Akym motorom nahradit motor 1.9 TDI 77 kW BXE

Diskusia ohľadne vozidiel značky Volkswagen

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

navaho
Dátum registrácie: 11.07.2010 09:06
Zdieľať na Facebook

Akym motorom nahradit motor 1.9 TDI 77 kW BXE

Príspevok od používateľa navaho »

Zdravim, odisiel mi na aute motor 1,9 TDI PD 77kW BXE. Nechcel by som do neho opat davat BXE motor, lebo je tam to riziko zadretia lozisk na kluke.
Chcem sa opytat, aky kod motora z kategorie 1,9 TDi PD 77KW je taky, ze je uplne zhodny s BXE, ze netreba robit ziadne upravy? Lebo cital som, ze su tam nejake rozdiely v urcitych detailoch pri urcitych kodoch, len info su vselijake.
Alebo odporucate kupit BXE motor a dat preventivne vymenit tie loziska na kluke? Nie je to rizikova operacia z hladiska toho, ze mechanik tam daco dodrbe ? Plus cca kolko moze stat ta vymena lozisk na kluke, je to drahe ?

Vdaka za info.
VW Passat 1.9 TDI
navaho
Dátum registrácie: 11.07.2010 09:06
Zdieľať na Facebook

Re: Akym motorom nahradit motor 1.9 TDI 77 kW BXE

Príspevok od používateľa navaho »

No motror by aj isiel dalej, keby som nenechal jedneho jozka z garaze sa v nom vrtat, na Slovensku sa vela ludi tvari ako mechanici, pritom sa remeslu nerozumeju...štat by s tym mal nieco robit. A nemate istotu ani v autorizovanom servise, majitel neustriehne mechanika, ktory to flaka, lebo ma maly plat... takze niekedy je lepsie ist ku mechanikovi, co robi sam na seba a realne tie ukony robi vlastnorucne, ako ist ku niekomu kto nevie/nema sancu/ ustriehnut zamestnancov. Aj ked aktualne mam nazor, ze v dnesnej dobe sa oplati kupit iba nove/zanovne auto/ v zaruke, kvoli tomu fuseractvu v servisoch.

--> ale admin by mal zmazat nase prispevky, lebo to nie je k teme
VW Passat 1.9 TDI
kirams
Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kirams »

Loziska na kluke sa zadieraju pre zly olejovy servis, nie je to bezne. Niektore maju 500 tis a idu. Na BXE sa menia bezne hlavne kvoly skutkam, ktore neboli spravne utiahnute vo vyrobe. Ale tie ma uz hadam kazde BXE davno vymenene.
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

Olej čo tam patrí, meniť skôr. Aj inde som si dovoli poznamenať, že ak jednému nejaký motor vydrží pol milióna km a inému zhodný ani 100 000 - rozdiel bude medzi operadlom a volantom. Neutiahnuté a že by sa už nemali vyskytovať je fakt.
Dôchodca.
Alfa156 1.9JTD 85kW (Selenia, Metabondy)
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Jedna výrobná séria mala problém zo skrutkami a to už zrejme každý dávno poriešil výmenou skrutiek,príp aj šálok.Nemá zmysel riešiť výmenu za iný kód.Kluky som vždy vedel zohnal z Allegra za soplík z nosa.Kluka kde poliak deklaruje 200-250 tis km nikdy nemala zmerateľnú ovalitu,nemec má ocel,nie blato.Na sklade vždy držím,ale to je pre prípad žeby trebalo...nie na predaje a pod.Pokiaľ je problém len kluka a ložiská,je možné vymeniť u priečnych motorov kľuku (Oct,Golf atd) bez vyberania motora takže to sú prijateľné náklady pretože sa veľa ušetrí na čase
tatkotom
Zdieľať na Facebook

:3dcline:
Dôchodca.
seven549
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

navaho napísal: 10.01.2025 13:54 Nie je to rizikova operacia z hladiska toho, ze mechanik tam daco dodrbe ?

ak sa toho bojis ako ja ze mechanik nieco dodrbe tak si najdi taky servis ktory robi opravy na zaruku.a ma dobre meno v okoli.treba sa pytat ludi.

auto mi stracalo vodu a bolo ju citit az z vyfuka.servis zistil ze makovica je prasknuta v sani a nejde to zavarit.zavolali mi dohodli sme vsetko a piest v ktorom bola voda.museli kontroloval piest kruzky steny valca atd.vsetko sa fotilo.

vzdy museli mat na pamati ze auto toci 1200km trate.neexistuje ze motor nepojde inac sa do toho netreba pustat.cize ak by nesuhlasili ze vela ocakavam,tak idem inde.

servis riesil aj kupu pouzivanej hlavy valcov dali ju zrepasovat rucili za nu.auto som mal doma po oprave 3 dni na skusku a az tak som bol platit.

cena bola 2200 euro za vsetko uz aj nove rozvody

a aj taka somarina ako nove tepelne stity okolo turba.

auto bolo v servise 2 mesiace.ale bohuzial dobry kvalitny servis si zapyta peniaze a nerobi robotu na cas ale na kvalitu.poriadna faktura ako ma byt ziadne odrbavacky na daniach.dokonca na fakture je aj QR kod.

za pol roka 29 000 km motor bez problemu.len olej a filtre.
kirams
Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kirams »

Ten QR kod na fakture ma zabil. To je naozaj znak serioznosti. Financna gramotnost slovakov je velmi slaba.
seven549
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

to akoze ty basnik si chcel povedat ze ta faktura je podvod?]

a na opravu auta cize na pracu je polrocna zaruka tiez to pise na fakture.

este som take nieco nevidel u ziadneho garaznika ktory vydava fakturu vo formate A4 na dve papiere.vsetko rozpisane co kolko stalo + cena prace normohodina.

garaznik je u mna kazdy jeden servis ktory nieje autorizak znacky.je jedno aky je velky rozlohou kolko ma zamestnancov zdvihakov.je to proste garaznmik.

chodievam totiz len do autorizakov.tam je to pri takych pracach kde sa rozoberaju motory rovnake polrocna zaruka a plati sa az po odskusani auta 2-3 dni.

ale tebe take nieco nedaju pretoze akonahle budu pocut ze si spekulant,slusne ti povedia ze z tvojich slov usudzuju ze mas problem platit najdite si iny servis.dalsi prosim s cim pomozeme?
tatkotom
Zdieľať na Facebook

Akými synapsami si prišiel na domnienku, že je kirams špekulant?
Dôchodca.
oco13
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

Nemyslím si, že tento nick je špekulant, ale som si istý že je to reinkarnacia niektorého staršieho prispievatela. Ktorého to neviem, proste len občas zasvieti žiarovka.
A tiež tu dosť hlúpo niektorí tvrdia, že Seven je debil, tiež to tak nieje. V krajine kde žije viac ako na slovensku ludia rozmýšlajú velmi podobným spôsobom - pre nás čudným a niekedy nepochopitelným. :3906: :4012:
som dezolát a komu sa to nepáči nech ma bozá v riť
seven549
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

tatkotom napísal: 10.01.2025 21:10 Akými synapsami si prišiel na domnienku, že je kirams špekulant?
s tym ze zacal ohladom toho qr kodu na fakture.ja som si to overil ci ten garaznik to dal do uctovnictva.ja som tak nauceny ze doveruj ale aj preveruj.a ako ti to tu napisal oco 13 vo svicarsku si preveris aj politikov co su zac a vies z nimi zatocit -- ano bezny obcan zakuri pod ritou politikovi.kazdy kto sa stazuje na politika musi byt o tom spraveny aj pisomny zaznam na co sa stazoval a aj vysledok ako do max 30 dni to bolo vyriesene.

a dal to ten servis do uctovnictva.preto som tomu servisu dal spravit aj ine veci na druhych autach.ja si to viem tiez sam spravit kludne ti rozoberiem svoje auto do srobu a poskladam naspat.

ale skratka mne sa to neoplatilo robit doma menit hlavu valcov koli cene za pracu.musel by som koli tomu byt minimalne 5 dni doma pretoze sa mi neoplati koli takej poruche nakupovat vercajg a pomaly to skladat

ten servis si za to zauctoval 18 hodin prac.ja by som to robil tak 40 hodin svojho volneho casu.mne sa oplatilo byt tych 18 hodin v praci vyslo to na rovnako ako ma ten servis normohodinu.
Naposledy upravil/-a seven549 v 10.01.2025 22:35, upravené celkom 1 krát.
tatkotom
Zdieľať na Facebook

oco13...som pár krát písal čosi o "humnách" - viem, že Ty rozumieš a máš nadhľad - takže aj v tomto súhlasím.
K otázke autora postu sme sa (dúfam) vyjadrili aspoň dvaja akotak relevantne - každý zo svojho uhla pohľadu (jeden, čo rieši problémy, ktoré nemuseli byť - druhý čo ich nikdy nemal) a mám za to, že niet čo dodať teda ostáva voľný (v podstate zbytočný) pokec.
Dôchodca.
oco13
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

Autorovi jednoznačne najlepšie poradil Milan aj keď tiež ostáva nepochopený hlavne mladšou generaciou. Ja pri jeho radách som nikdy ani nerozmýšlal a nikdy som to nelutoval. Sám som momentalne v situacii,že v stroji nahradzujem original motor niečím celkom iným len..... :40bd: Takže viem čo to obnáša. Len je to pri stroji čo má viac ako 50 rokov. Pri aute čo chodí na STK a jazdí po ceste je nahrada niečím iným z mojho pohladu hodná uvažovania škôlkara. :4012: :3906:
som dezolát a komu sa to nepáči nech ma bozá v riť
seven549
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

hlavaty jeho rady su zbytocne pre ludi co niesu mechanici on to pise tak kodovane.aby to nepochopili asi spekulanti mechanici.je dobry na stare tdi motory a robi si archiv poruch co je pfuu velmi dobre.a specializuje sa len na svoju znacku aut aspon co to sledujem.cize pozna vsetke inovacie co koncern mal.a to je dobry mechanik robi si len vacsinou len svoju znacku aut.skoda ze to neposunul svoj zivot do inej krajiny mal by 5x vacsi prijem penazi a penzie.

inac mlada generacia ani nevie co to je otvorit kapotu na aute.ani adblue nevedia natankovat.

pritom auta su vzdy v zaklade funkcnosti rovnake.zaklad ako v roku napr 1920.lisa sa len tuhostou karoserie inac prepracovane ulozenie a pohyb naprav motory prevodovky iny interier a viac elektricky fungujucich blbosti.

no a cim novsie tym viac plastov srobov atd.ale ked sa kazde auto rozoberie do skeletu je to vzdy rovnake.vyzera ako rovnaky srot z pred 100 rokov.sice no s tedy bol este nosny ram.

Návrat na "Volkswagen fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 23 neregistrovaných