BMW X5 diesel - zamena oleja

diskusia o aditívach, aký olej pre moje vozidlo ...

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

boybladeboy
Dátum registrácie: 11.09.2006 16:55
Zdieľať na Facebook

BMW X5 diesel - zamena oleja

Príspevok od používateľa boybladeboy »

zdravim vas , mam bmw x5 e53 diesel. Kupil som original motorovy olej bmw 5w30. 8 litrov a dal som ho mechanikovi.
Medzi tym som objednal z bmw olej do prevodovky M-1375 ked kupujete iba 1 liter odleju vam ho do flase.Potreboval som ho do diferaku.Zaplatil som ho a poslal mechanikovi po frajerke.Ta mu zabudla povedat resp. nevedela ze co to je.NAHODA BOLA TO ZE ten olej bol preste vo flaske od 5w30 a mechanik to dal ku olejom a myslel si ze to je klasicky mot olej.Takze nalial do motora 1 liter prevodoveho oleja a ostatne cca 6 litrov original 5w30.

Chcem sa opytat ci to musim urcite rychlo vymenit alebo to mozem nechat tak. Co sa moze stat ?

Diky za odpovede...

ps: auto som este nestartoval .
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Nech to mrzí akokoľvek,asi to nestojí za to byť prvý a mať životnú skúsenosť tohoto druhu,hlavne ak by sa just niečo udialo,čo je už taký zákon schválnosti.
foter
moderátor fóra
Dátum registrácie: 28.07.2008 20:32
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa foter »

Stávajú sa aj také veci aj keď sa to nemalo stať. Byť to moje auto tak dám nový olej. Vždy menšia škoda aj keď škoda ako čakať čo ak niečo a kedy? :41c2:
jurigad
Dátum registrácie: 15.03.2006 19:58
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jurigad »

Asi sa nic nestane, ale naco to skusat... urcite to vypust a daj niekomu do Favorita alebo ineho 100 euroveho voza.
georgnr
Dátum registrácie: 28.09.2011 20:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa georgnr »

Na aute su najdôležitejšie dve veci,prva su pneumatiky a druha je olej,všetko ostatne je druhorade. Ja by som ten olej vymenil,tych 100€ ťa nezabije,ale keby si ho tam aj nechal a olej by zmenil viskozitu,alebo by spenil tak ťa na to upozorni kontrolka. Raz som sa ponahlal z Rakuska a pri vyššej rychlosti mi asi zovrel olej,samozrejme svietila kontrolka,tak som trocha ubral nechal ho ochladil a išiel som dalej a prišiel som domov a nič sa našťastie nestalo,olej som vymenil za kvalitnejši. Samozrejme som mal auto za 10 000€ takže nebola by ho škoda,ale X5 by bola škoda dodrbať.
kaskaderTN
Dátum registrácie: 10.12.2008 07:10
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kaskaderTN »

Rozhodne vypustit a naliat novy. Ber to tak, ze to financne nie je ani cela nadrz paliva. A pre sicher aj filter
patko1
Dátum registrácie: 03.12.2007 11:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa patko1 »

georgnr asi kusok dolezitejsie ako olej su na aute brzdy. Darmo budes mat najlepsi olej aky jesto ked neuhamujes afto. Takze moc nepis ze vsetko ostatne ako pneu a olej je druhorade
dotynka
Dátum registrácie: 04.11.2008 20:33
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa dotynka »

V noci sú dosť dôležité aj svetlá lol (hlavne správne nadstavené, že?!)
georgnr
Zdieľať na Facebook

Patko1,neviem prečo by som sem nemohol napisať niečo ked mam pravdu a keby som sem napisal aj blbost tak našťastie ty o tom nerozhoduješ. Presne som vedel že sa najde niekto kto napiše že brzdy su tiež doležite. ano aj brzdy su dôležite,aj svetla,aj voda v motore aj všeličo ine,ale su to druhorade veci bez ktorych sa da jazdiť a brzdy bud funguju-brzdia alebo nie,tak isto aj svetla bud svietia alebo nie,potrebuje snad cez den niekto svetla? ja nie, vidim aj bez nich. a brzdy? skus kolko km najazdiš bez oleja a kolko bez brzd a ked zadreš motor,bez toho oleja, tak brzdy ti budu na dve veci,alebo možeš tym zadretym motorom brzdiť.
Atlas
moderátor fóra
Dátum registrácie: 21.05.2012 13:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Atlas »

georgnr napísal:Samozrejme som mal auto za 10 000€ takže nebola by ho škoda
Ty si potom iný boss :300f:

Každopádne pokračujme v tejto zmysluplnej diskusii o tom, čo je na aute prioritnejšie ;-) Som si istý, že ku koncu ôsmej strany a výmene niekoľkých konštruktívnych argumentov nakoniec dospejeme k záveru, ktorý pohne vesmírom, zatrasie galaxiami a navždy zmení pohľad ľudí na ten magický celok zvaný AUTO
georgnr
Zdieľať na Facebook

Attatlas,ked ja som boss v aute za posratych 10 000€ tak majitel X5 je potom čo v tvojich očiach? Rokefeler? Inač tema je o pomiešanom oleji v BMW X5 a nie o tom či ja som boss v 10 000€ aute.,ale vytrhanie viet z kontexu a chytanie ludi za slovička to je tu asi narodny šport.Fakt neviem čo take špatne som napisal ked som porovnal auto za 10 000€ s autom za 70 000€ a napisal som že by tej X5 bola škoda. čo ťa mohlo tak poburiť na desťtisicovom aute?
Atlas
moderátor fóra
Dátum registrácie: 21.05.2012 13:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Atlas »

Čo?? :40bd:

Tak ešte raz a pomaly (bez "vytŕhania viet z kontextu" :d :D } Ponáhlal si sa z Rakúska, po ceste ti vypísalo nejakú chybu, podľa teba asi zovrel olej tak si spomalil aby sa ochladil a došiel si v pohode domov. Zakončil si to vetou, že to bolo auto LEN za 10 000 evri, takže by ho nebola škoda. Zarazila ma práve táto logika, nakoľko za to dnes kúpiš veľmi zachovalú jazdenku. Čiže práve preto píšem, že pokiaľ je v tvojich očiach 10 000-vé auto šuvix, ktorého by nebola škoda, tak si potom asi riadny boss, ktorý si môže dovoliť meniť autá 3 razy ročne.

Neviem, čo na tom si nepochopil a cítim sa dosť trápne, že to musím rozpisovať celé. Príde mi to ako vysvetľovať vtip lol

P.S: Presne viem o čom je táto téma, k čomu sa sa opäť sarkasticky vyjadril v druhom odseku mojho príspevku :d :D
makrela
Dátum registrácie: 14.05.2010 17:09
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa makrela »

Najdôležitejšia súčasť auta je kerovač, po slovensky šofér. Bez neho auto nenaštartuje,nepohne , nazastaví ,nenabúra, nedostane defekt, nejde rovno , nejde krivo,nevymeni si olej , nedoleje vodu , nenatankuje , ne..,a ne...,a ne..., a nejde kurva.
janik83
Dátum registrácie: 15.02.2007 21:35
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa janik83 »

Chlapci kua ste ako male deti no nechceli ste mu nahodou poradit co s tym olejom? ja osobne by som ho vymenil za novy bo isto to je lacnejsie ako zadrety motor ci nemam pravdu?
makrela
Dátum registrácie: 14.05.2010 17:09
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa makrela »

Jasné že sme chceli poradiť, ale keď tu sa fšetko zvrhne ☭

Návrat na "Oleje, mazivá, palivá, aditíva"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní