Audi A6, 2006 - nenaštartuje , kontrolky neblikajú

Diskusia ohľadne vozidiel značky Audi

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

heretick
Dátum registrácie: 24.02.2025 16:45
Zdieľať na Facebook

Audi A6, 2006 - nenaštartuje , kontrolky neblikajú

Príspevok od používateľa heretick »

Ahojte, mám Audi A6 Avant, 2.7 TDI, ročník 2006. Druhý raz sa mi stalo, že po krátkom státí auto nenaštartuje. 1. raz hodina, teraz 15 minút, v oboch prípadoch som v ten deň prešiel 90+ km. Kontrolky na budíkoch sa nerozsvecujú pri štartovaní, nevydáva žiadny zvuk. Svetlá, zamykanie na diaľku, výstražné smerovky, rádio, MMI/Android palubný počítač idú.

V podstate totožný problém ako tu:
audi-a6-4f-30tdi-ani-naznak-startu-t51510.html
Žiaľ, riešenie tam už užívateľ nenapísal.

Prvý raz keď sa to stalo mi auto elektrikár meral batériu a niečo mi ju žralo, akoby nejaký diel neregistroval, že sa má vypnúť. Bola podbitá pod 12V. Batériu som dobil a auto naštartovalo. Stalo sa mi to však na návšteve u rodičov, a tak som sa rozhodol, že autom sa zveziem do môjho mesta a dám si to preveriť u iného elektrikára. Auto tam stálo 5 dní a vraj nič nenašli, nič batériu nežralo, vraj aj zapínali a vypínali veci. Tri týždne auto fungovalo, jazdil som dlhé vzdialenosti bez problémov.

Dnes sa mi to stalo znova. Po 15 minútovom státí som nenaštartoval. No tentoraz je batéria vraj v poriadku. Momentálne ju nabíjam aj tak (mala 75% kapacity), no netuším kde je vada.
Keď som to riešil 1. raz, všimol som si, že ani zámok vo dverách nefungoval. Neviem odkedy, lebo ho nepoužívam. Točiť som mohol kľúčom dokolečka a nezamklo.
Po nabití batérie to stále robilo, tak som zámok dal vymeniť, lebo čo ak by sa mi stala rovnaká situácia, akurát už ani na diaľku by nešlo auto odomknúť? No a teraz opäť zámok nefunguje. Je tam nejaká elektrika, čo riadi aj fyzické zamykanie kľúčom? Ten čo mi to menil sa tiež divil, keď som mu volal.
Nedáva mi zmysel, aby sa nový zámok opäť pokazil popri tomto probléme. No ak je mechanický, tak ako môže prestať fungovať?

Máte niekto skúsenosti čo by to mohlo byť? Elektrikár je momentálne aspoň týždeň vytažený. Akákoľvek rada vítaná.
kirams
Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21
Zdieľať na Facebook

Re: Audi A6, rv 2006 nenastartuje. Kontrolky neblikaju.

Príspevok od používateľa kirams »

Skontroluj poistky na baterii. Cistotu a dotiahnutie kontaktov.
kyriemilan
Dátum registrácie: 19.03.2025 04:27
Zdieľať na Facebook

Re: Audi A6, 2006 - nenaštartuje , kontrolky neblikajú

Príspevok od používateľa kyriemilan »

heretick napísal: 24.02.2025 17:12 Ahojte, mám Audi A6 Avant, 2.7 TDI, ročník 2006. Druhý raz sa mi stalo, že po krátkom státí auto nenaštartuje. 1. raz hodina, teraz 15 minút, v oboch prípadoch som v ten deň prešiel 90+ km. Kontrolky na budíkoch sa nerozsvecujú pri štartovaní, nevydáva žiadny zvuk. Svetlá, zamykanie na diaľku, výstražné smerovky, rádio, MMI/Android palubný počítač idú.

V podstate totožný problém ako tu:
audi-a6-4f-30tdi-ani-naznak-startu-t51510.html fnaf

Žiaľ, riešenie tam už užívateľ nenapísal.

Prvý raz keď sa to stalo mi auto elektrikár meral batériu a niečo mi ju žralo, akoby nejaký diel neregistroval, že sa má vypnúť. Bola podbitá pod 12V. Batériu som dobil a auto naštartovalo. Stalo sa mi to však na návšteve u rodičov, a tak som sa rozhodol, že autom sa zveziem do môjho mesta a dám si to preveriť u iného elektrikára. Auto tam stálo 5 dní a vraj nič nenašli, nič batériu nežralo, vraj aj zapínali a vypínali veci. Tri týždne auto fungovalo, jazdil som dlhé vzdialenosti bez problémov.

Máte niekto skúsenosti čo by to mohlo byť? Elektrikár je momentálne aspoň týždeň vytažený. Akákoľvek rada vítaná.
Ak je zámok mechanický, môže sa zaseknúť alebo poškodiť. Skontroluj, či nie sú prekážky v mechanizme zámku. Aj keď máš 75% kapacity, môže byť batéria slabá. Skontroluj, či je batéria naozaj v dobrom stave a či nie sú problémy s alternátorom, ktorý by mal batériu nabíjať.
tuninka
Dátum registrácie: 25.01.2009 20:17
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tuninka »

ak pri štartovaní nevydáva žiadny zvuk, to znamená, že ani netočí štartér? Koľko km má auto najazdené? Je štartér dobrý? Je alternátor dobrý? Sťahuje pri štartovaní kontrolky, tak že zhasínajú? Volakedy na inom strašne starom aute čo malo strašne veľa nabehané som mal podobný problém, že štartovalo na brnk, ale raz za čas ani neťuklo, to keď štartér zastal v určitej polohe, z ktorej sa nevedel rozbehnúť, vtedy stačilo po ňom trocha buchnúť a zase štartoval a keď sa vymenili uhlíky, išlo to ďalej až kým sa auto nezošrotovalo...
heretick
Dátum registrácie: 24.02.2025 16:45
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa heretick »

Ani štartér nevydal zvuk. Kontrolky ani nepreblikli. Bolo to u elektrikára, meral že aj po zamknutí auta sa auto neuspí a ďalej vybíja batériu. No na druhý deň to opäť nerobilo. Proste len niekedy. Taktiež po dlhšej trase sa batéria o niečo vybila miesto nabitia. Robilo to aj iné divné veci, na diagnostike vyhadzovalo hovadiny, elektronické chyby po celom aute, ktoré tam reálne neboli... To, že ani nepreblikli kontrolky bolo stĺpikom riadenia, ktorý zblbol. Keď sa to zmazalo, tak potom auto opäť začalo fungovať.

Vymenil som alternátor a batériu. Zatiaľ sa to nezopakovalo. Ak bude treba meniť aj stĺpik riadenia, tak to bude väčšia pálka... No snáď bol zblbnutý kvôli tým elektrickým škriatkom a už to prestane.
Napísať odpoveď

Návrat na "Audi fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 27 neregistrovaných