BMW e61 - teplota motora , termostaty
Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter
-
- Dátum registrácie: 07.11.2017 21:40 Zdieľať na Facebook
BMW e61 - teplota motora , termostaty
Zdravím,
rád by som sa poradil ohľadom nízkej teploty motora. Je to 2007 530xd, 173kw a pred cca.15 mesiacmi sa menili oba termostaty hlavný aj egr (Mahle). Po výmene fungovalo auto bez problémov cca. 10 mesiacov a následne postupne opäť problém s dosiahnutím prevádzkovej teploty motora. Po okreskách aj po 50km svižnej jazdy som sa nevedel dostať cez 75 stupnov. Následne sa oba termostaty vymenili (CALORSTAT by Vernet) a hned bolo vsetko v poriadku. Teraz po ani nie 5 mesiacoch je znova problém sa dostat pocas jazdy cez 52 stupnov. Zjavne sú oba alebo jeden z nich otvorene a nevedia zavriet. Na volnobehu sa auto pekne zahrieva ale za jazdy rychlo chladne.
Chcem sa spytat ci v okruhu nemoze byt nieco co tie termostaty odpaluje, alebo len mam jednoducho smolu na vadne kusy.
Dakujem.
rád by som sa poradil ohľadom nízkej teploty motora. Je to 2007 530xd, 173kw a pred cca.15 mesiacmi sa menili oba termostaty hlavný aj egr (Mahle). Po výmene fungovalo auto bez problémov cca. 10 mesiacov a následne postupne opäť problém s dosiahnutím prevádzkovej teploty motora. Po okreskách aj po 50km svižnej jazdy som sa nevedel dostať cez 75 stupnov. Následne sa oba termostaty vymenili (CALORSTAT by Vernet) a hned bolo vsetko v poriadku. Teraz po ani nie 5 mesiacoch je znova problém sa dostat pocas jazdy cez 52 stupnov. Zjavne sú oba alebo jeden z nich otvorene a nevedia zavriet. Na volnobehu sa auto pekne zahrieva ale za jazdy rychlo chladne.
Chcem sa spytat ci v okruhu nemoze byt nieco co tie termostaty odpaluje, alebo len mam jednoducho smolu na vadne kusy.
Dakujem.
-
- Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
Re: BMW E61 teplota motora - termostaty
neni to opacne ze na volnobehu sa nezahreje a pocas jazdy ano?benderbrodriguez napísal: ↑29.04.2025 14:00 Na volnobehu sa auto pekne zahrieva ale za jazdy rychlo chladne.
ved termostaty vyskusaj zahriat mino auto v hrnci z vodou alebo na nejakom starom varici pri akej teplote otvaraju a pri akej maju.
tych zlych termostatov je v poslednom case dost aj u original dielov.
niekedy mi pripada ze sa reklamovane diely aj termostaty ak sa daju,len kozmeticky upravia a davaju dalej do obehu.
pri tlmicoch originaloch som mal tiez to iste.jeden uz ako novy nepracoval spravne bol aj inac v krabici zabaleny zrejme vrateny z autorizaku.a pusteny dalej do obehu ktory pristal u mna.
vratil som ho aj ja,kde je ten diel teraz netusim.
-
Je to presne tak, pri posuvani sa v kolone alebo na volnobeh sa motor normalne zahrieva dnes napr. na 79 stupnov a to bolo dnes vonku 23. Potom normalna jazda cez mesto a priamo vidim pokles teploty. Presiel som 5km a teplota zliezla na 72 stupnov. Zastavil som a nechal auto na volnobeh a znova teplota rastla na 78 stupnov po par minutach. Vyzera to ze stale otvorene su oba alebo jeden z nich. Cim idem rychlejsie tym teplota rychlejsie klesa. Samozrejme som to odsledoval aj pri jazde na dialnici.
Mne ide o to ze ci tie termostaty su taky kazovy hnoj alebo tam moze byt nieco ine co ich dokaze takto poskodit.
Mne ide o to ze ci tie termostaty su taky kazovy hnoj alebo tam moze byt nieco ine co ich dokaze takto poskodit.
-
- Dátum registrácie: 15.09.2022 16:18 Zdieľať na Facebook
Kúp originál termostaty.
-
Tie CALORSTAT by Vernet som daval prave preto, lebo udajne sa dodaju do prvovyroby.
-
- Dátum registrácie: 25.01.2009 20:17 Zdieľať na Facebook
treba vybrať termostaty, pozrieť aké majú teploty otvárania, zobrať varnú kanvicu,zohriať vodu, teplomer, preliať to nejakého zaváraninového pohára, hodiť termostat do vody a odsledovať, ktorý z nich nefunguje podľa stanovených teplôt pri ktorých by mal otvárať... máš dva termostaty, jeden nezatvára vtedy keď by mal....
-
- Dátum registrácie: 12.01.2025 09:24 Zdieľať na Facebook
Re: BMW e61 - teplota motora , termostaty
Len či to má taký termostat, ktorý sa zmestí do hrnca a dá sa na ňom niečo vidieť... 

-
Re: BMW e61 - teplota motora , termostaty
Dnes v dlhsej kolone a pomalom posuvani sa, sa teplota vysplhala az na 97 - 98 stupnov. Potom som vybehol na obchvat a za par minut zliezla na 82 stupnov.
Nic kupim obidva nove a znova ich vymenim. Snad vydrzia viac.
Nic kupim obidva nove a znova ich vymenim. Snad vydrzia viac.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní