Aký je toto podvod?

Diskusia ohľadne vozidiel značky Citroen

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

beloncik
Príspevky: 37
Dátum registrácie: 12.02.2007 19:27
Zdieľať na Facebook

Aký je toto podvod?

Príspevok od používateľa beloncik »

Ahojte, poradte mi aký je toto podvod? Ked inzerujem auto, a ozvú sa mi ludia z anglicka /asi nigerijci/, že chú kúpiť moje auto a zaplatia dopredu, na mnou vytvorený účet paypal, Píšu, že, len mám otvoriť účet Paypal, s adresou menom atď.Ako chcú vytiahnuť odo mna peniaze týmto spôsobom. Nie ja chcem kúpiť, ale ja chcem predať. Títto podvodníci sú, ako píšu z anglicka, a chcú si auto svojou prepravnou spoločnosťou odviesť do anglicka. Celé je to viditelno podvod, úvolant vľavo - anglicko vpravo/,ale nechápem princíp, ako chcú dostať penaze od ľudí čo na toto naletia. Vďaka za za všetky námety a nech je to poučné pre všetkých.
marek11111
Príspevky: 1892
Dátum registrácie: 05.01.2010 11:47
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa marek11111 »

Budú od Teba chcieť aby si na ten účet vložil zálohu na odťahovku - o tieto peniaze by si prišiel. Napíš im že o 2 týždne ideš do Anglicka a auto im dovezieš, uvidíš čo Ti odpíšu.
impax
Príspevky: 570
Dátum registrácie: 28.07.2011 07:35
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa impax »

je to podvod, možno v štádiu začatia, takže ich nikto nebude za nič stíhať aj keby si to nahlásil, ako bolo vyššie napísané, daj im vedieť že ideš do anglicka, bla bla bla vyzdvihnúť priateľku, mamu atď a že im auto donesieš a pôjdeš späť lietadlo, uvidíš reakciu, hneď zmiznú. hej hej oni budú chcieť na pay pal účet nejakú záruku ktorú si vyberú a už sa toho nedopátraš.
sarusian
Príspevky: 168
Dátum registrácie: 05.08.2011 10:58
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa sarusian »

marek11111 napísal:Budú od Teba chcieť aby si na ten účet vložil zálohu na odťahovku - o tieto peniaze by si prišiel. Napíš im že o 2 týždne ideš do Anglicka a auto im dovezieš, uvidíš čo Ti odpíšu.
no ale ak by aj vlozil na ten ucet peniaze, kedze on ten ucet vytvaral, tak ma k nemu len on pristup, cize by im musel z toho uctu poslat peniaze na iny paypal, inac nevidim v tom zmysel

ale aj ja si myslim, ze je to podvod
peto166
Príspevky: 972
Dátum registrácie: 14.06.2009 14:05
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa peto166 »

no schvalne.. vytvor si ucet (je to zdarma) a nech ti nan poslu peniaze aspon zalohu, nech si pridu po auto a pri preberani doplatia zvysok v hotovosti...

hlavne im ty nic neplat a nikam nevkladaj ziadne peniaze!!! aspon uvidime co ti odpisu...
lipato
Príspevky: 3
Dátum registrácie: 29.11.2008 14:47
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lipato »

Prosím Vás, ľudia, spamätajte sa. Ide o čistý podvod, aj keď v štádiu pokusu,no to sa ťažko dokazuje. Všetky takéto prípady sú založené len na prostej chamtivosti ľudí. Každý by mal mať na pamäti a mal by si najmä zdravím sedliackym rozumom zvážiť:
1. aký právny poriadok sa vzťahuje na takéto "obchody" - ako bude predávajúci, či kupujúci chránený, ako sa bude a kde domáhať svojich práv v prípade vzniknutej škody.
2. obe strany sú v podstate fiktívne, v živote sa nevideli, nie je známa skutočná identita, nie je nič písomne, žiadna zmluva, žiadna záruka a pod.
3. akékoľvek obchodovanie s niekým, koho identita nie je potvrdená, je vždy rizikové. A toto platí dvojnásobne pri obchodovaní so zahraničím.
4. v takýchto prípadoch môže ísť o vylákanie osobných údajov a tie budú následne zneužité - pri neskoršej komunikácii budú požadované čísla dokladov, kreditných kariet a pod.
5. alebo pôjde o vylákanie peňazí. Najprv bude navodená situácie, že všetko je v poriadku, ale neskôr bude pod nejakou krásnou rozprávkou (napr. že špedičná firma požaduje zálohu a oni teraz nemajú, alebo že túto zálohu potom vyplatia spolu pri doručení tovaru) požadované previesť určitý obnos. No a ten už v živote nikto neuvidí.
6. no a v konečnom dôsledku - zistili ste si vôbec, ako je to s predajom vozidla a jeho odhlásením z evidencie do zahraničia u nás? Ak áno, tak potom je jednoduché spočítať si dve a dve a prísť na to, že takýmto spôsobom to asi nepôjde.

A ešte jedna rada: keď s niekým komunikujete cez internet, tak nikdy si nemôžete istý, kto sedí na druhej strane compu!!!!

Ruky preč, je to :3c90:

Odporúčam napr.: http://www.zdruzenie-sova.sk/
sa-mo
Príspevky: 19
Dátum registrácie: 01.09.2009 17:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa sa-mo »

Zdravim....

Presne ako je pisane vyssie....v pripade trestneho cinu je trestný nie len jeho pokus, ale aj (v pripade zlocinu) ich priprava (okrem pripadov ak by nastal zanik trestnosti atd....)....Samozrejme toto ohlasovat je zbytocne pretoze aj ked to vyzera ako podvod este k nemu nedoslo....moze sa stat v jednom pripade z 1000, ze toto zrovna bude slusny obchod a co potom? No a ked uz k podvodu dôjde bude to len dopisovanie medzi organmi SR a UK....takze naozaj tazko dokazatelne...

Aby som vsak s niecim prispel, co sa tyka PayPal uctu...je ho mozne vytvorit aj na relativne falsone udaje...a dalsia vec...vy vytvorite na PayPal ucet....on Vam posle peniaze...vy mu date / odoslete / odovzdate auto... a v tom existuje jedna finta, ze ma niekolko dni na to aby reklamoval prevod penazi cez PayPal a bdue pozadovat tie peniaze spat....a zrazu tie prachy z Vasho PayPal uctu zmiznu....nedeje sa to takto jednoducho ako som to opisal, ale princim je priblizne takyto. A potom neni ani auto ani prachy....

Dalsi system je taky, ze najprv mate zaplatit peniaze na prevoz auta. Zase kravina.....ved on chce dostat auto do UK nie Vy :D :D .... Takze Ti co su chamtiví za ziskom naletia a potom pridu o tieto prachy.....

Tretia moznost je taka, ze Vám chce poslat peniaze na ucet, ale pretoze posiela peniaze zo zahranicia sa vyhovori na to, ze posle peniaze priamo na Vasu kartu a preto potrebuje udaje z platobne/debetnej ci kreditnej karty - meno, validitu, rozne kody a pod (je to blbost ale neznaly clvoek nevie aka je to zbran)....S tymito udajmi sa potom da pohodlne nakupovat online na nete, kupovat dovolenky, rezervovat hotely, prenajimat auta a cokolvek dalsie....a peniaze pekne ubudaju a ubudaju....

Tieto ponuky sa vyzancuju najmä tym, ze vacsinou ponukaju vyssiu sumu ako ziadate. Sám som sa s tym stretol, ze mi niekto známemu tot ponukol (motor z auta predával). No kazdy by prijal samozrejem viac penazi...ale logicky, kto by len tak ponukol viac ?? Ved to je uz na pohlad chore....

Takze najlepsie ani nedopisovat..... GOOD LUCK :) ....
Naposledy upravil/-a sa-mo v 31.07.2013 20:44, upravené celkom 1 krát.
marek11111
Príspevky: 1892
Dátum registrácie: 05.01.2010 11:47
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa marek11111 »

sarusian - podvodníkovi stačí vedieť osobné údaje a peniaze vyberie
predposledný odsek: http://turek.co/post/44060717202/podvod ... tern-union
pn437ab
Príspevky: 1138
Dátum registrácie: 14.12.2006 20:30
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa pn437ab »

V žiadnom prípade neodpovedat ani sa nebavit s takýmito oje....
Ak si myslíš, že ti dajú priestor na špekulácie tak si na velkom omyle. To nie su jednotlivci sediaci doma v pivnici ale velké spoločnosti so sídlom v Rumunsku a neviem kde ešte.
PatoGTD
Príspevky: 224
Dátum registrácie: 02.02.2011 18:46
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa PatoGTD »

A ako mu vyberu peniaze z jeho novo zalozeneho paypalu?
denisoo.ga
Príspevky: 2
Dátum registrácie: 22.08.2007 00:33
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa denisoo.ga »

Ono je to založené na tom, že v paypale majú zadanú adresu napr.
wallstreet 34 London ale budú chcieť aby si auto poslal na inú adresu s niakeho vymysleného dôvodu. A ak ty budeš chcieť peniaze vybrať s paypalu tak nebudeš vedieť dokázať , že si im to auto poslal na adresu ktorá je v paypale. Takže oni si peniaze stiahnu nas5 a ty máš po aute :D :D Som to písal tak v skratke v reale je to trošku iné a zložitejšie ale podstata podvodu je takáto
bestauticko
Príspevky: 56
Dátum registrácie: 24.04.2008 22:59
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bestauticko »

PayPal je len sprostredkovanie prevodu peňazí, žiadne peniaze na žiadnom PayPal účte neostávajú, ale cez PP Ti prídu na Tvoj účet v slovenskej banke, ktorý si pri vytvorení účtu v PP uviedol, resp. na ktorý sa viaže Tvoja embossovaná kreditka , ktorú máš v PP uvedenú. Finta je spomenutá hore vo vlákne, budú od Teba chcieť zálohu na náklady s prevodom a pod., ak im nič nepošleš, nemáš sa čoho báť, samozrejme im nesmieš dať žiadne údaje, na základe ktorých by mohli disponovať s Tvojím novovytvoreným PP účtom. Ak sa Ti ktokoľvek ozve z UK, že chce Tvoje auto, je to samozrejme fake, tu nie je o čom, iba som Ti chcel potvrdiť, že ak neposkytneš o Tvojom účte žiadne info, je to naozaj bezpečná forma prevodu peňazí (aj keď primárne určená na menšie transakcie).
magnetique
Príspevky: 64
Dátum registrácie: 07.12.2007 19:29
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa magnetique »

bestauticko napísal:PayPal je len sprostredkovanie prevodu peňazí, žiadne peniaze na žiadnom PayPal účte neostávajú
jasne ze zostavaju, PayPal sa chova ako bezny ucet s debetom, kreditom a zostatkom, to ci si peniaze vytiahnes na ucet alebo na kartu je uz vedlajsie...

co sa tyka systemu podvodu, podla mna to funguje na bazi toho, ze predavajuceho donutia vytvorit si PayPal ucet, kde si natuka sovju platobnu kartu a tym prelinkuje PayPal ucet s bankovym. Potom mu budu tvrdit, ze uz mu poslali peniaze, on sa bude branit ze tam nic nema, ako dokaz mu poslu link, ktory bude vypadat ako normalny PayPal ale bude to phishing stranka a ak sa tam on prihlasi tak sa dostanu k jeho pristupu na PayPal a tym padom aj k uctu.

Samozrejme PayPal to ma aspon ako tak ochranene a vacsiu sumu nevyberu ale predsa len...
[URL=https://www.spritmonitor.de/en/detail/1210186.html] [img]https://images.spritmonitor.de/1210186_6.png[/img] [/URL]
sarusian
Príspevky: 168
Dátum registrácie: 05.08.2011 10:58
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa sarusian »

marek11111 napísal:sarusian - podvodníkovi stačí vedieť osobné údaje a peniaze vyberie
predposledný odsek: http://turek.co/post/44060717202/podvod ... tern-union
WU viem, ze tam je to dost pofiderne, ale ten postup, ktory dal
magnetique by mohlo byt to, o co im ide
marek11111
Príspevky: 1892
Dátum registrácie: 05.01.2010 11:47
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa marek11111 »

sarusian - nejak tak by to mohlo fungovať ako píše magnetique, podvody sú čím ďalej zložitejšie. Niekedy je ťažké rozoznať čo je reálne a čo podvod. No to čo píše zadávateľ je čistý podvod, také maily mažem hneď.

Každý podvod je založený na chamtivosti, kto len trochu rozmýšľa sa nachytať nenechá :3020:
Napísať odpoveď

Návrat na "Citroen fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných