Auto sa nedá prihlásiť - neprejde KO

diskusia, dotazy, sťažnosti, informácie , všetko čo súvisí s políciou a dopravnými inšpektorátmi

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

pomaranc46
Príspevky: 2
Dátum registrácie: 30.09.2019 15:08
Zdieľať na Facebook

Auto sa nedá prihlásiť - neprejde KO

Príspevok od používateľa pomaranc46 »

Dobrý deň. Kúpili sme auto značky audi A4 s automatickou prevodovkou. Bývalý majiteľ ho v čase predaja mal odhlásené na svoje meno, ale neprihlásil ho. Bolo potrebné ho najprv prihlásiť na neho a potom odhlásiť na nás. Mal na to 30 dní, na poslednú chvíľu dal splnomocnenie, že s tým autom môžme robiť všetky úkony a zmeny, aby s nami nemusel chodiť. Je to v inom okrese a dosť ďaleko, nestihlo sa to, ale z toho sme problém nerobili - veď bolo treba spraviť "len" kontrolu originality. Zistili sme, že tou ale neprejdeme, lebo v tom už neplatnom technickom je zapísaná manuálna 6st prevodovka. Je nejaká možnosť ako to vyriešiť? S autom ktoré už nemôže na cestu, s odhláseným techničákom a splnomocnením od majiteľa, ktorý ho na seba ani nestihol prihlásiť? Za každú radu ďakujem...
cicmanec
Príspevky: 27640
Dátum registrácie: 15.10.2008 14:04
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cicmanec »

Rada? Zobrať si poučenie do života. Niekto ho má zadarmo lebo vie čítať a/alebo má dosť rozumu, iný zaň draho zaplatí.
pomaranc46
Príspevky: 2
Dátum registrácie: 30.09.2019 15:08
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa pomaranc46 »

Nám by sa skôr hodilo vedieť, ako ďalej postupovať, to musí byť chybný zápis a my máme necelých 30 dní na vyriešenie situácie... :41c2:
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24979
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Čo napíšem myslím smrtelne vážne.Vrátte vozidlo a preč od neho čím ďalej.Mám obavu že to bude lopata ako hrom.Je úplne nepredstavitelné aby sa Audi z mechanickou prevodovkou prestavovalo na automat.To je doslova nemyslitelné,naopak sa to robí,dokonca sa predávajú komplet sady na prestavbu.Kedže som práve u Audi zažil psie kusy,a nejednému majiteľovi zachránil zadok pred kúpou problému,tak by som si sakra prezrel auto,rozhoduje fyzický stav,nei to či je papierovo čisté...čisté sú všetky lopaty (papierovo)
cicmanec
Príspevky: 27640
Dátum registrácie: 15.10.2008 14:04
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cicmanec »

Ešte sa mohli pomýliť policajti pri prepise...
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24979
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Určite ,ale málo pravdepodobné pretože ak sú tam aj kódy tak to pomýlené nebude.Treba pozrieť kod prevodovky na štítku v kufry alebo v servisnej knihe
ivko1
Príspevky: 14966
Dátum registrácie: 02.08.2006 15:31
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ivko1 »

Servisnú knihu také auto mať nebude a asi ani tú nálepku

Ale ten omyl by musel nastať pekne dávno, lebo už nejaký ten piatok sa údaje o vozidle ťahajú priamo z databázy

Ono jednoduché riešenie by bolo zobrať VIN, zbehnúť do Audi a tam hned povedia aj to či to mám mať MT, alebo AT, akú to malo pôvodne farbu...

Ale inak klasika, nepoučitelný slováci, furt sa len točiť okolo koncernu
Nie je to 5 minút čo som to písal do inej témy - asi bolo za "dobrú cenu"
Ked má byť auto za dobrú cenu tak musí mať viditelné vady, havarované, poškodený motor, prevodovku ...

PS: ja osobne by som od kúpy ustúpil už v momente ak vozidlo predáva iná osoba ako tá čo je v TP. Bud si to dá dotyčný do poriadku a ozve sa, ale radšej vybrať iný kus, áut je ako dreva
dusanhh
Príspevky: 12
Dátum registrácie: 05.05.2017 08:16
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa dusanhh »

presne tak ako ina moznost ako cez overenie vin ani nebude. omys sa stat mohol, no zeby nan pri stk nik este neprisiel, tak ako to sa mi nejak nechce verit
avelmak
Príspevky: 2654
Dátum registrácie: 25.12.2008 16:29
Bydlisko: Rimavska Sobota
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa avelmak »

pomaranc-napis mi do SS VIN zistim drobnosti.
pajtyi
Príspevky: 416
Dátum registrácie: 17.04.2008 17:04
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa pajtyi »

Mal som tento isty problem ked som kupoval peugeot 607 2,7hdi.Ani ja som si nevsimol ze v technicaku je namiesto automatickej prevodovky zapisana manualna.Pri prepise som mal stastie ze ma policajt poznal.Spytal som sa ci to nevie opravit prepisat na automat.Vedel som ze 2,7hdi sa do 607cky vobec nemontoval s manualnou prevodovkou cize to bola blbost.Policajt poznal predajcu peugeot tu unas v meste a zavolal mu.Ten mu potvrdil ze ten motor sa nemontoval s manualom tak bez problemov to prepisal na automat.
tonoaaa
Príspevky: 674
Dátum registrácie: 19.01.2009 19:22
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tonoaaa »

Chod do Audi. Podla VIN ti povedia co tam mas. Ak to sedi s realitou, tak si pytaj od nich oficialne potvrdenie, s tym zaziadas na obvodnom urade dopravy o zmenu. Tusim toto ale musi byt vykonane na normalne prihlasenom aute, cize posledny majitel technicaku musi vziat spat odhlasku. Potom sa vykona zmena a zapis majitela. Nasledne sa uz da prepisat a uz aj prejde KO. Ked ale bude napsat vzate odhlasenie, tak uz by to bolo jednoduchsie odhlasit na teba a srat na KO.
Ja som mal tiez v TP 5st. manualnu a v reale 6st. Pri prihlasovani mi ani za svet organ nechcel spravit len tak opravu, za to mi ale vyrobil inu chybu. Ihned som si to vsimol a riesil to. Vtedy to este ide.
jergusko
Príspevky: 2272
Dátum registrácie: 14.07.2009 00:22
Bydlisko: Bratislava
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jergusko »

Všetko potrebné tu bolo povedané. Začni u predajcu Audi, akú malo to auto vlastne prevodovku vo výrobe. Ak to nesedí, platí čo napísal mhlavaty. Ak to sedí, platí, čo napísal čičmanec.
Kadejaké omyly a kraviny sa dajú vyriešiť, ak ide len o papiere. Nič nemá takú silu ako opečiatkovaný papier, takže všetko sa dá vybaviť - len je to otravné a dlho to trvá.
cicmanec
Príspevky: 27640
Dátum registrácie: 15.10.2008 14:04
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cicmanec »

A hlavne sa niečo také blbo vybavuje ak človek nie je majiteľ...
Roadrunner
Príspevky: 283
Dátum registrácie: 06.06.2006 12:56
Bydlisko: ZM
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Roadrunner »

Ako radia predrečníci. Teda najskôr zistiť aký je stav v skutočnosti a ktorá info je správna. Raz som kúpil auto a tiež som po prepise všimol že je v tp viac chýb. Ale doslovne. Napr. prevodovka mala zapísaných 5 stupňov, v skutočnosti mala 4 ale najviac mi vadilo nezapísané ŤZ. Tak som sa vybral na okresný úrad a pani úradníčke rozpovedal čo ma trápi. Tak si vyžiadali z miesta prihlásenia dovozový spis. Tam som dokonca videl aj zahraničný TP. Prevodovka tam bola ale ŤZ nikde nebolo zapísané a ani na foto z KO nebolo vidieť. Pritom to bola Westfalia čo aj oni uznali že sa to tu nemontuje (teda nejedná sa o legalizáciu nejakého pofidérneho a dodatočne namontovanéhoŤZ). Tak mi povedala aby som absolvoval zvláštnu tk kde zapísal údaje (vyr. číslo, zvislé zaťaženie atď.) zo štítka a de facto potvdril prítomnosť ŤZ. To som doložil, vystavili nový TP a s tým na DI. Tam dopísal EČ. Nahlásiť do poisťovne. Hotovo.
turista
Príspevky: 111
Dátum registrácie: 28.11.2018 15:51
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa turista »

buď to sú len chybne vyplnené papiere alebo to je lopata..

pri dovoze musíš najprv spraviť KO (https://www.ko.sk), potom ti spravia STK a EK (prvú časť), a na okresnom odovzdávaš zahraničný techničák. Ako je možné, že sa úradník preklepne a napíše tam blbosť - potom treba ako už povedal Roadrunner ísť na okresný úrad na dopravu a tam si to dať skontrolovať a podstúpiť tortúru vystavenia nového TP.

z VIn čísla to hneď vieš, môžeš kuknúť napr. sem https://uk.vin-info.com/, za cca 10e máš komplet report o aute

A keď je to lopata, tak volaj kriminálku.

Návrat na "Polícia Fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných