Auto hifi Ford Fiesta 89r -*Vyriešené*

diskusia a pomoc spojená s autorádiami, navigáciami, odblokovaním, DVD , hifi sústavami, alarmami ...

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

mikecomeback
Dátum registrácie: 01.11.2012 19:37
Zdieľať na Facebook

Auto hifi Ford Fiesta 89r -*Vyriešené*

Príspevok od používateľa mikecomeback »

Dobry den.
Potreboval by som radu ohladu autoradia ktore sa nachadza vo Ford Fiesta r.v. 1989.
Je to original radio od vyroby.
Chcem zapojit do auta woofer SAL WRC 10BP zo zosikom SAL WRC 400
4 kanal .
Na radiu zo zadu nieje vystup na woofer.
Poradite mi ako to zapojit ?
A co ku tomu potrebujem okrem kablov a poistky ?
Tipek od ktoreho som to kupil to mal zapojene v aute samozrejme do normalneho radia.

Prosim pomozte , dakujem Mike
Acon
Dátum registrácie: 07.05.2018 11:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Acon »

Predpokladám, že máš na mysli aktívny sub, lebo iný na rádio ani nezapojíš. Teda zapojíš.... No, necháme to tak. Sub kupuj taký, čo má aj vysokoúrovňový vstup. Ten napojíš normálne na výstupné reprokáble z rádia. Neváhoda je, že ho nebudeš mocť nastavovať z rádia takže nastavenie bude konštatntné len na sube
ivko1
Dátum registrácie: 02.08.2006 15:31
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ivko1 »

Hmmm najskôr nakúpim sprostosti a potom sa pýtam, ten 4 kanalový zosilovač potrebuje mať zapojené minimálne dvy výstupy do mostíka a tý máš len jeden reproduktor, také subwoofery sa robia aj dvojcievkové, ale ten zosilovač na 99% nedokáže hrať na oba zmostíkované kanály súčasne ako subwoofer
eqqe
Dátum registrácie: 28.09.2009 17:06
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa eqqe »

Pockat akoze ides davat do auta zosiky a woofer, ale nehas tam radio z 89? :D:D:D:D
pidizvi
Dátum registrácie: 20.09.2011 12:42
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa pidizvi »

aj keby si to nejako zapojil, co tam chces prehravat? Kazety alebo radio pustat na sub? To podla mna ani nepusta take nizke frekvencie. Zainvestuj do noveho radia a nemas problem.
leonNL
Dátum registrácie: 16.09.2009 16:05
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa leonNL »

Coze?? Zapajat woofer a zosilovac na radio z roku 89? Podla mna si najprv kup kvalitne radio (100-150EUR zozenies slusne!) a 4 kusy 3pasmovych repro, 2 okruhle 13"-ky do dveri (samozrejme dvere vytlmit) a 2 ovaly do zadneho plata z MDF dosky. Uz takto by Ti to mohlo stacit, ak nie, az potom uvazuj o woofri a zosiku...
Zaklad je kvalitne radio!!! Napr. Pioneer, Kenwood, najlepsie ale Alpine. :2f93:
Acon
Zdieľať na Facebook

mňa napr práve Alpine svojim zvukom nikdy nenadchlo. Možno na tuc tuc bum bác duc duc je to dobré, ale akustickú hudbu na môj vkus príliš prifarbuje. Zvukovo mi vyhovuje Clarion prípadne Blaupunkt. Ale keď sledujem, čo kúpil chalan, tak je úplne jedno na čo to napojí, lebo to bude tak či tak "děs a hrúza". Za 130€čok sa veľa ani očakávať nedá. Problém je, že to na to rádio aj tak nenapojí, lebo výstupy na zosík to asi nebude mať a tento krasavec zasa nemá vysokoúrovňový vstup, takže má po starostiach. Môže to hodiť na Bazoš v akcii za 50-, možno sa niekto ulakomí.
mikecomeback
Zdieľať na Facebook

oprava

Tak nakoniec som kupil panasonic radio , len mam teraz dilemu z kablami zo stareho radia nemozem nikde najst pin mapu nechcem odpalit nove radio . Nema niekto pin mapu na stare fordacke radio ?
Acon
Zdieľať na Facebook

mala by existovať redukcia. Skús buď vygoogliť, alebo priamo vo Forde
mikecomeback
Zdieľať na Facebook

re

cosik som nasiel ale to cosik mi nestoji za to aby som odpalil radio . kazda mapa je snad ina a pritom typ radia zadavam ten isty , mohli mat popisane aspon kable :D
ivko1
Zdieľať na Facebook

Hudba drahšia ako hodnota auta, a kupovať k tomu autorádio za 150€ už vôôbec nie, osobne by som tie groše odložil na kúpu novšieho auta, to čo si kúpil pekne predaj
mikecomeback
Zdieľať na Facebook

re

Si to predstavujete vsetko jednoducho . Chcel som len uzitocnu radu a nie poucenia. Forum je na to aby si ludia pomahali v tom co potrebuju si myslim
cicmanec
Dátum registrácie: 15.10.2008 14:04
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cicmanec »

Alebo v tom, aby im niekto otvoril oči a povedal, že to čo chcú je kravina...
ivko1
Zdieľať na Facebook

Každé radio má ISO, zapojenie musíš nájsť aj keby si nechcel, zosilovač je to isté, každý má dodržaný štandart ako ho pripojiť.

Tvoj problém je že na autorádio treba čosi pripojiť a to isté na zosilovač ...
Ten zosilovač čo máš je k ničomu, potrebuješ bud monoblok, alebo 2-kanál ktorý zapojíš do mostíka, alebo kúpiť taký subwoofer, ktorý má dve reprá, alebo jeden dvojcievkový reproduktor, ale stále neviem či je ten zosilovač schopný púštať do oboch výstupov iba basy, často je to riešené tak že jeden kanál basy a druhý zvyšok - zvlášť u tých lacných.

Ak si chcel trochu lepší zvuk mal si si zohnať aktívny subwoofer
VLADY
Dátum registrácie: 11.09.2007 20:00
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa VLADY »

Čo to jakú mapu na rádio??? čo tam chceš laborovať..... šak dve plusky a mínuska do neho, to musíš vyšetriť aj najjednoduchšou žiarovkovou skúšačkou a na vyšetrenie výstupu do reprákov Ti stačí aj obyčajná baterka 4,5V prípadne monočlánok. Ak už ozaj nemáš na blbý digimerák 7-8E. (Ak ideš meniť olej tiež neodkrúcaš vypúšťak blickami alebo kombinačkami) Ak chceš laborovať s elektrikou tak merák je základ.
A na konektore od nového rádia bývajú káble označené.
A nezabudni to spájať cez čokoládku...to je také SLOVENSKÉ... :2f93:

Návrat na "Audio - Video, Hifi, Navigácie, Autoalarmy..."

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných