Audi A4 B7 - zosilovač BOSE

Diskusia ohľadne vozidiel značky Audi

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

Blackout
Príspevky: 3
Dátum registrácie: 03.09.2012 21:35
Zdieľať na Facebook

Audi A4 B7 - zosilovač BOSE

Príspevok od používateľa Blackout »

Ahojte priatelia, chcel by som Vás poprosiť o radu. Mám problém s originál BOSE zosilovačom na A4 B7.
Pri zapnutých stretávacích (alebo obrysových) svetlách je počuť dosť hlasné rušenie (pískanie) z reproduktorov. Pri zapnutom dennom svietení resp. pri vypnutých svetlách je počuť pískanie podľa toho ako vysoko v otáčkach ide motor.

Problém sme lokalizovali v originál zosilovači v kufri (č. dielu 355 013), kde časť štekra je z nejakého dôvodu vyhorená (pravdepodobne prasknutá hadička ostrekovača v kufri zatopila zosilovač, tento problém už odstránený). Po vyčistení bol na chvíľu, možno dva-tri týždne pokoj od reproduktorov nebolo počuť nič, avšak problém sa zase začal prejavovať.

Zohnal som teda druhý zosilovač avšak ten má č. dielu 355 017 a po napojení síce rádio svieti ale nehrá ani CD ani rádio, proste je hlucho. Od pohľadu sú obe dosky zosilovača rovnaké, nevidím v nich žiaden rozdiel, predávajúci ma ubezpečoval, že diel je v poriadku.
Chcem sa preto spýtať, či je potrebné druhý zosilovač nejako "odkódovať", prípadne, či je vôbec možné tento zosilovač použiť, keď má iné číslo dielu.

Ďakujem veľmi pekne za akúkoľvek pomoc :)
herin
Príspevky: 1264
Dátum registrácie: 26.06.2008 08:33
Zdieľať na Facebook

Re: Audi A4 B7 - zosilovač BOSE

Príspevok od používateľa herin »

Ono konštruktéri audín sa asi ani rokmi nepoučili..neviem či aj ty máš ten zosík na ľavej strane v kufri, ale na mojej A6tke tam je..a je to veľmi nešťastné miesto..stačí jedna lejavica pri ktorej otvoríš kufor a už tam natečie na tapacír voda, ktorá zatečie ku zosíku..
Potom sa na tej základnej doske v zosíku vyzráža vlhkosť a zosík je kaput..
mne takto prestali hrať 2 reproduktory na ľavej strane..neskôr začali vydávať piskľavý zvuk, potom zase hrali, až nakoniec už nehraju vôbec..zosík sa dá vymeniť, len už je tam asi aj u teba ochrana komponentu a teda aspoň u mňa aj ked kúpim zosík s tým istým číslom tak mi nebude hrať a nepôjde celý MMI systém s optikou..
Ak máš už ochranu komponentu, tak ti to musí niekto odblokovať a naprogramovať pre tvoje auto aby to hralo..ked nemáš ešte ochranu komponentu, tak chyba je niekde inde..
Napísať odpoveď

Návrat na "Audi fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 13 neregistrovaných