Audi A6 c7 3,0 tdi - vadné vstrekovače
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
herin
- Dátum registrácie: 26.06.2008 08:33 Zdieľať na Facebook
Audi A6 c7 3,0 tdi - vadné vstrekovače
Ahojte,
Chcel by som sa tu poradiť ohľadom jednej veci čo ma začína trošku hnevať.
Jedná sa o auto mojej manželky, ktorá na nom primárne jazdila do práce-teraz na nom jazdím už aj ja, kedže sme vyriešili chodenie do firiem aj jedným autom.
Jedná sa o audi a6 c7 3,0 tdi v6..
Už dávnejšie sa mi na tom aute prestal páčiť chod motora a to tak, že je nejako hlučný a má taký drsný chod..proste na 6 valec je to celkom divné,kedže má ísť hladko..
Auto má aj elektronické silentbloky motora, ale nejako to asi tomu nepomáha..
Proste auto je zahriate, má za sebou 70 km jazdy a zastavím na červenej a idu do karoserie vibrácie a viac menej aj hluk od motora..
Auto inak jazdí normálne, netrhá, nejde za ním žiadny dym, štartuje okamžite a aj po naštartovaní studeného auta ide bez akéhokolvek trhania..
Vstreky majú hodnoty od 0,05 do 0,48...dvojhmota bola menená..
Ešte jedna vec je tam, že ked je auto studené, tak pri jazde a pridání plynu, teda zvýšení otáčok to tak cvaká ako keby som mal požiť prirovnanie, tak taký zvuk som počul ked mal niekto dierku vo výfukovom tesnení. Po zahriatí motora, tento zvuk z 80% vymizne.
Tak sa chcem spýtať može za ten cvakaví zvuk aj niektorí vstrek?
Prípadne môžu vstreky alebo niečo iné za ten drsný chod motora?
Auto má 337 000 km a posledné mesiace jazdí na omv maxx motion diesel..ten zvuk už bol predtým, keby mal niekto argument že je to zmenou nafty
Chcel by som sa tu poradiť ohľadom jednej veci čo ma začína trošku hnevať.
Jedná sa o auto mojej manželky, ktorá na nom primárne jazdila do práce-teraz na nom jazdím už aj ja, kedže sme vyriešili chodenie do firiem aj jedným autom.
Jedná sa o audi a6 c7 3,0 tdi v6..
Už dávnejšie sa mi na tom aute prestal páčiť chod motora a to tak, že je nejako hlučný a má taký drsný chod..proste na 6 valec je to celkom divné,kedže má ísť hladko..
Auto má aj elektronické silentbloky motora, ale nejako to asi tomu nepomáha..
Proste auto je zahriate, má za sebou 70 km jazdy a zastavím na červenej a idu do karoserie vibrácie a viac menej aj hluk od motora..
Auto inak jazdí normálne, netrhá, nejde za ním žiadny dym, štartuje okamžite a aj po naštartovaní studeného auta ide bez akéhokolvek trhania..
Vstreky majú hodnoty od 0,05 do 0,48...dvojhmota bola menená..
Ešte jedna vec je tam, že ked je auto studené, tak pri jazde a pridání plynu, teda zvýšení otáčok to tak cvaká ako keby som mal požiť prirovnanie, tak taký zvuk som počul ked mal niekto dierku vo výfukovom tesnení. Po zahriatí motora, tento zvuk z 80% vymizne.
Auto má 337 000 km a posledné mesiace jazdí na omv maxx motion diesel..ten zvuk už bol predtým, keby mal niekto argument že je to zmenou nafty
-
mhlavaty
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Re: Vadné vstrekovače?
Motor ASB ? BMK ?
-
christiane
- Dátum registrácie: 16.12.2011 14:56 Zdieľať na Facebook
-
herin
Motor je CLAA..
Auto sme kupovali ked malo 260 000 km a bolo vtedy po výmene rozvodov.
Auto sme kupovali ked malo 260 000 km a bolo vtedy po výmene rozvodov.
-
Mateusz737
- Dátum registrácie: 16.09.2018 21:15 Zdieľať na Facebook
môže byť ale nemusí viem že tie motory mávali problémy zo vstrekovacmi
-
herin
Ano?a mohli by teda robit to co som popisal?Mateusz737 napísal: ↑21.02.2025 14:37 môže byť ale nemusí viem že tie motory mávali problémy zo vstrekovacmi
Este ma napadlo skusit dat do nadrze BG PD 15 a nasledne BG245..ze tie by ich mohli precistit..teda za predpokladu ze su nejako ucpate/zakarbonovane..a ked to nepomoze tak jedine repas..
Christiane:ale zdvihatka by myslim ze klepkali hlavne pri zohriati a nie ked je studeny motor a husty olej..
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Chvália ich. Som dlhé roky "aditívový", používam iné - najlepšie začať včas.
Ak je niečo už poškodené, nadmerne opotrebené - veľa nezachránia.
No možno lepšie urobiť niečo - než nič.
Ak je niečo už poškodené, nadmerne opotrebené - veľa nezachránia.
No možno lepšie urobiť niečo - než nič.
-
herin
No neviem ako dlho by dokazal motor chodit bez oleja pri zdvihatkach,ked to robi aj po 2 km jazdy..
-
seven549
- Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
Re: Audi A6 c7 3,0 tdi - vadné vstrekovače
no co uz nestaral si sa.ta nafta tomu nepomoze.pomoze tomu este skor do hrobu.herin napísal: ↑21.02.2025 12:35
Auto má 337 000 km a posledné mesiace jazdí na omv maxx motion diesel..ten zvuk už bol predtým, keby mal niekto argument že je to zmenou nafty![]()
drsny chod alebo cvakavy je co.
chodis tu po fore roky rokuce a nevies si pomoct z dizlom?ved to je stale doookola,tie iste zavady.informacii je tu az az.
audina neaudina je to stale vsetko rovnake commonrail vstrekovanie.CLAA motor montovany v rokoch 2011-2014 je uz commonrail ma sice len zakladnych 150KW slabych 400NM ale manual prevodovku.
-
HHTWin
- Dátum registrácie: 15.08.2024 13:02 Zdieľať na Facebook
Ani si nevies predstavit co za blbost si napisal, commonrail vstrekovanie "vsetko rovnake", ani nahodou.
-
seven549
no ak je pre teba stara audina neznama vesmirna technologia tak bohuzial.
pre mna je auto len skladacka dielov ako lego.+ soft ktory to vsetko ovlada.
co je vlastne auto.karoseria kde je motor prevodovka napravy sedadlo ovladacie prvky ako pedale volant.vsetko ostatne su len vychytavky doby kedy vzniklo.
ako bezi dizlovy motor.potrebuje napr palivo,co je na tom zlozite.nadrz cerpadlo vstreky.to je zaklad zvysne veci su len zase vychytavky emisnych systemov.
pre mna je auto len skladacka dielov ako lego.+ soft ktory to vsetko ovlada.
co je vlastne auto.karoseria kde je motor prevodovka napravy sedadlo ovladacie prvky ako pedale volant.vsetko ostatne su len vychytavky doby kedy vzniklo.
ako bezi dizlovy motor.potrebuje napr palivo,co je na tom zlozite.nadrz cerpadlo vstreky.to je zaklad zvysne veci su len zase vychytavky emisnych systemov.
-
herin
A ako keby som sa poslednych 60 000 km o to inak staral,tak to auto omladne?seven549 napísal: ↑24.02.2025 14:26no co uz nestaral si sa.ta nafta tomu nepomoze.pomoze tomu este skor do hrobu.herin napísal: ↑21.02.2025 12:35
Auto má 337 000 km a posledné mesiace jazdí na omv maxx motion diesel..ten zvuk už bol predtým, keby mal niekto argument že je to zmenou nafty![]()
drsny chod alebo cvakavy je co.
chodis tu po fore roky rokuce a nevies si pomoct z dizlom?ved to je stale doookola,tie iste zavady.informacii je tu az az.
audina neaudina je to stale vsetko rovnake commonrail vstrekovanie.CLAA motor montovany v rokoch 2011-2014 je uz commonrail ma sice len zakladnych 150KW slabych 400NM ale manual prevodovku.
A najlepsia nafta na trhu tomu pomoze do hrobu??fiiha to je mi novinka...o takom niecom som este nepocul..
-
seven549
s tou naftou je to tak ze vsetci co sem pridu na forum ze maju nejaky problem z klepanim alebo chodom motora,tankuju cele roky alebo zacali tankovat tie premiove paliva.
ta draha nafta ti neda nic.zbytocna investicia.
su to len reklamy ze precisti palivovy system.a ak nieje spinavy co bude cistit.ze su tam adititva?ale ake?nikto ani len netusi co tam je.
su to len produkty pre ludi co maju hobby minat viac penazi.bohaci sa nudia a hladaju hocico kde sa mozu zabavit alebo za hocico viac zaplatit.ved prave oni su aj ti odberatelia narkotik.lebo sa nudia tak si slahnu nieco.
na tomto svete existuju vyrobky ako ferrari alebo sluzby,vymena oleja za 5000 euro prave pre nich aby od nich obchodnici viac vytiahli.
aj obycajna nafta je dobra nic motoru nespravi.
ta draha nafta ti neda nic.zbytocna investicia.
su to len reklamy ze precisti palivovy system.a ak nieje spinavy co bude cistit.ze su tam adititva?ale ake?nikto ani len netusi co tam je.
su to len produkty pre ludi co maju hobby minat viac penazi.bohaci sa nudia a hladaju hocico kde sa mozu zabavit alebo za hocico viac zaplatit.ved prave oni su aj ti odberatelia narkotik.lebo sa nudia tak si slahnu nieco.
na tomto svete existuju vyrobky ako ferrari alebo sluzby,vymena oleja za 5000 euro prave pre nich aby od nich obchodnici viac vytiahli.
aj obycajna nafta je dobra nic motoru nespravi.
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
To si robis prdel?
-
herin
seven..neberiem ti tvoj názor...ale vysvetli mi ako je možné, že pokial sa nepridávala bio zložka do všetkých palív, tak maxx motion nafta mala tyrkysovú farbu ako plitvické jazerá a obyčajna nafta bola žltá ako chcanka...dúfam, že mi nepovieš argument že ju prifarbili..
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní