Akú batériu do auta
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
kiklop263
- Dátum registrácie: 26.04.2008 19:45
vidím, že vieš o čom píšeš.mp3turbo napísal:dakujem!....
Tak pridám ešte ja.
Ford Galaxy r.96 /Sharan, Alhambra/ výrobca do týchto áut, ktoré išli na trh do teplých krajín ako Portugalsko,Španielsko,Taliansko....atď. dávali okolo 75Ah AKB. Vozidlá čo išli na trh do severnejších oblastí už 90Ah a viac!
Riešil som túto otázku práve teraz nakoľko moja 75Ah AKB v týchto mrazoch už nestačila, pravda mala už okolo 5 rokov.
Teraz zimné štarty bez problémov pokial nezamrzne nafta.
O nabíjaní sa na nete dočítate mnoho a ako správne nabíjať a pod. len treba vedieť správne hľadať.
A pre zaujímavosť. Kolega z práce má v Š-120 115Ah AKB a alternátor neprotestuje !!!
A debata či tam vôjde taká alebo onaká. Premeraj si rozmery uloženia AKB dxšxv a na nete skoro pri každom máš rozmery.
-
peto78
- Dátum registrácie: 20.11.2007 18:11 Zdieľať na Facebook
v skode 120 som mal baterku z traktora cca 125AH a bolo to uplne v phode nic neodislo a aj v mrazoch som nastartoval na plyn a to je uz aka stara technika alternatora a vsetko bolo v pohode.a je to tak kolko zoberes tolko vratis do baterky energie.akurat mas znacnu rezervu kapacity takze aj ked klesne kapacita pod 70% tak stale fobiu natocis 
-
premaw
- Dátum registrácie: 16.01.2006 19:33 Zdieľať na Facebook
lanken napísal:ne cim silnejsie automaticky znamena aj najlepsie[/quote
To nie je pravda, lebo ked mas na 1,2 Htp Fabii alternator stavany , na dobijanie 45Ah baterie , tak potom tak aj pracuje. KEd mu tam das 74 Ah bateriu , alternator nebude stihat dobijat taku velku kapacitu a moze sa lahko stat ,ze sa pretazi a odpali.. Moj nazor.. Predavam autobaterie asi 3 roky , je to len moj nazor. Do 1,2 Htp by som vacsiu ako 55Ah, urcite nedal . Ja sa zamerievam len na znacku Fiamm , su kvalitne. Urcite by som siahol aj po Exide , Bosch mozno aj Banner...]
-
ivko1
- Dátum registrácie: 02.08.2006 15:31 Zdieľať na Facebook
Vladoo12 napísal:Ja som písal že vo Fabii Junior bola 37Ah, bez mihnutia oka by som tom dal 50-55Ah. Alternátor sa vôbec neodpáli lebo baterka nie je spotrebič !!! ale zásobník energie !!! Už tu raz odzneklo že alternátor nevie aká baterka je v aute , a už v žiadnom prípade neznamená že ju musí viacej dobíjať !!! Slabšia baterka sa pri štarte vybije o niečo viac ako tá silnejšia a aj jej nabitie trvá menej !!! Čiže baterky sú skoro stále nabite, ide iba o to kolko Ah si udrží počas mrazov. Výrobca dá auta presne vypočítanu baterku na limit, z jednoduchého dôvodu ABY UŠETRIL, lebo on nekupuje jednu baterku ale miliony a tam by sa to na cene kurevsky prejavilo. Niektorí stále nemôžete pochopiť že každý výrobok sa vyrába iba za účelom dosiahnutia čo najväčšieho zisku, a aj to je na dnešných autách vidieť, len tomu akosi stale nechce nikto uveriť a myslí si že dnes sa zameriavajú na kvalitu aby uspokojili zákazníkov. Dnes sa vyrába iba pekný obal - to je všetko... Vyrátaj si keby bol cenový rozdiel v 37Ah vs 44Ah len 3EUR, kolko to urobí na 300 000 áut ročne !!! 900 000 EUR za rok vo vreckulanken napísal:ne cim silnejsie automaticky znamena aj najlepsie[/quote
To nie je pravda, lebo ked mas na 1,2 Htp Fabii alternator stavany , na dobijanie 45Ah baterie , tak potom tak aj pracuje. KEd mu tam das 74 Ah bateriu , alternator nebude stihat dobijat taku velku kapacitu a moze sa lahko stat ,ze sa pretazi a odpali.. Moj nazor.. Predavam autobaterie asi 3 roky , je to len moj nazor. Do 1,2 Htp by som vacsiu ako 55Ah, urcite nedal . Ja sa zamerievam len na znacku Fiamm , su kvalitne. Urcite by som siahol aj po Exide , Bosch mozno aj Banner...]
Naposledy upravil/-a ivko1 v 11.01.2009 12:04, upravené celkom 5 krát.
-
lanken
- Dátum registrácie: 14.08.2006 20:29 Zdieľať na Facebook
-
hamer
- Dátum registrácie: 17.01.2006 16:00
mp3turbo napísal:a aby som nezabudol, teraz som zabludil do Slovenskeho Raja. Rano startujem pri teplotach pod minus patnast a vo Forde Galaxy s datumom vyroby 2001 a najazdenymi 350.000km mam baterku s datumom vyroby 11/2000. MOZE BYT? Kto z vas ma osemrocnu baterku ??????????????
V starom VW passat som mal VARTU BLUE DYNAMIC kupenúu 22. 9. 2001. Stale točila. Teraz pri tych mrazoch ked auto cca 4 dni stalo vonku uz slabsie. No po ceste 50 km zase no problem. Vymenil som ju uz radsej.
Toho kto ma pindy okolo ampér hodin a alternatora netreba riešit....
V 1991 nam zo žiguli ukradli 2x po sebe bateriu. Otca to najebalo a dal do kufra 180 Ah bateriu EXIDE vtedy mala uz 5 rokov. Tu uz neukradli. V tu zimu sme boli v Tatrach a pred
chatou rano pri -25 žigula ako jedine auto naštartovala.
-
premaw
- Dátum registrácie: 16.01.2006 19:33 Zdieľať na Facebook
ivko1 napísal:Vladoo12 napísal:Ja som písal že vo Fabii Junior bola 37Ah, bez mihnutia oka by som tom dal 50-55Ah. Alternátor sa vôbec neodpáli lebo baterka nie je spotrebič !!! ale zásobník energie !!! Už tu raz odzneklo že alternátor nevie aká baterka je v aute , a už v žiadnom prípade neznamená že ju musí viacej dobíjať !!! Slabšia baterka sa pri štarte vybije o niečo viac ako tá silnejšia a aj jej nabitie trvá menej !!! Čiže baterky sú skoro stále nabite, ide iba o to kolko Ah si udrží počas mrazov. Výrobca dá auta presne vypočítanu baterku na limit, z jednoduchého dôvodu ABY UŠETRIL, lebo on nekupuje jednu baterku ale miliony a tam by sa to na cene kurevsky prejavilo. Niektorí stále nemôžete pochopiť že každý výrobok sa vyrába iba za účelom dosiahnutia čo najväčšieho zisku, a aj to je na dnešných autách vidieť, len tomu akosi stale nechce nikto uveriť a myslí si že dnes sa zameriavajú na kvalitu aby uspokojili zákazníkov. Dnes sa vyrába iba pekný obal - to je všetko... Vyrátaj si keby bol cenový rozdiel v 37Ah vs 44Ah len 3EUR, kolko to urobí na 300 000 áut ročne !!! 900 000 EUR za rok vo vreckulanken napísal:ne cim silnejsie automaticky znamena aj najlepsie[/quote
Podla mna to je blbost. Predsa nemozes porovnavat alternator priklad na Bmw X5 s alternatorom na fabii 1,2 co sa tyka vykonu. Aleternator na fabii sa musi viacej posnazit aby dobil 90Ah Bateriu , na bavoraku ako keby dobila fabia s jej mini alternatorom..Take reci ,ze z vacsej baterie ti pri starte zoberie menej energie su blbosti , ma to niekto zmerane, kolko ti to zoberie. Kamarat dal do Favorita 74 Ah bateriu a po 2 tyzdnoch si odpalil alternator , pretoze ten bateriu stale dobijal , nebol schopny dosiahnut stav plneho nabitia baterie a preto isel cez svoje moznosti. To ,ze vsetko je len reklamny tah podla mna je oblb . uvedomte si ,ze Ah je KAPACITA , dolezity faktor pri autobateriach je STARTOVACI PRUD , to je to co ,ked pridete rano do auta ,sadnete si a vidite ako vam toci starterom. Sused ma AKUMU , 74Ah 420A startovaci prud a vcera som ho musel startovat cez kable. Ja mam 74 Ah 680A Fiamm a startoval som bez problemov , obidvaja mame TDCi motory.. Take reci ,ze 105 a baterka z traktora , to uz je trosku extrem ,kto toto zozerie niekomu.. Ale v pohode , ani ja nemusim mat pravdu , hovorim ,len zo skusenosti..
-
4006
- Dátum registrácie: 13.08.2008 22:28 Zdieľať na Facebook
-
ivko1
- Dátum registrácie: 02.08.2006 15:31 Zdieľať na Facebook
Vladoo ked máš písať blbosti radšej nepíš nič !!! Ideme na to primitívným spôsobom. Máš dve baterky 40Ah a 55Ah začneš štartovať , štartér ma výkon 1 kW, ktorá baterka sa viac vybije 40Ah alebo 55Ah ??? Iný príklad, zapneš svetla odber okolo 200W, ktorá baterka sa skôr vybije ??? Teraz opačne v aute máš alternátor ktorý dodáva 60A , ktorá baterka sa ti skôr dobije ta čo bola menej vybitá 55Ah , alebo tá čo viacej 40Ah ??? A ešte raz píšem baterka nie je spotrebič ktorý odoberá prúd z alternátora, je to iba zásobník energie !!! Bateria je dobíjaná zvyškovým prudom , ktorý nespotrebujú spotrebiče ako svetlá radio, elektronika v aute... Je smutné že niektorí nechápu tie najprimitívnejšie veci !!!
-
Para24
- Dátum registrácie: 27.02.2008 15:25 Zdieľať na Facebook
mp3turbo napísal:a aby som nezabudol, teraz som zabludil do Slovenskeho Raja. Rano startujem pri teplotach pod minus patnast a vo Forde Galaxy s datumom vyroby 2001 a najazdenymi 350.000km mam baterku s datumom vyroby 11/2000. MOZE BYT? Kto z vas ma osemrocnu baterku ??????????????
ak chces, spravim ti video.
Co to je 8 rokov? Ja mam original baterku roku vyroby 1996 vo VW a bez problemov mi to startuje aj v tychto mrazoch
Ak chces, mozes si prist spravit z neho video
-
Ondrejko69
- Dátum registrácie: 28.04.2007 21:46 Zdieľať na Facebook
Mp3turbo, na tvoj obsiahly príspevok ti neviem povedat nič iné, iba sedliacky prije...ny rozum. Vies preco take rozdiely v autobateriach ? .. Vies si uvedomit preco maju niektore auta 44 a niektore 100 AH ? .. vies aspon co znamena oznacenie AH v praxi ? .. Podla tychto tvojich reči čo si tu popisal znači ze nemas ani potuchy o com to je ... Pri baterii cca 44Ah by mal byt nabijaci prud cca 4,4 A pri 74 by mal byt nabijaci prud 7,4 A . To čo si ty myslis ze nabijes 2 A nabijackou tak isto ale len dlhsie je tvoj primitivny nazor., nabiješ ale nikdy nedosiahnes prislusnu kapacitu ! Pretoze ta nabijacka to nedokaze .. nabije ju ale, pri studenom motore ta tvoja "nabita baterka" bude tocit 1min a ked ju nabijes poriadnou nabijackou "tzv. tvrdy zdroj" bude tocit 10min. Toto je to najjednoduchsie vysvetlenie ake ti viem povedat aj to som si nie isty ci dokazes pochopit
-
mp3turbo
- expert: TDI
- Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26 Zdieľať na Facebook
> Je smutné že niektorí nechápu tie najprimitívnejšie veci !!!
... a este navyse predavaju baterie
to je to najhorsie co sa moze stat.
a teraz ondrejkovi:
> Vies si uvedomit preco maju niektore auta 44 a niektore 100 AH ?
no preco? Pretoze VW Touareg 5.0TDI V10 ma kurna iny starter ako Fabia 1.2 HTTP ! Ta fabka moze mat 1.5kW starter, ten Touareg kludne aj 6kW co znamena ze pri 12V baterii ta fabia berie 1500W/12V = 125A ale ten Touareg 6000W/12V = 500A. Takze tych 500A asi 44Ah bateria neda, ze? A samozrejme je pravda co hovoril Ivo, ze kazdy sa snazi setrit kolko sa len da. Preco si myslis ze do tych pridrbanych fabii 1.2 nedavaju 55Ah baterku? Lebo by jej ublizili? Ale hovno, preto lebo 37Ah je lacnejsia o 400,- SKK a ked vyrobis milion aut, je to 400 milionov korun.
No napriklad aj preto, lebo ten touareg ma nezavisle kurenie ktore zerie 30A a vytrieska za dvadsat minut jednu 44Ah baterku tak ze pri plus desat nenastartujes?! Napriklad aj preto lebo vsetky elektricke spotrebice touaregu zozeru tolko ako devat fabii dohromady? No preco asi...
> .. vies aspon co znamena oznacenie AH v praxi ? .. Podla
> tychto tvojich reči čo si tu popisal znači ze nemas ani
> potuchy o com to je ...
hlavne ze ty mas... no pod do mna, co to znamena Ah? Ze 70Ah energie mozes vybijat presne jednu hodinu 70timi ampermi pripadne polhodinu 140Ampermi pripadne dve hodiny 35ampermi? A co INE to znamena podla teba?
> Pri baterii cca 44Ah by mal byt nabijaci prud cca 4,4 A pri
> 74 by mal byt nabijaci prud 7,4 A .
ty vedator, zabudol si na jednu vec : AKO DLHO MA BYT TENTO NABIJACI PRUD PRI TYCH BATERKACH POUZITY NA PLNE NABITIE. Je rozdiel ked nabijas 74Ah baterku 7.4ampermi (ako dlho? od vecera do rana teda 12 hodin?) a ked tu istu baterku nabijas TEN ISTY CAS styrmi ampermi (ano, vtedy by sa nabila menej ale nic ti nebrani tymi styrmi ampermi nabijat dvadsat hodin). Pozri si co znamena C20, C10, C5 a potom sa vrat naspat. Kde je napisane ze 74Ah baterku nemozes nabijat jednym amperom tyzden? Preco by si nemohol???? Je daleko kvalitnejsie nabijat 80Ah bateriu DVOMI AMPERMI (sice podstatne dlhsie ale dvomi ampermi) ako nabijat ju OSMYMI ampermi!!
Takisto existuju na tuzkove AA baterie nabijacky ktore ich nabiju za dve hodiny (prudom 1.5A a tie akumulatory su vrele jak svina, zivotnost ide prudko dole) a aj nabijacky ktore ich nabijaju celu noc (12 hodin) ale akumulatory toto nabitie vydrzia tisic krat.
cim vacsim prudom nabijas, tym VIAC NICIS nabijany akumulator. cim mensi prud pouzijes (ano, samozrejme, treba DLHSI CAS), tym setrnejsie je to nabijanie!! 80Ah baterii do auta VOBEC nevadi keby si ju nabijal dvomi ampermi !!!
> To čo si ty myslis ze nabijes 2 A nabijackou tak isto ale len
> dlhsie je tvoj primitivny nazor., nabiješ ale nikdy
> nedosiahnes prislusnu kapacitu !
tvoj nazor je primitivny a uplne zly. Kapacita je mnozstvo energie vynasobene CASOM minus straty pri tom nabijani (vnutorny odpor baterie, prechodovy odpor drotov podla priemeru atd). PRECO BY SOM NEMOHOL 80AH BATERKU NABIJAT DVOMI AMPERMI?!?! KED JU BUDEM NABIJAT 55 HODIN DVOMI AMPERMI (=55HODx2A = 110Ah nominalny naboj), dosiahnem LEPSIE NABITIE AKO TY ked ju budes nabijat dvadsiatimi ampermi pat a pol hodiny (20A x 5.5hod = 110Ah nominal, to iste ako moj pripad). V tvojom pripade bude baterka varit jak sprosta a po par takychto nabitiach ju odfajcis.
> Pretoze ta nabijacka to nedokaze .. nabije ju ale, pri
> studenom motore ta tvoja "nabita baterka" bude tocit 1min a
> ked ju nabijes poriadnou nabijackou "tzv. tvrdy zdroj" bude
> tocit 10min .
rit palovu, zisti si co je mnozstvo energie a potom pridi naspat do tejto diskusie. Ty si presne ten vedator o ktorych som hovoril hned na zaciatku, lebo takych je strasne vela a hovno tomu rozumeju. Kolko si ty osobne nabijal 88Ah baterii malym prudom, povedzme moje dva ampere? Kolko si v zivote nabijal 110Ah baterii dvomi ampermi? Ani jednu jedinu a budes tu vykrikovat. Nepytaj sa ludi na forach, zbehni prosim ta na najblizsiu vysoku skolu (idealne elektrofakultu) a tam sa prosim ta opytaj. LEbo na forach sa vyskytuje kvantum ludi ako si ty... a ten predavac baterii co pisal pred tebou.
> Toto je to najjednoduchsie vysvetlenie ake ti viem povedat
> aj to som si nie isty ci dokazes pochopit
a to vysvetlenie je uplne zle. Dones mi rychlo nejaku vytrieskanu baterku, ja ju budem mojimi dvomi ampermi nabijat a potom si porovname.
skoda reci... vedel som ze sa kvantum takych vedatorov ozve lebo je to na kazdom fore dokolecka dokola to iste. Vsimni si aky je rozdiel co a ako pisem ja a ty. Ty napises "primitivny nazor, hovno tomu rozumies". Ja ti dam matematicku ulohu : kolko energie natlacis do akumulatora pri zanedbani akychkolvek odporov (prechodove a vnutorne) ked nabijas baterku piatimi ampermi dvadsatpat hodin?
Dame si take male aj mudry schybi... pod aky si mudry. A potom sa pobavime o nabijani baterii. Odpovedz na moju matematicku hadanku. Som zvedavy ci to dokazes a bol by som STRASNE prekvapeny keby nie...
... a este navyse predavaju baterie
a teraz ondrejkovi:
> Vies si uvedomit preco maju niektore auta 44 a niektore 100 AH ?
no preco? Pretoze VW Touareg 5.0TDI V10 ma kurna iny starter ako Fabia 1.2 HTTP ! Ta fabka moze mat 1.5kW starter, ten Touareg kludne aj 6kW co znamena ze pri 12V baterii ta fabia berie 1500W/12V = 125A ale ten Touareg 6000W/12V = 500A. Takze tych 500A asi 44Ah bateria neda, ze? A samozrejme je pravda co hovoril Ivo, ze kazdy sa snazi setrit kolko sa len da. Preco si myslis ze do tych pridrbanych fabii 1.2 nedavaju 55Ah baterku? Lebo by jej ublizili? Ale hovno, preto lebo 37Ah je lacnejsia o 400,- SKK a ked vyrobis milion aut, je to 400 milionov korun.
No napriklad aj preto, lebo ten touareg ma nezavisle kurenie ktore zerie 30A a vytrieska za dvadsat minut jednu 44Ah baterku tak ze pri plus desat nenastartujes?! Napriklad aj preto lebo vsetky elektricke spotrebice touaregu zozeru tolko ako devat fabii dohromady? No preco asi...
> .. vies aspon co znamena oznacenie AH v praxi ? .. Podla
> tychto tvojich reči čo si tu popisal znači ze nemas ani
> potuchy o com to je ...
hlavne ze ty mas... no pod do mna, co to znamena Ah? Ze 70Ah energie mozes vybijat presne jednu hodinu 70timi ampermi pripadne polhodinu 140Ampermi pripadne dve hodiny 35ampermi? A co INE to znamena podla teba?
> Pri baterii cca 44Ah by mal byt nabijaci prud cca 4,4 A pri
> 74 by mal byt nabijaci prud 7,4 A .
ty vedator, zabudol si na jednu vec : AKO DLHO MA BYT TENTO NABIJACI PRUD PRI TYCH BATERKACH POUZITY NA PLNE NABITIE. Je rozdiel ked nabijas 74Ah baterku 7.4ampermi (ako dlho? od vecera do rana teda 12 hodin?) a ked tu istu baterku nabijas TEN ISTY CAS styrmi ampermi (ano, vtedy by sa nabila menej ale nic ti nebrani tymi styrmi ampermi nabijat dvadsat hodin). Pozri si co znamena C20, C10, C5 a potom sa vrat naspat. Kde je napisane ze 74Ah baterku nemozes nabijat jednym amperom tyzden? Preco by si nemohol???? Je daleko kvalitnejsie nabijat 80Ah bateriu DVOMI AMPERMI (sice podstatne dlhsie ale dvomi ampermi) ako nabijat ju OSMYMI ampermi!!
Takisto existuju na tuzkove AA baterie nabijacky ktore ich nabiju za dve hodiny (prudom 1.5A a tie akumulatory su vrele jak svina, zivotnost ide prudko dole) a aj nabijacky ktore ich nabijaju celu noc (12 hodin) ale akumulatory toto nabitie vydrzia tisic krat.
cim vacsim prudom nabijas, tym VIAC NICIS nabijany akumulator. cim mensi prud pouzijes (ano, samozrejme, treba DLHSI CAS), tym setrnejsie je to nabijanie!! 80Ah baterii do auta VOBEC nevadi keby si ju nabijal dvomi ampermi !!!
> To čo si ty myslis ze nabijes 2 A nabijackou tak isto ale len
> dlhsie je tvoj primitivny nazor., nabiješ ale nikdy
> nedosiahnes prislusnu kapacitu !
tvoj nazor je primitivny a uplne zly. Kapacita je mnozstvo energie vynasobene CASOM minus straty pri tom nabijani (vnutorny odpor baterie, prechodovy odpor drotov podla priemeru atd). PRECO BY SOM NEMOHOL 80AH BATERKU NABIJAT DVOMI AMPERMI?!?! KED JU BUDEM NABIJAT 55 HODIN DVOMI AMPERMI (=55HODx2A = 110Ah nominalny naboj), dosiahnem LEPSIE NABITIE AKO TY ked ju budes nabijat dvadsiatimi ampermi pat a pol hodiny (20A x 5.5hod = 110Ah nominal, to iste ako moj pripad). V tvojom pripade bude baterka varit jak sprosta a po par takychto nabitiach ju odfajcis.
> Pretoze ta nabijacka to nedokaze .. nabije ju ale, pri
> studenom motore ta tvoja "nabita baterka" bude tocit 1min a
> ked ju nabijes poriadnou nabijackou "tzv. tvrdy zdroj" bude
> tocit 10min .
rit palovu, zisti si co je mnozstvo energie a potom pridi naspat do tejto diskusie. Ty si presne ten vedator o ktorych som hovoril hned na zaciatku, lebo takych je strasne vela a hovno tomu rozumeju. Kolko si ty osobne nabijal 88Ah baterii malym prudom, povedzme moje dva ampere? Kolko si v zivote nabijal 110Ah baterii dvomi ampermi? Ani jednu jedinu a budes tu vykrikovat. Nepytaj sa ludi na forach, zbehni prosim ta na najblizsiu vysoku skolu (idealne elektrofakultu) a tam sa prosim ta opytaj. LEbo na forach sa vyskytuje kvantum ludi ako si ty... a ten predavac baterii co pisal pred tebou.
> Toto je to najjednoduchsie vysvetlenie ake ti viem povedat
> aj to som si nie isty ci dokazes pochopit
a to vysvetlenie je uplne zle. Dones mi rychlo nejaku vytrieskanu baterku, ja ju budem mojimi dvomi ampermi nabijat a potom si porovname.
skoda reci... vedel som ze sa kvantum takych vedatorov ozve lebo je to na kazdom fore dokolecka dokola to iste. Vsimni si aky je rozdiel co a ako pisem ja a ty. Ty napises "primitivny nazor, hovno tomu rozumies". Ja ti dam matematicku ulohu : kolko energie natlacis do akumulatora pri zanedbani akychkolvek odporov (prechodove a vnutorne) ked nabijas baterku piatimi ampermi dvadsatpat hodin?
Dame si take male aj mudry schybi... pod aky si mudry. A potom sa pobavime o nabijani baterii. Odpovedz na moju matematicku hadanku. Som zvedavy ci to dokazes a bol by som STRASNE prekvapeny keby nie...
-
hctrend
- Dátum registrácie: 30.04.2007 21:02
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
zaujimava tema,tak sa pridam.vyrobca auticka dava minimalnu kapacitu baterie na standartne pouzivanie vozidla.ale zapni vsetky spotrebice,pridaj nejake doplnky,povoz sa po meste.par krat nastartuj a alternator bude pistat od radosti ako baterka nestiha.doporucujem a pridavam sa k tym co davaju silnejsie akumulatory
-
mp3turbo
- expert: TDI
- Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26 Zdieľať na Facebook
ondrejko, vies mi povedat preco musi byt (alebo mal by byt) nabijaci prud 7.4Ah pri 74Ah baterii? PRECO? A co sa stane ak bude vyssi alebo nizsi?
a nezabudni na nasu matematicku ulohu, dobre? Ked ten vysledok nespravis spravne, mozes ist doriti s tvojimi vedomostami o nabijani baterii pretoze nemas ani elementarne zaklady elektrotechnickych veci co maju ziaci v siedmej triede zakladnej skoly.
a nezabudni na nasu matematicku ulohu, dobre? Ked ten vysledok nespravis spravne, mozes ist doriti s tvojimi vedomostami o nabijani baterii pretoze nemas ani elementarne zaklady elektrotechnickych veci co maju ziaci v siedmej triede zakladnej skoly.
-
Andrej.b.sk
- Dátum registrácie: 11.01.2009 09:31 Zdieľať na Facebook
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Amazon [Bot], Google [Bot], oco13 a 5 neregistrovaných