BMW X5 diesel - zamena oleja
Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter
-
- Dátum registrácie: 11.09.2006 16:55 Zdieľať na Facebook
BMW X5 diesel - zamena oleja
zdravim vas , mam bmw x5 e53 diesel. Kupil som original motorovy olej bmw 5w30. 8 litrov a dal som ho mechanikovi.
Medzi tym som objednal z bmw olej do prevodovky M-1375 ked kupujete iba 1 liter odleju vam ho do flase.Potreboval som ho do diferaku.Zaplatil som ho a poslal mechanikovi po frajerke.Ta mu zabudla povedat resp. nevedela ze co to je.NAHODA BOLA TO ZE ten olej bol preste vo flaske od 5w30 a mechanik to dal ku olejom a myslel si ze to je klasicky mot olej.Takze nalial do motora 1 liter prevodoveho oleja a ostatne cca 6 litrov original 5w30.
Chcem sa opytat ci to musim urcite rychlo vymenit alebo to mozem nechat tak. Co sa moze stat ?
Diky za odpovede...
ps: auto som este nestartoval .
Medzi tym som objednal z bmw olej do prevodovky M-1375 ked kupujete iba 1 liter odleju vam ho do flase.Potreboval som ho do diferaku.Zaplatil som ho a poslal mechanikovi po frajerke.Ta mu zabudla povedat resp. nevedela ze co to je.NAHODA BOLA TO ZE ten olej bol preste vo flaske od 5w30 a mechanik to dal ku olejom a myslel si ze to je klasicky mot olej.Takze nalial do motora 1 liter prevodoveho oleja a ostatne cca 6 litrov original 5w30.
Chcem sa opytat ci to musim urcite rychlo vymenit alebo to mozem nechat tak. Co sa moze stat ?
Diky za odpovede...
ps: auto som este nestartoval .
-
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
-
- moderátor fóra
- Dátum registrácie: 28.07.2008 20:32
-
- Dátum registrácie: 15.03.2006 19:58 Zdieľať na Facebook
-
- Dátum registrácie: 28.09.2011 20:50 Zdieľať na Facebook
Na aute su najdôležitejšie dve veci,prva su pneumatiky a druha je olej,všetko ostatne je druhorade. Ja by som ten olej vymenil,tych 100€ ťa nezabije,ale keby si ho tam aj nechal a olej by zmenil viskozitu,alebo by spenil tak ťa na to upozorni kontrolka. Raz som sa ponahlal z Rakuska a pri vyššej rychlosti mi asi zovrel olej,samozrejme svietila kontrolka,tak som trocha ubral nechal ho ochladil a išiel som dalej a prišiel som domov a nič sa našťastie nestalo,olej som vymenil za kvalitnejši. Samozrejme som mal auto za 10 000€ takže nebola by ho škoda,ale X5 by bola škoda dodrbať.
-
- Dátum registrácie: 10.12.2008 07:10 Zdieľať na Facebook
-
- Dátum registrácie: 03.12.2007 11:01 Zdieľať na Facebook
-
- Dátum registrácie: 04.11.2008 20:33
-
Patko1,neviem prečo by som sem nemohol napisať niečo ked mam pravdu a keby som sem napisal aj blbost tak našťastie ty o tom nerozhoduješ. Presne som vedel že sa najde niekto kto napiše že brzdy su tiež doležite. ano aj brzdy su dôležite,aj svetla,aj voda v motore aj všeličo ine,ale su to druhorade veci bez ktorych sa da jazdiť a brzdy bud funguju-brzdia alebo nie,tak isto aj svetla bud svietia alebo nie,potrebuje snad cez den niekto svetla? ja nie, vidim aj bez nich. a brzdy? skus kolko km najazdiš bez oleja a kolko bez brzd a ked zadreš motor,bez toho oleja, tak brzdy ti budu na dve veci,alebo možeš tym zadretym motorom brzdiť.
-
- moderátor fóra
- Dátum registrácie: 21.05.2012 13:12 Zdieľať na Facebook
Ty si potom iný bossgeorgnr napísal:Samozrejme som mal auto za 10 000€ takže nebola by ho škoda

Každopádne pokračujme v tejto zmysluplnej diskusii o tom, čo je na aute prioritnejšie

-
Attatlas,ked ja som boss v aute za posratych 10 000€ tak majitel X5 je potom čo v tvojich očiach? Rokefeler? Inač tema je o pomiešanom oleji v BMW X5 a nie o tom či ja som boss v 10 000€ aute.,ale vytrhanie viet z kontexu a chytanie ludi za slovička to je tu asi narodny šport.Fakt neviem čo take špatne som napisal ked som porovnal auto za 10 000€ s autom za 70 000€ a napisal som že by tej X5 bola škoda. čo ťa mohlo tak poburiť na desťtisicovom aute?
-
- moderátor fóra
- Dátum registrácie: 21.05.2012 13:12 Zdieľať na Facebook
Čo?? 
Tak ešte raz a pomaly (bez "vytŕhania viet z kontextu"
} Ponáhlal si sa z Rakúska, po ceste ti vypísalo nejakú chybu, podľa teba asi zovrel olej tak si spomalil aby sa ochladil a došiel si v pohode domov. Zakončil si to vetou, že to bolo auto LEN za 10 000 evri, takže by ho nebola škoda. Zarazila ma práve táto logika, nakoľko za to dnes kúpiš veľmi zachovalú jazdenku. Čiže práve preto píšem, že pokiaľ je v tvojich očiach 10 000-vé auto šuvix, ktorého by nebola škoda, tak si potom asi riadny boss, ktorý si môže dovoliť meniť autá 3 razy ročne.
Neviem, čo na tom si nepochopil a cítim sa dosť trápne, že to musím rozpisovať celé. Príde mi to ako vysvetľovať vtip
P.S: Presne viem o čom je táto téma, k čomu sa sa opäť sarkasticky vyjadril v druhom odseku mojho príspevku

Tak ešte raz a pomaly (bez "vytŕhania viet z kontextu"

Neviem, čo na tom si nepochopil a cítim sa dosť trápne, že to musím rozpisovať celé. Príde mi to ako vysvetľovať vtip

P.S: Presne viem o čom je táto téma, k čomu sa sa opäť sarkasticky vyjadril v druhom odseku mojho príspevku

-
- Dátum registrácie: 14.05.2010 17:09
-
- Dátum registrácie: 15.02.2007 21:35 Zdieľať na Facebook
-
- Dátum registrácie: 14.05.2010 17:09
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní