Auto do prace-2000€

Diskutujte o všetkom čo vás zaujíma alebo trápi !

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

pitopit
Príspevky: 59
Dátum registrácie: 25.04.2010 19:41
Zdieľať na Facebook

Auto do prace-2000€

Príspevok od používateľa pitopit »

Zdravím,potrebujem auto do prace pre manželku,cca 2000€.Max tak 10 km.Rozmýšlam nad Toyota Yaris 1.33I Dual VVT-i 009, 74kW, M6, 5d.
https://www.autobazar.sk/21079265/toyot ... 4kw-m6-5d/
Má s tým niekto nejaké skúsenosti?Ako je to s dostupnosťou náhradných dielov (nie originálnych)?
Mateusz737
Príspevky: 714
Dátum registrácie: 16.09.2018 21:15
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Mateusz737 »

Nie je to zlý nápad, s dielmi nie je najmenší problém
mp3turbo
expert: TDI
Príspevky: 24434
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mp3turbo »

nechces nieco vacsie, bezpecnejsie, aby si pri prvej nehode nemusel menit manzelku ale len pokrcene auto ? Ja viem ze s dvomi tisickami nejako vyskakovat nejde, len namet na zamyslenie o tychto mestskych krpčekoch.

Nevravim ze Tatra815 bude ideal, ale proste nieco trosku vacsie nez... mensie. Ak ju mas rad, mozno by som priplatil na 3000 aby...
pitopit
Príspevky: 59
Dátum registrácie: 25.04.2010 19:41
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa pitopit »

Nuž to ano,bezpečnosť na prvom mieste.Za tú cenu prípadne renault thalia.
Mateusz737
Príspevky: 714
Dátum registrácie: 16.09.2018 21:15
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Mateusz737 »

Práveže vo svojej triede je to jedno z najbezpečnejších áut získalo päť hviezd v testoch a plus aktívna bezpečnosť Ti niečo hovorí-ovládanie keď si malý sa lepšie vyhnes, schovas.... Atď. Ci musíš mat dodge ram aby si sa cítil bezpecne?
gnagy
Príspevky: 943
Dátum registrácie: 19.03.2016 17:39
Bydlisko: DK
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa gnagy »

Yarisa áno, ale konkrétne toho asi nie, je to podozrivo lacné. Prípadne si ho poriadne prever. Ak len do mesta, motor 1.0 úplne stačí a má aj nižšiu spotrebu.
„Všetci vieme, že svetlo putuje rýchlejšie ako zvuk. Preto niektorí ľudia vyzerajú chytro, kým pred vami neprehovoria.“ — Albert Einstein
mp3turbo
expert: TDI
Príspevky: 24434
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mp3turbo »

motor do mesta staci uplne hociaky ; pozor 5 hviezd v testoch nic neznamena v realnej buracke.

Ked sa stretne 6hviezdickovy Jaris s trojhviezdovym Ramom ako tu hore zaznelo, v ktorom z nich by si chcel sediet ? Ani si nemusis pozret toto video

https://youtu.be/4PZJbwmonl0?t=108

a ani nemusis nad nim dlhsie nez pol sekundu rozmyslat. RAM zdrapne chudáčika-sedaníka a nieze ho požuje, ale ho styridsat metrov tlaci dozadu. Na sedan posobia sily ktore su nezlucitelne so zivotom, nieleze napalis do prekazky ale ta prekazka ta v momente este navyse vystreli dozadu rychlostou ze by si neveril. Pretazenie je minimalne desatnasobne vacsie ako keby si "len" nabural do stromu pretoze ten strom ta nerozbehne okamzite dozadu....

pisat o thalii v jednej vete kde sa spomina bezpecnost je este viac scestne ako hore buracka Ramu versus akykolvek sedan.

Neradim nikomu RAM, radim len nieco mozno trosku drahsie, ale robustnejsie nez Yaris. Darmo mal 5 hviezdiciek (neviem ci stary Yaris za 2000 eur z roku 2005 bude mat 5hviezd, nebudem to skumat, je mi to jedno)... ktore sa davaju napriklad aj za ochranu chodcov a podobne dolezite veci. Ked ja sedim v aute a dojde k buracke a nie som na vine, je mi totalne v prdeli cela ochrana chodcov, umieranie tucniacikov na Antarktide kvoli mojim emisiam a neviemco ostatne.

Jedina vec co ma zaujima : ako hrube a velke su kolajnice ktore ma chrania (vystuhy) a aky je pomer mojej hmotnosti k hmotnosti mojho nepriatela. Cele.

Zaver : manzelku mas [asi] rad a na peniazoch nezalezi ked ide o zivot. Priplatil by som za nieco hutnejsie. Hviezdicky nie su vsetko.

Toyoty su uplne fajn. Namiesto Yaris cojaviem Auris ? Tie nie su take lacne co... Corollu ? Neviem co sa da zohnat okolo 3000 eur.
a566
Príspevky: 711
Dátum registrácie: 06.04.2020 16:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa a566 »

mp3turbo napísal:nechces nieco vacsie, bezpecnejsie, aby si pri prvej nehode nemusel menit manzelku ale len pokrcene auto ? Ja viem ze s dvomi tisickami nejako vyskakovat nejde, len namet na zamyslenie o tychto mestskych krpčekoch.

Nevravim ze Tatra815 bude ideal, ale proste nieco trosku vacsie nez... mensie. Ak ju mas rad, mozno by som priplatil na 3000 aby...
rec bola o aute do mesta, 10km
co preboha aky opancierovany 6x6 pre nahodnu zombie apokalypsu/ pad meteoritu, 40 l/100 by si doporucil do mesta ?? lol
ludia budte realisti..... nadavate na botoxove blondyny v poloprazdnych x6-kach...a teraz toto lol


a ked uz sa bavime ze nejaka amerika rozpuci bezne auto.... bavme sa radsej o tom, ako je VOBEC MOZNE ze pre okolie NEBEZPECNE auta sa dovazaju do EU....??? kto schvalil dovoz ?
azda pre nich BEZPECNOSTNE A EMISNE NORMY NEPLATIA ??? oslepovanie ostatnych ked maju svetla tak vysoko.. zhabat a vysrotovat.
:b:
trucker694
Príspevky: 3064
Dátum registrácie: 03.12.2005 20:23
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa trucker694 »

Hádam na 10 km tam a 10km späť si nebude kupovať BVP,lebo BVP je ultra bezpečné, ale vystúpi z BVP a zabije ju tupec na elektrickej kolobežke na chodníku pri vstupných dverách pracoviska. :3020:
Preto úplne vhodná je toyota yaris. :4012:
oco13
Príspevky: 17842
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Bydlisko: okr.nové zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

Žena pred mesiacom rozbila 206ku , takže sme túto dilemu vyriešili C2 a hladá sa C1 alebo Aygo. Ak sa má jazdiť do roboty tak čo sa bavím s babami u nás v robte tak prvá podmienka je parkovanie. Manévrovatelnosť pred Tescom, v podzemkách aj pred firmou je nad všetky ostatné priority.Pred firmou stoja krásne nové hybridy a SUVčka ale vždy keď náhodou dostanem krpca do ruky tak ja som pod palbou otázok čo to je kolko to stojí a ako to že sa tam "pohodlne" odvezú 4ria. :40bd: :40bd: :40bd:
som dezolát a komu sa to nepáči nech ma bozá v riť
mp3turbo
expert: TDI
Príspevky: 24434
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mp3turbo »

>> ludia budte realisti..... nadavate na botoxove blondyny v poloprazdnych x6-kach...a teraz toto

hej, teraz toto - doporucime Jarisa alebo Korollu ze ? Zaregistroval si to ze som to ja osobne napisal ?


.
.

>> a ked uz sa bavime ze nejaka amerika rozpuci bezne auto.... bavme sa radsej o tom, ako je VOBEC MOZNE ze pre okolie NEBEZPECNE auta sa dovazaju do EU....???

Amerika rozpuci Aygo uplne rovnako ako ju rozpuci nemecka Q7, nemecky Tujareg, cesky Karok Kamik neviemčo-ik, francuzska 5008, anglicky Defender Range Rover A PROSTE UPLNE VSETKO. C1čku rozpuci uplne vsetko, takze teraz mame zakazat vsetko vacsie tazsie konstrukcne bezpecnejsie nez 3.7 metrove Skoda Citygo ?

Jezisko, a auto rozpuci cloveka ! Ako je mozne ze su povolene auta ? Ako to ze Aygo moze zabit dieta ? Zakazat !! Ihned !!

No nie... Nemozeme a nebudeme vsetci jazdit v hrackarskom Aygo. Ked na tom minule dosiel chlapcisko u nas v budove, sme vybuchli do usmevu lebo to zaparkoval vedla Viana a akoze uplne sa stratil. Vyliezol, poskrabal na plesine, prva vec co zahlasil bola ze "py/čy to ma svetla nad mojou hlavou" a druha ze "ani ma nenapadlo ze mozem tak lahko umret". To bolo dva tyzdne predtym ako inemu kolegovi zabil zenu v malom aute iny kreten.

V ten isty den mala jeho zena zakaz sadnut do tej hracky a na druhy den bola predana inemu hazarderovi. Odvtedy jazdi Touareg, uz mala dve nezavinene buracky, nastastie o nic neslo len pokrcene plechy ale takato udalost ta trosicku preberie. Chod ho presvedcit ze Aygo je lepsi pre jeho zenu nez Touareg co ma teraz.

Namiesto zakazu RAMu by som ja zakazal Aygo, C1, C2, C3, i10, i20, aj i30. Okej, ja uz som svoje povedal, zoberte si z toho co chcete. Zivot mate jeden jediny.

Na kolko si ho cenite, to uz je vasa vec. Inak sranda je ze kazdy kto RAM nemal vie ze je to hnusna smrtelna opacha nepouzitelna v realnom zivote atd, a kazdy [slovensky] motoristicky jútuber ktory ho testoval - a nikdy predtym nemal - mal knedlik na papuli este tri dni potom ako ho odovzdal. Ako hovoria ruski kamoši : nú što, gdo znájet znájet...
Moonshine
Príspevky: 528
Dátum registrácie: 12.06.2018 15:59
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Moonshine »

Na 10km naozaj stačí aygo.

Neviem či ste registrovali nehodu tajomníka min.kultúry asi. On so ženou v Logane a napalilo do nich Sorento. Obaja umreli.

Autá o hmotnosti nad 1700kg by mali viesť len vodiči s vlastníctvom Vp minimalne 15 rokov a absolútne bez nehody 15 rokov. Raz ročne im v autoskole ukazovať videá z nehôd, nerastrované.

Ja som jazdil už v q7, tam je hmotnosť 2300kg, ku*va som sa bál okolia aby som niekoho nezroloval. Určite by som nezabrzdil dráhu ako na svojej mestskej 1 tonke. Vôbec nie na snehu/ľade.
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24977
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Život si cení snáď každý.Nech sedím v čomkolvek,90% mojej bespečnosti je vo mne.Proste až na tých 10% nedám šancu nikomu,pretože sa nehrniem ako snežný pluh,vidím že v nasledujúcej zákrute sú protiidúce autá vynášané na moju stranu,tak sa snažím nestretnúť práve tam.Minimálne tak viem čo sa deje za mojim chrbtom ako predo mnou.Vždy vychádzam z myšlienky že somár nevie že ja som na hlavnej.A najpodstatnejšie,všetko na ceste je hrozba,každý je brutál blbec atd atd.Je jasné že to tak nie je,ale vychádzať z takého predpokladu je - nedať šancu.Dá sa to ! Bezpečnosť nevedie cez nákupy BVP,vždy si niekto kúpy ešte väčšie a bezpečnosť týchto opách (inak velmi otázna) ide na vrub ostatných,pretože ich sila a dominancia vedie zákonite k tomu že oni sú najväčšie nebezpečenstvo v chotári.Velmi sa trend SUV hnevám,až natoľko že to odmietam vôbec opravovať.Čím viac ich je pos...ých tým lepšie (bezpečnejšie je na ceste) pre všetkých normálnych ktorý neprepadli tomu segmentu.
gnagy
Príspevky: 943
Dátum registrácie: 19.03.2016 17:39
Bydlisko: DK
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa gnagy »

Ani ja nemám rád SUV, nevidím v tom zmysel. Najradšej mám MPV, kompaktné rozmery, vysoké sedenie, dobrý výhľad.

Zas na druhej strane chápem tú prioritu na bezpečnosť áut, lebo na Slovensku sa jazdí naozaj šialene. Keď si človek zvykne v civilizovanej krajine, kde za celý rok ho neohrozil ani jeden jediný a potom príde domov a za 150km ho ohrozí 30 kreténov, tak plne chápem tú snahu o čo najbezpečnejšie auto. Nejaké staršie Volvo by bolo lepšie v bezpečnosti, ako nový krpec :)
„Všetci vieme, že svetlo putuje rýchlejšie ako zvuk. Preto niektorí ľudia vyzerajú chytro, kým pred vami neprehovoria.“ — Albert Einstein
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24977
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Ja chápem snahu sa chrániť.ale vedie to presne k tomu že už je veľa silných na ceste,a ani velký už nie sú bezpečný.Zrážka dvoch škrečkov je iná káva ako zrážka dvoch nosorožcov.Čím viac nosorožcov na cestách,tým menej bezpečia
Napísať odpoveď

Návrat na "AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 37 neregistrovaných