Alfa Romeo Brera

Diskusia ohľadne vozidiel značky Alfa Romeo

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

vlado230
Príspevky: 6
Dátum registrácie: 21.06.2011 22:27
Zdieľať na Facebook

Alfa Romeo Brera

Príspevok od používateľa vlado230 »

Zdravím všetkých alfákov...
Chcel by som sa opýtať tu niekoho kto sa vyzná. Mal by som záujem konkrétne o túto krásnu Breru: http://www.kupaaut.sk/jazdene-vozidla/osobne/kz13140165
Momentálne vlastním Alfa Romeo 147 1.6 TS, kúpená nová a pôvodne som rozmýšľal o Giuliette 1.4 MulTiar TCT,ale je stále príliš drahá, takže ma oslovila táto Brera, lebo chcem automat a mal by som ju ako prestupnú stanicu ku tej Giuliette,ktorá určite zlacnie keď bude končiť jej výroba za nejaké 3-4roky? Táto Brera je diesel,nemám skúsenosť,lebo som ešte diesel nevlastnil.Oplatí sa to kupovať? Moja 147.čka má cca 45000km a táto Brera cca.75000km..ale ten dizajn je neskutočný.Čo sa bude musieť meniť a na čo si mám dať pozor pri obhliadke? Ak má niekto skúsenosť s takýmto autom nech mi niečo napíše. Ďakujem.
Vlado
marko2
Príspevky: 1380
Dátum registrácie: 28.11.2014 22:36
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa marko2 »

nechcem sa starat co chces ale nebola by lepsia 159?je ten predok bomba aj na nej.ked to budes potom predavat lepsie sa predava 5dver.ja osobne radsej 1,9 jak 2,4.ale to len moj nazor.mam 1,9 mam tam chip a nezanecha ma 2,4 a ani 2,0 tdi nema sancu.inak na alfu gt naraznik stoji 300 a na 159 dnes som kupoval 150.len pre info.to len ked zraziš zajaca aby si vedel.ked to pojdeš mrkat tak spojka,naprava predna aj zadna ostatne vidis a hadam vies ked mas alfu.inak aj ja mrkam po guliete len este su drahe a moc burane.problem veci.
rolu
Príspevky: 261
Dátum registrácie: 10.07.2008 19:31
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa rolu »

Chceš ju kúp si ju....Brera sa nekupuje lebo je praktická a lacná...JE KRASNA, DRAHA a NAROCNA,ako milenka hee...preto sa kupuje...sám som po nej poškuloval pred dvomi rokmi ale nakoniec šla krasa a prestíž bokom...akurát by som uvažoval nad motorizáciou ak jazdíš krátke trasy...nájdu sa tam aj 1.8TBi,sice viac love,ale aj viac FUN,kompromis medzi výkonom-krúťakom a spotrebou....
Petom1
Príspevky: 233
Dátum registrácie: 05.01.2009 14:13
Bydlisko: BA
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Petom1 »

Mal som 147 a viem, ake je to mrstne vozitko. Motokara vo velkom prevedeni. Ked konecne splatim byt tak si tiez kupim Breru. Ciernu. Len tak pre radost. Ak na to mas tak kupuj. Kazdopadne take auto by som asi skĂ´r bral s velkym benzinom pre lepsi zvuk.
Octavia III Elegance 1.6 TDI 2013
autickar21
Príspevky: 1596
Dátum registrácie: 12.05.2008 18:38
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa autickar21 »

Brera je ako tak rozumna volba voci tazkopadnej 159. Ber but 1,8tbi alebo 2,4mjtd 154kw. Naftak sa da poladit aj cez 190kw, takze zabavy si na ceste uzijes tez dost. Tieto auta nemaju taky najazd ako 159, ktore boli aj ako firemne aj rodinne. Relativne aj kilometrom sa da verit.
seven549
Príspevky: 7880
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

tu mas tu krasavicu.

Spoľahlivosť a najčastejšie problémy


Spoľahlivosť talianskych áut má svoju povesť. Už desaťročia. V prípade Alfy to platí možno aj dvojnásobne. Zarytí Alfitsti budú tvrdiť, že tieto autá sú spoľahlivé a bezproblémové. Neverte im. K štandardným nedostatkom patria problémy s elektronikou všetkého druhu. Často zlyháva navíjanie bezpečnostného pásu. Ďalším bežným nedostatkom talianskych áut, ktoré platia aj pre Breru, je častá korózia výfuku a pružín.

Brery v bazároch často pochádzajú od majiteľov, ktorí na nich veľmi nejazdili, možno preto, lebo si ich šetrili a opatrovali. Platí to najmä o benzínových motoroch. Tie nájdete často s malým počtom najazdených kilometrov a v takmer pôvodnom stave.

Ak uvažujete o kúpe benzínovej Brery dávajte si pozor na uvoľnenú rozvodovú reťaz, chybné palivové čerpadlo alebo sviečky. V niektorých prípadoch sa môže pridať únik oleja. Objavili sa dokonca aj problémy s tankovaním. Vzduch z nádrže uniká nedostatočne rýchlo. To znamená, že 70 litrovú nádrž môžete napĺňať po malých častiach s prestávkami.

Dieselové motory v tomto prípade trpia v rámci koncernu úplne rovnako. Povinná jazda je výmena termostatu a EGR ventilu. V porovnaní s benzínovými motormi sú tieto pohonné jednotky lepšie z hľadiska spoľahlivosti a spotreby. Na trhu sa však objavujú s väčším počtom najazdených kilometrov.

podvozok to ma z alfy 159 motor ulozeny pred prednou napravou cize aj tak bude jazdit ako kladivo.zadok odstrelovat do smyku.----
cize ako stale pisem jablko nikdy nepada daleko od stromu.alfa bola je a aj bude stale vrak :4090: lol :4012:
bring
Príspevky: 1
Dátum registrácie: 17.12.2011 14:58
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Alfa Romeo

Príspevok od používateľa bring »

neviem,ale mám pocit, že len zdaleka si videl Alfy, nikdy si nejazdil ani si nesedel v Alfe, len komentuješ čo čítaš po niekom inom. Jazdým už na druhej Alfe mám 156-2.0 TS/114kw/ 16v a 159-1.9 SW /110/ JTD a ma ešte nesklamali./mal som aj Citroen, Škodu, Opel, Renault, Fiat/
Vypočul som už pár takých názorov, a na koniec sme došli k tomu, že
každý chcel by Alfu/lebo ten desing nemáš nikde/, ale každý sa nechá odhovoriť od tých, ktorý nemajú vlastné skusenosti.
Jedine v Alfe prežiješ, ten pocit, že vlastníš, nie auto ,ale vzťah , sympátiu k ostatným /to sa nazýva Alfa krv/.
Jedine Alfysti sa zdravia navzájom, keď sa stretnu na ceste.
A ten talianský desing, keby nevzikol, tak ani tie iné značky, by nevyzerali tak.
johndoe
Príspevky: 4
Dátum registrácie: 04.06.2014 11:36
Zdieľať na Facebook

to bring

Príspevok od používateľa johndoe »

úplný súhlas chlape !!! :hero:
markoimportauto
Príspevky: 1458
Dátum registrácie: 25.09.2006 12:08
Bydlisko: Spojené bratislavské emiráty
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa markoimportauto »

Brera je dobrá voľba pre niekoho, kto je Alfista alebo sa ním chce vehementne stať..

Je a asi aj dlho bude, na rozdiel od iných podobných kupéčiek, neopozerana a (okrem 159) ťažko s niečim zameniteľná.
DIzajn je nemerateľná veličina:
niekomu sa páči, niekomu nie. Mne vcelku áno, aj napriek takmer nulovej odlišnosti so 159-kou odpredu a príliš ťažkopádnou "riťou" odzadu.

Interiér ujde tiež, ten bol už aj na civilnejšie strihnutú 159-ku viac ako primerane športový. V Brere sa inštaláciou fantastických sedadiel tento pocit iba umocnil. Použité materiály sú svojou akosťou na oveľa vyššej úrovni, na akú boli Alfisti doteraz zvyknutí. Predovšetkým príplatkový kožený interiér "Poltrona frau" znesie aj prísnejšie hodnotenia. Vypracovanie ani ergonómiu ale už komentovať netreba (hoci aj tu nastal posun k lepšiemu): je to skrátka ital...

Čo sa danej motorizácie a sprevodovania týka:

147kW verzia agregátu má určité špecifické problémy konštrukčného charakteru, ktoré by mali byť v 154kW verzii minulosťou. Ovšem vzhľadom na nízke počty týchto vozov a aj ich odlišné ceny asi človek v danom rozpočte nemá inú možnosť ako akceptovať daný "záprah"...

6-rýchlostná automatická prevodovka od Aisin by sa dala charakterizovať ako "športová". Teda aspoň čo sa zmeny prevodov týka. Radí totiž s minimálnym preklzom, čo niektorým citlivejším jedincom zvyknutým na niektoré zamatové typy ZF-iek môže pripadať v istých momentoch ako nekomfortné. Športovo však už zrovna nepôsobí algorytmus jej radenia, ktorý niekedy váha s prekvaltovaním (stretol som sa s tým aj vo Volvách, 159-kách či Freelandere), čo samosebou príliš nekorenšponduje s celkovo športovým naturelom vozidla a môže vyvolať rozpaky až nervozitu. Preto pri testovaní treba vyvolať situáciu, kedy je prevodovka v krátkom čase nútená zmeniť niekoľko prevodových stupňov hore-dolu. Ak sa s tým človek stotožní, tak ho potom neskôr nebude mať v tomto smere čo negatívne prekvapiť.

Istým objektívnym handicapom však ostáva značne ťažký "nos", ktorý spolu s celkovo vyššou hmotnosťou vozidla (danú predovšetkým snahou o čo najväčšiu torznú tuhosť karosérie) predsalen trochu podkopáva hravé jazdné vlastnosti známe predovšetkým z twinsparkových 156-iek. Vozidlo je tak pomerne nedotáčavé. Toto čiastočne kompenzuje pohon 4x4, ktorý ale v tomto prípade nie je možný.
Vzhľadom na to sa dá tento tragač označiť skôr za "grandturismo" ako "sportcoupé".

Inak palec hore, že má niekto odvahu aj na takéto káry.
www.carsale.sk výkup, import-export vozidiel: nové, demo, jazdené so zárukou Preprava vozidiel z / do EÚ Registrácie dovezených vozidiel
bajo777
Príspevky: 13554
Dátum registrácie: 03.08.2010 10:08
Bydlisko: BH - bratislavske humno
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bajo777 »

seven, keby bola alfa taky vrak, zrejme by nemenovany nemecky koncern nemal strasny zaujem ju kupit ;-), alfa je historia, je dizajn, je emocia, aj technika, niekto ma radsej tucnu nemecku kucharku, iny sucharsku sikmooku uctovnicku, niekto Ornellu Muti co mu rozbije ucet a hocikedy ani nepride na rande, ale ver tomu, ze na tej poslednej sa jazdi obycajne najlepsie lol

aby som napisal aj nieco konkretne, zo 166tkou ten 2,4 cvicil jedna radost, tak s tymto kratasom to moze byt iba lepsie, ale u mna patri do takehoto auta iba benzin a urcite musim suhlasit s nazorom, ze turbobenzina je to prave orieskove z ponuky v dnesnej dobe :3035:
FIAT Bravo 2010 / 1.4 90PS / LPG(BRC)

Obrázok
Obrázok
bajo777
Príspevky: 13554
Dátum registrácie: 03.08.2010 10:08
Bydlisko: BH - bratislavske humno
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bajo777 »

krasnej zene aj autu proste prepacis veci, za co by si spatu davno vyhodil, je tak ?
chlapec ma alfu, chce alfu, keby mal vrak, tak si nebude kupovat dalsie problemy, to neni porovnanie corola vs. brera :), je to jeho subjektivny pohlad a ten je proste jediny dolezity, toto neni zavod o najspolahlivejsi a najuspornejsi kocar, ale laska :3035:
FIAT Bravo 2010 / 1.4 90PS / LPG(BRC)

Obrázok
Obrázok
Nick21212
Príspevky: 450
Dátum registrácie: 14.07.2009 00:22
Bydlisko: LH
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Nick21212 »

su to dobré autá no na tvojom mieste by som pokukal benzin mozno by stačil aj 2.2jts ak jazdíš mesto.
2.4 je podľa toho čo čítam a porovnávam s kolegami dosť žravá oproti 1.9 jtd 110kw.

mám 159 110kw + cip na 140kw, chodi to velmi slusne spotreba do 6L
nevýhody drahšia predná naprava, vnútorne klby na poosiach(100€/ks), menej miesta vzadu ale zase dosť široká vpredu.
S el. som nemal problémy až na odpor kúrenia ktorý zomrel(30€) ani na jednom fiat company aute( mal som ich 6).

Dizajnovo sú tie auta niekde inde, a kazivostou niesu na tom horšie ako ostatné značky, motory sú jedny najlepšie na trhu či už výkonovo alebo spotrebovo.
Aprox
Príspevky: 280
Dátum registrácie: 07.10.2008 10:50
Zdieľať na Facebook

Re: Alfa Romeo

Príspevok od používateľa Aprox »

bring napísal:neviem,ale mám pocit, že len zdaleka si videl Alfy, nikdy si nejazdil ani si nesedel v Alfe, len komentuješ čo čítaš po niekom inom. Jazdým už na druhej Alfe mám 156-2.0 TS/114kw/ 16v a 159-1.9 SW /110/ JTD a ma ešte nesklamali./mal som aj Citroen, Škodu, Opel, Renault, Fiat/
Vypočul som už pár takých názorov, a na koniec sme došli k tomu, že
každý chcel by Alfu/lebo ten desing nemáš nikde/, ale každý sa nechá odhovoriť od tých, ktorý nemajú vlastné skusenosti.
Jedine v Alfe prežiješ, ten pocit, že vlastníš, nie auto ,ale vzťah , sympátiu k ostatným /to sa nazýva Alfa krv/.
Jedine Alfysti sa zdravia navzájom, keď sa stretnu na ceste.
A ten talianský desing, keby nevzikol, tak ani tie iné značky, by nevyzerali tak.

Aj Volvo users sa zdravia :3035:
seven549
Príspevky: 7880
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

ja som to skopiroval uz neviem nejaky slovensky test jazdenky a stale mi neda co ten moderator napisal.

Zarytí Alfitsti budú tvrdiť, že tieto autá sú spoľahlivé a bezproblémové. Neverte im.


vedel preco to napisal.

a noze kto z vas vlastni alfu nie taliana skratka kto z vas co tu obhajujete tu vykopavku ma alfu.max dvaja.zvysok len sniva.keby to bol taky skvost tak to ma asi kazdy ale ako vidiet na cestach prevlada vw.preco?spolahlivost.
marko2
Príspevky: 1380
Dátum registrácie: 28.11.2014 22:36
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa marko2 »

seven mal som 147,156,teraz mam na dvore 159 to som kupil vcera a min. tyzden som predal 156 Q4 sportwagon ak vieš čo to je.jazdim na crome a tie žvasty o elektrike ti nezožerem.mal som niekolko talian.aut nemozem povedat ze su zle.skorej ma sklamalo tdi.vskutku zaujimave.inak každe auto ma svoje plus aj minus a je to hlavne o naj.kilometroch.ked ma nieco 300 tis km nebudeme debatovat o kvalitnom aute že?darmo stočiš budik unava materialu je neuprosna.to je fakt.ver ci never.

Návrat na "Alfa Romeo fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní