Audi a4 - spojka klimatizacie

Diskusia ohľadne vozidiel značky Audi

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

diablixx
Dátum registrácie: 12.11.2010 18:28
Zdieľať na Facebook

Audi a4 - spojka klimatizacie

Príspevok od používateľa diablixx »

Dobry den,

Stala sa mi taka zvlastna vec, ze som bol v servise s Audi a4 b6 r.v. 2002 ((kompresor denso seu16c)),pretoze sa mi pokazila klimatizacia. Vraj mi klimatizacia nefunguje ,z dovodu poskodenia spojky klimatizacie.

Tak som si objednal danu spojku, ktoru mi servis poradil na danej stranke. Musim dat odkaz neberte to ako reklamu, nasledne vam vysvetlim co sa stalo http://www.aci.cz/sk/default.asp?cls=st ... tiid=65084
Uz ako mi prisla, kamarat mi povedal, ze to nieje spojka kompresora ale len silentblok. Mne to tiez prislo zvlastne ,ze kus plastu stoji 140E.. Ako som sa vratil domov a zacal prezerat ine stranky nasiel som, v 80% pripadov, ze je to silentblok ale nestoji 140E ale okolo 40. Teda dany diel na stranke co som si objednal je spojka alebo silentblok ? ..
Pre ukazku vraj toto je spojka http://www.schiessl.cz/imgeshop/2414.jpg ...
Rad by som ale spytal, ked uz pozeram na to co som si objednal a stale nemam v tom jasno :( ,je mozne ze sa to pokazilo teda ten silentblok alebo mam ho vratit a kupit spojku ? ..

Iný obrazok daneho dielu co som dostal :
http://www.adusservis.cz/cms/modules/fo ... 374&id=566

Dakujem velmi pekne za kazdu radu, do takychto dielov sa nevyznam.
audis
Dátum registrácie: 08.06.2009 20:43
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa audis »

ked stlacis "AUTO" zasvieti to vobec? ako sa to chova? ako chlap zistil ze je to spojka?
Inak poznam tri taketo B6tky ktorym nesla klima a vzdy to bol tlakovy spinac
wilz
Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa wilz »

Priznám sa tiež, že klimatizácie nie sú môj denný chlebíček, ale snáď môj názor poučeného strojára voľačomu pomôže.

Máš v príspevku uvedené odkazy na 3 obrázky.
Ten druhý obrázok nie je spojka, ale remenica toho kompresora, podľa jej tvaru sa zdá, že do nej zvnútra by mohol pasovať ten silentblok remenice, uvedený na 3. obrázku, ktorý si dostal.
No a ten silentblok sa zrejme pripevňuje 4 skrutkami na tú spojku kompresora, uvedenú na prvom obrázku.

Asi nebolo najmúdrejšie objednávať niečo bez toho, že sa to rozobralo a teda by si mal v ruke jednoznačne diel, ktorý je poškodený a ktorý treba vymeniť.
Osobne pochybujem, že ten silentblok remenice by bol poškodený a kvôli tomu by nešla klima.
Teraz sa už len snažiť o správnu identifikáciu chyby a objednanie správneho dielu spolu s vrátením toho silentbloku.
umpopo
Dátum registrácie: 14.08.2007 08:23
Zdieľať na Facebook

spojka kompresora

Príspevok od používateľa umpopo »

Ja ako laik chápem spojku kompresora takto:

Keď stlačím Auto na klimatizácii, tak sa do tej spojky pošle prúd, ktorý zabezpečí (magneticky) že sa spojí točivá časť (na ktorej je remeň) s hriadeľom kompresora. Vtedy kompresor "tlačí".

Tieto spojky zvyknú odísť a dajú sa nahradiť, spojka sa dá z hriadeľa kompresora demontovať. Osobne by som na auto z 2002 novú nekupoval, ja som kúpil použitý kompresor klímy (v UK cez ebay) za 20 libier + 20 libier poštovné (v UK). Už ide 2 roky, takže to bola dobrá kúpa...

Starý mám doma (sharan 98 81kw AFN), vedel by som posunúť niekomu na repas ak by chcel - spojka na nom bola ok (snv, pp)

PS: Zo spojky by mal ísť kábel, lebo v princípe prúd vytvorí magnetické pole...Spojka na mojom kompresore vyzera asi takto...

http://thumbs.autobazar.eu/1028/3428240_big.jpg

http://www.autobazar.eu/pl/elektromagne ... 28240.html
garde
Dátum registrácie: 19.10.2009 16:46
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa garde »

....áno spojka klímy by mala byť elektromagnetické niečo, mal by si ísť za niekym kto má diagnostiku a cez aktívne členy sa to podľa mňa musí dať zistiť či spojka zopína alebo nie, pri Fiate sa to dá, pri koncerne neviem....
mastik29
Dátum registrácie: 07.04.2010 20:29
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mastik29 »

Kompresor je ovladany regulacnym ventilom. Nie elektromag. spojkou.

Je to tak tazke pozriet na poskodeny diel a opisat z neho cislo dielu a az potom podla neho si nieco kupovat?
Tazko povedat, co to vlastne chces kupit, ked sam nevies co mas zle. Spojku (teda spominanu elektromagneticku, ktora zopina prepojenie kompresor-remenica) tam nehladaj, nemas ju. Mozno ten diel co si kupil skutocne potrebujes vymenit, teda, aj ked silno pochybujem, ci to bolo potrebne kupovat za taku cenu. Zrejma vyuzijes moznosti vratenia tovaru...
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Ako píše mastik,jeden typ (ponajviac staršie autá) je elmag.spojka , druhý je bez nej a je regulovaný vnútorne (nie je spínaný na hnacej remenici)
Dodávka dielu je dnes otázka max 24h a tak kupovať pred demontážou ozaj nie je žiadúce.Radím vrátiť kým to ide
diablixx
Dátum registrácie: 12.11.2010 18:28
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa diablixx »

Nuz diel sa mi podaril vratiť z dovodu, ze to bol len silentblok.

V servise mi chybu spojky vraj zistili tým sposobom, ze vedel mechanik pohnut rucne kompresorom a pri napojeni na doplnovac klimy ukazoval pri zapnuti ako aj vypnuti klimatizacie rovnaky tlak. Lenze nepouzil diagnostiku pretoze ju vraj nemaju na danom pracovisku.
Mechanik mi vravel, ze spojku resp. silentblok "ak sa nemylil", ma taku poistku, ktoru roztrhne v pripade nejakeho problemu aby nesposobilo este vacsiu skodu..

Viete mi povedat, ak by bol tlakovy snimač pokazeny, snazil by sa climatronic o aktivovanie klimatizacie. V zmysle, ze sa "zapnu" klapky rozdelovania vzduchu a napriklad ventilator chladiacej kvapaliny ?

Ak nie, tak mozno to bude len silentblok prinajhorsiom spojka (dufam)
rattkovsky
Dátum registrácie: 18.01.2012 19:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa rattkovsky »

Elektromagnetickú spojku vyskúšaš ako laik veľmi jednoducho. Nič , teda kompresor nerozoberaj. Spojku bez zloženia remenice nevidíš. Vidíš len dvojžilový kábel. Rozpoj konektor tohto kábla. Priveď ku káblu od spojky prúd priamo z batérie. Plus na jeden kontakt v konektore a mínus na druhý kontakt v konektore. Následne, ak je spojka dobrá, teda funkčná budeš počuť cvaknutie, resp. vidieť ako magnet pritiahne vonkajšiu časť remenice smerom ku telesu kompresora. pokiaľ sa tak nestane, spojka je na výmenu. Stránka ACI.CZ je super. Treba len potom stiahnuť remenicu a demontovať spomenutú spojku.
Podľa údajov, rozmerov a vyobrazenia si na ACI.CZ bez problémov spojku nájdeš a objednáš. Mám s nimi len dobré skúsenosti.
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

postup ktorý opisuješ je správny ale netýka sa systému ktorý má diablixx kde je pohon kompresora stály a činnosť je regulovaná.
Napísať odpoveď

Návrat na "Audi fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: tatkotom a 12 neregistrovaných