805 874
inzerátov
Pridať inzerát

BMW X3 sDrive 18d f25 01/16 AT - tempomat cena

   Obsah fóra Auto-moto fórum Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut BMW fórum
Odpovedať Nová téma
12>
Autor Správa
jozo-sifka
Založený: 29 august 2019
Príspevky: 2
Nabehané: 28 min
Predmet: BMW X3 sDrive 18d f25 01/16 AT - tempomat cena PríspevokZaslal: 29.08.2019 19:15   
BMW X3 sDrive 18d f25 01/16 AT

Zdravím Vás,
Nevie mi niekto napísať ako sa pohybuje cena za montáž tempomatu do tohto auta? Približná cena v autorizovanom servise. Komplet aj s multifunkčným volantom.

A poprípade ak parkovacia kamera.

Ďakujem za odpovede. Stačí úplne iba približne ceny.
Citovať
cicmanec
Legenda - Ford T (1200)
Založený: 15 október 2008
Príspevky: 27131
Nabehané: 3 mes 29 dní 16 hod
PríspevokZaslal: 29.08.2019 19:17   
Prémiovka za x desiatok tisíc eúr a nemá tempomat?!
_________________
Upozornenie: Moje príspevky môžu obsahovať iróniu, sarkazmus, cynizmus, nadávky a urážky. Ak s tým máte problém nečítajte ich!
Citovať
stefanecpeter
Nová tvár - Trabanto (5)
Založený: 15 február 2010
Príspevky: 55
Nabehané: 1 dní 0 hod 20 min
PríspevokZaslal: 29.08.2019 19:22   
Citovať
Mateusz737
Nová tvár - Trabanto (8)
Založený: 16 september 2018
Príspevky: 186
Nabehané: 8 dní 10 hod 30 min
PríspevokZaslal: 29.08.2019 19:52   
Citovať
jaster-83
Známa tvár - Feldo (59)
Založený: 16 september 2010
Príspevky: 872
Nabehané: 14 dní 9 hod 9 min
PríspevokZaslal: 29.08.2019 19:52   
telefony aj maily existuju, co tak zavolat/napisat rovno do par servisov v okoli nech "vypracuju cenovu ponuku"
_________________
1U5 AVU
6U1 AMH
6Y5 ASY
N15 GA14DE
3B6 AVF
Citovať
cibo226
Nová tvár - Trabanto (10)
Založený: 04 september 2009
Príspevky: 129
Nabehané: 1 dní 1 hod 0 min
PríspevokZaslal: 29.08.2019 20:36   
toto nikdy nepochopim, ako si niekto moze kupit take auto v social pakete... ma to nalepeny aspon emblem BMW??
Citovať
hjundai
VIP člen - Veyron (266)
Založený: 21 marec 2010
Príspevky: 2085
Nabehané: 8 dní 7 hod 40 min
PríspevokZaslal: 29.08.2019 21:29   
neviete koľko stojí kilo melónov v Kauflande? Približne... aj s jednou veľkou igelitkou....
P.S. To je problém zobrať mobil - to je tá vec čo do nej pol národa čumí od rána do večera - dá sa s tým aj telefonovať a opýtať sa priamo v tom servise....
Citovať
kirke25
Nová tvár - Trabanto (6)
Založený: 03 júl 2010
Príspevky: 200
Nabehané: 14 hod 48 min
PríspevokZaslal: 30.08.2019 06:28   
Čo si. Hrdosť a ješitnosť, a hanba - nedovolí sa opýtať v servise.
Citovať
lorak777
Známa tvár - Feldo (79)
Založený: 21 marec 2015
Príspevky: 1367
Nabehané: 7 dní 3 hod 56 min
PríspevokZaslal: 30.08.2019 09:57   
o chvilku sa tu niekomu dobre pretocia panenky....ak si niekto mysli, ze auto sa odlisuje od motorky tym, ze ma aspon 4 kolesa, tak zo zadania takejto prace do servisu bude prevelmi prekvapeny....
Citovať
Jericho
Nová tvár - Trabanto (14)
Založený: 27 september 2006
Príspevky: 199
Nabehané: 1 dní 20 hod 52 min
PríspevokZaslal: 31.08.2019 05:31   
určite to bude viac, ako cenový rozdiel medzi ojazdeným X3 s tempomatom, a bez...
možno si mal mimoriadnu možnosť si kúpiť konkrétny kus...ale často sa stáva, že si niekto pomyslý, že si kúpi o 1000-ku lacnejší kus bez toho, alebo tamtoho, s tým že si to dodatočne domontuje ... lenže rentabilné to bude len keď si to spravíš sám a na dvore máš vrak so súčiastkami...(a to sa väčšinou riešia "mechanické" dorábky, na staršie autá, ako klimatizácia, vyhrievané sedadlá atď.)
málo ľudí s tým bude mať reálnu skúsenosť, ale predpokladám, že pri prémiovke v autorizáku zaplatíš možno štvrtinu až 30% obstarávacej ceny auta
navyše je celkom pravdepodobné, že to rovno odmietnu urobiť
Citovať
lubos zimovcak
VIP člen - Veyron (392)
Založený: 19 november 2008
Príspevky: 4369
Nabehané: 16 dní 6 hod 20 min
PríspevokZaslal: 31.08.2019 07:04   

Neblázni, je to nové auto, prečo by to malo stať 1/4, či dokonca 1/3 auta?!

Do 300-400 eur sa hravo zmestí, keď ponahana, okolo 250.
Citovať
jaster-83
Známa tvár - Feldo (59)
Založený: 16 september 2010
Príspevky: 872
Nabehané: 14 dní 9 hod 9 min
PríspevokZaslal: 31.08.2019 07:49   
origo volant, origo kamera, mozno k nej bude treba aj audio s inym displejom, k tomu kabelaz tahat a kto vie, mozno bude treba vymenit alebo dokupit nejaku riadiacu jednotku alebo daco ine, ten tempomat bude adaptivny? tak potom dalsie veci..... ked mu vypluju ceny za origo diely tak uz ma dost plus rozsah prac - normohodiny ktore v bmw nebudu asi za lacne, dost pochybujem o tom ze pri takom aute to bude len nova packa a kodovanie
_________________
1U5 AVU
6U1 AMH
6Y5 ASY
N15 GA14DE
3B6 AVF
Citovať
lubos zimovcak
VIP člen - Veyron (392)
Založený: 19 november 2008
Príspevky: 4369
Nabehané: 16 dní 6 hod 20 min
PríspevokZaslal: 31.08.2019 08:00   
Načo je komu adaptívny tempomat??
Obyčajný stačí až až, aj tak sa na Slovensku nedá prakticky využiť.

Kamerama je zbytočna, keď ma senzory.
Keď bude veľmi chcieť, nech si dá obyčajnu, nemusí ju mať na displeji.

Za tie 3-4 roky, čo si auto nechá, nemá absolútne zmysel riešiť prkotiny.
Citovať
Jericho
Nová tvár - Trabanto (14)
Založený: 27 september 2006
Príspevky: 199
Nabehané: 1 dní 20 hod 52 min
PríspevokZaslal: 31.08.2019 08:03   
Tiež si myslím, že to už nebude tempomat, ako volakedy, keď servomotorček pridával plyn namiesto teba
určite treba meniť aj radiace jednotky, predpokladám, že to "spolupracuje" s celým manažmentom motora aj prevodovky...či?
Citovať
xentry
Obľúbený člen - Bawo (82)
Založený: 29 jún 2018
Príspevky: 642
Nabehané: 19 dní 0 hod 57 min
PríspevokZaslal: 31.08.2019 12:40   
Je rozdiel o aky tempomat ide ci dynamic cruise control alebo adaptive /active/ cruise control. Druhe z nich pouziva kamery/radary, ktore zaroven udrzuju vzdialenost nastavenu na aku sa maximlane priblizi k autu iducim pred. Kamery/radary a ostatne su potom pouzivane aj k dalsim funkciam. Prakticky treba kupit tlacitka na volant podla toho aku chcem funkciu podla kodu vybavy a nakodovat funkciu aby bola aktivna v aute malo by sa jednat o styri riadiace jednotky ale priamo vlozit do auta vybavovy kod a funkcia sa aktivuje. Ak to bude robit autorizak kod sa zapise do systemu auta a diagnostika s tym bude ratat s touto vybavou, bude v datakarte auta ak sa aktivuje pomimo tak napr. pri aktualizacii nejakeho softveru sa robi cele auto na komplet nie len jedna jednotka a diagnostika pri tomto procese ak cele auto prekoduje tak tuto funkciu odstavi a musi sa to spravit znova.
_________________
Programovanie klucov MB.
Citovať
Odpovedať Nová téma
12>

Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Prejdi na:  
Obsah fóra Auto-moto fórum Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut BMW fórum