Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter
-
- expert: TDI
- Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26 Zdieľať na Facebook
pri osemrocnom dieslovom passate by si ZNIESOL az 150.000km ? No tak to uprimne drzim palec aby si nasiel taky... vacsinou passaty prekracuju 150k km uz po troch rokoch veku a nikto si nekupi skoro milionove auto na to aby s nim jazdil 14.000km rocne ale to s tebou budem zbytocne rozoberat.
Len ti doporucim jednu dobre mienenu radu : NEPOZERAJ sa po kilometroch ako primarnom urceni auta ktore chces a ktore nechces. Pokial nezaplatis ASPON 3000eur viac ako je obycajna cena passatu z daneho rocniku, NEDOSTANES voz ktory ma 150.000km. Nebud dalsi blby slovak ktory posudzuje auto podla CISELKA a nenechaj sa odrbat posratymi bazarnikmi stáčačmi kilometrov.
Good luck !
Len ti doporucim jednu dobre mienenu radu : NEPOZERAJ sa po kilometroch ako primarnom urceni auta ktore chces a ktore nechces. Pokial nezaplatis ASPON 3000eur viac ako je obycajna cena passatu z daneho rocniku, NEDOSTANES voz ktory ma 150.000km. Nebud dalsi blby slovak ktory posudzuje auto podla CISELKA a nenechaj sa odrbat posratymi bazarnikmi stáčačmi kilometrov.
Good luck !
-
- Dátum registrácie: 02.08.2006 15:31 Zdieľať na Facebook
-
- Dátum registrácie: 18.07.2008 17:35
predaval som svojho passata s 375 tis km, asi pred troma rokmi, jazdi doteraz..neuveritelne, ze?
mercedes so 600 tis km ( pravdepodobne - kupoval som ho s vedomim, ze bol stoceny ), som predaval s mojim najazdom 100 tis km, a jasne som napisal do kupnej zmluvy, ze je na tom aute najazdenych ca 600-700 tis km..jazdi dodnes..
chces aby som pokracoval? mp3 ma sam osobne galaxy, kde ma predpokladam teraz cca 700 tis km..
navyse si ujasni triedu auta, lebo passat, octavia a focus su diametralne ine auta..nedaju sa porovnavat ani len najazdom km..
prve dve budu mat zrejme ovela vyssi najazd..co vsak nie je pravidlom..
chces si vybrat auto, chod von..zvacsa su v lepsej vybave a stave, ako u nas..akurat nie vzdy vyjdu lacnejsie..mnohokrat uz ani nie..alebo rovnako, ako u nas, kym ich das na tabule..
mercedes so 600 tis km ( pravdepodobne - kupoval som ho s vedomim, ze bol stoceny ), som predaval s mojim najazdom 100 tis km, a jasne som napisal do kupnej zmluvy, ze je na tom aute najazdenych ca 600-700 tis km..jazdi dodnes..
chces aby som pokracoval? mp3 ma sam osobne galaxy, kde ma predpokladam teraz cca 700 tis km..
navyse si ujasni triedu auta, lebo passat, octavia a focus su diametralne ine auta..nedaju sa porovnavat ani len najazdom km..
prve dve budu mat zrejme ovela vyssi najazd..co vsak nie je pravidlom..
chces si vybrat auto, chod von..zvacsa su v lepsej vybave a stave, ako u nas..akurat nie vzdy vyjdu lacnejsie..mnohokrat uz ani nie..alebo rovnako, ako u nas, kym ich das na tabule..

-
- Dátum registrácie: 07.05.2018 11:56 Zdieľať na Facebook
Mám 4 ročnú služobnú Oktávku s 300 000km. Jazdím priveľa a súkromne a dokonca ani služobne to nie je bežný nájazd. Tú psychózu so stáčaním tacho aj keď je to často pravda, by som nepchal do každej témy. To už je pomaly štandardná výbava každej témy o kúpe auta. 8r. súkromné auto môže mať kľudne 150 000km aj menej. Napr, ja na súkromných autách ročne viac ako 10 -15 000km nerobím a to na nich jazdíme dvaja. Môj brat má jedno, kupoval nové jazdí na ňom denne do práce, má ho 6r. a necelých 80 000km. Švagor je lekár, kupuje nové autá, mení tak po 4r. a nikdy nemal viac ako 50 000km. Ani jeden nemá viac ako 40r a ani jeden nemusí pozerať na cenu paliva. A mohol by som pokračovať. Ak niekto nemá auto primárne na biznis, ktorý je podmienený častým jazdením hlavne medzimesto a na dlhšie trasy, tak tých 10 - 20 000km ročne je úplne reálny nájazd. Tak s tou fóbiu o stáčaní už prestaňte.
Astrain66, daj si do vyhľadávača základné kritériá ako kombi, klíma, vek... a uvidíš čo Ti vypadne. Výber na značku upresni až potom. A kupuj podľa seba. Nikto tu z fóra sa v tom voziť nebude ale Ty. Oktávka je dobrá voľba. Síce by som si ju ja nekúpil, ale ak uvažuješ čisto prakticky, tak tomu auta sa po praktickej stránke objektívne nedá vytknúť nič. Ale to sa nedá skoro žiadnemu. ja si kupujem autá výlučne podľa toho, či ma chytí z asrdce, alebo nie. a neoľutoval som ani raz. Vlastne raz áno. Kúpil som C5ku napriek tomu, že ma nechytila za srdce. Tak šla po pár mesiacoch z domu.
Astrain66, daj si do vyhľadávača základné kritériá ako kombi, klíma, vek... a uvidíš čo Ti vypadne. Výber na značku upresni až potom. A kupuj podľa seba. Nikto tu z fóra sa v tom voziť nebude ale Ty. Oktávka je dobrá voľba. Síce by som si ju ja nekúpil, ale ak uvažuješ čisto prakticky, tak tomu auta sa po praktickej stránke objektívne nedá vytknúť nič. Ale to sa nedá skoro žiadnemu. ja si kupujem autá výlučne podľa toho, či ma chytí z asrdce, alebo nie. a neoľutoval som ani raz. Vlastne raz áno. Kúpil som C5ku napriek tomu, že ma nechytila za srdce. Tak šla po pár mesiacoch z domu.
-
- Dátum registrácie: 15.10.2008 14:04 Zdieľať na Facebook
_
Acon, predpokladám, že všetky tie tebou spomínané autá sa predávali za cenu, ktorá je limitom v tejto téme. Či?
-
- Dátum registrácie: 18.07.2008 17:35
Acon, napriklad ja som vobec km neprikladal primarne za dolezite..
napisal som ako to zvacsa byva pri tychto autach..
moji rodicia maju auto coskoro stvrtý rok, a najazd na nom ku dnesnemu dnu je tazkych 9500 km...pravdou vsak je, ze maju dve auta v rodine a navyse este kazdy sluzobne...takze to je asi aj o tom...
ja som skor poukazoval na to, ze vybera auto, a velkostou je kazde ine...aby si ujasnil, co vlastne chce...
napisal som ako to zvacsa byva pri tychto autach..
moji rodicia maju auto coskoro stvrtý rok, a najazd na nom ku dnesnemu dnu je tazkych 9500 km...pravdou vsak je, ze maju dve auta v rodine a navyse este kazdy sluzobne...takze to je asi aj o tom...
ja som skor poukazoval na to, ze vybera auto, a velkostou je kazde ine...aby si ujasnil, co vlastne chce...

-
- Dátum registrácie: 02.08.2006 15:31 Zdieľať na Facebook
Acon má samozrejme pravdu, sú autá ktoré majú nájazd taký ako požaduje autor, ale takéto autá často nejdú ani na web a predávajú sa "posunutím" kamošovi či príbuznému. To čo je na webe v ponuke a splna takéto kritérium je možno 10 vozidiel zo 100, takéto auto má vždy ale trošku vyššiu cenu ako je bežné. Respektíve sú to vozidlá, ktoré nepatria k tomu najžiadanejšiemu, skôr platí to čo sa tu neustále omiela, čím žiadanejšie tým viac zodraté, ak je to dovoz tak to platí doslova, to čo vonku nie je vyjazdné je takmer vždy drahšie ako na SK, a to nie je to po čom túži slovenský zákazník, ktorý rieši dovoz zväčša preto aby "ušetril"
-
Re: _
posledné krízové roky aj menej. Napr. 6r. C5ka po 1. majiteľovi u ktorej nebol dôvod pochybovať že má uvedených 16? 000km stála iba 4900. Takto pred 1,5r. Síce bolo treba vymeniť 2 predné silenbloky na náprave a zadné brzd. obloženia, ale to boli párkorunové záležitosti. No kupcov odrádzali zodraté predné pneu a každý za tým hneď videl opravovanú totálku. Chce to len počkať na správny kúsok. A našiel som ho náhodou v bazáre. teraz sú ceny tak nízke a autá sa tak zle predávajú, že každé skôr či neskôr klesne na cene. Áut je ako maku a kupcov ako šafranu.cicmanec napísal:Acon, predpokladám, že všetky tie tebou spomínané autá sa predávali za cenu, ktorá je limitom v tejto téme. Či?
Ale ja nie som vzorka, ja som pri kúpe zastal na 90 rokoch, takž ekupujem stále staršie a staršie. Dokonca posledný, najčerstvejší kúsok má 14r. a skutočných 174 000km. Ako hovorím, chce to trpezlivosť a ísť si za svojim.
-
_
Tak ale tu sa bavíme o koncerne a nie o žabožrútovi!
-
Ak mám byť úprimný, C5 bola síce omyl, no chcel som to skúsiť, ale ak by som dnes stál pred voľbou C5:Ochcávka, tak volím C5. Ja som s tým autom nemal absolútn ežiadny problém, len som pri jazde s ním necítil žiadne emócie. Ale na rozdiel od Oktávky ponúka veľmi dobrý jazdný komfort.
A keď som dal do vyhladávača kritériá:
vek od 2005
karoséria kombi
cena 5-6000
vypadlo mi toto
http://www.autobazar.eu/sk/results.php? ... lada%C5%A5
A keď som dal do vyhladávača kritériá:
vek od 2005
karoséria kombi
cena 5-6000
vypadlo mi toto
http://www.autobazar.eu/sk/results.php? ... lada%C5%A5
Naposledy upravil/-a Acon v 20.05.2012 21:47, upravené celkom 1 krát.
-
_
Tak je to 1. francúz a 2. o triedu väčšie auto...
-
-
_
Octavia je jazvečík na malom podvozku Golfa a ten snáď veľkosťou s C5-kou porovnávať nechceš. Rovnako ako porovnávanie podvozka a komfortu (akéhokoľvek) francúza s čímkoľvek iným je troška mimo, v tomto sú samostatná kategória...
-
_
Na tvojom mieste by som si v prvom rade skúsil odpovedať na otázku čo získam, v čom je lepšie to tvoje VW oproti škodovke...
-
- Sir
- Dátum registrácie: 18.05.2004 11:29
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných