Bliká kontrolka mazania
Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter
-
- Dátum registrácie: 28.11.2008 15:34
Bliká kontrolka mazania
Dobrý večer páni. Mal by som na rýchlo takú jednu otázku. Okrem iného,máme doma už 20 rokov aj Fabiu htp 47kW nájazd tuším 212tis km. Dnes išla manželka s deťmi na kúpalisko cca 45km a ako tam prišli tak to píplo a začalo blikať mazanie. Nie svietiť,ale BLIKAŤ. Išli sa okúpať a keď prišli ku autu cca po 7 hodinách skontrolovala olej,ešte mi poslala aj fotku,olej presne medzi riskami,tak naštartovala a išli domov. Celú cestu nič,no ako odbočovali ku domu,zas píplo a začalo blikať mazanie. Nakoľko som od domu vyše 1000km a domov sa dostanem asi až za dva týždne,vie niekto čo to značí keď bliká to mazanie? Keby nemazalo,by hádam svietilo,či?alebo keď tak kde začať,že by otec skúsil vymeniť aspoň čidlo mazania? Aj či to používať,alebo nech si radšej ide do mojej práce po naše druhé auto? Ďakujem vám za každú radu.
-
- Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44 Zdieľať na Facebook
Re: Bliká kontrolka mazania
S vysokou pravdepodobnosťou odišiel snímač hladiny motorového oleja.
-
- Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21 Zdieľať na Facebook
Spravnu odpoved daju iba merania. V prvom rade zmerat tlak oleja. Ok bude ok, potom hladat elektricku zavadu.
-
Ďakujem za odpoveď. A vie mi niekto povedať koľko by malo mať tlak oleja na voľnobeh,prípadne pri 2tis/3tis otáčkach? Otec vraj našiel v garáži nejaký starý merač tlaku oleja,tak uvidí či bude pasovať závit.
-
Při 2000 1/min a teplotě oleje 80 °C má být přetlak oleje min. 0,2 MPa (2,0 bar).
-
- Dátum registrácie: 16.12.2011 14:56 Zdieľať na Facebook
Ako často sa meni olej?Olej sa cestou zohrial a aj ked ho bolo dost tak bol mensi tlak oleja.Teplotou zredol.Ja ked nastartujem tak mam na budiku cca 4 bary a po cca 50 km rucicka ukazuje uz len 2 bary v 2000 otackach cca.Ale na inom aute kde mam kontrolku aj budik z rucickou.
-
Neviem ako mas auto, ale nove auta uz maju variabilny tlak oleja, co ich zabija.
-
-
Fabia ma ukazovatel tlaku oleja?
-
-
Najprv napises, ze ti auto ukazuje aj tlak oleja, potom sa opytam ake auto to je, ty napises Fabia. A nasledne napises ze Fabiu nemas. Tak neviem.
-
Máš dojem že tému som zadal ja?A že s tým máš problém pochopit to za to ja nemožem
-
-
Nie,moja Fabia určite nemá budík na tlak oleja,ja tam nemám ani palubný počítač . Ale mám predné ekektr.okná a centrál na diaľkové,čo na tú dobu na Fabii už bol taký vyšší level .
No tak otcovi tam merač tlaku nepasuje,že má iný závit,ale už ani on sám nevie či to má zo žiguly,či z liazky,už si nepamätá,tak tlak sa neodmeral.
A olej som tam menil cca každých 10tis a dával som tam Shell 5W40 tak možno aj pre to to doteraz cca 212tis km fungovalo bez problému. Ale utešujem sa,že to bude len čidlom a tou okolitou teplotou.
No tak otcovi tam merač tlaku nepasuje,že má iný závit,ale už ani on sám nevie či to má zo žiguly,či z liazky,už si nepamätá,tak tlak sa neodmeral.
A olej som tam menil cca každých 10tis a dával som tam Shell 5W40 tak možno aj pre to to doteraz cca 212tis km fungovalo bez problému. Ale utešujem sa,že to bude len čidlom a tou okolitou teplotou.
-
Prave preto ze ja to vidim na budiku aky mam tlak,ked je olej studeny ma 4 bary,ked je teply ma 2 bary.Co je na tom nepochopitelne,ale na aute v ktorom je len kontrolka to vodic nevidi pretoze ta je zhasnuta alebo blika alebo svieti
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných