1,2 Puretech - vynechávanie zapálenia zmesy vo valci
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Re: 1,2 Puretech - vynechávanie zapálenia zmesy vo valci
takto má vyzerať téma .treba dať vedieť ako sa to poriešilo.
-
YxoYpsilono
- Dátum registrácie: 14.08.2008 16:55 Zdieľať na Facebook
Napis niečo o ten záruke na remeň.tuttiii napísal: ↑24.05.2024 09:46 Bavil som sa snimi o tom, a áno, záruka je predĺžená a plati ale iba na výmenu remeňa, alebo závady na motore spôsobené rozpadávaním remeňa. Na akékoľvek iné závady sa samozrejme záruka nevzťahuje ... Bohužial tento problém sa u mňa objavil presne 2 mesiace po skončení riadnej zárky na automobil ... načasovanie dokonalé ...
Vraj je na desať rokov?
-
fzubaty
- Dátum registrácie: 04.11.2022 13:45 Zdieľať na Facebook
Predpokladam, ze podmienkou je pravidelny servis v autorizaku.
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Ktorým si ľudia výmeny predplatia.
-
fzubaty
- Dátum registrácie: 04.11.2022 13:45 Zdieľať na Facebook
Vymena toho remena je tak jednoducha a lacna, ze sa cudujem ze si to nedavaju menit pravidelne.
-
tatkotom
Čo predpisuje výrobca?
-
tuttiii
- Dátum registrácie: 27.04.2009 17:42 Zdieľať na Facebook
Všetko čo som sa dozvedel je že, ak sa auto pravidelne servisuje v autorizovanom servise, výmena rozvodového remeňa sa realizuje bezplatne. Potrebu výmeny testujú nejakým prípravkom, ktorý nasadia na remeň. Je to taká vidlička a ak je napučaný, že sa do nej nevojde, je potrebná výmena. Ja osobne som bol v autorizovanom servise naposledy ... Sú to zdierači ... Zhrnutie tejto témy ... priniesol som im auto stým že sporadicky neodpaľuje valec č.2. Po prvej návšteve vzali 500 € za dekarbonizáciu motora s 50 000 km nájazdom, + diagnostika a + výmena sviečok ktoré mali najazdených 450 km. ( samozrejme som ich o tom oboznámil že sú takmer nové, aj tak si spravili po svojom ). Vrátili mi to že je to v poriadku no po 5 km ako som vyšiel zo servisu mi opäť nabehla kontrolka motora - neodpalenie zmesi vo valci 2. Tak som sa tam vrátil, a na druhý krát mi za 140 € vymenili vstrekovač a auto ide ako nové ... Záverom 2 mesiace nervov, a mám v aute vstrekovač za 640 € ( na internete som ho našiel za 59 € ) ... A najviac absurdné na celej veci je že pri prvej návšeteve som ich vyslovene poprosil či nemôžu ako prvé zameniť vstrekovače medzi sebou, či sa prehodí aj chyba z valca č. 2 na iný ... Keď som sa pýtal prečo to neurobili ako prvé odpoveď bola že " symptómy akými sa chyba prejavovala nenasvedčovali tomu že by to mohlo byť spôsobené vstrekovačom " ...
-
mhlavaty
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Smutné čítanie,i keď ma neprekvapuje ani na sekundu.Je to zdieranie zákazníka asi za odmenu že si kúpil ich nepodarok.Opravovať po týchto kúzelníkoch je vždy zážitok,hoci to platí takmer všeobecne.Až na ten detail že sú v inom postavení doslova maximálne zvýhodnenom voči neautorizovanému servisu a kto iný ako ich zákazník by mal mať istotu že ide do ríše odborníkov a bude to patrične užívať.Ludia z úlavou po skončení záruky od nich utekajú ale im to nič nehovorí,im stačia nový zákazníci z "povinnostami" platiť za vlastníctvo značky takžesa môžu vykadiť z manderláka na všetkých a za vodou budú vždy,aj v takomto stave.Bubáky sú,a z tých sa žije
-
vsevetko
- Dátum registrácie: 19.03.2017 18:24 Zdieľať na Facebook
Majitelia áut s motormi PureTech konečne dostanú odškodnenie!autolaik napísal: ↑24.05.2024 09:31 Nie je to auto este v zaruke? To ohladom toho co pises ze si bol v autorizovanom servise. By som rad vedel ze to co sa pise v clanku je aj pravda.
https://www.autotrendy.sk/2024/04/02/na ... nu-zaruku/
https://www.autotrendy.sk/2025/05/12/ma ... platformu/
Aby ste mali nárok na odškodnenie, musia sa splniť všetky nasledujúce podmienky:
1. Časové obdobie a typ problému – Problém sa musel vyskytnúť medzi 1. januárom 2022 a 31. decembrom 2024 a musí ísť o jeden z nasledujúcich prípadov:
Problém s tlakom oleja (spôsobený predčasným opotrebovaním rozvodového remeňa) na vozidle s atmosférickým motorom 1.0/1.2 PureTech vyrobeným od júna 2012 do júna 2022, alebo s turbomotorom 1.2 PureTech vyrobeným od apríla 2014 do júna 2022.
Nadmerná spotreba oleja súvisiaca s problémom piestnych krúžkov na vozidle s turbomotorom 1.2 PureTech pred normou Euro 6.2 (vyrobené od apríla 2014 do júla 2018).
Nadmerná spotreba oleja súvisiaca s problémom separátora oleja na vozidle s turbomotorom 1.2 PureTech s normou Euro 6.2 a novšou (vyrobené od februára 2018 do februára 2023).
2. Platná predĺžená záruka – Vozidlo musí byť kryté predĺženou zárukou 10 rokov alebo 180 000 km.
3. Pravidelný servis – Údržbu ste museli vykonávať podľa pokynov výrobcu (intervaly času/kilometrov a predovšetkým olej). Budete musieť predložiť posledné tri podrobné faktúry opravy. Alternatívne sa akceptuje servisná knižka opečiatkovaná autorizovaným servisom zo siete Stellantis.
Za prijateľné sa považuje maximálne 3-mesačné/3000 km oneskorenie v pláne údržby.
4. Autorizovaná oprava – Diagnostika a oprava museli byť vykonané autorizovaným predajcom patriacim do siete Stellantis.
-
lubos zimovcak
- Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12 Zdieľať na Facebook
Vdaka takemu pristupu ide Slellantis dole vodou...
Hlavne, ze sefovia beru miliony eur odmien..
Hlavne, ze sefovia beru miliony eur odmien..
-
tatkotom
Viacerí výrobci porobili blbé chyby, rozhodnutia a idú do sračiek.
Nahráva to čínskym. Až sa ponúka úvaha, či to niektorí nerobia za patričné odmeny odtiaľ.
Nahráva to čínskym. Až sa ponúka úvaha, či to niektorí nerobia za patričné odmeny odtiaľ.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný