Audi 80 1.9TDI výmena oleja
Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter
-
- Dátum registrácie: 20.10.2008 11:34 Zdieľať na Facebook
Audi 80 1.9TDI výmena oleja
Zdravím, odjakživa mením olej na mojom Audi 80 1.9 TDI 66KW - 1993 klasicky: starý olej, filter von , následne noví filter a olej... Ale teraz nedávno ma jeden známi zdrbal že prečo nedávam preplach. Reku hmmm nakoniec ma presvedčil,, kúpil som to,, ale čítam vzadu návod na použitie ... a na konci tam píše že: ,,Pri vyčistení starých zanedbaných motorov hrozí následkom uvoľnenia väčších nánosov karbónu a nečistôt vznik nežiaducich vôlí. A tu sa naskytuje otázka hrozí mi niečo ? Auto dlhý čas jazdilo pod-chladené ( prevrtaný termostat ) ale dnes už jazdím riadne na 90 stupňoch, olej dávam Shell Helix diesel HX7 10W-40, interval výmeny - každých 10 000 km. Otázka znie dať či nedať ten preplach pri nasledujúcej výmene ? Výhody,,nevýhody ? Vopred ďakujem za rozumné komentáre.
-
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
-
-
- Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44 Zdieľať na Facebook
Dosť dobre nerozumiem, prečo vymýšlať experimenty so starým motorom ktorý dobre slúži.
Presne ako napísal p.Hlavatý, nezískaš tým nič, ale môžeš si vyrobiť zbytočné problémy.
Aj keď by sa pri tom preplachu s najväčšou pravdepodobnosťou motoru nič nestalo, ten text tam je uvedený predovšetkým kvôli právnej ochrane výrobcu a predajcu, tak je takmer vylúčené, u toho motora, ktorý už zrejme má voľajaké odpracované hodinomesiace za sebou, aby si niečo postihnuteľné získal preplachovaním pri výmene oleja.
V takomto prípade je omnoho dôležitejšie, aký olej do motora leješ.
Daruj ten preplachový olej tomu mudrlantovi, ktorý Ti to poradil a pokračuj vo svojich starých dobrých zvykoch.
Presne ako napísal p.Hlavatý, nezískaš tým nič, ale môžeš si vyrobiť zbytočné problémy.
Aj keď by sa pri tom preplachu s najväčšou pravdepodobnosťou motoru nič nestalo, ten text tam je uvedený predovšetkým kvôli právnej ochrane výrobcu a predajcu, tak je takmer vylúčené, u toho motora, ktorý už zrejme má voľajaké odpracované hodinomesiace za sebou, aby si niečo postihnuteľné získal preplachovaním pri výmene oleja.
V takomto prípade je omnoho dôležitejšie, aký olej do motora leješ.
Daruj ten preplachový olej tomu mudrlantovi, ktorý Ti to poradil a pokračuj vo svojich starých dobrých zvykoch.
-
- Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44 Zdieľať na Facebook
-
- Padrino
- Dátum registrácie: 29.07.2011 11:34
viac info o preplachu motora aj tu:
http://forum.autobazar.eu/preplach-moto ... 34977.html
teraz rozmyslam - nebola tu pred casom nejaka tema, v ktorej si dal niekto urobit preplach motora a potom mal problemy? Pamatate si na to? Neviem ju teraz narychlo najst
http://forum.autobazar.eu/preplach-moto ... 34977.html
teraz rozmyslam - nebola tu pred casom nejaka tema, v ktorej si dal niekto urobit preplach motora a potom mal problemy? Pamatate si na to? Neviem ju teraz narychlo najst

-
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných