BMW e61 - teplota motora , termostaty

Diskusia ohľadne vozidiel značky BMW

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

benderbrodriguez
Dátum registrácie: 07.11.2017 21:40
Zdieľať na Facebook

BMW e61 - teplota motora , termostaty

Príspevok od používateľa benderbrodriguez »

Zdravím,

rád by som sa poradil ohľadom nízkej teploty motora. Je to 2007 530xd, 173kw a pred cca.15 mesiacmi sa menili oba termostaty hlavný aj egr (Mahle). Po výmene fungovalo auto bez problémov cca. 10 mesiacov a následne postupne opäť problém s dosiahnutím prevádzkovej teploty motora. Po okreskách aj po 50km svižnej jazdy som sa nevedel dostať cez 75 stupnov. Následne sa oba termostaty vymenili (CALORSTAT by Vernet) a hned bolo vsetko v poriadku. Teraz po ani nie 5 mesiacoch je znova problém sa dostat pocas jazdy cez 52 stupnov. Zjavne sú oba alebo jeden z nich otvorene a nevedia zavriet. Na volnobehu sa auto pekne zahrieva ale za jazdy rychlo chladne.
Chcem sa spytat ci v okruhu nemoze byt nieco co tie termostaty odpaluje, alebo len mam jednoducho smolu na vadne kusy.
Dakujem.
seven549
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Re: BMW E61 teplota motora - termostaty

Príspevok od používateľa seven549 »

benderbrodriguez napísal: 29.04.2025 14:00 Na volnobehu sa auto pekne zahrieva ale za jazdy rychlo chladne.
neni to opacne ze na volnobehu sa nezahreje a pocas jazdy ano?

ved termostaty vyskusaj zahriat mino auto v hrnci z vodou alebo na nejakom starom varici pri akej teplote otvaraju a pri akej maju.

tych zlych termostatov je v poslednom case dost aj u original dielov.

niekedy mi pripada ze sa reklamovane diely aj termostaty ak sa daju,len kozmeticky upravia a davaju dalej do obehu.

pri tlmicoch originaloch som mal tiez to iste.jeden uz ako novy nepracoval spravne bol aj inac v krabici zabaleny zrejme vrateny z autorizaku.a pusteny dalej do obehu ktory pristal u mna.

vratil som ho aj ja,kde je ten diel teraz netusim.
benderbrodriguez
Zdieľať na Facebook

Je to presne tak, pri posuvani sa v kolone alebo na volnobeh sa motor normalne zahrieva dnes napr. na 79 stupnov a to bolo dnes vonku 23. Potom normalna jazda cez mesto a priamo vidim pokles teploty. Presiel som 5km a teplota zliezla na 72 stupnov. Zastavil som a nechal auto na volnobeh a znova teplota rastla na 78 stupnov po par minutach. Vyzera to ze stale otvorene su oba alebo jeden z nich. Cim idem rychlejsie tym teplota rychlejsie klesa. Samozrejme som to odsledoval aj pri jazde na dialnici.
Mne ide o to ze ci tie termostaty su taky kazovy hnoj alebo tam moze byt nieco ine co ich dokaze takto poskodit.
vykopanafosilia
Dátum registrácie: 15.09.2022 16:18
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa vykopanafosilia »

Kúp originál termostaty.
benderbrodriguez
Zdieľať na Facebook

vykopanafosilia napísal: 29.04.2025 21:28 Kúp originál termostaty.
Tie CALORSTAT by Vernet som daval prave preto, lebo udajne sa dodaju do prvovyroby.
tuninka
Dátum registrácie: 25.01.2009 20:17
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tuninka »

treba vybrať termostaty, pozrieť aké majú teploty otvárania, zobrať varnú kanvicu,zohriať vodu, teplomer, preliať to nejakého zaváraninového pohára, hodiť termostat do vody a odsledovať, ktorý z nich nefunguje podľa stanovených teplôt pri ktorých by mal otvárať... máš dva termostaty, jeden nezatvára vtedy keď by mal....
cicmanec942
Dátum registrácie: 12.01.2025 09:24
Zdieľať na Facebook

Re: BMW e61 - teplota motora , termostaty

Príspevok od používateľa cicmanec942 »

Len či to má taký termostat, ktorý sa zmestí do hrnca a dá sa na ňom niečo vidieť... ;-(
benderbrodriguez
Zdieľať na Facebook

Re: BMW e61 - teplota motora , termostaty

Dnes v dlhsej kolone a pomalom posuvani sa, sa teplota vysplhala az na 97 - 98 stupnov. Potom som vybehol na obchvat a za par minut zliezla na 82 stupnov.
Nic kupim obidva nove a znova ich vymenim. Snad vydrzia viac.
Napísať odpoveď

Návrat na "BMW fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní