Audi A4 - výmena rozvodov - je potreba VAG

Diskusia ohľadne vozidiel značky Audi

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

robomac27
Dátum registrácie: 24.05.2018 13:55
Zdieľať na Facebook

Audi A4 - výmena rozvodov - je potreba VAG

Príspevok od používateľa robomac27 »

Zdravím,
mám otázku s ktorou ma možno vysmejete ale pýtam sa.
Je na výmenu rozvodov Audi A4 2.0TDI, 103kW, BPW nutná aj diagnostika, myslím nastavenia atď. alebo je to čisto mechanická vec?
Ďakujem
kirams
Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21
Zdieľať na Facebook

Re: Výmena rozvodov - je potreba VAG

Príspevok od používateľa kirams »

Na nastavenie rozvodu sa pouzivaju iba aretacne koliky. Ziadne nastavenie diagnostikou.
robomac27
Zdieľať na Facebook

Ďakujem, jasné a stručné.
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Hovno,jasné a stručné.Ano,je potrebná.Pred započatím práce je rozumné buď stiahnuť celý blockmap tj úplne všetky hodnoty,alebo aspoň pozrieť dáta ktoré ktoré po vykonaní rozvodov porovnáme či nedošlo k odchylke voči pôvodnému nastaveniu.Tým že sa na to nedbá,sa potom stáva že majiteľ problém datuje k práci na rozvodoch.Je to navyše ochrana samotného servisu voči podobnému vyjadreniu zo špekulatívnych príčin.Takto auto prišlo...a takto odchádza.Samozrejme vrátanie výpisu o stave readiness,stavu pripravenosti na emisnú skúšku.Nulové predtým,nulové pri odchode.Tak to vyžaduje zodpovedná práca prospešná pre obe strany.
Práca na prípravky môže byť vykonaná dobre aj zle.U všetkých Tdi od rotačky po CR ko.To že auto ide,neznamená že je ok.Dôkazom ako to ide zbabrať je kvantum ponôs na daný úkon.Nie je náhoda že 9z10 rozvodov sú samé značky od fixiek
Aby sa nešpekulovalo...diagnostika (okrem rotačky) plní funkciu kontroly a správnosti práce z prípravkami.Už samotné prípravky sú kapitola sama o sebe,polovica patrí do smetia,a 99% nie je overená či je správna.Kolík ostáva kolíkom,ale hrebeň do kluky môže strielať chybu na vyše na maličkom koliesku kde je aj malá miera chyby velký uhol
kirams
Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kirams »

Kontrola cez diagnostiku ale predpokladá, že predchádzajúca výmena je spravená správne. Čo na je asi len 5% šanca.

Lebo keď predo mnou to niekto spravil zle, ja môžem diagnostikou kontrolovať úplne všetko čo len chcem, aj tak nič neskontrolujem.
robomac27
Zdieľať na Facebook

Ja len že doteraz to robil mechanik na 1.9tdi rotačka a tam to robil bez VAGu. Nič také nemá k dispozícii, taktiež aj na Forde bez nejakého napojenia ale keďže doba ide napred tak ma to zaujímalo. Predpokladám že 90% neautorizovaných servisákov to nerobí cez VAG, tým nevravím že sú amatéri... ba možno naopak.
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

S tým treba súhlasiť že ak predošlé rozvody niekto zpizdil,tak je vlastne všetko čo diagnostika umožňuje nabúrané.Až na jednu vec.Majiteľ snáď nie je úplný dement,aby neevidoval čokoľvek že nie je ok,či spotreba,či chod alebo správanie motora.Ak je navýsosť spokojný,je predpoklad že ak sa budeme držať diagnostiky,bude spokojný aj naďalej.Ale...zopakujem - je to aj pre dielňu samotnú že si kedykoľvek a ľahko obháji svoju prácu.
Rotačka vyslovene potrebuje diagnostiku ku rozvodom.Všetko potom,tj PD aj CR už ju potrebujú len na kontrolu.Cr vyslovene dáva info o správnosti,tieto veci si nekontrolovať pred aj po je darebáctvo čo sa občas nevyplatí.Dokonca k danému typu motoru nepoznať či bolo alebo nebolo vydané TPI je cesta k zbytočnej reklamácii aj práci.Komu sa to tak páči ,prosím.Vždy sa desím jednovetových odpovedí,málokedy to je iné než cesta do prúseru.Síce len možná,nemusí byť,ale už tá možnosť by mala byť varovanie že si to vyžeriem práve ja.
Nebudem to tu dávať,ale odkedy som získal graf závislosti výkonu (aj spotreby) na pred či po nesprávneho nastavenia razvodu (synchronizácie kluka/vačka) si dávam na tieto veci poriadneho majzla.Dokonca je tu ďalšia závislosť (CR) na presnom stanovení VT čerpadla voči K/V.Pomýlenie vedie takmer zásadne k hladaniu chyby inde len nie tam kde je.A chybná diagnóza sú vždy zbytočne vyplieskané peniaze majiteľa
Napísať odpoveď

Návrat na "Audi fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný