804 562
inzerátov
Pridať inzerát

Audi A3 BKD - vysoká spotreba na volnobehu

   Obsah fóra Auto-moto fórum Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut Audi fórum
Odpovedať Nová téma
Autor Správa
jankojohan
Založený: 14 január 2012
Príspevky: 2
Nabehané: 1 hod 40 min
Predmet: Audi A3 BKD - vysoká spotreba na volnobehu PríspevokZaslal: 14.04.2019 09:18   
Čaute, palubak ukazuje 4,5l spotrebu keď stojím. Nedávno odišla skrtiaca klapka, zasenuknuta v otvorenej polohe, vypalovala poistku, vymenil som, problém s klapkou vyriešený, poistka drží. Dufal som ze to s tým súvisí Ale ta spotreba stále ostáva. Na diagnostike žiadne chyby. Keď pri jazde pustím plyn spotreba klesne na nulu ale keď zastavím, hneď ukáže 4.5 keď sa rozbehnem, pár sekúnd ešte stále ukazuje 4.5 az potom začne ukazovat reálnu spotrebu. Inak priemerná spotreba je normálna (5.7 vacsinou mesto) a auto ide dobre.

Audi A3 8p 2004 2.0tdi16v, 200t km,

Vďaka za hocijaké rady
Citovať
delong
Nová tvár - Trabanto (3)
Založený: 06 november 2007
Príspevky: 131
Nabehané: 13 hod 16 min
PríspevokZaslal: 14.04.2019 11:12   
Adaptácia nepomohla ?
Citovať
mhlavaty
Legenda - Ford T (2248)
opravy & diag
Založený: 22 apríl 2005
Príspevky: 19578
Nabehané: 3 mes 20 dní 8 hod
Bydlisko: Nové Zámky
PríspevokZaslal: 14.04.2019 11:17   
Daj urobiť blockmap všetkých meraných hodnôt v prevádzkovej teplote na volnobehu,nech sa to dá prekontrolovať.Je to hodnota na volnobehu je výsledok výpočtu a teda závislá na vstupných hodnotách.
Citovať
lubos zimovcak
VIP člen - Veyron (361)
Založený: 19 november 2008
Príspevky: 4057
Nabehané: 15 dní 5 hod 36 min
PríspevokZaslal: 14.04.2019 12:14   
Mne po úprave software, Šľak by trafil Peugeot, ukazuje na volnobehu aj 2 l, ale priemerná spotreba sa ukazuje rovnaká.
Takže môže byť iba chyba počítača.
Citovať
mhlavaty
Legenda - Ford T (2248)
opravy & diag
Založený: 22 apríl 2005
Príspevky: 19578
Nabehané: 3 mes 20 dní 8 hod
Bydlisko: Nové Zámky
PríspevokZaslal: 14.04.2019 12:37   
Nemá extra zmysel vysvetlovať,ale každý vzorec pre výpočet je závislý na vstupujúcich veličinách.Závislosť tých ktoré sa dajú meniť (napr postavením rozvodu,predstihu,teploty a prietoky) poznáme vieme ako sa mnia a v závislosti na čom.,dole aj hore.To by ale mylne vyzeralo že si urobíme lepšiu spotrebu,ak teda vieme.ibaže to tak nefunguje,protože za každú zmenu čo niečo mení smerom dole sa niečím iným platí.Či kazíme emisie alebo oberáme motor o agilitu.
Dnes už nemá zmysel apelovať na to,že rozumný mechanik ale aj majiteľ sťahuje pre archív všetky hodnoty z úplne nového stroja a do budúcna tak má každý jeden pôvodný údaj a parameter pre porovnanie zmien.Rozum sa v apatieke nekupuje,čo je nové o to sa nik nestará (ale ani dielne) a keď sú problémy na svete tak je už neskoro lutovať.Svet technicky rýchle napreduje ale všeobecne ľudia hlúpnu žiaľbohu,zrejme predpokladajú že stačí ak pán Google vie všetko.
Citovať
jg5298
Založený: 21 júl 2017
Príspevky: 1
Nabehané: 28 min
PríspevokZaslal: 19.04.2019 16:54   
Danko si to ty?
Odpovedať Nová téma

Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Prejdi na:  
Obsah fóra Auto-moto fórum Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut Audi fórum