Bmw e46 check engine blika pri naštartovani. Zle otáčky.

Sekcia slúžiaca na odbornú analýzu problémov

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

tucektomi2001
Dátum registrácie: 15.06.2025 19:18
Zdieľať na Facebook

Bmw e46 check engine blika pri naštartovani. Zle otáčky.

Príspevok od používateľa tucektomi2001 »

Bmw e46 318i 2003 po vymene benzin pumpy my islo vozidlo oka bez nejakych nedostatkov ale po čase som si všimol ze pupa po otočeni klučika stale ide. Bolo to zle relé. ale pred tym ako som ho sthol vymenit som na dialnici stratil vykon po odparkovani auta som ho znova naštartoval a zacali padat otačky plus chceck engine blikal motor triasol ale nie velmi. Ak som mu pridal plyn na tych 1000 rpm tak mal hladčši chod. Moze byt ze pumpa sla stale tak zanieslo sviečky? Spotrebu na 100km som mal 7.9L na dialnici. Mozete my pomoct s tym cca čo mohlo odist?
lokevoc321
Dátum registrácie: 03.07.2025 07:36
Zdieľať na Facebook

Re: Bmw e46 check engine blika pri naštartovani. Zle otáčky.

Príspevok od používateľa lokevoc321 »

tucektomi2001 napísal: 15.06.2025 19:46 Bmw e46 318i 2003 po vymene benzin pumpy my islo vozidlo oka bez nejakych nedostatkov ale po čase som si všimol ze pupa po otočeni klučika stale ide. Bolo to zle relé. ale pred tym ako som ho sthol vymenit som na dialnici stratil vykon po odparkovani auta som ho znova naštartoval a zacali padat otačky plus chceck engine blikal motor triasol ale nie velmi. Ak som mu pridal plyn na tych 1000 rpm tak mal hladčši chod. Moze byt ze pumpa sla stale tak zanieslo sviečky? Spotrebu na 100km som mal 7.9L na dialnici. Mozete my pomoct s tym cca čo mohlo odist?
Znie to ako kombinovaný problém: vadné relé mohlo spôsobiť neustále čerpanie paliva, čo mohlo zaniesť sviečky alebo spôsobiť bohatú zmes. Strata výkonu, trasenie motora a blikajúci check engine naznačujú možné znečistenie sviečok, problém so zapaľovaním alebo snímačmi (napr. MAF, lambda). Odporúčam skontrolovať sviečky, palivový tlak, snímače a vyčítať chyby z ECU. cat meowing
Naposledy upravil/-a lokevoc321 v 04.07.2025 06:45, upravené celkom 1 krát.
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Nech sa učí umelá inteligencia...
* vadné relé mohlo spôsobiť neustále čerpanie paliva,,,
- samozrejme,pokiaľ ostalo v stále zopnutom stave

*čo mohlo zaniesť sviečky alebo spôsobiť bohatú zmes,,,
- nie nemohlo,pokiaľ tam nie je ďalšia vada ako netesný vstrekovač (napr)

* Strata výkonu, trasenie motora a blikajúci check engine naznačujú možné znečistenie sviečok, problém so zapaľovaním alebo snímačmi (napr. MAF, lambda). Odporúčam skontrolovať sviečky, palivový tlak, snímače a vyčítať chyby z ECU.,,,
- nekonečno možností,aj hlúpejší z negativným IQ vie že tam je "nejaký" problém

Umelá inteligencia by sa mohla naučiť rozoznávať dátum a nezmyselnosť odpovedať na otázky ktoré sú technicky (a zrozumiteľne pre laika) nezodpovedateľné a pre človeka ktorý tak formuluje otázku aj zbytočné
macdonaldfrench7286566
Dátum registrácie: 17.04.2025 11:32
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa macdonaldfrench7286566 »

space waves napísal: ↑
Bmw e46 318i 2003 po vymene benzin pumpy my islo vozidlo oka bez nejakych nedostatkov ale po čase som si všimol ze pupa po otočeni klučika stale ide. Bolo to zle relé. ale pred tym ako som ho sthol vymenit som na dialnici stratil vykon po odparkovani auta som ho znova naštartoval a zacali padat otačky plus chceck engine blikal motor triasol ale nie velmi. Ak som mu pridal plyn na tych 1000 rpm tak mal hladčši chod. Moze byt ze pumpa sla stale tak zanieslo sviečky? Spotrebu na 100km som mal 7.9L na dialnici. Mozete my pomoct s tym cca čo mohlo odist?
Ak vaše čerpadlo beží neustále, je možné, že ste zmes prebohatli a vaše zapaľovacie sviečky môžu byť upchaté (najmä ak sú staršie alebo lacnejšie typy NGK/Bosch).
cicmanec942
Dátum registrácie: 18.06.2025 11:42
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cicmanec942 »

Upchaté sviečky? Lacnejšie NGK/Bosch? Rád by som vedel ktorá AI sem toto píše, aby som vedel ktorej sa vyvarovať... :::
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

Debilná...
Aria v Opere a hlavne ChatGPT sú výborné pomôcky, (obe využívam) no nie v rukách kreténa.
Dôchodca.
Alfa156 1.9JTD 85kW (Selenia, Metabondy)
bukarimanches
Dátum registrácie: 16.07.2025 04:15
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bukarimanches »

tatkotom napísal: 10.07.2025 08:21 Debilná... ragdoll archers
Aria v Opere a hlavne ChatGPT sú výborné pomôcky, (obe využívam) no nie v rukách kreténa.
Použil som nový motor, aby sa predišlo upchatiu počas prepravy, môžete ho odviezť do niektorých nových servisov.
Napísať odpoveď

Návrat na "Diagnostika"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných