aludisky-original...?

Vaše skúsenosti, rady ktorým sa vyhnúť, odporúčania ...

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

rudolfo63
Dátum registrácie: 23.08.2009 18:22
Zdieľať na Facebook

aludisky-original...?

Príspevok od používateľa rudolfo63 »

http://www.top-car.sk/alu1

..chcem si objednat tieto disky,ale cena sa mi zda primala...Ako ma clovek rozlisit co je original a co je falsch?
cicmanec
Dátum registrácie: 15.10.2008 14:04
Zdieľať na Facebook

_

Príspevok od používateľa cicmanec »

To logo vyzerá celkom ako originál Mercedes...
wilz
Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa wilz »

Ešte sa treba spýtať, čo to je originál.
Pre MB prvovýbavu dodávajú disky niekoľkí výrobcovia diskov.
Táto cena nie je vysoká, ale ani to nie je zadarmo za také disky štandardnej kvality.
Zase predajná cena diskov vo vyčačkanej budove MB ešte nemusí byť etalonom.
Prípadne Ti pošlem v SS moje číslo účtu a rozdiel v Tebou očakávanej cene a cene uvedenej v tej ponuke mi môžeš poslať na účet.
rudolfo63
Zdieľať na Facebook

..bol som vMB..,cena diskov je okolo 300 Eur za kus,ale tie ocelovo cierno-chromove ma vobec neoslovuju,skor davam na jednoduchost...Tieto sa mi zapacili skor kvoli tvaru...Snazim sa surfovat po internete ,ceny su naozaj rozne,ale len niektore ma dokazali oslovit...Na aute mam original,ale musim kupit este jedny alu na zimu...
wilz
Zdieľať na Facebook

No sú pekné, ale neviem či na zimu práve najvhodnejšie.
Pretože medzi tými lúčmi sa bude usadzovať soľná špina, bude to treba častejšie čistiť.

A na zimu doporučujem disky zvnútra natrieť Resistin Car, prípadne aj zvonku trocha, ale zvonku hneď hadričkou zotrieť ešte pred uschnutím. Ten resistin zalezie do pórov a lak dlhšie vydrží.
rudolfo63
Zdieľať na Facebook

..wilz..,v zime mame najazd maximum 2-3 tisic km,takze nic-moc,skor vyuzivam sluzobne auto aj so soferom...Ale za tvoju radu co sa tyka cistenia ti dakujem...,zatial davam na vase rady...
cubicomp
Dátum registrácie: 24.02.2007 22:10
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cubicomp »

su to repliky ale na nenarocne jazdenie by mohli stacit
wilz
Zdieľať na Facebook

A to je čo nenáročné jazdenie ?
Určite vyhovejú všetkým bežným potrebám takého auta, pokiaľ nebude naložené na dvojnásobok povolenej záťaže.
cubicomp
Dátum registrácie: 24.02.2007 22:10
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cubicomp »

nenarocne jazdenie je par km do roka, ale nie napr 30 tis a viac, co bezne ludia jazdia. Teda pokial ich nechces davat kazdu chvilu vyrovanavat na nasich cestach
wilz
Zdieľať na Facebook

Také kritérium kvality diskov mi príde dosť divnô.
A to som už držal v rukách a mal na autách všelijaké disky.
Je teda fakt, že vyššie uvedené disky z titulu svojho tvaru nepredstavujú najvačšiu možnú istotu zachovania kruhového tvaru za náročných podmienok, to by museli mať podstatne mohutnejšie lúče, ale k takému tvrdeniu, ako si uviedol, by si ich musel držať v ruke a až potom, podľa zisteného vyhotovenia vyniesť takýto odsudok.
A keď vbehneš so zaťaženým autom do riadnej jamy, alebo do obrubníka, tak obvykle je to jedno akého výrobcu disk máš, tak jedine že tie tvrdšie (kvalitnejšie) sa potom obťažnejšie opravujú, resp. praskajú pri vyrovnávaní.
rudolfo63
Zdieľať na Facebook

...chlapci..,teraz to nerieste,auto zatial bude odstavene,odchadzam na 3 mesiace do Luxemburgu...zajtra...
Napísať odpoveď

Návrat na "Pneumatiky - disky"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní