Ako odhlasit auto v CZ na vyvoz?

Všetky otázky a problémy týkajúce sa dovozu vozidiel

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

PatrolGR
Dátum registrácie: 01.10.2008 18:31
Zdieľať na Facebook

Ako odhlasit auto v CZ na vyvoz?

Príspevok od používateľa PatrolGR »

Ahojte, mam taku dilemu ohladne ceskych zakonov, tak sa idem spytat tu, ci niekto neriesil nieco podobne, alebo nema o tom poznatky.

Mam na Slovensku ceske auto s neplatnymi STK, EK. Auto chcem odhlasit na vyvoz, teda prihlasit ho potom tu na Slovensku. Ked som bol este v Cechach, informoval som sa na jednom urade dopravy, ci je mozne odhlasit auto na vyvoz aj bez STK a EK a pani za okienkom mi poveda ze je to mozne, za predpokladu, ze auto nepojde po svojich kolesach, ale na voziku a toto uvediem v ziadosti.
Hladal som k tomu oporu v zakone, ale nic, nenasiel som ziadnu zmienku.
Urcite budem volat na magistrat (Zlin), ale keby to niekto ovladal a potvrdil, ci vyvratil to, bolo by super...
:2f93:
PatrolGR
Zdieľať na Facebook

Patram, patram a nasiel som oficialny odkaz
http://www.hradeckralove.org/urad/vyvoz-vozidla
kde nie je ani zmienka o platnej STK, ale zase na inych komercnych strankach je info, ze je potrebna STK, tak ako???

tu nejaka pani poistovacka cervenym pise, ze je nutna PLATNA STK
http://www.hrabyova.cz/prihlasovani-voz ... ci-export/

som z toho jelen :41c2:
zoleeka70
Dátum registrácie: 05.02.2008 22:28
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa zoleeka70 »

auto bez platnej STK a EK nie je spôsobilé na premávku na pozemných komunikáciách-teda nemôžeš s ním jazdiť či na SK, či v ČR,aledo hocikde inde...takéto auto nemá čo robiť na cestách...čo na tom sa nedá pochopiť??? :angr: :angr:
cicmanec
Dátum registrácie: 15.10.2008 14:04
Zdieľať na Facebook

_

Príspevok od používateľa cicmanec »

Asi to, že on na ňom nechce jazdiť, on ho chce len doviezť...
zoleeka70
Zdieľať na Facebook

dá to na vozík a môže doviesť...alebo si urobí STK,EK a príde na ňom...
PatrolGR
Zdieľať na Facebook

zoleeka70, fakt, cital si moj prvy prispevok? ako sa spytal lakinooo? auto uz mam na Slovensku na dvore, znacky na nom nahodene, teraz chcem vyriesit odhlasenie a neviem, co s tou STK, EK.

cico, som dufal, ze ty nieco o tom budes vediet ;-(

tak jedine volat na ten magistrat cez tyzden
cicmanec
Dátum registrácie: 15.10.2008 14:04
Zdieľať na Facebook

_

Príspevok od používateľa cicmanec »

Keďže sa dovozom nezaoberám tam bohužiaľ neviem. Ale osobne nevidím dôvod aby to vyžadovali...
pandt
Dátum registrácie: 26.11.2008 23:59
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa pandt »

dobry den prajem. co sa tyka vyvozu z CR tak nepotrebujes STK zaplatis poplatok cca 2000Kč a daju ti prevozne SPZ len uz si nepamatam akej farby no a samozrejme odhlaseny TP ktory musi odhlasit na teba predosly majitel alebo splnomocnenie ktore nemusi byt overene u notra aby si to odhlasil ak uz samozrejme ze auto nemas odhlasene na seba. dufam ze sa nic nezmenilo ale malo by to byt takto Dufam ze som ti pomohol
zoleeka70
Zdieľať na Facebook

čítal som...keď auto nepotrebuje mať v ČR pri odhlásení nevidím žiaden dôvod špekulovať s ním-zoberie papiere a vyrieši odhlásenie...ale ak auto potrebuje mať v ČR pri odhlásení...a preto som spomínal ten vozík, auto naspäť do ČR,odhlásiť a môže znova do SR...teda bez platnej STK a EK
zoleeka70
Zdieľať na Facebook

Re: Ako odhlasit auto v CZ na vyvoz?

PatrolGR napísal:
Ked som bol este v Cechach, informoval som sa na jednom urade dopravy, ci je mozne odhlasit auto na vyvoz aj bez STK a EK a pani za okienkom mi poveda ze je to mozne, za predpokladu, ze auto nepojde po svojich kolesach, ale na voziku a toto uvediem v ziadosti.

:2f93:
A ináč si sám odpovedal na svoju otázku...a fakt ak auto tam nie je potrebné tak do tej žiadosti uvedie že auto sa toho času nachádza v SR...

A bolo to také ťažko auto odhlásiť na vývoz keď si s ním ešte bol v ČR???Tak na čo???Hlavne že je doma a potom sa ideme škrabať čo s ním...hm...nejak takýto prístup nechápem...
dotynka
Dátum registrácie: 04.11.2008 20:33
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa dotynka »

Z tých link., čo si dal hore: veril by som viac štátnej inštitúcii, ako nejakej Hrabyovej :41c2:
PatrolGR
Zdieľať na Facebook

dotynka, spravne :)

pre uzavretie, volal som na magistrat: Auto nemusi mat platnu STK, EK! Urobi sa cestne prehlasenie, ze auto nepojde po ceste, al. je uz na Slovensku a odhlasi sa (poplatok 800 kc)
Napísať odpoveď

Návrat na "Dovoz vozidiel"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní