aký to je vlastne automat? passat 2006 2.0 fsi

Diskusia ohľadne vozidiel značky Volkswagen

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

Richi-xxx
Dátum registrácie: 25.05.2007 23:54
Zdieľať na Facebook

aký to je vlastne automat? passat 2006 2.0 fsi

Príspevok od používateľa Richi-xxx »

Zdravim vas. Mam passat 2006-ku 2.0 fsi s automatom, otocil som 120k kilometrov tak som zasiel na vymenu prevodoveho oleja /kedze to je automat/ a ked som si prisiel pre auto mechanik ku mne dojde a hovori, chlape ty nemas DSG. Ja som len ostal stat s otvorenymi ustami a pozeral, podla toho co viem tak automaty do VW sa od roku 2005 davaju DSG, tak aky iny automat teda mozem mat? Nasiel som inzerat na jedneho passata ktoreho prevodova paka vyzera presne ako moja:

http://www.autobazar.eu/sk/pics.php?id= ... en&lang=sk

Nemozem si pomoct ale stve ma to, kedze napriklad ak by som isiel auto predavat co poviem co tam je za prevodovku. Mechanik mi vysvetlil ze to je nieco medzi tiptronikom a DSG ale ja som o niecom takom v zivote nepocul. Mozete mi teda povedat co to mam vlastne za prevodovku a ci tam su vobec dve spojky ako v DSG? Je ten automat dobry? Dakujem za odpovede
tihi222
Dátum registrácie: 30.03.2008 11:30
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tihi222 »

to je DSG.inak nemas v TP? alebo cez Vin vo VW za 5minut povie technik co mas tam.
jarka1979
Dátum registrácie: 22.11.2010 13:08
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jarka1979 »

Tak to by si mal velmi rychlo vymenit mechanika...ja tiez,ked som sa prisiel opytat na vymenu prevodoveho oleja do automatu mam 4-stupnovy HDM menic,tak mi mechanik bohorovne tvrdil,ze mam 5-stupnovy tiptronic. Ani nemal snahu precitat si CoC,co som mal so sebou....odisiel som prec,lebo som vedel,ze nebude schopny ani najst vypustaci srob...
milanpohl
Dátum registrácie: 08.10.2009 23:17
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa milanpohl »

Už som to tu raz písal lebo 99% slov.národa si myslí že bol Tiptronik a po ňom iba DSG.Ale DSG to nie je.

JE TO KLASICKÝ ŠESŤ STUPŇOVÝ AUTOMAT AISIN- 09G!!!!!!!!

Ide tam 7 litrov oleja špecifikácie G052 025.
seven549
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

je to obycajny automat.dsg by si mal napisane na pake.dsg je robotizovany manual.
Hyundai1
Dátum registrácie: 27.04.2007 13:05
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Hyundai1 »

ako rozpoznám tiptronic od klasického Aisinu ??? jedna sa o VW Passat 1,6 FSI , r.v. 2007 ma to 6 prevodov .

japonský Aisin asi nema žiadne muchy ? alebo treba sa ničoho obávať pri tej prevodovke vo VW ?
seven549
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

tiptronic ma v ponuke nielen P D N ale aj + a - a pakou davas len dopredu dozadu a radi to.
Sliedic
Sir
Dátum registrácie: 18.05.2004 11:29
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Sliedic »

Richi... Prevodový olej vymieňaj každých 60.000km.
milanpohl
Zdieľať na Facebook

No veď ten AISIN má funkciu Tiptronic.
Nie je AISIN a Tiptronic oddelene.Chápeš?

Na benzínových Passatoch či je to 1.6 FSI alebo 2.0 FSI sú dva druhy prevodoviek.Manuálna prevodovka a šesť stupňový automat AISIN.

DSG má iba motor 3.6.Potom už len TDI motory.

Tak to je do roku 2008. Potom prišla nádhera menom TSI a TFSI a pomiešali to ako prišlo,benzín nebenzín -diesel nediesel všade si mohol mať aj DSG,manuál aj automat.Dúfam že v tom máš už jasno.
Peterr83
Dátum registrácie: 28.05.2008 14:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Peterr83 »

myslim,ze si teraz zabil asi viacerych ludi...........aj mna
aky je rozdiel v DSG a AISIN ?
milanpohl
Zdieľať na Facebook

Richi-xxx
Dátum registrácie: 25.05.2007 23:54
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Richi-xxx »

Sliedic napísal:Richi... Prevodový olej vymieňaj každých 60.000km.
ja som auto kupoval zo 117000 cize pri 120 som menil a odteraz kazdych 60000 budem olej menit, motorovy zase 15000.. uz som bol so vsetkym patricne pouceny

milanpohl.. diky za info uz tomu celemu konecne rozumiem.. cize je jasne ze mam tiptronic.. davam rovnaku otazku aku uzivatelia predomonou teda.. ake to ma muchy alebo s cim mam ratat ze sa moze pokazit?.. popriade este viem ze DSG ma zotrvacnik v sebe, tiptronic ho ma? je to totiz nelacna zalezitos.
milanpohl
Zdieľať na Facebook

Ano každý motor má zotrvačník.Na ňom je našrobovaný hydromenič.Tu je to ale ako klasický jednohmotný zotrvák-poškodí sa,iba ked sa prevodovka zablokuje z dôvodu spálenia.

Čo sa týka údržby tak klasika ako každý automat-pozorne dbať na kvalitu oleja,meniť pravidelne nepreťahovať tie intervaly o desať tisíce km ako majú niektorý zvykom,nepreťažovať,a hlavne nie plná knedla z nuly a za studena.

A čo sa týka závad tak prekvapiť ťa môže hocikedy hocičo-treba myslieť na to že sú tam tri spojky a dve brzdy,hydromenič so spojkou,šúpatková s ôsmimi solenoidmi,
snímače,riadiaca jednotka,elektronická páka a spústa kabeláže dookola...
mp3turbo
expert: TDI
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mp3turbo »

tak tak tak, kraaaaasne automaticke tragače. Jednoduche a lacne na opravu ked sa nieco stane.

A hlavne ked sa to chce opravit tak je to poriadne mastne. Takze sa to vselijako šolícha az by som napisal odrbava... a potom to tak vyzera.
PROCHY603
Dátum registrácie: 11.02.2008 21:34
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa PROCHY603 »

Olej treba vymenit!!!

Je uplne jedno ci je to Automat,dsg,tiptronic, manual. atd,atd,

Vymena oleja je vzdy lacnejsia jak repas prevodovky a je uplne jedno ci je to AUTOMAT alebo MANUAL. :41c2: :41c2:
Napísať odpoveď

Návrat na "Volkswagen fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných