Audi A6 2001 2.5TDI AKE 4X4 - Prerazená olej. vaňa

Diskusia ohľadne vozidiel značky Audi

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

dovinapatrik
Dátum registrácie: 26.06.2011 13:48
Zdieľať na Facebook

Audi A6 2001 2.5TDI AKE 4X4 - Prerazená olej. vaňa

Príspevok od používateľa dovinapatrik »

Zdravím páni,

Už po druhýkrát sa mi na mojej audine podarilo preraziť spodný kryt olejovej vane. Prvý raz som to dal robiť do servisu čo ma vyšlo na skoro 300 eur ( demontovanie, zvaranie, montovanie a výmena oleja tým pádom plus filtra ) .. olej som si zaobstaral sám, ale k veci ... podarilo sa mi ju opäť prebiť včera asi 200m od domu na super rozbitej ceste, čiže som ešte stihol dojsť domov a zaparkovať do garaže .. tak ma napadlo že dám na zdvihák a kuknem jak to tam vyzerá ... pustil som sa do toho a začal som odšroubovávať skrutky už asi 15 sú dolu, stým že mi ostali asi ďaľších 5 ale sú pod stabilizačnou tyčou, takže neviem sa k ním nejako dostať. Mám kamaráta čo zvára hliník, je to dierka rozmeru asi 1x 0,5cm ... tak som chcel že si spodný dekel zmontujem sám, odnesiem mu ju nech zvarí a dám ju speť a aj pretesním. Chcem sa teda opýtať, či neviete akým spôsobom sa dostať ku tým šroubam čo sú pod tu tyčou .. či na to treba niečo " špeci " ako to je u väčšiny vecí ktoré treba meniť na audi alebo to fakt vie spraviť aj hociktorý človek doma v garaži, popripade nejaký typ na demontáž.
Ďakujem
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Špeci ako špeci,chce to iba trochu viac a iného náradia než sú bežne v garážových šuplíkoch.Pre Audi je absolutne typické že ak niečo demontuješ,tak je niečo v ceste čo treba predtým tiež demontovať,Ale keďže je to Audi aj to niečo sa z niečím iným križuje a tak to nemá konca kraja.Auto je to krásne,zvezenie je dobré,ale z pohladu opráv jedno najidiotskejšie auto a značka sveta,preto aj servis býva tak "lacný"
lubomt
Dátum registrácie: 15.03.2007 21:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lubomt »

no musis iba rozoberat, aj tyc. nemas to nahodou znizene? Lebo toto co tebe sa mi nikdy nepodarilo
dovinapatrik
Dátum registrácie: 26.06.2011 13:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa dovinapatrik »

rozobrať ako tú tyč hej ? z jednej strany zmontovať ? ... je znížené, to robili ešte keď bolo v rakusku to prispôsobovali na diaľnice ... a tu to je na veľkéé f lebo je makkä a pomerne nízka. Minimálne raz za deň som niekde zobral spodok.
Mimuska1422
Dátum registrácie: 20.09.2010 13:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Mimuska1422 »

Čau. Ak sa nemýlim tak si prerazil len ten spodný kryt a tým pádom nemusíš povolovať tie šróby nad stabilizátorom ale iba tie čo sú okolo spodnej časti vane. Ono totiž jedna časť sa šróbuje k bloku a v tej je chytené olejové čerpadlo, sitko... A tá spodná časť ktorú si zjavne prerazil, tá sa montuje k tej hornej. Takže si to skús ešte raz dobre pozrieť. Spodná časť má tvar obdĺžnika.
milanpohl
Dátum registrácie: 08.10.2009 23:17
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa milanpohl »

No ved zhod stabilizátor na uloženiach.Dva a dva šroby,osmičky tuším...
smallbos
Dátum registrácie: 20.05.2007 14:04
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa smallbos »

Zdravim takze audi je fajn auto hlavne pre nas mechanikov lebo tam ked sa chces u niecomu dostat tak rozoberas a rozoberas a rozoberas:D v ziadnom pripade si to doma v garazi neurobis...
treba tam totiz spustit dole napravnicu,a kolo toho jee koopu rozoberania..tu vanu v ziadnom pripade nevyberies niakym inym sposobom lebo je dost hlboka a vnutri je olejove cerpadlo cez ktre ti to jednucho neexistuje ze vyjde
lubomt
Dátum registrácie: 15.03.2007 21:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lubomt »

dovinapatrik napísal:rozobrať ako tú tyč hej ? z jednej strany zmontovať ? ... je znížené, to robili ešte keď bolo v rakusku to prispôsobovali na diaľnice ... a tu to je na veľkéé f lebo je makkä a pomerne nízka. Minimálne raz za deň som niekde zobral spodok.
ak je znizena len pruzinami, vyhod tie drbnute pruziny a daj origo.
PatoGTD
Dátum registrácie: 02.02.2011 18:46
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa PatoGTD »

Ja som tiez uz zvaral vanu, bolo to na seriovom 2,2HDi ale tam navarali taky kus, ako ked rozkrojis rohlik. Stalo to 160e aj s olejom a robotou. Ale to asi preto, ze to moje nebolo "prisposobene na dialnice" a nebolo kupovane od doktora a ani starsieho pravnika zo zapadu :) 300e bez oleja sa mi zda dost
JOHNNYKOSCAK
Dátum registrácie: 16.10.2011 08:51
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa JOHNNYKOSCAK »

predaj audi kúp tank :D
Napísať odpoveď

Návrat na "Audi fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 11 neregistrovaných