1 013 579
inzerátov
Pridať inzerát

Audi A8 - po vymene baterky nestartuje

   Obsah fóra Auto-moto fórum Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut Audi fórum
Odpovedať Nová téma
12>
Autor Správa
uwa0948470700
Nová tvár - Trabanto (1)
Založený: 14 august 2017
Príspevky: 6
Nabehané: 27 min
Predmet: Audi A8 - po vymene baterky nestartuje PríspevokZaslal: 18.10.2017 18:46   
Zdravim. Vedel by mi niekto pomocst? Mam audi a8 3,7 benzin + plyn. Hodilo mi prevodovku do nuzaku v servise ze je to slabou baterkou. Premerali a ze baterka je zla. Zaplatil som 200€ za novu baterku. Vymenili nakodovali a auto nestartuje. Vsetko ide zapnut klima svetla no vsetko. Ale nenastartuje , netoci ani nic. Skuste poradit kto ma skusenost, lebo mechanici tu su de*** co nevedia nic ked im to nenapise na pocitaci. Dakujem
Citovať
mhlavaty
Legenda - Ford T (1826)
opravy & diag
Založený: 22 apríl 2005
Príspevky: 17059
Nabehané: 2 mes 27 dní 19 hod
Bydlisko: Nové Zámky
PríspevokZaslal: 18.10.2017 18:49   
Bateria má svoju RJ takže treba urobiť "zoznámenie" a uviesť novú batériu do úradu
Citovať
uwa0948470700
Nová tvár - Trabanto (1)
Založený: 14 august 2017
Príspevky: 6
Nabehané: 27 min
PríspevokZaslal: 18.10.2017 19:35   
Dik ale sa nakodovala nova baterka
Citovať
cviro123
Legenda - Ford T (606)
Založený: 03 december 2009
Príspevky: 9402
Nabehané: 4 mes 1 dní 3 hod
Bydlisko: Košice
PríspevokZaslal: 18.10.2017 20:06   
To nakodovanim baterie nebude, nema dovod kvoli tomu nestartovat aj keby nebolo prekodovane, to je len info pre system. Diagnostika vie povedat kde je problem len treba sa jej na to opytat. Prve nech zistia ci vobec funguje starter.
_________________
"Když je hlava hloupá, pracovitostí se nedá mnoho vynutit."
Citovať
mhlavaty
Legenda - Ford T (1826)
opravy & diag
Založený: 22 apríl 2005
Príspevky: 17059
Nabehané: 2 mes 27 dní 19 hod
Bydlisko: Nové Zámky
PríspevokZaslal: 18.10.2017 20:27   
Je tam ešte niečo ako oprávnenie štartu ,dávno som s tým nerobil,vkladá sa nejaký reťazec čísel
baterka sa koduje aby RJ poznala parametre,aj tam sa niečo dopisuje o ďalšie nuly,treba si to presne zistiť,nech sa vyjadrí niekto kto s tým aktuálne robí
Citovať
patko1
Vážený člen - Gallardo (199)
Založený: 03 december 2007
Príspevky: 5205
Nabehané: 16 dní 1 hod 10 min
PríspevokZaslal: 18.10.2017 23:17   
Tak ako pisal cviro. Auto musi tocit aj keby si tu baterku vymenil 10krat a nenakodoval. Menil som baterky vo vela autach mimo inych aj bmw audi kde sa po vymene ma kodovat. Kazde nastartovalo bez kodovania a kodovalo sa potom alebo aj vobec. Tam bude pes niekde inde zakopany ako v baterke. Vymenit baterku za 200e vedia ale dalej uz nic? Vrat im baterku a auto si odtial zober. Skus skor opisat ako a kedy ti hodilo prevodovku do nudzaku. Auto doslo do servisu po svojich?
Citovať
mhlavaty
Legenda - Ford T (1826)
opravy & diag
Založený: 22 apríl 2005
Príspevky: 17059
Nabehané: 2 mes 27 dní 19 hod
Bydlisko: Nové Zámky
PríspevokZaslal: 19.10.2017 07:07   
Chlapci ak prevodovka nepovolí štart čo je tam vysokopravdepodobné tak štart nebude,žiadne také že vymeníš baterku a točiť bude proste vždy,uvádzate pána do omylu
Citovať
patko1
Vážený člen - Gallardo (199)
Založený: 03 december 2007
Príspevky: 5205
Nabehané: 16 dní 1 hod 10 min
PríspevokZaslal: 19.10.2017 07:19   
A o com som pisal? O tom ze chyba bude nie v tom ze je druha baterka ale niekde inde. Samozrejme ze jedna z pricin moze byt prevodovka , ved napriklad kym nemas na volici P nevies tiez startovat. Ale bajkam ze len sme dali druhu baterku a nestartuje sorry neverim. Pisal som o tom ze pokial auto pride po svojich bez problemy vymenim mu baterku nic nebudem kodovat tak musi po svojich aj odist. Ale tu sa udialo pred vymenou este nieco ine , nejaky nudzovy rezim nejaka ina zavada
Citovať
lakinooo
Legenda - Ford T (545)
moderátor fóra
Založený: 17 apríl 2008
Príspevky: 18349
Nabehané: 2 mes 0 dní 11 hod
PríspevokZaslal: 19.10.2017 07:24   
Inak aby za jazdy aby hodilo nudzak prevodovky a niekto to hodil na baterku za 200 e, to chce uz silnu kavu.
_________________
Moderátor na dôchodku.
Citovať
patko1
Vážený člen - Gallardo (199)
Založený: 03 december 2007
Príspevky: 5205
Nabehané: 16 dní 1 hod 10 min
PríspevokZaslal: 19.10.2017 07:36   
Presne toto som chcel aj ja napisat ale neobul som sa do tych mechanikoc zatial kym nemame blizsie info kedy a ako ten nudzak vyhodilo. Ale to aby baterku za 200e vratil som mu napisal uz len pre to aby som mu minimalne 100ku usetril
Citovať
mhlavaty
Legenda - Ford T (1826)
opravy & diag
Založený: 22 apríl 2005
Príspevky: 17059
Nabehané: 2 mes 27 dní 19 hod
Bydlisko: Nové Zámky
PríspevokZaslal: 19.10.2017 08:09   
Celý problém začína na nedostatku informácií,veď nik nevie čo a ako,za batériu by bolo 200 veľa,za celkový účet sa vôbec nedá posúdiť lebo o celom priebehu nevieme nič a pokojne môže byť primerané.Nie raz sú požiadavky zákazníkov - aspoň sa na to pozrite,hlavne ak nie sú domáci,zbytočne poviete že to nie je vaša parketa.V piatich servisoch pošlú preč,v šiestom sa uprosí,ale o celom nevieme ani mäkké f. Vela ráz je problém vysvetliť že na nejakú značku nie ste vybavený,ale aspoň to,aspoň hento
Citovať
cviro123
Legenda - Ford T (606)
Založený: 03 december 2009
Príspevky: 9402
Nabehané: 4 mes 1 dní 3 hod
Bydlisko: Košice
PríspevokZaslal: 19.10.2017 13:08   
Cele to je o tom, ze to moze byt viac veci, ktore mozu mat problem a jediny kto ich moze odhalit je ten co ma auto v servise, pri sebe, co to studuje kde je problem. Mame teraz v praci A6 2008 a to auto je diagnostikovatelne do poslednej suciastky ci pracuje alebo nie, ci vykazuje zivot ci nie, ci pracuje v medziach, ktorych ma alebo nie. Aj na Tourane to "povie", ze nie je vadne cidlo ale kabel k nemu, ktory treba skontrolovat samozrejme a to ma Audi trosku predsa lepsi system :)
_________________
"Když je hlava hloupá, pracovitostí se nedá mnoho vynutit."
Citovať
uwa0948470700
Nová tvár - Trabanto (1)
Založený: 14 august 2017
Príspevky: 6
Nabehané: 27 min
PríspevokZaslal: 19.10.2017 13:21   
Vsetko fungovalo normalne az ked zacalo vypisovat batery managment at limit. Prestalo ukazovat ma palubnej P R N D S a neradilo dobre. Zacalo svietit abs aj esp. V servise mi povedali ze je to zlou baterkou. Do servisu somcprisiel normalne autom ono slo aj startovalo len neradilo dobre. A neslo dobre robehnut. Aj ked plyn na podlahe tak neslo dobre.
Citovať
patko1
Vážený člen - Gallardo (199)
Založený: 03 december 2007
Príspevky: 5205
Nabehané: 16 dní 1 hod 10 min
PríspevokZaslal: 19.10.2017 13:28   
merali aj dobijanie? Ci len mavli rukou ze treba new baterku dajte 200 euracov a vybavene?
Citovať
uwa0948470700
Nová tvár - Trabanto (1)
Založený: 14 august 2017
Príspevky: 6
Nabehané: 27 min
PríspevokZaslal: 19.10.2017 13:35   
Merali. Dobija dobre
Citovať
Odpovedať Nová téma
12>

Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Prejdi na:  
Obsah fóra Auto-moto fórum Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut Audi fórum