Ceny PZP
Moderátori: mhlavaty, foter, niner, Atlas, LOCHNESS
-
Diehardqo
- Dátum registrácie: 11.10.2009 13:46 Zdieľať na Facebook
Ceny PZP
Ahojte, dnes mi bola po roku dorucena nova kalkulacia PZP. Celkom som ostal sokovany.
Union, MB E220 2007 125kw diesel, 210Eur premium s premium asistenciou.
Cena je oproti inym poistovnam viac nez dobra (mam kvalitne zlavy), avsak narast oproti minulym rokom ma dost prekvapil. Kedze minuly rok to bolo 170Eur.
Verim, ze su v tom Ficove socialne istoty, dane a pod. ^^ .. len by ma zaujimalo ci aj vas nedavno prekvapil narast poistneho.
U znameho, ktory ma RAV4 hybrid 2018, bol narast oproti minulemu roku zanedbatelny.
Nejaky tlak na starsie auta?
Union, MB E220 2007 125kw diesel, 210Eur premium s premium asistenciou.
Cena je oproti inym poistovnam viac nez dobra (mam kvalitne zlavy), avsak narast oproti minulym rokom ma dost prekvapil. Kedze minuly rok to bolo 170Eur.
Verim, ze su v tom Ficove socialne istoty, dane a pod. ^^ .. len by ma zaujimalo ci aj vas nedavno prekvapil narast poistneho.
U znameho, ktory ma RAV4 hybrid 2018, bol narast oproti minulemu roku zanedbatelny.
Nejaky tlak na starsie auta?
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Re: Ceny PZP
Pre nieco podobne som ove PZP zrusil a dal (spravit niekomu kto sa vyzna) inde.
-
Qcko
- Dátum registrácie: 05.12.2009 12:51 Zdieľať na Facebook
Takisto mi prišla brutálna šajba, poistku som zrušil a spravil novú inde o 70€ lacnejšiu.
Vtipné je, že moja vlastná poisťovňa mi ponúkla online o 40€ nižšiu cenú ako tú, čo mi poslali poštou.
A hej, na staré autá tlačia aj takto, aj keď je to strašne logické z pohľadu poistenia, pretože nové autá sú istotne lacnejšie a majú menej elektroniky, tak poistka môže byť nižšia.
Vtipné je, že moja vlastná poisťovňa mi ponúkla online o 40€ nižšiu cenú ako tú, čo mi poslali poštou.
A hej, na staré autá tlačia aj takto, aj keď je to strašne logické z pohľadu poistenia, pretože nové autá sú istotne lacnejšie a majú menej elektroniky, tak poistka môže byť nižšia.
-
Diehardqo
- Dátum registrácie: 11.10.2009 13:46 Zdieľať na Facebook
Pri "prepoisteni" sa dostanem na 196Eur, takze to nema moc zmysel sa s tym babrat. Ale ten narast o skoro 1/3 je sialeny ..
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
mne jedno auto navýšili PZP skoro o 50% tak isto aj HP .je to na ičo lacnejšie to nikde nie je
Druhé navýšili z 96 na 106€ to je na Rč. tam by som aj mal lacnejšiu PZP ale nechce sa mi za 10 € strácať čas.
Druhé navýšili z 96 na 106€ to je na Rč. tam by som aj mal lacnejšiu PZP ale nechce sa mi za 10 € strácať čas.
-
tatkotom
Mne na jedno auto vyšla výrazne lacnejšia poistka zrušením a zriadením v TEJ ISTEJ poisťovnia to rozum moc neberie...
Sú možnosti najlacnejšieho PZP len tam sú nejaké obmedzenia, mne posledné robili tu v PD no nechcem verejne konkretizovať kto kde nech to nieje reklama.
Sú možnosti najlacnejšieho PZP len tam sú nejaké obmedzenia, mne posledné robili tu v PD no nechcem verejne konkretizovať kto kde nech to nieje reklama.
-
seven549
- Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
je to o znacke auta.daj si tie iste parametre alebo podobne ale auto daj forda seata a pod lacne auta
bmw mercedes audi maju vzdy vyzsie pzp.
mne pzp velmi nezdrazeli v podstate u jedneho auta je zdrazenie o 3 eura u druheho o 12 euro.ked som to pozeral mam dobre pzp.keby som robil novu,zdraenie by bolo aj o 40 euro viac.
a ako tu uz je v teme spomenute vsetko slo hore.ceny prac a ceny dielov tiez.vsetko je drahsie o 30-100euro za original diel ako to bolo napr pred 2 rokmi.
a aj euro straca hodnotu.staci si to sledovat z inymi menami.vcera som posielal 400euro na slovensky ucet a stalo ma to presne 378.72chf.kedysi pred asi 4 rokmi by som daval 410chf za to.
-
jasnelka
- Dátum registrácie: 15.10.2014 12:02 Zdieľať na Facebook
vernost sa pri PZP neoplati, rovnako ako pri bankach a mobilnych operatoroch...novy zakaznik dostane vzdy lepsiu ponuku. V dnesnej dobe vypovedat PZP je otazka par minut, mam 3 auta, vsetky maju vyrocie PZP v rovnaky den, tak si k tomu kazdorocne zaciatkom juna sadnem, prebehnem zopar stranok (ci uz priamo poistovne, alebo brokerov) a usetrim minimalne 30E na jednu poistku.
P.S. PZP je pre mna osobne "dan z vozidla", vzdy poistujem len najnizsie limity podla zakona a bez akychkolvek pripoisteni a rozhodujem sa len a len podla ceny. Na vsetko ostatne mam havarijnu poistku.
P.S. PZP je pre mna osobne "dan z vozidla", vzdy poistujem len najnizsie limity podla zakona a bez akychkolvek pripoisteni a rozhodujem sa len a len podla ceny. Na vsetko ostatne mam havarijnu poistku.
-
wilz
- Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44 Zdieľať na Facebook
Tak áno, platí čo si napísal, pokiaľ máš dostatočne mladé autá u ktorých nie je havarijná poistka vyslovene stratová záležitosť a preto si ju platíš.
U staršieho auta ti aj z havarijnej poistky za tvoje poškodené auto vyplatia symbolickú sumu, ktorá bude obvykle výrazne nižšia ako suma havarijných poistných platieb za dobu než si zavinil alebo spoluspôsobil poistnú udalosť.
Preto je podľa mňa PZP výborný systém, teda hlavne pre tých, ktorí zavinili nejakú škodu na druhom aute, lebo prakticky sa nemusia ničoho obávať , iba to nahlásia svojej poisťovni a pokojne si žijú ďalej.
No a zároveň aj u poškodeného auta, hlavne u novších áut ak ti niekto druhý spôsobí škodu, nemusíš komplikovane vymáhať náhradu od toho čo to spôsobil.
Má to samozrejme aj svoje chybičky, keď má niekto z viny iného poškodené auto, tak je na tom istotne škodný, hoci by mu rovno poisťovňa opravu hneď plne preplatila. A to už vôbec nehovorím o situácii keď napríklad majiteľ nejakého skoroveterána pri nezavinenom zrušení svojho auta nedostane od poisťovne takmer nič a pritom zostane bez auta a zároveň je to v súlade so všetkými platnými pravidlami.
Ale žiaľ, asi je problém vymyslieť niečo systémovo lepšie ako je to teraz.
U staršieho auta ti aj z havarijnej poistky za tvoje poškodené auto vyplatia symbolickú sumu, ktorá bude obvykle výrazne nižšia ako suma havarijných poistných platieb za dobu než si zavinil alebo spoluspôsobil poistnú udalosť.
Preto je podľa mňa PZP výborný systém, teda hlavne pre tých, ktorí zavinili nejakú škodu na druhom aute, lebo prakticky sa nemusia ničoho obávať , iba to nahlásia svojej poisťovni a pokojne si žijú ďalej.
No a zároveň aj u poškodeného auta, hlavne u novších áut ak ti niekto druhý spôsobí škodu, nemusíš komplikovane vymáhať náhradu od toho čo to spôsobil.
Má to samozrejme aj svoje chybičky, keď má niekto z viny iného poškodené auto, tak je na tom istotne škodný, hoci by mu rovno poisťovňa opravu hneď plne preplatila. A to už vôbec nehovorím o situácii keď napríklad majiteľ nejakého skoroveterána pri nezavinenom zrušení svojho auta nedostane od poisťovne takmer nič a pritom zostane bez auta a zároveň je to v súlade so všetkými platnými pravidlami.
Ale žiaľ, asi je problém vymyslieť niečo systémovo lepšie ako je to teraz.
-
Qcko
To je pravda, akurát oveľa logickejšie a rozumnejšie by bolo, keby si poistku platil vodič na svoje rodné číslo a nie na autá - keď mám viac ako jedno auto, tak je nemožné, aby obe autá boli súčasne na ceste - takže slovo poistka by som nahradil slovom daň...
-
tatkotom
Ja mam dve a byvaju naraz na ceste.
-
vykopanafosilia
- Dátum registrácie: 15.09.2022 16:18 Zdieľať na Facebook
Čo má Fico s tým, že opravy áut sú stále drahšie, lebo je tam kopec nezmyslov, často zbytočných?? Kedysi nestál každý malý ťukanec toľko, ako stojí dnes. Pred rokom ma nepozorná dáma jemne šuchla o bok (hovorím stále o autách), auto bolo stále pojazdné, dvere zostali funkčné - a oprava stála vyše 14 000.- eur. A to ešte nemuseli meniť ani jeden airbag, inak by to bola úplne iná cifra.... Platené z jej PZP, mimochodom preplatili to úplne všetko a auto je z roku 2015. Takže sa poisťovniam ani nečudujem, že idú poistky hore. Čo ma štve je fakt, že idú hore VŠETKÝM, namiesto toho aby išli hore tým, ktorí tie nehody spôsobujú. Nie je normálne, že ja som mal auto dva mesiace v servise, poisťovňa platila 14 litrov opravu - a babenka, ktorá to celé spôsobila, dostala padíka pokutu...... Skutočne, len 50.- eur za nedanie prednosti v jazde a zavinenie nehody. Potom sa čudujme, že sú búračky.
Ale poďme k veci:
Union má aj také PZP, že je to lacnejšie asi o tretinu, ak urobíš ročne do 5000 km. Ja viem, do toho sa málokto zmestí, ale uvádzam to, ak si to náhodou nevedel. Ja sa do toho zmestím s tromi autami z piatich, ktoré máme - práve preto, že ich je viac, kilometre sa medzi ne rozdelia.
Ak by táto možnosť pre teba schodná nebola (myslím kilometre, nie 5 áut), tak skús Generali. Alebo Genertel, neviem už, ale to je jedna firma. Na starého bavoriaka 330d mi dali nižšiu poistku, než som mal dovtedy v Unione aj s tou 30% zľavou
Takže teraz je to niečo vyše 90.- eur
Ale ja som už starý dedek bývajúci v Sedlákove, to sa tiež zohľadňuje, tak to možno nedajú tak každému. Ale určite by som to aspoň vyskúšal.
Ale poďme k veci:
Union má aj také PZP, že je to lacnejšie asi o tretinu, ak urobíš ročne do 5000 km. Ja viem, do toho sa málokto zmestí, ale uvádzam to, ak si to náhodou nevedel. Ja sa do toho zmestím s tromi autami z piatich, ktoré máme - práve preto, že ich je viac, kilometre sa medzi ne rozdelia.
Ak by táto možnosť pre teba schodná nebola (myslím kilometre, nie 5 áut), tak skús Generali. Alebo Genertel, neviem už, ale to je jedna firma. Na starého bavoriaka 330d mi dali nižšiu poistku, než som mal dovtedy v Unione aj s tou 30% zľavou
Ale ja som už starý dedek bývajúci v Sedlákove, to sa tiež zohľadňuje, tak to možno nedajú tak každému. Ale určite by som to aspoň vyskúšal.
-
kirams
- Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21 Zdieľať na Facebook
Už som to niekde písal, ja platím za auto z roku 2011 PZ+HP = 194,64 EUR, limit 5000 km ročne, musím každý rok cvaknúť odometer.
Netuším na akú sumu je auto poistené, ale za tie peniaze mi to je jedno...
Netuším na akú sumu je auto poistené, ale za tie peniaze mi to je jedno...
-
wilz
- Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44 Zdieľať na Facebook
No mám dojem že poistku berú práve skôr podľa rodného čísla ako podľa EČ auta.
Mám k tomu čerstvú skúsenosť.
Včera mi došla obálka od poisťovne, kde som sa dozvedel, že mi zdraželi PZP na moje auto o necelých 30 euro na 165 E za rok.
Dnes v mobile na mňa vyskočilo že vraj pre dôchodcov veľká zľava na poistnom. Tak som si povedal že skúsim čo mi vypočítajú, zadal som údaje a ukázalo mi vypočítané poistné 837 Euro. Tak som to zavrel, ale za 10 minút mi už volala dievčina od poisťovne (Uniqa) a po nejakej debate mi to vypočítané poistné potvrdila, že vraj podľa r.č. som mal za posledných 6 rokov 3 poistné udalosti. Oponoval som že to je nezmysel, že aspoň 10-15 rokov nebolo nič z mojej viny. Tak sme debatu ukončili a až potom mi došlo že na mňa je písané aj druhé auto, kde mala dcéra počas rokov nejaké drobné ťukance, zakaždým len asi za 300 euro škody. Takže vykopanafosilia môžeš byť spokojný, evidentne zohľadňujú aj poistné udalosti pri výpočte sadzby PZP.
A o PZP ako o dani sa hovoriť určite nedá, pretože keď niekomu s tým autom urobíš škodu, tak akože z tej tvojej platby poistného je uhradená náhrada tebou spôsobenej škody aj keď prakticky vždy sa jedná o výrazne vyššiu sumu ako bola tvoja platba poistného.
No a ešte perlička na záver, ohľadne výšky poistného. To auto som pred rokmi kúpil pre dcéru, keď bývala v Rakúsku a chcela si ho prihlásiť na seba. Keď vtedy zistila že ročná sadzba PZP v Rakúsku je od 800 euro a vyššie, tak ju to prešlo a preto je to auto stále prihlásené na mňa.
Ale teda asi sa môžeme tešiť na to, že sadzby sa postupne dorovnajú na rakúsku úroveň a rakúšania zlacňovať určite nebudú.
-
Qcko
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných