Ceny Tdi markantne stúpajú

Neviete si rady aké auto kúpiť, ktoré bude pre Vás najvhodnejšie ? Diskusia o konkrétnych značkách

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

Napísať odpoveď
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24918
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Ceny Tdi markantne stúpajú

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Po kotrmelci z emisiami sa v USA dejú veci ktoré by nik nepredpokladal.Je to obšírnejšie pojednanie,zaujalo ma to tu.... https://www.autoforum.cz/predstaveni/v- ... -nez-nove/
Bez ohladu či niekto patrí do tábora čo Tdi miluje alebo nenávidí,je to myšlienka nad ktorou sa stojí za to zamyslieť. Nechám bez odpovede otázku ako sa vyvíja náš trh,to nech si vyhodnotí každý po svojom aby ho odpoveď uspokojila a téma neviedla ku krčmovej polemike.Svoj názor o vývoji by som pokojne zapečatil a zveril do notárskej úschovy a cca za 5 rokov otvoril diskusiu.Je mnoho vecí ktoré už dnes vidieť úplne jasne,u niektorých vidieť smerovanie.Každopádne nezamyslenie sa nad tým kam smerujeme bude mnoho ľudí stáť veľké starosti,pokiaľ ovšem patria medzi tých ktorý dnes zvažujú kúpu nového auta
mp3turbo
expert: TDI
Príspevky: 24434
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Re: Ceny Tdi markantne stúpajú

Príspevok od používateľa mp3turbo »

Milan, na serioznu notu : ja mam trosku problem s tym clankom. Na jednej strane je to bombasticka sprava ze ceny TDI stupaju - myslim si ze stupaju, mam odlozene inzeraty rok a pol doradu superby kombiky 2015-2016 okolo 11.000 eur, nech sa paci skusme dnes najst a pozor hlavne si uvedomime ze dnes su tie auta o 1.5 roka starsie a vsetci vieme ze nove auta tiez prilis nezlacnievaju - ale je to aj trosku prepisknute. Pisu tam :

"Jak zjistil magazín Edmunds, třeba šest let staré exempláře modelu Touareg jsou na trhu k dostání za částky pohybující se mezi 60 a 70 tisíci dolary (cca 1,29 až 1,5 milionu korun)."


Ten clanok hovori o NOVYCH autach, neriesi ojazdene. Cize 6 rocne novostavby, poznate tie realitne inzeraty - nove nejazdene auta ktore nesmel VW predat kvoli dieselškandálu a trvalo 6 rokov nez sa upravene prerobene objavili na trhu s pozehnanim vlady. Priklad

https://www.autotrader.com/cars-for-sal ... =618973618
https://www.autotrader.com/cars-for-sal ... =620796994
https://www.autotrader.com/cars-for-sal ... =619890081
https://www.autotrader.com/cars-for-sal ... =579724047
https://www.autotrader.com/cars-for-sal ... =618973618
https://www.autotrader.com/cars-for-sal ... =579724046
https://www.autotrader.com/cars-for-sal ... =579098599


uprimne ? A preco by to neskusili... v dnesnej posratej dobe. No co, vyhodia inzeraty na 60.000, nikto zdravy to nekupi - lebo ma na vyber ine auta 2021 skutocne nove za tie prachy ze ? - tak znizia cenu na 49.999,- atd atd. HADAM SI NEMYSLITE ZE AKAKOLVEK FIRMA ZAHODI STATISICE VYROBENYCH AUT LEN TAK, ZE HAHA SKRTNEME SI CISLA V EXCELI.

Nie, takto nefunguje realny svet. To len GreenPeace blbe hlavy si myslia ze vsetky tie zle zle hnusne dieslaky VW zosrotuje a este sa bude popritom uklanat. Hovno s makom a pokazenymi broskynami.

No ale otazka - preco by som mal kupit "novy 6rocny Tujareg" ked uplne novy VW Atlas co je VACSIE auto (5090mm !!) dokonca je to vacsie nez Audi Q8 (4986mm) a o milimeter vacsie ako Q7 (5085mm), teda je to auto ROZHODNE O TRIEDU VYSSIE NEZ Touareg, stoji uz od 35.000 dolare ?

https://www.volkswagensantamonica.com/n ... yStyle=SUV

preco by som dofrasa kupoval 6 rocny Touareg so zastaralou technikou ktora je opradena skandalom ?

Nie, toto je len zufaly pokus VW nestratit sialene prachy. Ci im to vyjde a do akej miery, to je ina otazka.

Ano, ceny ojazdenych dieslikov aj v nasich koncinach stupaju. CENY VSETKEHO OJAZDENEHO stupaju, aj benzinov, aj hybridov, aj elektrodebilit. Nepoznam jedneho jedineho kamosa, kolegu atd, ktory by dnes nepredal auto drahsie nez ho 2 roky dozadu kupil (ja som kupil Lanciu Voyager 2014, 130.000km, do plnej vybavy chybaju len tri obrazovky vnutri inak ma uplne vsetko, za 10.000 eur rok dozadu, dnes zacinaju zhruba od 14.000 bez dovozu prihlasenia, kedze je to relativne nove auto tak prihlasenie samotne je okolo 1200 eur). Dokonca este aj Martin Nagy, nas vizionar z elektrikarskej temy, kupil ten jeho zrasovany Nissan Leaf pred dvomi rokmi za 7.000 ci dokonca neviem ci nie 6.000 eur, dnes je najlacnejsi za 10.700 v inzeratoch i ked je pravda ze Martinov je o rok starsi a mal vacsi najazd okolo 85.000km).

My sme kupovali do firmy sedem Superbeciek, vsetko 2015-2016 ceny okolo 11.000 eur plus minus podla vybavy, kilometre okolo 120-160.000, dneskaj pod 13000 nehladaj a to s kilometrami >250.000km, realita 14.000 eur so stastim, skor tak 15.000 eur. A vravim, to bolo skoro 2 roky dozadu co sme kupovali takze tie auta boli mladsie nez su dnes.

Povedane inak - ked sa cenovy trend dnes zastavi, u nas vo firme pojazdime Superbéčka styri roky a potom ich predame zhruba rovnako ako sme kupili 4 roky dozadu aj so zaratanim pripadneho servisu. Ked sa rast cien nezastavi, lebo napriklad ludia si uvedomia ake elektricke hovno id.4 s interierom z recyklovanych sraciek dostanu za 45.000 a kolko im padne na cene za styri roky vlastnictva a kolko "usetria" oproti nafte a kolko budu mat nervov v zivote a vytrhanych vlasov, ked teda este ojazdene NORMALNE AUTA porastu kusok na cene lebo elektricky ekvivalent Superbu KOMBI neexistuje a za ziadne ROZUMNE peniaze ani nebude existovat o 5 rokov, tak potom este aj zarobime.

Ci je to normalne ? To nech si kazdy posudi sam, ked nabuduce vypusti z papule carovne slovicka obnovitelna energia, emisie, zachrana planety a podobne sracky. Pretoze my tutok v tejto sprostej Europe si mozeme haklou vytret rit, a s celosvetovymi emisiami spravime prd makovy aj ked budeme zajtra byvat v jaskyni bez ohna.
milujem elektricke auta, vsetky doradu. https://www.youtube.com/watch?v=JWX0A6nx2cM
oco13
Príspevky: 17825
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Bydlisko: okr.nové zámky
Zdieľať na Facebook

Re: Ceny Tdi markantne stúpajú

Príspevok od používateľa oco13 »

Turbo - len čisto moj názor - 6 ročný Tuareg, alebo 6 ročná chladnička , je násobne lepšia a kvalitnejšia ako výrobok roku 2022. To je moje rozmýšlanie a podla rozhovorov so "spodinou" (chudobou) nerozmýšlam tak sám.
A za druhé čím viac porastú ceny nových a jazdených aut a všeobecne výrobkov tým menšia skupina ludí si ich bude mocť dovoliť.
Zrazu okolo seba vidím prudký nárast dvoj a trojgeneračných domácností - prečo? no lebo mladí nemajú na nové samostatné bývanie.
Ja vidím na obzore vynárať sa ručnú brzdu ekonomiky - volá sa "socialne nožnice"
som dezolát a komu sa to nepáči nech ma bozá v riť
autolaik
Príspevky: 4903
Dátum registrácie: 15.03.2009 09:16
Zdieľať na Facebook

Re: Ceny Tdi markantne stúpajú

Príspevok od používateľa autolaik »

ked som bol mlady tak sa spominalo na octavie,1202 ako na auta co sa doziju vecnosti...a ako ide cas, pred par rokmi sa to hovorilo o autach z 90.rokov, potom z tych pred 2000 rokom..a teraz ako citam tak uz 2016 :)

No som si aj ja isty ze tieto novodobe poddimenzovane hracky nevydrzia tolko co starsi surodenci, a asi je jedno ci je to 2016 alebo 2022 ... myslene vseobecne,nepisem konkretne o tdi
oco13
Príspevky: 17825
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Bydlisko: okr.nové zámky
Zdieľať na Facebook

Re: Ceny Tdi markantne stúpajú

Príspevok od používateľa oco13 »

1202 mi donedávna vrčal v traktore, kosačka je z roku 1958, keď som rozoberal Moskviča tak plechy mali 2.5mm a pod vrstvou panelotmelu boli nehrdzavé. Všetky stroje by sa dožili ovela ovela viac nebyť hlúpych ludí.
som dezolát a komu sa to nepáči nech ma bozá v riť
mp3turbo
expert: TDI
Príspevky: 24434
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Re: Ceny Tdi markantne stúpajú

Príspevok od používateľa mp3turbo »

ludia sa zbavili tych starych hraciek nie preto lebo by nefungovali alebo neboli financne udrzatelne, ale kvoli burlivemu pokroku a rozvoju. Proste preto lebo CHCELI nove veci, nie preto lebo MUSELI.

Skuste udrzat pri zivote "dnešné" stvorturbove BMW M5 z roku 2017 ci kolko to bolo. Bez sance ked sa to zacne srat, autorizak bude kukat ako vyorana myšička, budu sem lietat specialisti z Mnichova a aj tym sa vyskrabe nejedna plešinka na makovičke.

Toto bude rozdiel. Ludia si nechavaju TDi preto lebo je to na dnesnu dobu jednoducha technika, primerane spolahliva a pretoze nemaju peniaze na prechod na elektrodemobilitu. Ked mam vysypat v obchodiku 40.000 eur za uzasnu dvojdverovu Hondičku é postavenu z recyklovanych flias, bambusovych trstin a plastovych hovien vybratych zo zaludka skapatych ftáčikov, mam do toho naladovat dve decka co mi pride ako normalny standard dnes a vyrazit s nimi na Donovaly na chalupku z Bratislavy, tak sa mozem pripravit ze budem dvakrat nabijat cestou a hore dojdem s vypucenymi očkámi rychlostou 15,2km/h so stavom baterky 0.54%...

tak samozrejme ze sa vela ludi jednoducho rozhodne udrzat pri zivote svoju starodavnu Oktavku kombi 1.9tdi 77kW bez DPF, az dokial im to pošahaní politici nejakym sposobom nezatrhnu nadobro. Samozrejme ze nebudem predavat tie 8 rocne firemne Superby kombiky, lebo doriti cim ich nahradim v akej cene ?? Budu tahat dalej az dokial nevypluju dušu, vobec nestaci ze vypluju vstrekovače pretoze tie kupim a vymenim skoro ako ziarovku.

Kedze poslednych 5 rokov neexistuju plne elektricke ekvivalenty Mondeo Kombi, Oktavia Kombi, Superb Kombi, Insignia Kombi, tak nebudu o dva-tri-päť rokov k dispozicii ani na trhu ojazdenych vozidiel. Fabiu Kombi zrusili lebo... politicke rozhodnutie.

To znamena ze sucasne "dosluhujuce" generacie kombikovych aut, ktore su v Europe pomerne ziadane, budu v BLIZKEJ buducnosti jedina mozna alternativa pre cloveka, ktory potrebuje trosku priestor v aute a nie je schopny sa zmestit do Dacie Spring, trosku byva v panelaku kde nemoze trikrat denne nabijat svoj sprosty tragač aby dosiel z roboty do roboty 50 kilometrov, ktory nie je pri peniazoch aby si mohol dovolit masinku za 50.000 eur... a kedze takych vozidielok bude malo, a kedze dnes splnaju Euro6d, znamena to ze zajtra ich ZIADNY politik zakazat nemoze.


Kto pred 5 rokmi kupil Sharan, Voyadzer za 4000-5000 eur, dnes ho preda rovnako draho. Preco ? Lebo takych aut je malo. Kolko je elektrickych Sharanov alebo ich ekvivalentov ? V akej cenovke ? Kolko je k dispozicii ojazdenych ked ludom dosluzia sucasne a budu ich chciet niecim nahradit ? To akoze vsetci presadneme do Dacie Spring tesne pod 20.000 eur alebo Renoltiku Zoe zlahka cez 30.000 eur pripadne Soplíku Korzička tiez za tricinu ked nam Honda e bude draha za 40 ?

No "asi" nie...
milujem elektricke auta, vsetky doradu. https://www.youtube.com/watch?v=JWX0A6nx2cM
oco13
Príspevky: 17825
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Bydlisko: okr.nové zámky
Zdieľať na Facebook

Re: Ceny Tdi markantne stúpajú

Príspevok od používateľa oco13 »

tak samozrejme ze sa vela ludi jednoducho rozhodne udrzat pri zivote svoju starodavnu Oktavku kombi 1.9tdi 77kW bez DPF
Vieš ty o kolko lahšie udržím pri živote taký Citroen Saxo 1,5D, alebo Opel Corsa 1,7D , alebo Škodu Felicia 1,9D ??? Atď Pretože tá ovca už má RJ, OBD zásuvku na diafnostiku EGR, TURBO a háklivé vstreky. Aj deduška tvojej Lancie 85KW Voya udržím pri živote ja ako amater celkom lahko - lebo tam sa naozaj nemá čo pokaziť - na rozdiel od tej Ovce.
Edit tá má tušim aj dvojhmotu :40bd: :40bd: téda aspoň Caddyna s tým motorom ju mala -proste hromada NEPOTREBNÝCH kurwítok.
To len tak na okraj ak chceme riešiť skutočne blbuvzdorné autá. :200:
som dezolát a komu sa to nepáči nech ma bozá v riť
a566
Príspevky: 711
Dátum registrácie: 06.04.2020 16:01
Zdieľať na Facebook

Re: Ceny Tdi markantne stúpajú

Príspevok od používateľa a566 »

posrate rakovinomety.
dneska idem a smrdi petrolej, cuduj sa svete, predo mnou prius a potom chrochta tdi....
to je aky sajgon, ked z takej dialky nariedene okolitym vzduchom to dokaze neskutocne smrdet????
vsetko do srotu !
oco13
Príspevky: 17825
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Bydlisko: okr.nové zámky
Zdieľať na Facebook

Re: Ceny Tdi markantne stúpajú

Príspevok od používateľa oco13 »

For a566 : Keď uvidíš nad hlavou čierny dym tak to som ja lol :40bd: :40bd:
Obrázok
som dezolát a komu sa to nepáči nech ma bozá v riť
Napísať odpoveď

Návrat na "Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 34 neregistrovaných