Audi A4 b8 - adaptácia multitronic

   Obsah fóra Auto-moto fórum Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut Audi fórum
Odpovedať Nová téma
12>
Autor Správa
MirVys
Založený: 25 marec 2020
Príspevky: 7
Nabehané: 2 hod 7 min
Predmet: Audi A4 b8 - adaptácia multitronic PríspevokZaslal: 25.03.2020 06:53   
Zdravím, nevedel by mi niekto napisat presny postup pre adaptaciu multitroniku pomocou programu VCDS? Jedna sa o 8-stupnovy multitronic kod prevodovky 0aw. AUDI A4 B8 2.0TDI 130KW.
Citovať
misokgb4
Povedomá tvár - Favorito (24)
Založený: 06 júl 2010
Príspevky: 318
Nabehané: 4 dní 4 hod 10 min
PríspevokZaslal: 25.03.2020 11:13   
Co tam chces adaptovat? Prevodovka KO, na repas.
Citovať
MirVys
Založený: 25 marec 2020
Príspevky: 7
Nabehané: 2 hod 7 min
PríspevokZaslal: 25.03.2020 11:18   
Prevodovka je v poriadku. Radi hladko, netrha pri rozbehu. Len ako nahle sa zaradi d je citit ze prevodovka taha v pred aj ked stojim na brzde. Takze mi bolo povedane ze sa to vyriesi adaptaciou.
Citovať
mp3turbo
Legenda - Ford T (635)
expert: TDI
Založený: 09 apríl 2006
Príspevky: 18736
Nabehané: 1 mes 9 dní 23 hod
PríspevokZaslal: 25.03.2020 11:41   
ja osobne nerozumiem : auto ide dopredu aj ked mas stlacenu brzdu pri zaradenom D ? Auto sa snazi ist dopredu samo pri zaradnom D a ked stlacis brzdu tak zastane a stoji ?

Toto spravanie ktore mas teraz - robilo auto presne to iste aj doteraz ? Pred mesiacom ? Pred rokom ? Alebo je tam nejaka zmena ? Kto ti dal hentu informaciu (ze po adaptovani to zmizne), autorizovany servis Audi, nejaka garazova firma ktora opravuje prevodovky alebo Jozo v krcme po siestej borovicke ?


Preco sa pytam : je uplne normalne ze masina s automatickou prevodovkou po zaradeni D sama pomalicky ide dopredu AK NIE JE STLACENA BRZDA. Jedine auta, ktore maju tzv. autohold funkciu sa dopredu nepohnu, a to su typicky masinky s DSG prevodovkami.
Citovať
cicmanec
Legenda - Ford T (1291)
Založený: 15 október 2008
Príspevky: 27666
Nabehané: 4 mes 6 dní 11 hod
PríspevokZaslal: 25.03.2020 11:43   
A vie, že stojíš na brzde?
_________________
Upozornenie: Moje príspevky môžu obsahovať iróniu, sarkazmus, cynizmus, nadávky a urážky. Ak s tým máte problém nečítajte ich!
Citovať
MirVys
Založený: 25 marec 2020
Príspevky: 7
Nabehané: 2 hod 7 min
PríspevokZaslal: 25.03.2020 11:50   
Takze este raz hodim tam d a auto proste sa chce pohnut velkou silou. Pricom ked sa tam da r stojim na brzde auto je v pokoji nesnazi sa pohnut ked brzdu pustim pekne pomalicky sa pohne.
Auto som tak kupil s tym ze sa tam robili zakladne nastavenia prevodovky. A tuto informaciu mam od kamosa lebo mal taky isty problem a ako sa urobili zakladne nastavenia a adaptacia ma pokoj dodnes. Takze ak ma niekto postup bol by som vdacny.
Citovať
oco13
Legenda - Ford T (1115)
Založený: 14 december 2008
Príspevky: 9979
Nabehané: 5 mes 7 dní 5 hod
Bydlisko: okr.nové zámky
PríspevokZaslal: 25.03.2020 11:57   
Prvodovka nie je záležitosť 10 eur. Ja sa snažím veci kde hrozia vysoké náklady riešiť asi tak , že stojím pri niekom keď to robí a pozerám sa mu cez plece. Ak mám len 1% pochybnosti tak znova sledujem čo a ako robí, a pýtam sa. Aj keď viem že dnes servisy nerobia (niektoré) radšej by som to odložil. Si si istý , že si neodpáliš celé naprogramovanie prevodovky? Ak ano smelo do toho.
_________________
Moje príspevky sa netýkajú aut ,ale zadávatelov.
Citovať
MirVys
Založený: 25 marec 2020
Príspevky: 7
Nabehané: 2 hod 7 min
PríspevokZaslal: 25.03.2020 12:01   
Adaptacia je bezna cinnost pri vymene oleja v prevodovke takze nic nehrozi. Ja len potrebujem postup nic viac. Nasiel som ich na nete len ani jeden nieje kompletny tak preto som to skusil touto cestou.
Citovať
storm525
Nová tvár - Trabanto (3)
Založený: 06 október 2004
Príspevky: 150
Nabehané: 11 hod 44 min
PríspevokZaslal: 25.03.2020 14:05   
Citovať
MirVys
Založený: 25 marec 2020
Príspevky: 7
Nabehané: 2 hod 7 min
PríspevokZaslal: 25.03.2020 14:11   
Presne toto som hladal no ani za frasa som to nemohol najst. Vekmi pekne dakujem za pomoc.
Citovať
gsxrr
Nová tvár - Trabanto (2)
Založený: 26 október 2008
Príspevky: 37
Nabehané: 12 hod 34 min
PríspevokZaslal: 25.03.2020 17:30   
No daj nám vedieť či ti to pomohlo
Citovať
tonoaaa
Povedomá tvár - Favorito (33)
Založený: 19 január 2009
Príspevky: 623
Nabehané: 4 dní 9 hod 15 min
PríspevokZaslal: 25.03.2020 18:18   
Hlavne robit v blizkosti servisu. VCDS vie byt zdradne, hlavne pri pouzivani cinskych klonov.
Citovať
MirVys
Založený: 25 marec 2020
Príspevky: 7
Nabehané: 2 hod 7 min
PríspevokZaslal: 26.03.2020 09:33   
Jasne dam vediet.
Citovať
mhlavaty
Legenda - Ford T (2587)
opravy & diag
Založený: 22 apríl 2005
Príspevky: 21568
Nabehané: 4 mes 8 dní 5 hod
Bydlisko: Nové Zámky
PríspevokZaslal: 26.03.2020 09:37   
tonoaaa napísal:
Hlavne robit v blizkosti servisu. VCDS vie byt zdradne, hlavne pri pouzivani cinskych klonov.


logicky,ani nedoporučujem ísť do iného než posledných verzií orig VCDS z V2,nie je kábel ako kábel (podľa toho čo sa robí),vyčítať chybu sa dá kadejakým kúskom zahodeného telefonného drôtu
Citovať
seven549
Vážený člen - Gallardo (230)
Ľudový rozprávač
Založený: 03 február 2010
Príspevky: 6464
Nabehané: 3 mes 11 dní 16 hod
PríspevokZaslal: 28.03.2020 20:55   
MirVys napísal:
Presne toto som hladal no ani za frasa som to nemohol najst. Vekmi pekne dakujem za pomoc.
dnes som si to pozeral na a4 2,0 tdi rok 2015.mam kabel za 400eciek oficialny.vseko je to rychla vec automaticky to cez online robi samo nastavi to tie rozjazdove spojky.preto garaznici o takom niecom nevedia.inac s tym online pripojenim je tam aj kopec navodov ako a co robit.
Citovať
Odpovedať Nová téma
12>

Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Prejdi na:  
Obsah fóra Auto-moto fórum Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut Audi fórum