A4 B9 - A6 C7

Diskusia ohľadne vozidiel značky Audi

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

fogi
Príspevky: 2
Dátum registrácie: 06.01.2020 20:09
Zdieľať na Facebook

A4 B9 - A6 C7

Príspevok od používateľa fogi »

Dobry den, rozmyslam o kupe jazdenky a neviem sa rozhodnut medzi A4 alebo A6. Obe v avante. A4 by som vzal v 2.0 tdi 140 Kw automat. A6 v 3.0 tdi 150 Kw s S-tronic. Za auto chcem dat okolo 19000. Viete my poradit ktore z nich je lepsia volba, na co si davat pozor popripade ine verzie motor ktore su podla Vas lepsia volba. Dakujem.
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24977
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Tu doslova nieto čo poradiť.Aj jedno aj druhé splní očakávania,snáď iba ten trojliter je taký zážitkovejší.Osobne by som ho uprednostnil napriek väčším nákladom pri servisných prácach hoci aj základných ako sú rozvody,čiastka (pri komplexnej výmene) vyrazí dekel peňaženky.Prevod u tých ktoré poznám je zrejme dostatočne dimenzovaný pretože ju nepoložilo ani na 500 Nm načipovanie.Tá brutalita je silne návyková,takže odolať pokušeniu predbiehať naraz viac vozov je prisilné,to nie je do rúk labilnej osoby alebo človeka čo sa predvádza.
Nech vyberieš ktorýkoľvek spokojný budeš,o to sa báť netreba.Ale treba jedným dychom povedať že do prvej opravy,tie sa pohybujú v iných čiastkach než sa páči.A stále platí že auto kúpiť netreba,ale opravovať treba.
mp3turbo
expert: TDI
Príspevky: 24434
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mp3turbo »

este k tomu tolko, ze A6 trojliter bude mat statisticky nalietane viac kilometrov a bude starsia nez A4 dvojliter za tu istu cenu. Proste A6 stoji viac penazi z rovnakeho rocnika a kilometrami, lebo je to vacsie prestiznejsie viac vybavene auto. To hraje obrovsku ulohu v odhade veci ktore budes musiet servisovat co zase vplyva na cenu. Plus ked napriklad A6 kupis s full-led svetlami v porovnani "len s xenonmi" na A4, to ti je jak naschval ked sa pokazia (kolegovi na 4rocnom Mercedese menili LED svetla v ramci zaruky, k cislu sme sa nedopatrali ale viem nabeton ze by nam aspon tri dni zabehlo pri obede).

Ked si pripraveny nasypat kludne aj 5.000 eur do servisu masinky pocas 3-4 rokov vlastnictva, hor sa do toho. Ked ta z toho cisla omyvaju mdloby, tak nekupovat pretoze sa to moze veeeeelmi lahko prihodit. Len repas automatu sa pod 2000 prakticky nevie zmestit. Pridaj si k tomu vzduchovy podvozok ked mas, quattro, a letime do vesmiru s cislami, hore hore hore. To si este neriesil beznu vec ako su ramena (kde sa nedaju capy vymenit samostatne, to by este tak bolo aby si za 29 eur mal original capy ako na americke auto ked si mozes za 1.200 eur kupit original sadu cele ramena so styrmi kruzkami)... a ze na slovenskych uderenych cestach tie napravy pojdu skor alebo neskor je nepriestrelne jasne.
fogi
Príspevky: 2
Dátum registrácie: 06.01.2020 20:09
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa fogi »

Jazdim do zahranicia za pracou takze by som chcel aby auto nemalo problem s dlhsimi trasami, ale nechem chodit do zahranicia vecne cize potom by som chcel aby to bolo skor take rodinne auto a samozrejme aby to nevyzralo penazenku co sa tyka servisu. Beriem do uvahy ze audi servis je drahsi, myslim to skor v tom ktore auto je spolahlivejsie.
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24977
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Prašť ako uhoď ! Síce v A4 je trochu z toho vesmíru menej,ale neznamená že ak sa zomelie prvý problém nebude plač rovnaký. Isté je jedno,z jedným aj druhým si budeš vrúcne želať než sa neudeje nič vonku,ani sebemenšia volovina.Jeden to zažije a druhý nikdy...tu neexistujú rady,buď odhodlanie je alebo nie.
mp3turbo
expert: TDI
Príspevky: 24434
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mp3turbo »

>> myslim to skor v tom ktore auto je spolahlivejsie.

jednoznacne mensi pocet valcov (pokial je vacsi ako tri a pokial ma co najmenej turboduchadiel), mensia vybava.

Cize A4 2.0tdi statisticky vyhra v spolahlivosti a servisnych nakladoch nad A6 3.0tdi. Ked uz nieco zomelie, 2.0tdi vie opravit "prakticky kazdy", kdezto fesakov co spavaju s 3.0tdi pod vankusom je tak strasne malo ze az.

O vybave plati to iste : na A4 sa tazko pokazi vzduchovy podvozok, ked tam nie je. A6 je tazsie auto s vacsim motorom = statisticky by sa mala viac vyhrkat predna naprava, ze sa musia menit cele ramena uz vies (ano, su dostupne suciastky mimo Audi, ale ked zavolas do autorizaku Audi a podla VINka sa opytas na cenovku, silnejsie sa chyt stolika aby ti nezabehlo).

Takisto je dolezite ako jazdis a ako jazdil pred tebou prvy/druhy majitel. Ked to budes vzduvat 200+ po Nemecku, ved sa ponahlas do roboty a zase to nie je az taka sialena rychlost, moze to auto vydrzat menej nez ked pojdes kludnych 120. Tazko povedat. Uz to tu zaznelo...

Statisticky, A6 3.0tdi ta bude stat viac penazi na udrzbe nez A4 2.0tdi. Samozrejme, su ludia ktori kupia A6 3.0tdi a nedaju do servisu ani dvesto eur za tri roky, ale to rozhodne nie je pravidlo - skor vynimka. A isteze, podla toho to auto potom aj vyzera.
laco1871
Príspevky: 4554
Dátum registrácie: 22.03.2012 19:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa laco1871 »

fogi napísal:Jazdim do zahranicia za pracou takze by som chcel aby auto nemalo problem s dlhsimi trasami, ale nechem chodit do zahranicia vecne cize potom by som chcel aby to bolo skor take rodinne auto a samozrejme aby to nevyzralo penazenku co sa tyka servisu. Beriem do uvahy ze audi servis je drahsi, myslim to skor v tom ktore auto je spolahlivejsie.
Postav sa niekedy v nedeľu poobede pri mytnej bráne na A4 Krakow-Balice ,
a uvidíš na čom jazdia slovenski gastarbeiteri do Nemecka ...

A4 veĺmi malo A6 som vobec nevidel...
V drvivej väčšine Octavia II , potom nejakí fajnšmekri na P-5008 a potom pestra zmeska aut všeho druhu od Kia Rio po Chevrolet Cruze..
Takže dlhe trasy zvladne hocjake auto.. Len jeho majiteľ musí byť pripravený na to,žeby ho na tej dlhej trase niečo zaskočilo...
A väčšinou platí, že to na čo si mentalne a fyzicky pripravený, ťa takmer nikdy nezaskočí....
Mateusz737
Príspevky: 714
Dátum registrácie: 16.09.2018 21:15
Zdieľať na Facebook

Re: A4 B9 - A6 C7

Príspevok od používateľa Mateusz737 »

fogi napísal:Viete my poradit ktore z nich je lepsia volba, na co si davat pozor popripade ine verzie motor ktore su podla Vas lepsia volba. Dakujem.
V prvom rade treba auto poriadne preveriť históriu stav atď a hlavne prevodovku ktorá má svoju životnosť a tá nie je extra veľká ,treba s tým počítať už pred kúpou že jedného dňa príde na to plus zotrvacnik .
Jazdím teraz sem tam a4 2.0tdi quattro ale manuál naj.270 tis všetko povodné okrem rozvodu a nedávno odišla dvojhmota ,olej ll od začiatku doteraz ,je to parádne vozenie ale nechcel by som to auto vadí mi že je tam malo miesta hlavne teda vzadu ,keď sedia vpredu dlhani tak vzadu sú ako sardinky v konzerve .

Takže by som bral a6 3.0tdi je to lepší motor a auto hlavne komfortne úplný iný level ,za nové by si dal keď počítam aj nejakú výbavu aj o 20tis viac a jazdenka už nebude o moc drahšia
Napísať odpoveď

Návrat na "Audi fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 15 neregistrovaných