Aka je spolahliva alternativa ku koncernovym modelom?

Diskutujte o všetkom čo vás zaujíma alebo trápi !

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

navaho
Dátum registrácie: 11.07.2010 09:06
Zdieľať na Facebook

Aka je spolahliva alternativa ku koncernovym modelom?

Príspevok od používateľa navaho »

Zdravim, vidim, ze tu vsetci nadavaju na koncernove auta a motory TDI. Ake je teda vasa spolahliva alternativa k modelom v kategoriach octavia/golf a passat/superb ?

Prosim piste konkretne znacky, modely a motorizaciu. Max 10-15 rocne auta.
Vdaka.
VW Passat 1.9 TDI
Používateľov profilový obrázok
db69
Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Zdieľať na Facebook

Re: Aka je spolahliva alternativa ku koncernovym modelom?

Príspevok od používateľa db69 »

záludná otázka.Moderné motory su tak našponované že až.
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

To je pravda, navyše majú spravidla životnosť rovnajúcu sa záruke a občas ani to :(
"Max 10-15 rocne auta" - autor otázky môže pogoogliť "najspoľahlivejšie za..."
V tom (aj v mnohom inom) radiť nie je ideálne.
Dôchodca.
Alfa156 1.9JTD 85kW (Selenia, Metabondy)
Northillus01
Dátum registrácie: 03.07.2019 20:46
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Northillus01 »

Nemal si písať max 10-15 ročné autá, tu už spolahlivosť nečakaj :d :D :d :D .

Mám 17 ročný Opel Vectra C Caravan 1,9 110 kW 16V 320 nm, plná výbava + 6 st. automat Aisin... to je spolahlivosť, proste DE auto, IT motor (Fiat) a JP automat (GM Motors).
navaho
Dátum registrácie: 11.07.2010 09:06
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa navaho »

Ked si pozriem inzeraty, japonske, korejske a pod. auta su v totoznych rocnikoch aj dva krat drahsie ako VW group a pritom ide o skaredsie auta a mensie auta nizsej triedy. Tak radsej si kupim priklad: pekny priestranny VW group passat za 7000 jak skaredeho maleho japonca auris za 14 000 a mam este 7 000 na opravy. Change my mind
VW Passat 1.9 TDI
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

V tej rezerve na opravy pridaj.
Dôchodca.
Alfa156 1.9JTD 85kW (Selenia, Metabondy)
Používateľov profilový obrázok
db69
Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa db69 »

navaho napísal: 10.01.2025 14:43 Ked si pozriem inzeraty, japonske, korejske a pod. auta su v totoznych rocnikoch aj dva krat drahsie ako VW group a pritom ide o skaredsie auta a mensie auta nizsej triedy. Tak radsej si kupim priklad: pekny priestranny VW group passat za 7000 jak skaredeho maleho japonca auris za 14 000 a mam este 7 000 na opravy. Change my mind
toto mi nejako nevychádza.
oco13
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

navaho napísal: 26.05.2024 16:57 . Max 10-15 rocne auta.
Vdaka.
U nás v rodine je zatial servisne na tom najlepšie nakladovo španiel z roku 1990 :o a auto mladšie ako 20 rokov už ani nekúpim. :4012:
som dezolát a komu sa to nepáči nech ma bozá v riť
martincichy
Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa martincichy »

10-15 rocne auta...

Renault laguna 3 s motorom 2.0 dci alebo 2.0 benzin - v mojom okoli behaju s fantastickym najazdom (cez 400 tis km) 2 ks. Celkom dobry je renault talizman - poznam 2 ludi, ktori ho maju a pochvaluju si - maju 1.8 tce a 1.5 dci.

Toyota camry / toyota avensis - mam v okoli kusy, ktore su v dennej prevadzke a maju 400 - 500 tis km. Dieselova uz mala menene vstrekovace.

Vydareny je dvojkovy duster - 1.6 benzin je lenivejsi, ale 1.3 tce so 150 konmi je fajn. Ja som odjazdil 2ks dusterov, kazdeho na 200 tis km. Za peniaze, ktore mas k dispozicii kupis renault megane IV. Slusna altermativa k vw golf.

Bezi dotacia na fotovoltiku - nissan leaf ? Budes kazdit za 2 eura na 100 km
kubonovotny159
Dátum registrácie: 19.06.2025 12:54
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kubonovotny159 »

Problem je, ze mozes mat smolu na zly kus, alebo stastie na dobry kus.
A doba sa meni, to co platilo pred 10 rokmi, nemusi dnes.
Co ja mam japonca, tak nemozem zleho slova povedat.
To na co ma narok si pyta, niekedy skor, niekedy neskor, ale navyse si nic nepytal, takze za mna mam dobry kus a stastie.
A co je zaujimave, na to aky mam najazd, a ake mame cesty rozbite, ani nevrzga interier. Ale jamam sa aktivne vyhybam.
seven549
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

navaho napísal: 26.05.2024 16:57 Zdravim, vidim, ze tu vsetci nadavaju na koncernove auta a motory TDI.

Prosim piste konkretne znacky, modely a motorizaciu. Max 10-15 rocne auta.
nadavaju lebo si kupia vytahanu lokomotivu.

ja mozem povedat ze je jedno akej znacky auto je.proste musis si kupit auto co ma malo km.

malo km znamena ze je tam nizke riziko bastlenia a take auta maju vacsinou diely este z fabriky.

cize za mna auto take do 80 000km.

no a potom zalezi na tom,ako sa gazda stara udrzuje to auto,aku to bude mat auto udrzbu a ake kvalitne diely bude dostavat.

take auto co ma uz 200 000 to je uz stale rovnaky kolotoc.napravy tlmice netesnosti motora hrdza vrzganie nejake drobnosti co su opotrebne polamane kadeco jaaaj.je to uz srot.

su auta co maju aj pol miliona a su ako cukrik ciste bez hrdze proste vyzeraju ako z fabriky ale tie km sa vzdy niekde ukazu.stale tam bude nejaka vecicka ktoru bude treba riesit.
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

su auta co maju aj pol miliona a su ako cukrik ciste bez hrdze proste vyzeraju ako z fabriky ale tie km sa vzdy niekde ukazu.stale tam bude nejaka vecicka ktoru bude treba riesit.

V podstate máš pravdu. Čo predražuje prevádzku auta je v rukách gazdu.On je ten čo sa buď stará alebo nie.Veľmi až kriticky závisí od svojho servisu.V mnohých veciach.prvá je,že dostane informáciu...toto musíš,toto nesmieš,lebo tvoja motorizácia má takéto vlastnosti a tomuto a tomuto treba predísť nech ani len nedostane šancu.Toto je kľúčové.
Druhé...časový kilometrický plán,kedy je na čo čas,bez ohľadu na spokojnosť z autom.
Tretie,chodiť jednému stále,pri každom úkone (jedno či olej či platničky) auto diagnosticky pozrieť v klúčových veciach.To vyžaduje plus 5 minút navyše,založiť protokol do obalu daného auta ako u lekára.
Auto je v podstate min v čase a prebehu (olej)monitorované a šanca nábehu na mínu minimálna.
Tu je aj odpoveď prečo koncern. 1 neporovnateľne lepší prístup k informáciám,aj kľúčovým.
2 prakticky niet servisu ktorý nedisponuje diagnostikou koncernu. 3 najviac znalostí servisákov a tým aj ochoty danú značku prijať či odmietak pre nejaký dôvod. Tým býva najčastejšie znalosť menežmentu a bieda diagnostiky.
Čo sa týka toho,aké sú náklady na prevádzku,to prudko závisí od servisu,jeho prístupu,jeho schopnosti rýchle a presne tj aj efektívne opraviť.Pol vyše polstoročia v dielni garantujem poznajúc čo kde ako,že 70% dielov sa menilo z nevedomosti alebo zámeru zarobiť,a to som zrejme veľmi mierny kritik.V obrovskej miere to vidím v opravách násobne opravovaných (neúspešne navyše) aut čo sa riešilo,ako sa riešilo,koľko to stálo.V tomto myslím že máme prvenstvo,ako v korupcii,kradnutí atd.
Ja plne súhlasím z názorom na japonské autá.Problém nastáva ...no vtedy keď nastane.
Preto aj tu súhlasím zo sevenom,že km znamenajú podstatu úspechu.Autu sa opotrebuváva úplne všetko.Riešiť to isté na jednej či druhej značke (a modelu)je kolosálny rozdiel.
Stále sa tu rieši spoľahlivosť. Stačí pozrieť prebehy predávaných aut a je odpoveď.
Samozrejme sú to autá prakticky výlučne spred roku 2010,ten je zlomový. Kvalita síce často stúpla,ale náklady neskutočne stúpli.Nie je to prekážka,ale násobne viac platí to čo som písal v prvej časti. Kadečo je pekné krásne,kultivované...len majiteľ je infarkt ak sa dozvie že rozvody prekračujú 5 tis. A to je vec údržby,nie porucha. Ale sledujúc vozový park okolo seba myslím že slováci sú najbohatší národ sveta.Tu sa aj návšteve z inak bohatej krajiny pretáčajú panenky.
lubos zimovcak
Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lubos zimovcak »

508 z roku 2010 sa neda porovnat s nicim, co robil Peugeot dovtedy...
Tak kvalitne a poctivo urobene auto dovtedy Peugeot jednoducho neurobil..., cize, neplati, ze po 2010 je vsetko fuj.

Za mna, jednoznacne 2.0 hdi 66 kw s Bosch vstrekovanim v 406.
oco13
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

Luboš vždy rátaj TCO. Mne za 40 rokov vychádza romska filozofia s "vybývaním" teda tu skor "dojazdením" najlacnejšia vzhladom k TCO. Len na to musí byť natura.
Potom je ešte druhá alternatíva podla vtipu - aké je najlepšie terenne auto - firemná Fabia.
som dezolát a komu sa to nepáči nech ma bozá v riť
lubos zimovcak
Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lubos zimovcak »

Oco, kedze planujem na kazde auto najazd minimalne 400.000 km, nemozem kupit za 500 eur a snivat, ze mi vydrzi bez problemov .. :4012:
V kazdom pripade, mam extremne nizke celkove naklady, nizsie aj ako hociaky elektromobil.
Napísať odpoveď

Návrat na "AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 25 neregistrovaných