Auto pre rodičov - MAX 9000 EUR

Neviete si rady aké auto kúpiť, ktoré bude pre Vás najvhodnejšie ? Diskusia o konkrétnych značkách

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

Napísať odpoveď
adamsu
Príspevky: 3
Dátum registrácie: 10.10.2016 10:11
Zdieľať na Facebook

Auto pre rodičov - MAX 9000 EUR

Príspevok od používateľa adamsu »

Zdravím všetkých,

Poprosil by som o radu, aké auto vybrať pre rodičov. Stará Omega už doslúžila a to ich prinútilo ísť do niečoho nového. Mama sa od začiatku, odkedy mali Omegu, sťažovala ako sa jej zle nastupuje a vystupuje z nej. Preto jednoznačne jej požiadavka je, aby malo vyšší posed. Otec by zase chcel, aby malo okolo 90kW, menej ako alebo okolo 150000km nabehaných (ak sa podarí nájsť také), samozrejme, aby nemusel chodiť každú chvíľu do servisu a určite nie staršie ako 10 rokov.
Viem... veľmi ideálne podmienky :D
Každopádne do tých 9000 EUR by sa hádam podarilo niečo nájsť. Moc toho nenajazdia. Pár krát do roka idú na chatu a za rodinou do Štiavnice, tak aby to utiahlo nejaké to prevýšenie. Inak len po meste a sem tam po diaľnici do najbližšieho mesta.
Benzín/Diesel/Prevodovka... nie je žiadna preferencia.

Rátame samozrejme, že by to bolo MPV alebo SUV. Možno ale dokážete poradiť aj sedan/hatchback/combi, ktoré by malo taký vyšší posed na pohodlné nastupovanie/vystupovanie, kedže tie autá príliš nepoznáme z tohto hľadiska, určite máte viac skúseností a dokážete poradiť.

Zatiaľ sme uvažovali nad:
C3/C4 Picasso (tomu by som sa radšej vyhol)
RAV4
CR-V
B/C/S-MAX
SX4

Samozrejme si je potrebné tie autá vyskúšať a uvidieť sami ale radi by sme vedeli, čomu sa vyhýbať a čo vyhľadávať podľa vašich skúseností.
Neustále počúvam, že treba Japoncov brať. Ak to platí aj v tomto prípade alebo je v poriadku sa obzerať aj za nejakým VW alebo z ich koncernu... prosím dajte vedieť.

Ďakujem za prečítanie a prajem pekný deň.
S pozdravom
Adam.
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24918
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Presne cesty do Štiavnice plnilo v našej rodine Xsara Picasso v benzinovej verzii a do bodky a z cťou svoje požiadavky naplnila.Kedže vozila po vcelku nebezpečných cestách dve malé deti tak bola vymenená v tomto roku za C4 Picasso Grand ale po ročnom zvažovaní všetkých pre/proti už v dieslovej variante.
To Benzínové bolo prítulné,pohodové,výkonovo dostatočné a ukázalo sa ako absolutne spolahlivé.Ale generácia týchto aut skončila vo výrobe myslím kdesi okolo 2008 (možno 9) čo by síce ako 8 ročné splnilo požiadavku a navyše by v pohode stačila hlboko menej ako polovica peňazí,ale čo treba zobrať do úvahy je to,že úsporným ho nazvať (benzín) vonkoncom nejde a za celú životnú históriu bol total priemer na hodnote zhruba 8 lt. V prospech hovorí že náklady na pravádzku sa týkajú prakticky olejov a brzd a inak nič čo stálo za reč.
Mínusom je,a to môže nevyhovovať, je výhľad z vozidla ktorý napr žene nevyhovuje lebo nemá predstavu o obrysoch auta.Posed je vyžší,ale na auto si treba zvykať.Čo na aute treba velmi oceniť je variabilita interiéru,to auto prenieslo v pohode pol domu,postielky,kočíky atd a haldy detskej "výbavy".
Jediné s čím sa treba zmieriť je cenový prepad ktorý je abnormálny,to sme zažili teraz keď sme predávali.Ale auto splnilo všetko čo splniť jedno auto má na 100%.Ale dnes je to auto ktoré je primálo atraktívne aby oslovilo okolie,ale to už zmeniť nejde.

Ako opravár len upozorním že ak by padla voľba na japonca,je NEVYHNUTNÉ auto vidieť odspodu aj ak pôjde o mladé auto,ich antikorozná zdatnost je biedna.Technicky pritom vrchovate predstihujú európu.Pozor na vyjadrenia majiteľov o tom že nie,to ich je bez korózie určite.Najčastejšie sami otvárajú oči keď im to človek ukáže,oni pod autom sú často prvý raz v živote a ani netušia.Preto - nutne to treba vidieť a v prípade kúpy hneď ošetriť.
adamsu
Príspevky: 3
Dátum registrácie: 10.10.2016 10:11
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa adamsu »

Veľmi kvalitná odpoveď.
Mam averziu voči C3 keďže som ju jeden čas vyrábal (staré zlé časy...) C4 už by pripadala do úvahy lepšie. Skvelé info ohľadom tých Japoncov a korózie. Určite dáme skontrolovať. Zatiaľ stále pátrame po tom pravom takže ak sa tu objavia ďalšie rady tak určite neprídu nazmar!
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24918
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Treba si na výbere dať záležať,navyše píšeš o rodičoch,takže vek treba brať do úvahy aj z viacerých strán.Jednak ich telesné požiadavky a potom logicky aby auto nebolo nočnou morou a výlevkou pre peniaze.Myslím že je možné si urobiť obraz o jednotlivých autách,len sa treba rozumne pýtať,čo je vzácnosť a na všetko sa prespať.Málokedy sa trafí dobrá kúpa ak je všetko šité horúcou niťou.
laco1871
Príspevky: 4554
Dátum registrácie: 22.03.2012 19:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa laco1871 »

Nepostrehol som,žeby zadavateľ témy niekde uviedol predpokladaný ROČNÝ kilometrový najazd .... :2f93:

Mńa najviac udivuje, že tí, čo najazdia najmenej maju na ojazdené vozidlo NAJprísnejšie požiadavky... :3c90:

Pri malom nájazde bude trvať ROKY ak nie DESAŤROČIA? kým sa očakávané CHYBY jednotlivých motorizacií, stihnú PREJAVIŤ

skor to auto , ZOŽERIE hrdza.... :40bd: :d :D

:::
laco1871
Príspevky: 4554
Dátum registrácie: 22.03.2012 19:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa laco1871 »

Za mna CHEVROLET ORLANDO 2.0 VCDi

cena v pohode, vyrába sa od r. 2010

a kupovali si to, kvoli priestoru a pohodlnemu nastupovaniu
adamsu
Príspevky: 3
Dátum registrácie: 10.10.2016 10:11
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa adamsu »

Ročný nájazd určite nieje viac ako 10000km.

Nejaké skúsenosti s tým Chevroletom? Našiel som jeden vhodný inzerát na neho, čo je dosť blízko aby sme si ho mohli aj pozrieť.
Síce má už 178000km ale ako píšete nižšie, bude treba prezrieť a posúdiť.
Keď človek ledva naškriabe peniaze na nové auto tak chce, aby to stálo za to. Nabehané km sú celkom dobrý odrážací bod, aby sme si nevybrali niečo neskutočne opotrebované (ak sú reálne).

Takže hej, ak viete o niečom na čo sa zamerať pri tomto aute, alebo pri Chevroletoch všeobecne... každá rada pomôže!
noreason
Príspevky: 74
Dátum registrácie: 26.10.2013 20:52
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa noreason »

noveho pezota 308 1.6 za 10k eur.. cista ko*otina ale pre rodicov akurat.
Napísať odpoveď

Návrat na "Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 23 neregistrovaných