Ako do mňa nabúral Sýrčan...

Diskutujte o všetkom čo vás zaujíma alebo trápi !

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

gnagy
Príspevky: 943
Dátum registrácie: 19.03.2016 17:39
Bydlisko: DK
Zdieľať na Facebook

Ako do mňa nabúral Sýrčan...

Príspevok od používateľa gnagy »

Takže - aj som rozmýšľal, že či o tom písať a či to má zmysel. Ale nemôžme si zatvárať oči pred skutočnosťou a chlácholiť sa, že je všetko v poriadku, keď to tak nie je. Treba vidieť realitu a tá ružová teda nie je, aj keď si to mnohí ľudia nechcú pripustiť. Preto som sa rozhodol o tom napísať. Áno, nikto mi nedržal nôž pri krku (zatiaľ), ani mi nikto nepodpálil auto (zatiaľ), ani som nedostal úplnou náhodou štyri defekty na všetkých pneumatikách. Proste ako sa to bežne, úplnou náhodou stane. Druhého som prišiel do Dánska, tretieho mám nabúrané auto. Super sa začal ten nový rok.

Ale pekne po poriadku. Vo štvrtok večer mi zvoní susedka a povedala mi, či by som mohol ísť dole na parkovisko, že je tam problém s mojím autom. Slovo ullyke, čo znamená nehoda nespomenula, tak som najprv nechápal o čo ide, zobral kabát a išiel dole. Tam čakal môj sused, ktorý býva podo mnou a s ktorým som sa ešte dovtedy nestretol, akurát jeho auto som vídaval na parkovisku. Podal ruku, predstavil sa a ukázal môj druhý bok auta, ktorý som v ten okamih uvidel. Doteraz nechápem, ako sa mu toto mohlo "podariť", keďže od jeho auta k môjmu je asi 20m miesta a jediné dve autá boli na parkovisku - moje a jeho... Ja som mal nacúvané auto k plotu motorom vopred do cesty a on mal zaparkované motorom k bytovke krížom oproti mne, asi 20m predo mnou. On sa rozhodol odísť, zaradil spiatočku a v čase kedy by mal stlačiť brzdu a preradiť do jednotky si zrejme pomýlil brzdu s plynom a plným plynom nabúral do boku môjho auta, do zadnej časti dverí a prahu. Preliačil nielen zadné dvere, ale aj predné dvere rohom svojho nárazníka a keďže mal aj ťažné zariadenie, tak si viete predstaviť, čo to asi spôsobilo. On si oškrel nárazník, má padnutý výfuk a ťažné je zahnuté do strany. Ako sa toto môže stať cca 40 ročnému človeku, to netuším. Nebol opitý, cítil som dych z úst, ale alkoholový nebol. Aj sa pohyboval normálne, takže zrejme nebol ani nadrogovaný. Jediné plus na celom incidente je to, že to oznámil. Ale všetko ostatné čo nasledovalo, boli len klamstvá, naťahovanie času a pod. Ako je možné, že som to aj predpokladal. Asi budem rasista (kto nechápe, tak to bola irónia). Inak podotknem, že rasista je človek, ktorému vadí iná ľudská rasa človeka a rasistovi je jedno, či človek inej farby pleti je slušným človekom, alebo nie. On nenávidí aj slušných. A mne je jedno, akej farby pleti on je, či je červený, tmavý, modrý, zelený. Nech je aj priesvitný a nech má pingpongovú loptičku namiesto hlavy, mne je to úplne jedno. Ale nie je mi jedno, keď klame, zavádza, naťahuje čas. To mi vadí a môže vyzerať ako chce.

Dohodli sme sa v ten večer, že na druhý deň pôjdeme do autoservisu odhadnúť cenu opravy (už vtedy som vedel, že to bude približne toľko, koľko stojí celé auto dokopy, čiže totálka). Chvalabohu auto je pojazdné a okrem svištania vzduchu pri jazde nie je badať žiadny rozdieľ. Ten blb dokonca otvoril tie zadné dvere, ktoré to schytali najviac a predsa aj ježko z IQ dva vie, že keď takto poškodené dvere otvoríte, tak ASI budete mať problém ich zatvoriť a to sa aj stalo. Len sa dovrú, ale zatvoriť sa nedajú. Ďakujem teda pekne ešte aj za takúto čerešničku na torte... Teraz mi sviští ešte viac vzduchu do auta a príjemný zvuk to teda nie je.

A ja blbec som sa na druhý deň opýtal šéfa, či môžem odísť o 30 minút skôr z práce kvôli tomuto a on povedal, že to nie je žiadny problém. Preto to píšem, lebo aj keď som ja prišiel presne zo 157km vzdialeného miesta, na toho blba som čakal HODINU A PÓL ! S mojou susedkou, ktorá bola veľmi nápomocná sme zaklopali na jeho dvere, otvorila jeho žena a na otázku, že kde je jej manžel odpovedala, že on tu nie je, on končí v prácu o štvrtej ! A ja som jej teda povedal, že však ale dohodli sme sa, že o pol jednej sa stretneme a on mne povedal, že o dvanástej končí v práci. Ona na to "aha, tak to mu zavolám, počkajte chvilku". Volala mu, nerozumel som nič, však arabsky neviem. Potom povedala, že príde o 5 minút, nech si zatiaľ sadneme do obývačky a určite ma chápete, že sa mi bohvieako do toho bytu vstúpiť nechcelo (nehorázne tam smrdelo, ale fakt nadmieru). Tak sme vošli do obývačky, ponúkla nás kávou, ja som slušne odmietol, no aj tak som dostal. Zatiaľ 6x volala ona jemu a 3x volal on jej, za hodinu a pól 9x povedal, že príde o 10 minút... Jeho žena mi povedala, že jej muž je prvý deň v novej práci a potom keď prišiel a ja som sa ho opýtal, kde pracuje, povedal, že 4km od domu. Proste klamstvá a klamstvá. Oni nerozlišujú medzi klamstvom a pravdou, povedia všetko možné, len aby naťahovali čas. Koho mi to len pripomína... Tak sme išli do servisu a zrazu to už nebol servis, ale jeho kamarát, ktorý pracuje v servise. Vošli sme v centre mesta do nejakého dvora, kde som akosi záhadne nevidel žiadnu informáciu o tom, že sa nachádzam pri autoservise. No nie je to náhoda? A zrazu tam ani nebol jeho kamarát, proste zrazu bol niekde preč a vraj príde o 20 minút. Pred 5 minútami tam bol, ale zrazu tam už nie je. Aj autoservis sa stihol presťahovať na inú adresu za tých pár minút. Potom mi povedal, či by sme to nemohli vyriešiť, že mi dá peniaze a zabudneme na to. Ešte musím podotknúť, že ja som nemal vlastne žiadne iné východisko. Ak by sme prišli do autoservisu, tam to ohodnotia ako totálku, zaplatia mi cenu za vrak auta v takom stave, v akom JE TERAZ a to je možno pár sto eur a dovidenia, s autom by som už jazdiť nemohol, lebo by bolo registrované ako ťažko poškodené a môžem si hľadať povraz. Povedal mi, že ide vybrať z bankomatu peniaze, že nech idem s ním (z toho dvora sa vychádzalo cez dlhý tunel a to som riskovať nechcel), tak som mu povedal, že idem autom. Tak sme išli, zaparkoval som pri bankomate. On predstavte si, nešiel ku bankomatu ! On zašiel do jedného fastfoodu s kebabom, predpokladám, že jeho kamarát a prichádzal naspäť aj s nejakým batohom. Bol som si istý, že v tom batohu asi bankovky mať nebude... Potom vytiahol z kabátu 3000kr a dal mi ich. Možno ich tam mal celý čas odkedy prišiel do vlastného bytu ! Len ma chcel oddeliť od susedky, ktorá bola pre neho problémová a chcela všetko riešiť oficiálne.

Síce mám peniaze, ale to nestačí na opravu. Ja mám takéto možnosti - pošlem mu faktúru za opravu a keď bude robiť problémy doplatiť, tak zavolám naňho políciu. Ale tým pádom nezačnú problémy len preňho, ale aj pre mňa ! Však mi môže podpáliť auto, alebo inak znepríjemňovať život.

Nechce to riešiť cez poisťovňu - možno mal už toľko nehôd, že by mu zobrali vodičák, alebo dokonca možno už vodičák ani nemá, auto má napísané na ženu a stále jazdí. Pre takýchto "týpkov" to nie je žiadny problém. Vynájdu sa vždy. A polícia? Viete kde tu sídli polícia? 40km odo mňa v druhom meste. Keď zavolám, prídu o 3 hodiny ! Ale ak zavolám policiu, on mi urobí peklo zo života, to viem už teraz.

Presťahovať sa niekde preč? Aj tak by som sa rád presťahoval, hľadám už pár mesiacov niečo bližšie k práci. Ale toto nie je koniec a nerád by som sa dostal do konfliktu... Máte nejaké rozumné riešenia? Díky.
„Všetci vieme, že svetlo putuje rýchlejšie ako zvuk. Preto niektorí ľudia vyzerajú chytro, kým pred vami neprehovoria.“ — Albert Einstein
bajo777
Príspevky: 13554
Dátum registrácie: 03.08.2010 10:08
Bydlisko: BH - bratislavske humno
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bajo777 »

https://www.youtube.com/watch?v=cdkV5dCRP7E

necudujem sa, spravaja su tak, lebo mozu
FIAT Bravo 2010 / 1.4 90PS / LPG(BRC)

Obrázok
Obrázok
makrela
Príspevky: 2963
Dátum registrácie: 14.05.2010 17:09
Bydlisko: Ta Blava né
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa makrela »

Nerozumiem ,prečo stále zdôraznuješ ,že nie si rasista? Ja síce tiež nie som "rasista" ,ale neznášam všetko čo mektá Alah akbar,čo nie je opálené z dovolenky v Turecku,ale od prirodzenia, čo si riť utiera rukou,a rukou aj žere čo by je balo ako králik ,ale žena musí chodiť vo vreci, ,čomu sa doma nepáči lebo je to doma neslobodné ,a se3ie sa to do eu a tu by chcelo režim z akého utieklo zaviesť aj tu. Keď presadol z ťavy do auta tak to inak dopadnúť ani nemohlo.
Dep
Príspevky: 1207
Dátum registrácie: 15.06.2009 15:23
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Dep »

@gnagy opýtam sa takto, ake plynie z toho ponaučenie ? Ak by si mal možnosť vrátiť čas, konal by si rovnako ?

V sekunde, ako Ti týpek podaval ruku, mne by nenapadlo v tej situácii nič ine, len volat políciu.
Subaru Outback Business NAVI 2.5i 129kw (2017)
gnagy
Príspevky: 943
Dátum registrácie: 19.03.2016 17:39
Bydlisko: DK
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa gnagy »

Keby som mohol vrátiť čas a vedel by som, ako to bude prebiehať, tak hneď volám políciu. Možno by mu našli nejaké drogy v krvi, alebo z vlasov. Toto nie je obyčajné nacúvanie do auta, on sa rozbehol ako blázon a nabúral do mňa. Ja som parkoval dosť ďaleko od neho a aj tak ma trafil. Ja však políciu môžem zavolať stále, keď bude robiť problémy s vyplatením. Ale tým pádom začnú problémy aj mne od neho.
„Všetci vieme, že svetlo putuje rýchlejšie ako zvuk. Preto niektorí ľudia vyzerajú chytro, kým pred vami neprehovoria.“ — Albert Einstein
Fofro
Príspevky: 816
Dátum registrácie: 08.12.2009 05:57
Bydlisko: Bratislava
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Fofro »

makrela napísal:Nerozumiem ,prečo stále zdôraznuješ ,že nie si rasista?
Pre tieto etniká, sme menejcenní neverci, takže nehovorme o rasizme z našej strany.
Gnagy ... myslím že máš len dve možnosti
1. Doriešiť celú záležitosť aj s prípadnými problémami
2. Nechať sa ťahať za nos
...
alebo myslíš, že existuje aj iná alternatíva?
truck123
Príspevky: 303
Dátum registrácie: 07.06.2016 09:45
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa truck123 »

Urobil si vsetko tak, ako sa najlepsie dalo, podla tvojho popisu mi to vychadza tak, ze aj tych par tisic, co ti dal, si pozicial, preto to takto natahovali a riesili.
Ci by si urobil spravne, keby si konal oficialne?
Tazko povedat, ale toto je druh ludi, ktori sa v nebezpecenstve spravaju nevyspitatelne, ako zvierata..)cest vynimkam..a myslim, ze dostat z neho peniaze, bude porovnatelne z nasimi tmavsimi spoluobcanmi.
Ak ti mozem poradit, neplitvaj, svojim casom, stresom a energiou, proste otoc list a ries to tak, ako by ziadny vinnik nebol, v konecnom dosledku usetris.
Viem, nieje to jednoduche, ale je to uz raz tak.
bajo777
Príspevky: 13554
Dátum registrácie: 03.08.2010 10:08
Bydlisko: BH - bratislavske humno
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bajo777 »

s tymto musim suhlasit :41c2: , podstatne je ze tieto nemenovane skupiny maju nieco, co my proste nemame, funguju v skupinach, povedzme svorkach, alebo tlupach, preto su vsade doma kde ich je viac ako jedna rodina, co uz su z principu desiatky ludi, Ty ako klasicky nasinec co chce mat s kazdym pokoj, najskor obdobnym zazemim v dansku neoplyvas, preto co nevyriesis podobrotky, resp s vyuzitim miestnych organov, mozes nechat iba plavat...aj to prirovnanie s tunajsimi exkocovnikmi funguje, tiez by si to najskor nechal plavat az by sa to stalo tu, mam z rodiny priamu skusenost, ani kriminalka, ktora ponukla pomoc poskodenemu, po zisteni ze ide o olasskych z toho vycuvala ;-(, toto je ta rovnost pred zakonom v praxi :41c2:
FIAT Bravo 2010 / 1.4 90PS / LPG(BRC)

Obrázok
Obrázok
laco1871
Príspevky: 4554
Dátum registrácie: 22.03.2012 19:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa laco1871 »

G Nagy, bud rad,že si dostal aspoň tých 3000 danskych korun

to Ti bohate pokryje nakup inych dverí samozrejme že "second hand", idealne ak by boli v podobnej farbe.. :zg282:

A zabudni na to , a ber to ako ponaučenie ,ktoré Ti udelil Vesmír....
Zrejme učet Tvojej bilancie niekde nesedel so stavom : mal dať- dal
ja som mal podobnú skusenosť .. Kedysi mi indiani ukradli žigulika a prevrátili na strechu ... hned išiel do kovošrotu

A napriek tomu nie som rasista , avšak s určitou skupinou občanov nechcem mať nikdy nič.. ani v najmenšom..
Napriek tomu, že im prispievam na krmenie.. použiteĺnými zvyškami jedla , ktoré vyhodím do smetí....samozrejme 2 x zabalené... :41c2:

Mám srdce a sucitim s nimi, avšak svoj majetok si chránim
trucker694
Príspevky: 3064
Dátum registrácie: 03.12.2005 20:23
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa trucker694 »

Tak to som k u r v a zvedaví kde v Dánsku gnagy kúpi dvere second hand.
laco1871
Príspevky: 4554
Dátum registrácie: 22.03.2012 19:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa laco1871 »

Prečo by mal kupovať tie dvere práve v Dánsku ???
makrela
Príspevky: 2963
Dátum registrácie: 14.05.2010 17:09
Bydlisko: Ta Blava né
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa makrela »

Pretože dostal 3000 Dánskych korún :40bd: :40bd:
biker610i
maskot fóra
Príspevky: 3536
Dátum registrácie: 29.05.2009 18:50
Bydlisko: plechovy hotel
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa biker610i »

aj zmenarne existuju lol
mazda 323f 1.5
fiat uno logo 1.1
Scania R450
gnagy
Príspevky: 943
Dátum registrácie: 19.03.2016 17:39
Bydlisko: DK
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa gnagy »

Našťastie existuje Slovensko a jeden výnimočný Pán mechanik. Moja jediná možnosť je si to nechať opraviť na Slovensku. Doplatím niečo zo svojho a budem môcť ďalej jazdiť státisíce. Od neho už viac peňazí neuvidím. Predpokladám, že aj to, čo mi dal, si požičal. Žiaľ, opakujem, žiaľ volaním polície by som viac stratil, ako získal. Lebo polícia odíde a on zostane mojím susedom aj na druhý deň... A tiež to, že keby niet toho predpisu, že keď vám ohodnotia auto ako totálku (je jedno, že je stále jazdyschopné bez absolútne žiadneho rozdieľu), tak s ním už nemôžete jazdiť, tak by som to riešil cez políciu. Ale keďže je to tak, ako to je, zobrali by mi auto, vyplatili na účet možno presne tých 3000kr za zostatkovú hodnotu auta a mohol by som si kúpiť veľký prd. Teraz mám aj auto, aj aspoň nejaké peniaze a o mesiac bude auto opravené. Keďže oprava v Dánsku by stála okolo 30000kr, tak by mi to žiadna poisťovňa nepreplatila, ani moja, ani jeho. Lebo auto má približne takú hodnotu.

Takže ešte to dopadlo celkom dobre, lebo keby som parkoval tak, ako som vždy zvykol (kúsok vpravo), tak mi zruší motor a to by mi tiež žiadna poisťovňa nepreplatila.
„Všetci vieme, že svetlo putuje rýchlejšie ako zvuk. Preto niektorí ľudia vyzerajú chytro, kým pred vami neprehovoria.“ — Albert Einstein
laco1871
Príspevky: 4554
Dátum registrácie: 22.03.2012 19:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa laco1871 »

Oplatí sa parkovať pri VÝJAZDE s parkoviska, tam hrozí najmenej kolízi ako niekde na opačnej strane....

Návrat na "AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot], tatkotom a 64 neregistrovaných