Americké staré autá - Európske ekvivalenty

Diskusia o tom najlepšom zo sveta automobilového priemyslu

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

flyingislife
Príspevky: 43
Dátum registrácie: 08.12.2012 21:49
Zdieľať na Facebook

Americké staré autá - Európske ekvivalenty

Príspevok od používateľa flyingislife »

Zdravím,
Veľmi sa mi páčia autá typu Pontiac Fiero, Firebird, Ford Cortina, Ford Probe atď.
Často uvažujem o tom či nieje nejaké auto bežne dostupné v EU, hlavne náhradné diely a vlastne európske autá s podobným typom karosérie
O výkon mi nejde, na toto si nepotrpím. Skôr mi ide o dynamické auto ktoré má krásne črty aj za cenu možno nižšej spoľahlivosti.
Auto by to bolo samozrejme skôr pre jedného či dvoch ľudí, nie pre rodinu.
Nemá niekto náhodou typy na európske autá dostupné u nás, ktoré sa tvarovo podobajú autám ktoré som vyššie uviedol?
Ja som našiel od opelu napríklad Opel Manta, Opel Rekord, Opel Kadett a podobne.
taktiež by ma zaujímalo či niekto nemá skúsenosti s Ford Probe, to je auto ktoré podľa mňa ešte má celkom dobrú dostupnosť náhradných dieloch a na bazároch sú dosť lacné (rád by som vedel prečo, keď odhliadnem od toho že sa nevyrábajú aj tak je to dosť nízka cena)
Ďakujem za každý príspevok
ivko1
Príspevky: 14965
Dátum registrácie: 02.08.2006 15:31
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ivko1 »

Čisto z europskych ma napadá Porsche, Jaguar
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24977
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Pozri sa na Fiat 130, Opel Admirál a Senator,vplyv ameriky bol na celkom slušnom množstve europskych aut dokonca ruských ako Pobeda,Zis 110 alebo Zil 114,v eu Mercedes 600 Pullman,Lagonda od Aston Martina,Vauxhall Victor,Ford Zephyr,a určite aj Cortina II a III generácie
Ford Probe je dostupný a vhodný nakolko je to vlasne Mazda 626
matiisek
Príspevky: 966
Dátum registrácie: 23.03.2011 18:44
Bydlisko: Oldenburg/Levice
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa matiisek »

Ford Probe, motor 2,2l je rovnaky ako u 626 ako napisal mhlavaty.

S tym Oplom Manta si mi pripomenul jedneho mechanika. Kupil ho v zanedbanom stave a zaparkoval do garaze, kde ho postupne daval dokopy. Bolo to hobby a daval si na tom zalezat takze sa s tym velmi neponahlal. Asi po 6 rokoch bol dokonceny tak si isiel dat testovaciu jazdu. Daky somar mu nedal prednost a zrusil ho bocnym narazom.
simonfenix
Príspevky: 276
Dátum registrácie: 12.08.2007 13:04
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa simonfenix »

nenehaj sa ovplyvnit, ak sa ti pacia ameriky napr. Firebird tak taky ford probe by bol len slaba atrapa. ameriky uz su dost rozsirene, takisto aj servis, samozrejme cena servisu je vyssia ako na octaviu, ale to aj na stare porsche vsak? pokukaj net, pytaj sa.. ja som mal firebirda formulu a servisoval som ho v normalnom servise v petrzalke, ziadny problem. keby ma neroztocil na rovnej ceste mam ho doteraz. dokonca sa mi ho podarilo aj predat naburany. v ivanke pri dunaji su dokonca fanusikovia so servisom zameranym len na ameriky, tam sa neboja ziadneho auta ani veteranov.
Obrázok
haters gonna hate
flyingislife
Príspevky: 43
Dátum registrácie: 08.12.2012 21:49
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa flyingislife »

Vďaka za info,
Prekvapili ste ma, nečakal som toľko reakcií.
Čo sa týka Ford Probe, oproti Firebirdu je to určite slabý odvar,
Mal si dostupnosť náhradných dielov u Firebirda?
Mne sa páči Fiero a Firebird, Probe má ale možnosť otvoriť celý kufor. Plánoval by som nosiť 2metrový model lietadla( momentálne v pohode prepravujem ešte v starej 5ročnej Fabii).
Nejde mi ani tak o výkon motora, no chcel by som niečo aj na dlhšie cesty, nakoľko točím pravidelne BA-KE(zatiaľ vlakom).
Neviem čo vybrať a hlavne sa v tom veľmi neorientujem,
no naozaj sa mi nepáči keď vidím v meste všetky autá takmer rovnaké. Chápem že ide o dostupnosť dielov, cena servisu atď, ale dnešné tvary áut akoby boli bez nápadu, všetko je to takmer na jedno kopyto.
Staré americké autá sú tvarovo presne to čo chcem, no neviem pre akú značku alebo typ vozidla sa rozhodnúť, aby to nebolo zbytočne premotorované auto, aby bolo do mesta aj na dlhšie vzdialenosti a hlavne aby sa do neho aj čo to vošlo.
Ďakujem ešte raz za všetky príspevky.
v Ivanke som o tom servise už počul, ešte som tam nebol, momentálne som v KE a zároveň viem že keby som tam šiel a uvidel nejaké staré Camaro, asi by ma odtiaľ niekto neodtrhol :)
simonfenix
Príspevky: 276
Dátum registrácie: 12.08.2007 13:04
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa simonfenix »

v lamaci je camaro 3,4 manual uz asi dva roky. kazdy chce automat a V8, cena je tam 3300 a myslim ze by si ju este stlacil dole. diely ti zozenie kazdy lepsi servis akurat vzdy cakas 2-3 tyzdne. mne sa na firebirde pokazil automat, repas ma vysiel na 2 litre aj s novym olejom. inac tam vsetko slapalo ako hodinky, motor neznicitelny, elektrika 100%. nic hrozne vezmi si ze keby si isel do starsieho euro sportaku tak tiez nemas vsetko skladom a nebudu zrovna v top stave po dochodcovi. inac plne ti rozumiem s vyberom auta, ja mam teraz rodinne auto chrysler LHS II. a som vysmiaty. na parkovisku ho najdem hned :d :D
inac to s tym kufrom neviem, firebird mal relativne velky kufor ale zavadzala tam nadrz alebo co tam bolo taka priecka...

az teraz som si vsimol ked to chces ako auto na denne pouzivanie tak to ti neodporucam, ja som na birde mal spotrebu 15-20 dialnica 12-13, teraz chrysler je sice len V6 ale po meste 12-14, dialnica do 10. mam k tomu este fiestu ktoru zneuzivam ako otroka na hltanie kilometrov po meste
Obrázok
haters gonna hate
flyingislife
Príspevky: 43
Dátum registrácie: 08.12.2012 21:49
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa flyingislife »

Mne osobne manuál nerobí problém.
automat som nešoféroval len sedel ako spolujazdec, ale nejde mi ani o to aby to bol automat ani o to aby to bol motor ktorý trhá pri štarte asfalt.
Zatiaľ to asi vyzerá naozaj na Probe, má myslím pekný design a spotrebu som sa dočítal že má myslím v meste 11, mimo mesta 8L,
čož je celkom fajn.
Ešte uvidím či mi niečo neudrie do očí(:
seven549
Príspevky: 7880
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

ja som videl v rakusku na dialnici soferovat deda sediveho ford thunderbird v takejto farbe http://www.cardomain.com/ride/576254/19 ... underbird/ a vyzeralo to dobre.velke coupe.
flyingislife
Príspevky: 43
Dátum registrácie: 08.12.2012 21:49
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa flyingislife »

Thunderbird nieje zrovna to čo sa mi páči, každopádne je to jedno či to šoféruje mladý chalan alebo dôchodca, ak mu to robí radosť prečo nie (:
eqqe
Príspevky: 65
Dátum registrácie: 28.09.2009 17:06
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa eqqe »

tak všeobecne na americké auta neni vobec problem zohnať diely...je jedno či na staršie či novšie, na skoro každé auto najdeš všetko čo potrebuješ a ešte k tomu od milion vyrobcov, takže si môžeš aj vyberať...čiže ak sa ti páčia také auta, tak b som neriešil žiadne stare Ople...
ivko1
Príspevky: 14965
Dátum registrácie: 02.08.2006 15:31
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ivko1 »

Ked chceš prevážať velké veci, niečo 2m dlhé ako model lietadla, napadá mi či by nebolo lepšie kúpiť za pár šupov Chrysler Voyager do rv 92, bud si vystačíš s 2.5i alebo zobereš 3.3 V6 + domontuješ LPG a budeš sa voziť ako král, na dlhé cesty ako stvorený , dostupnosť dielov úplne v norme.

Neviem či trebárs do Probe či iného podobného auta rozumne vopcháš 2m model lietadla, ono zasa po prednú sedačku nie je nejak vela miesta
tonimontana
Príspevky: 75
Dátum registrácie: 08.01.2012 19:49
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tonimontana »

Ja sa nevyznám v amerikách no mám veterán a to jeden oplík zo 78ého..Dá sa vsetko zohnat ale ak si myslís ze je lacné tak nié sú..zial...Diely ktoré sú motorické ci diely nápravy povedzme cenovo sú ok...Kedze sú identické vo viacerých modeloch---Povedzme manta s asconou ten istý podvozok tá istá motorizácia,,,COMODORE;rekord,Kadett tiez vela spolocného Kedze nezabudnime ze Opel =GM robilo sa vela modelov na americký stýl,,ale karosárske diely tak to je na pootvorenie penazenky...Na kazdodenné pouzitie ale no neviem neviem hovorím z vlastnej skúsenosti budes velmi NASR.NÝ ak do teba nejaký milý clovek hoci aj tukne.Ja auto mám iba na leto ,na zimu rozhodne nie...
Naposledy upravil/-a tonimontana v 09.12.2012 16:37, upravené celkom 1 krát.
flyingislife
Príspevky: 43
Dátum registrácie: 08.12.2012 21:49
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa flyingislife »

Konrkétne ide o tohto krásavca,
je to celokompozit, krídla aj výškovka sa dajú dať samozrejme dolu.
Dal som to sem na porovnanie s Fabiou

[img]http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 1819_n.jpg[/img]

U Fabie viem sklopiť zadné sedadlá a vybrať sedák a tým sklopím sedadlo až do roviny s kufrom. predne sedadlo spolujazdca posuniem na fest dopredu a sedadlo ohnem až dozadu a zhodím opierku hlavy.
Myslím že by sa to takto nejak dalo vymyslieť aj u Probe alebo iných áut.
uvažujem ešte trochu dopredu, predsa len neviem kedy budem kupovať vlastné auto, no radšej sa pýtam a zisťujem, aby som bol ako tak v obraze.
Acon
Príspevky: 6995
Dátum registrácie: 07.05.2018 11:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Acon »

Tak ten model nemá chybu [img]http://landroverforum.klape.cz/forum/im ... le_yes.gif[/img]
Nepíšeš v akej cene si môžeš dovoliť auto. No na podobné špecialitky by som asi zabrúsil mimo SK, niečo zo súkromných rúk. Neviem aké má rozmery ten model po zložení no tie ameriky mávajú za sedačkami nádrž a tak sa sedačky sklápať nedajú.
Probe neviem, párkrát som sa na tom kedysi zviezol, ale takto detailne som to neštudoval
Ak by ale nebola podmienka voziť to lietadlo tak Jaguar XJS alebo XK8. Sám mám X308 a je to absolútne skvelé vozenie na úrovni zážitku. ktokoľvek sa so mnou zviezol, bol nadšený. Jaguar 70-90 rokov môžem len doporučiť.

Návrat na "VETERÁNY a klasické autá"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných