Ake priznaky ma vadna vstrek.triska

Diskutujte o všetkom čo vás zaujíma alebo trápi !

Moderátori: mhlavaty, foter, niner, Atlas, LOCHNESS

Napísať odpoveď
Leon1610
Dátum registrácie: 22.08.2010 08:41
Zdieľať na Facebook

Ake priznaky ma vadna vstrek.triska

Príspevok od používateľa Leon1610 »

Prosím Vás , keby ste mi mohli poradiť , aké priznaky sú pri chybnych vstrekoch ??

mne za studena horšie štartuje a na bielo zadymí. Za tepla nedymi, Spotrebe mi stúpla a v neutraly mi ukazuje moc moc vela.

Mohli by to byť priznaky na vstreky ?? jedná sa o motor 1.9 dci 2003, 88kw.
devilhippo
Dátum registrácie: 25.12.2009 13:07
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa devilhippo »

Sprievodné javy sú,ťažký a dlhý štart,počas jazdy pri akcelerácii príp.zošliapnutí plynu blikajúce žhavenie,motor bez výkonu a ťahu.Príčinou je pokles tlaku paliva vo vysokotlakej vetve spôsobené chybným vstrekovačom,ktorý prepúšťa palivo späť cez prepad,čo je signalizované snímačom tlaku paliva. :41c2:
Maxono
Dátum registrácie: 17.08.2009 21:57
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Maxono »

V poslednej dobe si nemenil rozvody?
Maxono
Dátum registrácie: 17.08.2009 21:57
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Maxono »

V poslednej dobe si nemenil rozvody?
VOJTO55
Dátum registrácie: 12.12.2009 20:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa VOJTO55 »

...Mal som obdobný problém na bavoráckom motore 2.0 CDTi,96kW...za studena naštartoval po cca 4-5 sec točenia,ale pri teplom to bolo s krátkym prerušovaní aj minúta a viac...absolútne nedymil,výkon ok,počas jazdy netrhal,voľnobeh tiež ok-nevedeli sme si s tým rady...diagnostika ukazovala pokles tlaku paliva-vymenil sa regulátor tlaku paliva a nič...až potom som šiel k jednému mechanikovi v R.Sobote,povedal som mu čo všetko sme skúšali,menili a on prišiel na závadu za pár minút...demontoval prepad zo vstrikov,napojil do nich hadičky s nádobkami,potočil som motorom a prvá a tretia hadička prázdne,druhá a štvrtá okamžite plné...zavolal som známemu,ktorý také vstriky mal-predal mi ich,za hodinku som ich na dvore pomocou gola-sady,kombinačiek a šraubováka vymenil a auto odvtedy štartuje na prvú otáčku-nebol som už ani na diagnostike,ktorá sa vraj po výmene vstrikov doporučuje...
...Myslím si,že vada vstrikov sa na každom type motora prejavuje až na malé odchýlky skoro rovnako...
Leon1610
Dátum registrácie: 22.08.2010 08:41
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Leon1610 »

Presne ako píšeš ., len je smutné že ten prepad v RV servisoch nevedia takto rychlo pozrieť ., to je hanba a pritom stačí len toto :S napojiť hadičky s nádobkami. čo je pár minutová robota, TO JE PRE NICH TAKý PROBLEM .
jergusko
Dátum registrácie: 14.07.2009 00:22
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jergusko »

U mňa sa trysky prejavovali ináč... Vlastne, neprejavovali sa nijako. Auto normálne išlo, normálne štartovalo, všetko bolo OK, nič nesvietilo.

No a jedného pekného dňa, počas jazdy, zrazu FRRRRRR, rachot, biely dym, motor zdochol. No a bola to tryska :41c2: Stalo sa mi to 2x, presne rovnaké príznaky.
roman-kolik
Dátum registrácie: 02.05.2011 20:11
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa roman-kolik »

Mne teraz robi iveco daily 2,8 unijet(CR):auto normalne ide a zrazu akoby prerusilo vykon (vyplo plyn) trocha poskoci ale motor ide nezhasne potom pustim plyn a opetovne ho poslapem tak but trocha prerusuje alebo zase ide normale niekedy mi to robi castejsie aj 3 krat po sebe a nedavno mi to auto nespravilo 500km jeden pan mi poradil ze mam vycistit regulator tlaku moze blbnut aj plyn je tam elektricky na diagnostiku s tym nechcem ist lebo by mi to muselo spravit prave ked bude na to napojene nie?a niekedy to nerobi vobec keby to tak odislo uplne aspon by sa na to mozno potom prislo,skusim ten regulator a potom to asi necham tak dokym to neodide uplne snad nebudem vtedy daleko od domu
misoV50
Dátum registrácie: 11.07.2011 21:38
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa misoV50 »

Ak tam bol pokles tlaku, tak na diagnostike sa to zapisa ako zavada a precitaju ju aj ked momentalne motor ide v pohode. Cudujem se, ze sa ti nerozsvietila kontrolka motora.
blato@pmxmail.sk
Dátum registrácie: 29.08.2007 22:21
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa blato@pmxmail.sk »

mam renault kangoo 1.5 dci a asi pred pol rokom sa nam stalo ze z nicoho nic auto nereagolalo na plyn a za jazdy zdochlo,po par minutach znova nastartovalo a zas par stoiek km v pohode.ked sa to stalo prvy krat tak sa mi zdalo ze od tej chvile motor na volnobehu reaguje pomalsie na stlacenie plynoveho pedalu ale za jazdy to nebolo citelne.pred tyzdnom sa mi za jazdy rozsvietilo zhavenie po case zacalo blikat motor isiel na vyssie otacky ako na sytic.Isiel som na diagnostiku a tam vypisalo:nizka poloha plynoveho pedalu.TRVALE.chyba sa nedala vymazat naco chlap v servise povedal ze aby som skusil precistit konektory a ak nepomoze vymenit snimac polohy plyn pedala.
jurigad
Dátum registrácie: 15.03.2006 19:58
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jurigad »

Ak budes potrebovat take trysky, mam za lacno...
fredy5
Dátum registrácie: 06.09.2013 19:11
Zdieľať na Facebook

Re: Ake priznaky ma vadna vstrek.triska

Príspevok od používateľa fredy5 »

ahojte mám ford s-max 2,0 103
kw a potrebujem vediet ake hodnoty maju mat trisky
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Asi si treba upratať v pojmoch a v otázke nešetriť písmenkami.V tomto znení je otázka nezodpovedateľná. Ja iba predpokladám že je to otázka na (asi jediné) čo ľudia poznajú to sú korekcie. Preto ujasnenie...parametrov pre prácu vstrekov je neúrekom a je otázkou konkrétnej diagnostiky koľko je prístupných a v akom formáte a zrozumiteľnosti.Narýchlo som pozrel do jedného bloku hodnot a napočítal okolo 27 hodnôt (základných).Ak by sa uvažovalo že potrebujem úplný obraz čo sa z palivom deje bolo by to min dvojnásobok.Pokiaľ je to tak,že ide o korekcie,tak treba vedieť že korekcia hovorí o práci valca a nie stave vstrekovača.Ak si niekto myslí že nie,poľahky si zarobí na zbytočné výdaje a narobí viac škody ako užitku.Otázka je nezmyselná (tak ako bola položená)
sujmilan
Dátum registrácie: 01.11.2025 18:21
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa sujmilan »

Zdravím. Dá sa z hodnôt ktoré som nafotil na XENTRY diagnostike či 5. a 6. valec nemá problém so vstrekovačmi? Auto ide vcelku OK , sledujeme nspr. keď zvyšujeme otáčky tak sa niekedy kolísano zvyšujú.
Tú sú fotky: https://photos.app.goo.gl/drtcdQA87spyPE5J8
Auto W164 rok 2006 najazd tuším 340k. 165kW.
Napísať odpoveď

Návrat na "AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot], db69, tuninka a 1 neregistrovaný