BMW 530d (E60) kupa

Diskusia ohľadne vozidiel značky BMW

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

humanHE
Príspevky: 14
Dátum registrácie: 30.03.2009 05:29
Zdieľať na Facebook

BMW 530d (E60) kupa

Príspevok od používateľa humanHE »

Zdar chlapi (aj dievky).....
Rozmyslam vazne nad kupou tohoto BMW 530d (E60) auticka.
Manual alebo automat....hmmm to mi je jedno, no docela rad by som pocul nejake tie skusenosti resp. nazor ludi co to maju.
(nie filozofov ale uzivatelov)
To auto by som chcel....no optimisticky, s nejakymi normalnymi kilometrami (nie 2 miliony km od predvcera :) ) .... kombik alebo sedan..toto je mi tiez jedno viac menej, mne sa skor paci ten predny dizajn (BMW usmev od C.Bangle).

Tak by som sa rad spytal hlavne tych ostrielanejsich ako napr. mp3turbo atd.... kolko by som teoreticky na to potreboval(EUR)??

Chcem rocnik: 2006-2007
Prev: manual alebo automat
Motor: 3.0D
Km: nie priprivela :) <- ja viem za toto dostanem komentarny vyprask
na farbe mi viacmenej nezalezi aj ked mne sa najviac paci grafitova seda metaliza.


vopred vam vsetkym dakujem....

+++super forum+++

P.S. "Prehrabaval" som sa tu v clankoch, moj prispevok som sem dal, lebo by som rad pocul dalsie nazory.dakujem.
mp3turbo
expert: TDI
Príspevky: 24434
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mp3turbo »

mal si pokracovat v uz nejakej existujucej teme...

e60 je sedan, e61 je kombi.

3.0d je motor roku, k tomu sa nic neda povedat. Vlastne da, tie prve 160kW verzie zvykli prehltnut plastove lopatky v sani ale bmw to SAMOZREJME vymienalo majitelom (na rozdiel od skodoviek). Nove 170kW verzie nemaju ziadnu znamu chybu, teda aspon mne znamu.

rocnik 2006 ta pride na zhruba 17000eur v tom lepsom pripade, okolo 20.000eur je bezna suma. Bavime sa o cene s dph, ked mas firmu tak chod von a dphcku zhodis dole. V TOMTO ROKU SA UZ DA ODRATAT DPH AJ NA VSETKY [!!!!] POUZITE [!!!!!] AUTA KTORE NIE SU [!!!!] KATEGORIA N1, cize na vsetky bezne osobne auta ktore dokazes kupit od platcu dph. Usetris okolo 4000eur pri cene 20000eur...


k autu samotnemu sa nic neda povedat, je to bmw5 a tym je povedane vsetko. Vybavu si zhodnotis sam, oci a hlavu mas :) najcastejsie rozdiely vo vybave : neautomaticka klima, parkovacie senzory resp. ich absencia, sport sitze vs. normalne (latkove neber, take auto sa neda predat, vsetci chcu kozu). Automat je genialny, manual este viac. Proste bmw5, co dodat...

naklady na servis samozrejme vysoke ale netreba tam chodit casto.

kolega ma cerstvu 2005ku 535d, ta ma dve turba cize je nachylnejsia na problemy. Ked potrebujes zastavit rotaciu zeme tak to proste prilahnes a to je cele. Ked potrebujes niekde vymenit vozovku (asfalt), tak vypnes DTC a stlacis plyn. Asfalt sa ti nauklada vedla cesty a mozu prist chlapi s miesackami.

spolahlivost celkovo : vyborna.

systematicke chyby : pri motoroch 3.0d ziadne. Nejake drobnosti sa najdu ale na tak technicky komplikovane auto je to hotovy zazrak spolahlivosti.


inak bacha, nie som odbornik na bmw...
Naposledy upravil/-a mp3turbo v 23.07.2010 18:15, upravené celkom 1 krát.
SlickVic
Príspevky: 702
Dátum registrácie: 08.09.2009 11:53
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa SlickVic »

nove uz maju tie lopatky v sani z kovu a aj tie papaju. vlastna skusenost 2.5d.
humanHE
Príspevky: 14
Dátum registrácie: 30.03.2009 05:29
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa humanHE »

dikes mp3turbo.....super odpoved...ak ma este niekto nieco nech sa paci.
martincichy
Príspevky: 5443
Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa martincichy »

hmm, za bmw sa neotočí nik... za lexusom áno :)

nemám s tým autom žiadnu skúsenosť, len ja som nejako zažratý na japonce... a mám krvnú skupinu toyota pozitív, aj keď momentálne zháňam ďalšie auto už vyhľadávam volvo...
humanHE
Príspevky: 14
Dátum registrácie: 30.03.2009 05:29
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa humanHE »

to martin: ako hovoril Werich:"kazdej sme nakej", inac brasko ma IS-ko a on nanho neda dopustit

to passatb6: Zdravim Ta, ked sa mozem spytat , kollko si dal za svojho "biimera"....530xD kombik zneje extremne lakavo :)

dakujem Vam vsetkym.......
dragoo
Príspevky: 346
Dátum registrácie: 08.06.2008 15:29
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa dragoo »

ja teraz dam velmi neobjektivny prispevok...

prave som dosiel domov a kamarat ma viezol na 535d co si prave obstaral alebo odkial ju ma...

hovorim mu daj tomu...sme boli na obchvate...zrazu ideme 160....komfort maximalny...

ja viem, isiel som s nim iba cca 15-20 min...ale to auto....to auto ma ukecalo ze mam predat svojho passata a kupit hento....
mp3turbo
expert: TDI
Príspevky: 24434
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mp3turbo »

ono to nie je o sile, tu ma kazdy 3.0d a podobne vacsie stvory... ta celkova kvalita prevedenia, podvozku, odhlucnenia, to sa neda jednoducho a strucne opisat alebo povedat a uz vobec nie pismenkami na internete. To je dovod preco niektore auta stoja 7000e nove a niektore 70000e. Samozrejme aj s marketingom, vnimanim znacky (ked sa povie dacia alebo skoda tak sa mnohi rozhodnu ze tak toto urcite nie, ked sa povie bmw tak vela ludi nebude spekulovat ze ci je to auto "f porááádočku" - a to je prave to co si automobilka dlho buduje a tazko na tom pracuje. Meno. Postavenie. A na zaklade toho si potom moze pytat cenu ktoru jej ludia zaplatia alebo nezaplatia. BMWcku zaplatia bez mihnutia oka a na zaklade niecoho to je proste postavene a funguje to).

Dovolim si tvrdit ze jedine BMW v tejto casovo optimalizovanej dobe nepristupilo ku kompromisom na rozdiel od ostatnych znaciek. Kto si pozrie konstrukcie roznych prvkov napriklad naprav na konkurencnych modeloch, dojde na to ze medzigeneracna zmena priniesla ZJEDNODUSENIE teda ZLACNENIE ! BMW namiesto toho tvrdo slape technicku cestu a na peniaze serie lebo si moze dovolit. Zakaznici im to zaplatia a automobilka vie preco. Zakaznici tiez zrejme vedia a nehladaju lacnotu.

A teraz pribeh : minule ten chlapcisko co u mna ma 535d zazil focusa od Trnavy do BA. Hovori ze si brble v strednom prude tak zdravo 140+ a zrazu dvaja naglejovani pubertalni vyrastkovia na Focuse. Ani nevie ci benzin alebo dýzel. Vyblikavaju vsetkym co mali so sebou, este aj rucnymi baterkami... moj chlapec pozera neveriacky ze o co akoze ide, tak sa "uhol" do laveho prudu kde nikoho nebolo. Focus prefrcal okolo neho, ved ani nie celu minutu trvalo pokial ho predbehol. Ani sa neunuval capnut manualny overdrive alebo pritlacit mohutne, len tak zlahka cvernami na topanke pohladkal pravy instrument na podlahe... 160, 190, 210 focusa nikde. Pusti plyn fesak reku vsak aby sa nahodou turba neroztocili ved to by potom pribrzdil rotaciu zeme (pre neznalych : 535d e60 toci pri 180km/h 2500rpm a to si nerobim srandu), da sa do stredu ved zdravo civilne keby niekto utekal na porod tak nech sa neplance 240 vlavo... par minut preslo, zrazu zas focus... tentokrat ale uz asi 160... zase ho dobehli pubertiaci a vyblinkavaju. Tak sa zase uhol do laveho kedze zase nikde nikoho, chlapci mohutne pritlacili na podlahu a... isli svoj zivotny pretek podobne ako ked mna minule chceli zastavit policajti pri Ekonomickej Univerzite na fabii 1.2htp (asi pred styrmi rokmi - dobehli ma az v Jarovciach, isiel som na Tranzite). no ale naspat k pribehu - takze chlapci zlahli vsetkymi styrmi nohami gás to jako plyn na podlahu az ju ohli a nic sa nedeje. Tak chvilu sledoval ten uporny boj s aerodynamikou a potom ho to prestalo bavit, zase sa mu srandou vzduli tenisky lebo ti dvaja sa hojdali vnutri dopredudozadu bud za zvukov Duran-Duran alebo podobne pritepleneho Majkla Džordža alebo takej nejakej družiny respektive mozno v snahe popohnat focusik dopredu. Uz to nikdy nezistime... lebo chlapcovi automat na tej 535d bleskovo poslucha neoddiskutovatelny prikaz ktory dostal... full gas. 170, 210, 240, 250 obmedzovac. To sa udeje v priebehu doslova par sekund, ten autiak zrychluje zo 100 na 150 rovnako huzevnato ako zo 150 na 200, to je neuveritelne. Motor prvykrat tento mesiac vidi 3000rpm... Focus mizne v hmle, chlapcom sa zrejme aj zamotala paska Emgeton a pokrutila kasna jak 535d vyrazilo dopredu...

tiez som mal hnede smradlave v trenkach ked tam vypnes DTC a pritlacis pedal. To su fakt strasne veci ktore majitelom Fabie 1.2htp alebo Dacie Srandero 1.5i nikdy nedokazes vysvetlit, zase na druhu stranu je to dieslovych 200kW a tocivy moment ako mali kamiony pred par rokmi takze od toho sa nejake divadlo aj trochu ocakava.



Treba rozlisovat medzi tym co si zazil (co som ja zazil do 180km/h, viacej mi nebolo treba) a z coho si nutne povedat objektivne hotovy (performance = vykon) a dlhodobou spolahlivostou, nakladmi na servis a prevadzku atd. Lebo existuje vela aut ktore su rychle alebo neviemco a zderu ta z koze... bmw5 nie je take. Servisne naklady nie su na urovni fabie 1.2htp ale to nikto od tejto triedy auta neocakava. Spotreba 535d je presne na urovni 1.2htp ak nie dokonca este nizsie ked budeme porovnavat rovnake jazdne vykony (ehm samozrejme teda len do 140km/h lebo tam 1.2 konci a 535d akurat roztaca mensie turboduchadlo)... chlapec s tym veselo jazdi mesto-nemesto kombinovane osem litrov co som naozaj nechcel verit. S automatom. A nejazdi 110 po dialnici ako hovorim... samozrejme nejazdi furt preteky s focusmi ale proste taketo auto nevie ist 110 ani nahodou.
cassey
Príspevky: 109
Dátum registrácie: 17.08.2009 07:40
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cassey »

mp3turbo-neviem čím sa živíš ale písaním a fabulovaním by sisa uživil na milion percent.To myslím ale uplne vážne pretože sú tam znalosti ako aj podanie-to každý kto vie čítať musí postrehnúť.Pripomínaš mi ing. Lipavského predtým písal a testoval v ams teraz v Pravde.On sa musel krotiť pretože mal nad sebou šefredaktora, čo ty nemusíš- a oto sa to lepšie číta!!!!
peto103
Príspevky: 1073
Dátum registrácie: 28.06.2007 22:02
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa peto103 »

mp3turbo napísal:proste taketo auto nevie ist 110 ani nahodou.
suhlasim a preto ma vie uplne najviac vytočiť, keď sa musim yebať pomaly na mieste, kde by som mohol ísť svižne a bezpečne zároveň.
Ja keď sa mám dakde vliecť 50, tak až ma trasie od nervov (a to myslím doslova)
Napr. v BA, na obchvatoch. Všade capnutá taká smiešna povolená rýchlosť , že sa v prevodovke na šiestom stupni robí pavučina.

čo sa týka príspevku, súhlasim so superlatívami na 5er, aj na BMW ako také, ale keďže aj napriek tomu, že veľmi chcem, nijak nedokážem stráviť výzor E60, budem nútený siahnuť po 3er :(
mp3turbo
expert: TDI
Príspevky: 24434
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mp3turbo »

ach ano, vyzor. Velmi kontroverzny. Pre niekoho vrchol dokonalosti, pre niekoho otrasne. To si ale dokaze posudit kazdy z nas bez potreby radenia na fore :)
dragoo
Príspevky: 346
Dátum registrácie: 08.06.2008 15:29
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa dragoo »

tak tak, to auto nevie 110...najlepsie na tom celom je ze servisne naklady su nizsie ako u mojho osrateho passata....no nic co uz..

a k tej spotrebe....keby to vcera nevidim ze mal za tu jazdu spotrebu 9l tak neuverim (ale zase ked som sa viezol 330xd a chalan tomu daval plyn brzda ako blby a potom mi na palubaku ukazal priemerku 6,8..)...najviac to tocilo 3000 otacok a to ma zatlacilo nenormalnym sposobom do sedacky...takze to este ani nedal full gas...som zastancom ze ked jazdene tak benzin, ale asi ten motor pridam ako vynimku :)
peto103
Príspevky: 1073
Dátum registrácie: 28.06.2007 22:02
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa peto103 »

mp3turbo napísal:ach ano, vyzor. Velmi kontroverzny. Pre niekoho vrchol dokonalosti, pre niekoho otrasne. To si ale dokaze posudit kazdy z nas bez potreby radenia na fore :)
ano ano, design je subjektivna zalezitost. ja som tu len spomenul ( aj ked to nikoho nezaujima :40bd: ) prečo som nešiel do toho auta, aj keď je take fantastične :)

a ešte by som odporučil autorovovi témy vybrať si BMW z Premium Selection.
humanHE
Príspevky: 14
Dátum registrácie: 30.03.2009 05:29
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa humanHE »

Dakujem chalani......
to: mp3turbo :300f: :300f: :300f: :300f:
pred tebou smekam klobuk,prilbu aj sombrero

To auto bude z Nemecka od BMW dilera ak sa nahodou nenaskytne nejaka "sukromna" perlicka , ale zrejme radsej od dilera, lebo mi bola prislubena nejaka ta vyhoda co sa tyka zaruk atd atd.....sorry nebudem to rozvadzat.

V kazdom pripade Vam vsetkym velmi pekne dakujem. Umocnilo sa to vo mne este viac nez predtym!! tuzba mat tohto "bimera",
mp3turbo
expert: TDI
Príspevky: 24434
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mp3turbo »

> to: mp3turbo pred tebou smekam klobuk,prilbu aj sombrero


vdaka vdaka, pribehy mi idu :) dneskaj som sa vracal z RimbaSomba do Blavanééé po polnoci, to by tiez vydalo na pekny pribeh aj dva... asi styrikrat som skoro umrel cudzou vinou a to som stretol sest aut. Ked niekto z vas kto toto citate zamestnavate cloveka co jazdi na dodavke so znackami RA-424AL, tak ho prosim vas prepustite, zastrelte, utopte, rozkrajajte na styri polovicky, spalte na uhol a nasledne obeste. Dovody mam nahrate na high-def kamere (mimoriadne kvalitne) a realne zvazujem ze ich postupim policii pretoze taky k0k0t podla mna nema pravo ani dychat nieto este soferovat.

Návrat na "BMW fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný