BMW 330i
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
mhlavaty
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Re: BMW 330i
Väčšina prác sa dá urobiť aj v lacnejšej verzii.Pri reťazových ozvodoch napr vymeniť len reťaze a klzáky a ...bude čo bude.Žiadne kolieska,žiadne hydraulické elventily,žiadne šponováky,žiadne variátory...a hneď je to lacnejšie.Kde jeden variátor stojí 700 .- a sú štyri,jeden elventil 270 a tiež štyri...hneď je dole cez 31/2 tisícky.Ešte tam trtnúť červený silikón a ollé...hotovo. V inzeráte môže svietiť...po rozvodoch.Už aj tak v tejto krajine zázrakov sú všetky predávané autá po velkom servise lebo ...vždy dostalo všetko čo potrebovalo ! Jasne,do týždňa je 90% z nich v dielni.Ano to platí,kde je vôla tamje cesta...väčšinou ovšem do prdele.Majiteľ nemá potuchy či a čo sa tam reálne dalo,či OE diel či blato,rozdiel peňazí je kolosálny.Prečo viete zohnať OE diel od kamoša z autorizáku ? Vypadol z krabice,asi
-
laohu
- Dátum registrácie: 09.08.2021 16:57 Zdieľať na Facebook
-
mhlavaty
- opravy & diag
O svoj majetok sa musí starať len a len majiteľ.Ak nepovažuje za potrebné si pozistovať tak ide do veci tak že veď nejako to dopadne.Niekomu sa podarí,inému vonkoncom nie a kúpil si trápenie,výdaje a nespokojnosť.Prečo by mali z toho bolieť vajcia iného než toho koho sa to týka ? Volba je. Mechanika si netreba vydržovať,stačí byť normálnym a slušným,nelavírovať ,dodržovať slovo a neodrbávať. Nájsť si toho svojeho a mať s ním korektný vzťah.Nik to nemá možnosť urobiť tak či onak,len majiteľ.A kedže sú rôzny,rôzne sú aj výsledky,ale riešiť si má každý sám.V dobe arogancie a hlúposti to možno začína byť problém si nájsť,ale...tak je to dobre ak sa kopec spojení (nájdení) neuskutoční.Správna skupina sa nájde,človek má svoju klientelu normálnu a blbov si nepustí.Nie je to zase až tak zložité rozoznať z dvoch viet kto pred vami stojí.
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
laohu - presne tak. Ak by som musel kupovať nové / zánovné auto, úvaha by začínala kde / u koho budem servisovať.
Milan - tak. Aj s tými dielmi, neraz som čítal a videl, ako sa lacné predražia. Je sakra rozdiel ak vymenený diel treba o rok / 10-12000 km meniť, lebo je v prdeli. A dobre ak len ten diel a nevezme zo sebou dačo iné. No ľudia sú nepoučiteľní.
Milan - tak. Aj s tými dielmi, neraz som čítal a videl, ako sa lacné predražia. Je sakra rozdiel ak vymenený diel treba o rok / 10-12000 km meniť, lebo je v prdeli. A dobre ak len ten diel a nevezme zo sebou dačo iné. No ľudia sú nepoučiteľní.
-
mhlavaty
- opravy & diag
Vždy platí jednoduchá zásada.Pri velkej komplikovanej oprave,kde je more práce a teda aj jej cena vysoká sa kvantum dielov mení systematicky preto lebo buď to je predpísané alebo preventívne aj keď je tá vec teraz ok.Ak po oprave práve dobehne svoju životnosť nejaká hoci aj malá súčiastka,znovu čaká velký výdaj za veľkú prácu.Aj keby to bola 5 eurová blbosť,O krúžok či tesnenie proste sa mení všetko aj to dobré.Aby malé veci nezabránily tým velkým drahým si splniť svoju živostnosť.Solidný mechanik pokojne pošle preč majiteľa pokiaľ chce ísť nejaký režim "len". Vypomstí sa,príde reklamovať a vtedy už zabudne žťe "šetril" a mechanik bol hlúpy že ho počúval.Odmietol som ozaj veľa rozvodov na 2,5 Tdi V6 len preto že majiteľ nesúhlasil z výmenou hydroštelov a vahadielok.Je tam 24 ks zo všetkého...hold snáď vedel keď auto kupoval že motor má 2 hlavy valcov,štyri vačkovice,a po 24 zo všetkého ...ventily,vahadlá aj hydrá aj čočky.Info pre neznalých...ak zmekne hydroštel,dovolí aby vahadielko prevrátilo na bok kde zo zošrotí vačka,zasekne sa do nej a roztrhne remeň.A príde reklamácia lebo čo ? no zle urobené rozvody.Takže preto nie.Mal si kúpiť Feldu,tam je všetkého menej.Riť zoberie aj tá. Ak kúpil čo kúpil,dnes snáď nik nie je taký tĺk že nevie že véčkový motor je ako dva bežné radové,nech ešte pridá automat a až sa začne serinkať technika nech zvesí dvere a urobí z toho kurín pre sliepky.Auto nezodpovedajúce finančným príjmom má pol Slovenska.Alebo pol Slovenska klame a vôbec nie sú tak chudobný ako sa narieka,hlavne ak treba platiť. Ak plače majiteľ drahého auta je to smiešne
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Ja rozumiem. Nám mechanik viackrát vysvetlil čo píšete - aj že niektoré diely sú spolu "zabehnuté" - teda ak spojka tak aj dvojhmota, ak rozvody - aj vodná pumpa atd.
Aj skrz tú pracnosť a cenu za výmeny ja nešetrím. Ono sa to takmer vždy vypomstí.
A ako písal niekto iný v inom vlákne - mám autá na ktoré stačí buxa. Staré.
Aj skrz tú pracnosť a cenu za výmeny ja nešetrím. Ono sa to takmer vždy vypomstí.
A ako písal niekto iný v inom vlákne - mám autá na ktoré stačí buxa. Staré.
-
laohu
- Dátum registrácie: 09.08.2021 16:57 Zdieľať na Facebook
-
martincichy
- Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44 Zdieľať na Facebook
Autorovi témy - hoď oko na Teslu 3. Za rovnaké peniaze získaš NOVŠIE, VÝKONNEJŠIE a na servis LACNEJŠIE auto. Ja už doma nemám spaľovák. Nechal som si len Jawu 250. Už len elektrika. Nevidím zmysel kupovať konvenčné auto - ročne jazdím 60 tis km, teda dosť.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný