Ťahanie brzdeného prívesu nad 750 kg
Moderátori: mhlavaty, foter, niner, Atlas, LOCHNESS
-
Bubo 001
- Dátum registrácie: 01.01.1970 01:00 Zdieľať na Facebook
Ťahanie brzdeného prívesu nad 750 kg
zdravim všetkých...chcem sa spýtať.. mám vozidlo VW sharan.. v TP je zapísané maximálna hmotnosť brzdeného prívssu 2000 kg....... mám 2 Nnápravový príves kde v TP je uvedená celková hmotnosť 2700 kg..... .... otázka.. môžem tento príves ťahať za mojim vozidlom ak neprekročím okamžitú hmotnosť????.... čiže príves prázdny váži 550 kg a naložené by ram bolo auto o hmotnosti napr. 1400 kg.... čiže okamžitá hmotnosť by bola 1950 kg.......
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Re: Ťahanie brzdeného prívesu nad 750 kg
https://www.taznezariadenia.sk/blog/aky ... UPv7nsed7r
A treba na to aj vodičák.Ale to asi máš
A treba na to aj vodičák.Ale to asi máš
-
Bubo 001
- Dátum registrácie: 01.01.1970 01:00 Zdieľať na Facebook
-
db69
ja som myslel že celkovú.Ale je to okamžitá
Iné to je keď má človek "obyčajné B" tak nemôže ťahať ani prázdny vozík s max hmotnosťou nad 750kg
Iné to je keď má človek "obyčajné B" tak nemôže ťahať ani prázdny vozík s max hmotnosťou nad 750kg
-
jurigad
- Dátum registrácie: 15.03.2006 19:58 Zdieľať na Facebook
Podľa príspevku db69 "´taznézariadenia" môžeš ťahať aj vozík ktorý má celkovú váhu vyššiu, ako je zapísaná v TP ťažného vozidla, ak nie je prekročená okamžitá, napr. prázdny vozík s váhou 450 kg, nosnosťou 2000 kg za autom s ťažným do 1600 kg. Neviem či je to tak, ale poznám konkrétne prípady, keď pol. kontrola nemala námietky proti takejto súprave.
-
kirams
- Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21 Zdieľať na Facebook
Cize policajti maju pri kontrole vahu?
-
martincichy
- Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44 Zdieľať na Facebook
-
seven549
- Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
to som nieco o tom uz pocul ze je uz oznacenie B96 a ze netreba BE na karavany brzdene napr 1500kg.ale je potrebne ist do autoskoly na vycvik + prakticku skusku z jazdy.a zakladne znalosti co kontrolovat pred jazdou.
-
db69
martincichy
máš pravdu.
Ono sa to mení a už to ani moc nesledujem
Aj stou okamžitou som si myslel opak.
preto je lepšie si to zistiť bud cez internet alebo priamo od fízlov
máš pravdu.
Ono sa to mení a už to ani moc nesledujem
Aj stou okamžitou som si myslel opak.
preto je lepšie si to zistiť bud cez internet alebo priamo od fízlov
-
martincichy
- Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44 Zdieľať na Facebook
Policajti v tom maju tiez chaos, to sa neboj. Teraz robim B+E, mali sme debatu s instruktorom.
-
seven549
-
jurigad
- Dátum registrácie: 15.03.2006 19:58 Zdieľať na Facebook
Nie, keď je zapnutý vozík s nosnosťou 2000 kg, prázdny a má v TP zapísanú váhu 450 kg, ťažné na aute je 1600 kg a máš k tomu doklady tak nepotrebujú váhu , stačí im kaukulačka. Ale neviem zaručiť, mňa v takejto situácii ešte nezastavili, len z počutia. Ale logiku to má čo sa týka stability súpravy.
-
kirams
- Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21 Zdieľať na Facebook
Tak ja ked tahan vozik, tak z dovodu ze na neho nieco nalozim.
-
seven549
policajtov blbosti nezaujimaju akym autom clovek taha bezny prives a aky je velky.alebo ide napr octavia kombik a taha karavan.to su nezaujimave veci.
ale ak vidia dodavku alebo suv 1 co taha --- dvojnapravovy skrinovy,valnik z plachtou -- vozik alebo prepravnik a hlavne nalozeny vahou tak to zastavia a presvedcia sa za prve
ci sofer nieje nafetovany
opity
ci je pri zmysloch,ak ide nalozeny ako rumun.
policajt zisti ze kirams mudruje,cize fizel mu da ako prve dychovu skusku.tak ak dopadne dobre tak ho nasledne pouci ze v tomto pripade mudrovania sa snim nebude bavit,len doda ze ste ocividne pretazeny a nemusim vam na ceste nic vysvetlovat,dokazovat nie to moja povinnost.len odfoti co vidi vypise papiere a da mu pokutu popripade zakaze dalsiu jazdu odobratim spz a cele to posunie na inspektorat.ten rozhodne ci konal ten fizel spravne.
kirams automaticky pojde hned na druhy den na inspektorat sa dohadovat svojich prav aby to popohnal.zistia ze kirams bol v prave cize bude mat ospravedlnenie odpustenie pokuty a ak boli zadrzane tak dostane naspat svoje spz.
a cely ten cirkus potrva min 14dni + strati svoj zivotny cas na 2 navstevy inspektoratu.
ale ak vidia dodavku alebo suv 1 co taha --- dvojnapravovy skrinovy,valnik z plachtou -- vozik alebo prepravnik a hlavne nalozeny vahou tak to zastavia a presvedcia sa za prve
ci sofer nieje nafetovany
opity
ci je pri zmysloch,ak ide nalozeny ako rumun.
policajt zisti ze kirams mudruje,cize fizel mu da ako prve dychovu skusku.tak ak dopadne dobre tak ho nasledne pouci ze v tomto pripade mudrovania sa snim nebude bavit,len doda ze ste ocividne pretazeny a nemusim vam na ceste nic vysvetlovat,dokazovat nie to moja povinnost.len odfoti co vidi vypise papiere a da mu pokutu popripade zakaze dalsiu jazdu odobratim spz a cele to posunie na inspektorat.ten rozhodne ci konal ten fizel spravne.
kirams automaticky pojde hned na druhy den na inspektorat sa dohadovat svojich prav aby to popohnal.zistia ze kirams bol v prave cize bude mat ospravedlnenie odpustenie pokuty a ak boli zadrzane tak dostane naspat svoje spz.
a cely ten cirkus potrva min 14dni + strati svoj zivotny cas na 2 navstevy inspektoratu.
-
cicmanec942
- Dátum registrácie: 18.07.2025 19:37 Zdieľať na Facebook
A pritom by stačilo, keby kirams ovládal nemčinu na úrovni C1 a dotyčného policajta ukecal na mieste...
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Amazon [Bot], autolaik, Bing [Bot], cicmanec942 a 10 neregistrovaných