Za škodovú udalosť výpoveď zmluvy PZP.Je to normálne?

PZP, havarijné poistenie, problémy s poisťovňami

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

herin
Príspevky: 1264
Dátum registrácie: 26.06.2008 08:33
Zdieľať na Facebook

Za škodovú udalosť výpoveď zmluvy PZP.Je to normálne?

Príspevok od používateľa herin »

Ahojte,
Chcel by som sa vás spýtať či sa stretli s niečím podobným.
Môjmu tatkovi sa stala taká menšia dopravná nehoda a to, že nedal prednosť ked vychádzal z bočnej na hlavnú. Dosť silno pršalo a cez bočné opršané sklo nevidel dosť rýchlo rútiacu sa dodávku a prednou časťou auta mu vošiel do prúdu.Nebolo to nič strašné, dodávka mala prasknutý nárazník/nakoľko brzdil/ a tatko mal preliačený blatník a dvere. Obidve autá boli normálne pojazdné, tak si opísali navzájom údaje a tatko to šiel zahlásiť do svojej poisťovne že spôsobil škodu. Čiže vec bola tým pádom vyriešená. Škoda na dodávke bola 380 eur asi dávali origo nárazník nový a plus lakovanie/bol to MB Sprinter/
Teraz pred koncom roka mu prišiel z tej úžasnej poisťovne list/má tam poistené auto nejako 2,alebo tri roky-neviem presne/ že s ním kvôli tej škodovej udalosti ukončujú zmluvu. Stalo sa už niečo podobné aj vám?
Inak len tak na okraj je to poisťovňa Genertel/čiže odnož Generali/..
VLADY
Príspevky: 5285
Dátum registrácie: 11.09.2007 20:00
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa VLADY »

Nestalo.....ja furt tvrdím najväčší vymrdi sedia v poisťovniach a riešia PZPčka.
Ale zas na druhej strane niesu jediná poisťovňa v SR a okrem toho bežne človek ak sa prepoistí tak ako nový zákazník máva večšie zľavy a nižšie ceny ako niekto dlhdobopoistený. Takže ja by som to ako tragédiu zas nevidel. Horšie by bolo ak by tvrdili že sa to tak nestalo a nechceli by škodu preplatiť
cardude
Príspevky: 126
Dátum registrácie: 23.07.2007 17:21
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cardude »

mne sa to stalo dávnejšie, konkrétne v Kooperatíve. mal som auto poistené asi 2 mesiace a spôsobil som udalosť (čelné sklo). následne mi došla výpoveď poistenia a že škodu neuhradia, že to mám zaplatiť sám. tak som im odpísal, či sú na hlavičku alebo čo. nakoniec to uhradili, dokonca som ani nemusel doplatiť ročné poistné. uzavrel som si novú poistku v inej poisťovni a s Kooperatívou som nadobro skončil.
lubomirmacek
Príspevky: 46
Dátum registrácie: 10.07.2007 13:09
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lubomirmacek »

Bohužiaľ je to normálne, po škodovej udalosti majú na to podľa VOP právo, žiadna poisťovňa nemá záujem o škodcov a Gener... už vôbec, iné ako autá ani nerobia, keď prišli na trh tak bolo ako nebudú meniť ceny, tak som to k nim dal a kedže mi 2x zdvihli o pár é tak som im tento rok poslal výpoveď zase ja, veď sú na trhu aj lacnejší, zmena je život :2f93:
draik
Príspevky: 287
Dátum registrácie: 19.03.2011 13:04
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa draik »

§ 9
Zánik poistenia zodpovednosti
(3) Po vzniku škodovej udalosti môže poisťovateľ a poistník vypovedať poistnú zmluvu do jedného mesiaca odo dňa oznámenia vzniku škodovej udalosti poisťovateľovi. V takomto prípade je výpovedná lehota jeden mesiac odo dňa doručenia písomného oznámenia o vypovedaní poistnej zmluvy druhej zmluvnej strane. Poistenie zodpovednosti zanikne uplynutím tejto lehoty.
ivko1
Príspevky: 14963
Dátum registrácie: 02.08.2006 15:31
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ivko1 »

Môže to byť kvôli tomu, že vdaka poistnej udalosti prichádza vinník o bonusy za bezškodový priebeh = už mu nechcú predlžiť zmluvu za rovnakú sumu. Inak to ani nejde, lebo by si asi nebol spokojný keby ti miesto šeku na 100€ prišiel zrazu na 150€ a ty by si nevedel prečo
VLADY
Príspevky: 5285
Dátum registrácie: 11.09.2007 20:00
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa VLADY »

Celkom košer to nieje.... to jak keby Ti po operácii slepáku zdravotka vypovedala zmluvu...Alebo domová poistka že si čerpal lebo si vytopil suseda....čo na tom že si spravil škodu ? šak nato si tú zasranú poistku platíme...A ešte k tomu POVINNE! :2f93: Znova sa potvrdilo, každá jedna poisťovňa je len blbá pyramídová hra...Tie drahé reklamné žvásty musí niekto zaplatiť , a pár krát som si rátal cez Genertel tú ich akože najlacnejšiu poistku jak píšu v reklame, a vyšla mi vždy o dosť drahšie jak to čo má teraz u inej poisťovne .... a bonus za bezškodový priebeh a jeho odnatie je predsa jasne popísaný v zmluve...nechápem prečo hneď výpoveď? A je dosť možné že ani v konkurenčnej poisťovni už človek nedostane tiež bonus na začiatok pretože sa v tlačive vyplňuje kolónka: dĺžka bezškodového priebehu u doterajšej poisťovne. Myslím že týmto idú sami proti sebe pretože nikde nieje napísané že spravím každý rok škodu , čo ak si už dám pozor a 10 rokov budem len platiť a nečerpať , šak by zas boli u mňa v pluse....Nenažratosť, platíš nečerpáš ostaň si u nás nech z Teba dačo máme a ak majú platiť , het s Tebou lebo niesi pre nás len prínosom ale nikde nieje napísané že to tak v ďalšom období nebude...to ak by sa jednalo o viacnásobné viacročné čerpanie poistného plnenia u jedného a toho istého zákazníka tak to chápem ale po jednorazovej udalosti?
hjundai
Príspevky: 2709
Dátum registrácie: 21.03.2010 07:39
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa hjundai »

Je to košer pokiaľ je to v zmluve - ktorú ste si iste ani neprečítali lebo je to kopec textu. A čo sa vlastne stalo? Poisťovňa škodu preplatila, vy uzavriete novú poistku samozrejme drahšiu lebo ste spôsobili škodu...
Princíp poisťovní je v čom - že sa mnohí skladajú ale len niektorí čerpajú - všade na celom svete, pzp, komerčné,životné,nemocenské....
myslava
Príspevky: 17
Dátum registrácie: 28.08.2013 21:00
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa myslava »

všetky poisťovacie zmluvy sú v zhode s občianskym zákonníkom v tomto štáte.
kedže každá poisťovňa sa správa komerčne tak aj táto využila svoje právo vyplývajúce z tejto PZP zmluvy čo tvoj otec podpísal a nedal si námahu si ju prečítať.poisťovne majú v dnešnej dobe logicky záujem len o dobrých vodičov.
ale veď nič sa nedeje,poisťovní je na mraky tak je veľmi pravdepodobné že si tvoj otec nájde ešte lacnejšiu,o tom som dokonca v prípade tej ktorú si menoval dokonca presvedčený.
mjato
Príspevky: 979
Dátum registrácie: 17.11.2008 17:46
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mjato »

podla mna by bolo fer,kebyze ti po bezskodovom priebehu poistnej zmluvy vratia kazdy rok nejaku ciastku zo zaplatenej sumy ako protihodnotu ukoncenia zmluvy resp.zdvihnutia ceny za poistenie po nehode.
Platy a zisky nato maju,ale to uz sa nerata.
To je ako s cenami za benzin,plyn....Ked ide dole o cent rozpravaju len o tom,ale ked stupaju ceny tak je kazdy ticho... a ceny sa zmenia hned aj ked zasoby nakupovali za lacnejsie...
fifty12
Príspevky: 130
Dátum registrácie: 28.05.2010 18:18
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa fifty12 »

Stalo sa mi nedávno, že po 10 mesačnom presviedčaní Komunálnej poisťovne že škodová udalosť sa naozaj stala ako tvrdím, mi vyplatila niečo cez 240€, auto som mal už dávno opravené, peniaze som minul.......Potom o pol roka niekto za mňa podal žiadosť o výpoveď mnou podpísanu. Dva mesiace som mal auto bez poistky kedy sa mi ráčili to oznámiť a hrozila mi pokuta cca 700€ .....takže takto oni idu na zákaznika, k tomu kto podal tú žiadosť som sa už nedopátral, ale asi to bol OBHLIADCA, lebo vraj im strhávaju prémie ak niečo uznajú, resp. maju odmeny ak zamietnú... treba ich naháňať, nenechať sa odbiť a sťažovať sa na pravých miestach!!! Žiadať od nich všetko písomne nech to trvá aj rok :3c90:
YxoYpsilono
Príspevky: 3391
Dátum registrácie: 14.08.2008 16:55
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa YxoYpsilono »

cardude napísal: s Kooperatívou som nadobro skončil.

ja tiez.

cerstvy pripad.

predane auto. odoslana vypoved pzp spolu s kopiou tp. klasika.
o par dni list z kooperativy, ze vypoved nebola podana 6 tyzdnov pred skoncenim poistneho obdobia a ze zmluva pokracuje.

na predane auto.

kreteni.


tak som poslal email. ze ci im nejebe,ale slusnejsie.

ziadna odpoved.


tak som volal.

asi 15x, kym to niekto zdvihol.

ktory samozrejme nic nevedel povedat, dokonca ani najst to auto v ich systeme..

hroza.

tak cakam na dalsie info,


so sluzbami kooperativy som totalne nespokojny a uz nikdy si od nich nic nekupim.
herin
Príspevky: 1264
Dátum registrácie: 26.06.2008 08:33
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa herin »

šak je to celkom jedno..pôjde do inej poisťovne..len ten ich postup je na smiech, ved keby u nich zostal tak im to za další rok poistenia splatil..kedže u nich bol už tretí rok a poistka bola nejako 120 eur a škoda bola 380 eur tak už na další rok mohli byť v pluse..a mohli si aj preveriť v tom ich prepojenom systéme že môj tatko ešte ani nehodu nemal..
ešte že je na trhu taký výber a nie je na nich odkázaný..
myslava
Príspevky: 17
Dátum registrácie: 28.08.2013 21:00
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa myslava »

áno,nie je na nich odkázaný ale ani oni na neho.
teraz si čistia kmeň,čo znamená že si nechávajú z toho množstva zmlúv čo nachytali na primitívnych reklamách len dobrých vodičov a tých rizikových posielajú k čertu.ide im len o mega zisky a nejaký klient je im v globále ukradnutý. len ten je pre nich super čo platí a nič za to nepýta.dobre vedia že drvivá väčšina vozov musí byť kvôli pôžičkám-lízingom poistená a o pzp ani nehovorím lebo na to majú zákon.
čo sa týka výpovede z dôvodu predaja,platí u kolegu vyššie aj tak ti budú musieť vrátiť späť tzv.nespotrebované poistné od dátumu prevodu v TP čiže to čo máš zaplatené štvrťročne,polročne,ročne dopredu,to ti zo zákona patrí.oni to veľmi dobre vedia a len naťahujú čas kvôli úrokom na účte v banke.
makrela
Príspevky: 2956
Dátum registrácie: 14.05.2010 17:09
Bydlisko: Ta Blava né
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa makrela »

A toto je normálne? Z toho vyplýva ako tu už bolo kdesi povedané-vždy volať VB.
http://auto.sme.sk/c/7518743/vinnikovi- ... ml?ref=tit

Návrat na "Poistenie"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní