svoj diel tepla zoberie pre seba.
Takže okrem kontroly správnej funkcie termostatu by si vari mohol zájsť do blízkej montážnej dielne LPG aby ti skontrolovali, že či už pri montáži LPG tam neurobili nejakú zásadnú chybu, čo sa týka miesta a spôsobu pripojenia na chladiaci okruh motora.
Inak podobné problémy tu na fóre popisovali viacerí, pohľadaj v sekcii LPG že ako to niektorí riešili.
FERO 321
Príspevky: 1644
Dátum registrácie: 27.01.2011 16:58
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa FERO 321 »

Moje predchádzajúce auto kúrilo perfektne, no ako som dal namontovať LPG už to bolo omnoho horšie, ako píše wilz. Teraz boli veľké mrazy, tak sa ani nečudujem.
laco1871
Príspevky: 4554
Dátum registrácie: 22.03.2012 19:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa laco1871 »

Mam tiez take Orlando a kurenie nic-moc,jednoducho je to nastavene tak,ze v prvom rade musi motor dosiahnut svoju prac.teplotu.
Nic nie je tam chyba,len si treba uvedomit,ze nedostatocne vykurenie velkej kabiny,je VLASTNOST tohto auta,vzhladom na predimenzovane chladenie motora.
Je tu len jedna moznost,zakryt prednu masku a jazdit takto,v teplotach pod nulou,okolo -6'C a viac sa rucicka teploty pohne tak po 1- om km a zacina kurit tak po 4-och km,samozrejme aj jazda po dialnici v mraze sposobi,ze psadka bude mrznut.
Nic sa s tym neda robit a LPG s tym ma len velmi malo spolocne.
wilz
Príspevky: 3687
Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa wilz »

No myslím že LPG s tým má dosť do činenia, ale dá sa trocha pomôcť.
Kedysi na Voyageri som mal podobný problém, tiež je to veľký priestor kabíny a splynovač LPG žral veľa tepla..
Rodina odmietla môj argument že to musia vydržať, tak som urobil na zimu niekoľko úprav. Namontoval som spodný kryt motorového priestoru, masku chladiča som čiastočne zakryl, vymenil som termostat za iný s vyššou teplotou otvárania o nejaké 4 stupne celzia a tiež do hadice ohrevu splynovača som vložil guľový ventil. Ten ventil som trocha privrel, aby cez splynovač išlo trocha menej vody ale zároveň aby ešte mal dosť tepla pre svoju funkciu. Bolo sa s tým treba trocha pohrať a neprivrieť ho moc, aby pri vyššom, odbere plynu, napr. pri jazde po diaľnici splynovač nezamrzol. To keď sa mi stalo bol naozaj problém, lebo pri vonkajšom mraze sa mu nechcelo rozmrznúť, musel som ho oblievať horúcou vodou, našťastie bola vtedy blízko benzínová pumpa.
Napísať odpoveď

Návrat na "Chevrolet + Daewoo fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní