Audi A6 2.7 tdi
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
domino555
- Dátum registrácie: 11.01.2017 22:29 Zdieľať na Facebook
Audi A6 2.7 tdi
Zdravíčko chasni chcel by som sa opýtať chcel by som si kupiť staršiu audi A6 bud 3.0 alebo 2.7 tdi quattro,chcel by som sa spýtať dočo sa viac oplatí isť aj spotrebovo aj poruchovo hlavne na servis,dakujem za všetký odpovede.
-
ray323
- Dátum registrácie: 03.06.2007 20:36 Zdieľať na Facebook
-
flyte
- Dátum registrácie: 29.01.2011 21:36 Zdieľať na Facebook
Ceny lakave, potreba servisu nekonecna. A prave preto to ma take ceny pri predaji. Aspon to mi vychadza z miliona tem, ktore tu o tom su. A nezabudni si k tomu kupit Multitronic prevodovku 
Tuto mozes citat este tyzden:
http://letmegooglethat.com/?q=2%2C7+tdi ... tobazar.eu
Tuto mozes citat este tyzden:
http://letmegooglethat.com/?q=2%2C7+tdi ... tobazar.eu
-
mhlavaty
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Re: Audi A6 2.7 tdi
domino555 napísal:Zdravíčko chasni chcel by som sa opýtať chcel by som si kupiť staršiu audi A6 bud 3.0 alebo 2.7 tdi quattro,chcel by som sa spýtať dočo sa viac oplatí isť aj spotrebovo aj poruchovo hlavne na servis,dakujem za všetký odpovede.
Jedno aj druhé buď servis vôbec nepotrebuje a vtedy fajn,alebo potrebuje a zruinuje rodinný rozpočet človeka ktorý nemá dostatočné rezervy.Každý,aj malý servis je drahý pretože je naschvál urobené tak,že kvôli každej prkotine treba to porozoberať veľa a to je servisný čas.Nič lacné a rýchle tu neexistuje.Urobím min tri dvojhmoty na inej značke kým jednu na 3.0Tdi.
Spotrebovo vzhladom na výkon niet väčší problém,poruchy a ich frekvencia prudko rastú z kilometrami,takže pravé km musíš nutne poznať.
-
domino555
-
mhlavaty
- opravy & diag
-
marek86
- Dátum registrácie: 18.05.2007 15:38
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
3 mesiace dozadu som predal svoju 6 ,3.0 tdi 2007 combi qattro.Auto Super ,vyborne sa na tom vozi,niesi dolámany,ani pri dlhej ceste.....len jednu vec si musiš uvedomit,toto auto nie je na jazdenie do mesta a spät 15 km
Kúp si to ak jazdiš naozaj dlhé trasy,lebo v praxi plná nadrž cca 76 litrov minuta na 400 km ,jazdene po meste(L.Mikuláš) na pobežky,do obchodu ,do roboty.....čiže ak nevyužiješ potencial auta ,tak si ho nekupuj...a to auto sa v takomto režime velmi Znehodnocuje
Spotreba:Slovensko -Francuzsko(pristav Calais) cca 1620 km ,spotreba 8,6litra,rychlostou cca 150km/h
Trasa :L.Mikuláš -Bystrica,dodržiavanie predpisov,defenzivna jazda 6,8.....lenže s 3 litrom ta nebude bavit dlho jazdit podla predpisov..
Servis: Bežny servis trocha drahši ako bežné auto výmena ,ale nič extra .
Horšie s poruchami:Ja som mal len prasknuty klinovy remen(obycajny remen) cena 320 libier audi belfast,nakolko je zly prístup,treba demontovat masku.
Len počítaj pri kúpe s tým ,či budeš mat na vymenu vstrekov 6x 600€ a opravu prevodovky 2000€,lebo to je realna hrozba tychto aút.
Kúp si to ak jazdiš naozaj dlhé trasy,lebo v praxi plná nadrž cca 76 litrov minuta na 400 km ,jazdene po meste(L.Mikuláš) na pobežky,do obchodu ,do roboty.....čiže ak nevyužiješ potencial auta ,tak si ho nekupuj...a to auto sa v takomto režime velmi Znehodnocuje
Spotreba:Slovensko -Francuzsko(pristav Calais) cca 1620 km ,spotreba 8,6litra,rychlostou cca 150km/h
Trasa :L.Mikuláš -Bystrica,dodržiavanie predpisov,defenzivna jazda 6,8.....lenže s 3 litrom ta nebude bavit dlho jazdit podla predpisov..
Servis: Bežny servis trocha drahši ako bežné auto výmena ,ale nič extra .
Horšie s poruchami:Ja som mal len prasknuty klinovy remen(obycajny remen) cena 320 libier audi belfast,nakolko je zly prístup,treba demontovat masku.
Len počítaj pri kúpe s tým ,či budeš mat na vymenu vstrekov 6x 600€ a opravu prevodovky 2000€,lebo to je realna hrozba tychto aút.
-
domino555
-
mhlavaty
- opravy & diag
To auto je príliš drahé aby stálo v garáži.300 tis majú autá z rokov 2010-2011 a to ani nie nemec ale slovák.Tomu sa šlape koľko výjde výfukom,a to tak má byť.Ale nik nie je až tak sprostý,aby nevedel kedy starosti predať ďalšiemu,kedy je všetko dobré už vyčerpané, a hoci sa môže nájsť výnimka,stále je to výnimka.
-
audy
- Dátum registrácie: 13.03.2010 17:06 Zdieľať na Facebook
-
raven85
- Dátum registrácie: 10.10.2011 08:37 Zdieľať na Facebook
Ak to nekupuješ za posledné eurá a máš nejakých 3-4000€ bokom na servis, tak nemôže byť problém. Chodím s kolegom, čo má A5, 2,7 Tdi, a nesťažuje si. Nedávno dával meniť spojku s dvojhmotou za 1200€. Najprv som si myslel, že sranduje, ale keď som pozrel po čom idú tie lepšie sady, tak keď človek pripočíta robotu, tak reálne. Za chvíľku bude meniť vstreky - vie ich zohnať za 3000€, takže dá sa - je to 6 valec. Teraz chce pomeniť veci a dlhšiu dobu bude mať pokoj - auto si chce nechať dlhšie. Počítal s tým, že do auta, čo stálo nové 60000€ dá 5-8000€, keď to kupoval v Dojčlande za 14000€ ako trojročné od Mahmuda. Bolo v dobrom stave(primerane cene), tak to kúpil.
Je to manuál, takže odpadá problém s multitronicom...
Chlapec je mladý, nemá rodinu, má priateľku, býva u rodičov, zarába skoro 1k€ takže v pohode utiahne servis.
Druhý kolega si kúpil 730xd, 2012 ročník, tiež podobná krvná skupina a pohoda. Vozí sa, nerieši...
Ja investujem skôr do nehnuteľnosti, ale každý nech kupuje, čo uzná za vhodné...
Ak máš auto ako koníček a nevadí ti nasypať doňho nejaké groše, pokiaľ ho dáš do poriadku a keď ti niečo vyskočí, máš príjem blízko 1k€ a momentálne nemáš ďalšie výdaje, tak nevidím dôvod to auto nekúpiť z tvojej strany a nespraviť si radosť.
Je to manuál, takže odpadá problém s multitronicom...
Chlapec je mladý, nemá rodinu, má priateľku, býva u rodičov, zarába skoro 1k€ takže v pohode utiahne servis.
Druhý kolega si kúpil 730xd, 2012 ročník, tiež podobná krvná skupina a pohoda. Vozí sa, nerieši...
Ja investujem skôr do nehnuteľnosti, ale každý nech kupuje, čo uzná za vhodné...
Ak máš auto ako koníček a nevadí ti nasypať doňho nejaké groše, pokiaľ ho dáš do poriadku a keď ti niečo vyskočí, máš príjem blízko 1k€ a momentálne nemáš ďalšie výdaje, tak nevidím dôvod to auto nekúpiť z tvojej strany a nespraviť si radosť.
-
raven85
-
bajo777
- Dátum registrácie: 03.08.2010 10:08
-
raven85
-
ivko1
- Dátum registrácie: 02.08.2006 15:31 Zdieľať na Facebook
Jazdím benzín preto lebo nemienim sypať brutálne groše na údržbu, preto nechápem ludí o ktorých píše "raven85" že síce jazdia za menej, ale potom príde na takú vec že vymeniť vstreky, ktoré si vie zohnať za 3000€...
3000€ je trojnásobok jeho platu...
Na jeho mieste radšej obetujem 50-100€ mesačne viac na benzín lebo to by ho skoro nebolelo, za to tých 3000€ za vstreky + práca na šupu zabolí
3000€ je trojnásobok jeho platu...
Na jeho mieste radšej obetujem 50-100€ mesačne viac na benzín lebo to by ho skoro nebolelo, za to tých 3000€ za vstreky + práca na šupu zabolí
Naposledy upravil/-a ivko1 v 14.01.2017 21:09, upravené celkom 2 krát.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný