BMW e36 neštartuje

Diskusia ohľadne vozidiel značky BMW

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

Mass111
Dátum registrácie: 03.04.2009 19:16
Zdieľať na Facebook

BMW e36 neštartuje

Príspevok od používateľa Mass111 »

Dobrý deň. Mám auto BMW e36 318iS coupe, motor m42. Mám s ním taký problém, že raz naštartuje, raz nie. Keď štartuje, naštartuje na brnk a ide sa, ale keď neštartuje len toči toči štartér a nič. Všimol som si ( ale možno to s tým nesúvisí ), že sa to nestváva pri štarte keď je studený motor, ale keď sa motor zohreje. Pojazdím,odstavím auto a po chvíli sa vrátim chcem odísť a nič, len točí... Raz mi dokonca zdochlo sa jazdy, už idem volať odťahovku a v tom to naštartuje. Skúšal som či to nemôže byť palivové čerpadlo, ale nepočuť ho, že bzučí ani keď naštartuje a normalne ide ani keď nejde naštartovať. Rozmýšlal som či to nemôže byť ešte imobilizér ( je tam Meta system nie original BMW ) ale to by asi blikalo všetkymi 4 smerovkami keby to blokovalo štart. Vymenil som aj relatko palivového čerpadla, poistky. Ešte som rozmyšlal či to nemôže byť snímač otáčok klukového hriadeľa, ale to by mi nešlo asi vobec už nastartovať nie raz hej, raz nie. Došli mi nápady, prosím Vás o radu.
peto166
Dátum registrácie: 14.06.2009 14:05
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa peto166 »

ja to vidim tak, ze bez diagnostiky sa dalej asi nepohnes..
kludne to moze byt nejaky snimac, ale to inak nezistis len na diagnostike..

ale tiez to moze byt len upchaty pal. filter.. ak si ho este nemenil skus ten ak nepomoze servis/diagnostika..
Mass111
Zdieľať na Facebook

Palivový filter je vymenený. No hej diagnostika, len kým by som auto dotiahol na diagnostiku, už by to tam naštartovalo. Vždy za nejakú hodinku to naskočí.
ivko1
Dátum registrácie: 02.08.2006 15:31
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ivko1 »

Začal by som tým že dočasne vyradím dorábaný alarm !!! Nebol by si prvý komu blbne či celkom vypovedal funkciu.
dufulus
Dátum registrácie: 30.05.2007 18:13
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa dufulus »

ja som sa s týmto stretol na 3kovom golfe (benziňáku) mojom starom, tiež keď sa ohrial tak len točil, a náhodou som vtedy vymenil baterku za novú a silnejšiu o niečo a odvtedy auto štartovalo ako nové..
aj keď sa mi to nezdalo že by to mohlo byť baterkou, možno to bola len náhoda :)
Mass111
Zdieľať na Facebook

Inak tá baterka napadla aj mňa, dnes som ju nabil, bola trošku vybitá a odvtedy to ide. Ale nezdá sa mi to nejako...
cicmanec
Dátum registrácie: 15.10.2008 14:04
Zdieľať na Facebook

_

Príspevok od používateľa cicmanec »

Čo sa ti nezdá? Teplejší motor kladie pri štarte väčší odpor štartéru, ten si berie z baterky viacej šťavy...
Mass111
Zdieľať na Facebook

To je pravda. To by to vysvetlovalo. Len preco mi zdochlo za jazdy auto a potom uz neslo nastartovat, az zazracne o 10 minut... Alternator mam v poriadku...
martinzupa
Dátum registrácie: 10.09.2007 11:57
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa martinzupa »

teply motor sa akoze startuje tazsie ako studeny??? nemal som len jedine auto so slabou baterkou ale uz ked som ho nastatroval tak opatovny start bol desatkrat lahsi.
jurigad
Dátum registrácie: 15.03.2006 19:58
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jurigad »

Skoro isto snimac otacok, neraz som ho menil na bmw , ked sa to takto spravalo...
cicmanec
Zdieľať na Facebook

_

martinzupa napísal:teply motor sa akoze startuje tazsie ako studeny???
Spýtaj sa majiteľov tédéíčok alebo pogúgli nastavenie štartovacej dávky...
jergusko
Dátum registrácie: 14.07.2009 00:22
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jergusko »

Mass, snímač polohy vačky, stojí to asi 45 evri.
Mass111
Zdieľať na Facebook

No tak co teraz? Snimac polohy vackoveho hriadela alebo snimac otacok vackoveho hriadela? Inak bateria to nieje lebo som ju nabil na full, aj palubny pocitac ukazoval poriadne napatie a išiel som uz vyteseny ze to bolo to a odrazu zdochlo, neslo nastartovat a ani tahanim sa nenakoplo.... Snimac to moze byt ale ktory :-)
cicmanec
Zdieľať na Facebook

_

No tak co teraz? Snimac polohy vackoveho hriadela alebo snimac otacok vackoveho hriadela?
Vymeň obidva. Ak ich tam nájdeš...
Mass111
Zdieľať na Facebook

Je to to isté?

Návrat na "BMW fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných