B2B vs B2C predaj u velkych hracov
Moderátori: mhlavaty, foter, niner, Atlas, LOCHNESS
-
emesi
- Dátum registrácie: 18.07.2019 17:04 Zdieľať na Facebook
B2B vs B2C predaj u velkych hracov
Pozdravujem,
ziadna novinka, avsak rad by som kupil (v den vzniknutia potreby tj. diel skladom alebo denna roznaska) nejaky sortiment, avsak odradza ma cena pre koncoveho zakaznika, nepodnikatela.
Ako sa to da riesit aby cena bola oscilujuca okolo cien ktore su na znamych auto eshopoch?
Jedna sa napr. o retazce ako AutoK...y/LK..., InterC..., kde AK ma aj B2C predaj pre koncovych zakaznikov, ale ceny na eshope/v predajni su niekedy (udajne
) o desiatky, niekedy stovky % vyssie ako ked nakupuje podnikatel (B2B) - servis. Chapem business model a celu reziju okolo koncoveho zakaznika, logistiku a priestory, personal, zanedbatelny obrat od koncoveho zak., ale tak rad by som tam nakupil, no niekedy su tie marze take, ze inde by som mal za tu cenu aj dva diely alebo "oplati" sa mi pockat x dni za inym eshopom...
Neni to ziadne osocovanie, kydanie na konkurenciu, len proste rad podporim aj velke retazce a ich rychle alebo skladove dodanie, ale ako nerentabilneho klienta ma to odradza a vsetko treba planovat vopred a poriadne premysliet, ale niekedy treba diel hned, co je ich nepostradatelna vyhoda, avsak kutila to trocha odradza. Dakujem
ziadna novinka, avsak rad by som kupil (v den vzniknutia potreby tj. diel skladom alebo denna roznaska) nejaky sortiment, avsak odradza ma cena pre koncoveho zakaznika, nepodnikatela.
Ako sa to da riesit aby cena bola oscilujuca okolo cien ktore su na znamych auto eshopoch?
Jedna sa napr. o retazce ako AutoK...y/LK..., InterC..., kde AK ma aj B2C predaj pre koncovych zakaznikov, ale ceny na eshope/v predajni su niekedy (udajne
Neni to ziadne osocovanie, kydanie na konkurenciu, len proste rad podporim aj velke retazce a ich rychle alebo skladove dodanie, ale ako nerentabilneho klienta ma to odradza a vsetko treba planovat vopred a poriadne premysliet, ale niekedy treba diel hned, co je ich nepostradatelna vyhoda, avsak kutila to trocha odradza. Dakujem
-
cicmanec942
- Dátum registrácie: 18.07.2025 19:37 Zdieľať na Facebook
Re: B2B vs B2C predaj u velkych hracov
Nie si tak troška náročný - aj dobrú cenu, aj rýchle dodanie? Kto rýchlo dáva dvakrát dáva!
Alebo mám známeho v servise a beriem cez neho alebo si tie 2 dni počkám keď je to také strašne drahé, nie?
Alebo mám známeho v servise a beriem cez neho alebo si tie 2 dni počkám keď je to také strašne drahé, nie?
-
emesi
..narocnost: alternativny eshop napr. brzdne platnicky 27,10e a vAlKy.hrac.eshop 53,61e? no lepsie by bolo puzit namiesto slova dodania/roznasky osobny odber.... chapem ze promptny rozvoz priamo do servisu, zapozicanie naradia a pripravkov,okamzita vymena nepasujuceho dielu a podobne premiove sluzby nieco stoja a ked toto dokazu zabezpecit pre pravidelneho velkoodberatela za cenu nizsiu ako pre koncoveho zakaznika, tak je jasne ze MOC su nadhodnotene a o sporadickych kutilov nieje je teda zaujem alebo ako..(mozno sa nieco zmenilo a daju automaticky osobne na predajni "zlavu" z eshopovej ceny... aj bez toho zeby som uviedol ICO znameho/servisu ktory ma s nimi partnerstvo?)
-
martincichy
- Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44 Zdieľať na Facebook
IC Ti to zavezie aj ako sukromnej osobe - len nie som si isty, ze Ti privezie raz mesiac 4 l oleja a filter. To bude malo. Ale da sa s nimi dohodnit. Obchodakovi ide o obrat a firma je vcelku ustretova.
-
emesi
Este zdoraznim znova, nemam zaujem o rozvoz ani pohodlie, mam zaujem o kupu na predajni este v ten den ked to zhanam (tj. pockam aj od objednavky o 8:00 do 16tej, alebo rano druhy den), len nech ta cena nieje premrstena oproti znamym eshopom, a kludne si dovolim tvrdit ze Alleg.. (platforma nasho severneho suseda) je obcas lacnejsia aj ako najlacnejsie nase eshopy, a to aj ked nakupujem od predajcov zo SK, a vyjde to lacnejsie ako nakup priamo cez ich eshop ...
-
oco13
- Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Tá platforma je vždy výrazne lacnejšia , často aj rýchlejšia, a absolutne ma dorazilo keď som tam hydraulický diel kúpil za 1/10 tinu ceny našho kamenneho obchodu v okresnom meste.
Alebo chladič na Civica za 30 eur s dopravou zadarmo ??? - no nekup to když je to tak levný.
Alebo chladič na Civica za 30 eur s dopravou zadarmo ??? - no nekup to když je to tak levný.
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
ja ked potrebujem veci súrne objednávam cez kamoša čo má servis (ale nerád).Nemám doklad do účtovníctva.A ked tak tak len veľmi ťažko mi ho urobí a musí to byť väčšia suma.
robia 3-4 krát denne rozvoz.Ráno objenám,do 12 mám.Alebo idem na predajnu a na jeho meno vyzdvihnem .A bud zaplatím tam alebo potom kamošovi.
A ked vec nepasuje vrátim.
Ked ma odchytila Rakúska STK a fučal mi ABS ventil ,tak o 20,00 objednané ráno 6,00 vyzdvihnuté
Ked mi to nesúri a viem na 100% že to bude pasovať ,tak objednám inde .
Lenže ked píšu "skladom" ,to neznamená že to majú skladom.Je to skladom u dodavatela.
A dám iný príklad .
Idem kúpiť nejaký elektro inštalačný materiál. Ceny na predajni su o 100-150% vyššie ako na eshope
Takže idem do auta urobím objednávku cez mobil a zaplatím +1€ za vyzdvihnutie
robia 3-4 krát denne rozvoz.Ráno objenám,do 12 mám.Alebo idem na predajnu a na jeho meno vyzdvihnem .A bud zaplatím tam alebo potom kamošovi.
A ked vec nepasuje vrátim.
Ked ma odchytila Rakúska STK a fučal mi ABS ventil ,tak o 20,00 objednané ráno 6,00 vyzdvihnuté
Ked mi to nesúri a viem na 100% že to bude pasovať ,tak objednám inde .
Lenže ked píšu "skladom" ,to neznamená že to majú skladom.Je to skladom u dodavatela.
A dám iný príklad .
Idem kúpiť nejaký elektro inštalačný materiál. Ceny na predajni su o 100-150% vyššie ako na eshope
Takže idem do auta urobím objednávku cez mobil a zaplatím +1€ za vyzdvihnutie
-
martincichy
- Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44 Zdieľať na Facebook
Urob si IČO a zaregistruj sa na niektorej platforme - IC, AK.... sfleku máš 25 - 30 % zľavu a vidíš čo je na pobočke, alebo čo bude na pobočke poobede.
Vždy je niečo za niečo. Ak riešiš cenu, v Tvojom prípade musíš obetovať čas potrebný na doručenie.
Vždy je niečo za niečo. Ak riešiš cenu, v Tvojom prípade musíš obetovať čas potrebný na doručenie.
-
prrestigegoldengroveee
- Dátum registrácie: 18.05.2026 10:47
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
GOOD INFO
-
seven549
- Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
nemas u kelly meno -- odbery.ja som si tam za 18 rokov ako bezny obcan vybudoval na svoje meno ceny.
v kelly je to teraz uz ine povodny majitel to predal.ma to teraz viac majitelov asi 5 ludi a kazdy z nich meni ceny denno denne.je to tam teraz bordel.ale vzdy sa da najst nejaka akcia.
pred asi rokom mi trebalo poloosky ceny boli 280 euro kus SKF ja som to vymakol za 105 euro kus a hned v ten den akcia skoncila.
nedavno som robil nakup za 320 euro ktory bezne by stal 1200euro.
mam bezne doma 5 aut ktore valaju km cize mam odbery.ako sukromna osoba + beriem aj kamosom ktory chcu lacnejsie hoci im vzdy vravim ze skuste to aj vy ale ako sa vravi kto neberie casto nepotrebuje lepsie ceny.
vyfukovy diel starline co stoji 80 euro mam za ani nepisem presne o kolo lacnejsie.je to pod 20 euro.
ale paci sa mi ze niekto na to prisiel ako to funguje.prednedavnom ta tu na fore sli zabit za to ze sa vrtas v cenach
27.10 za platnicky je vela.max ja davam 15 ecok za starilne a je to fuk o ake auto ide.ja viac nedam za neorigo diel.beriem aj original diely od fordu tam ma tiez zlavy min 40 percent.
aspon vidis ako ta aj kamosi zdieraju ked ti nedaju cenu.
ak chces ceny musis ist na to sam
dnes sa v servisoch nezaraba na praci ale na dieloch.niekedy su aj 4 nasobne.
preto mam viac aut aby moj zivot nestal na jednom aute a aby ma netlacil cas ze musim ten diel mat lebo mi treba auto.
27.10 za platnicky ak to chces sebe na auto neni lepsie pozriet aj ceny originalu?niekedy su tie ceny prekvapujuce co pyta eshop a origo servis.mna stal origo horne ulozenie tlmica 25 ecok a kelly za to chcel 45 ecok.alebo brzdy starline 300mm kotuce a dosky 105 euro ,po zlave ford mi to dal original motorcraft od fordu tiez za 105 euro.dvojhmota LUK kelly 580 euro ford origos LUK motorcraft 620 euro autogaffa LUK 240 euro.vyhral gaffa ale az 3 krabica.prve dve boli hnoj dvojhmota.mechanicky boli na tom tak ako ta ktoru som menil.preto mamviac aut ja si pockam
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Amazon [Bot] a 5 neregistrovaných